Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák

Újabb játékos dőlt ki Körmenden.

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 6. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Tőzsér D., Balog Gy., Györfy R. (Schäffer B.)

Körmend: Turner - Edwards - Ferencz - Varnado - Taylor.

Szeged: Miliszavljevics - Wirth - Balmazovics - Krapic - Asbury.

A papírforma alapján kötelező hazai győzelem vár az ezüstérmes körmendiekre, akik a kiesés elől menekülő szegedieket fogadják hazai pályán. A vasiak magyar bajnoki veretlenségi sorozata Pécsen megszakadt, viszont hét közben legyőzték a Varsót a FIBA Europe Cup-sorozatban. Andjelko Mandics fiai négy vereség után legutóbb győzni tudtak, odahaza a Jászberény ellen.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Mindig a következő meccs a legkeményebb. A Szeged speciális helyzetben van, mert nyomás és teher nélkül érkeznek hozzánk, természetesen akárcsak mi, ők is megpróbálnak nyerni. Nagyon kell koncentrálni, elsősorban a saját játékunkkal kell törődnünk. Hét közben a Varsó ellen jól ment a védekezés, de támadásban voltak gondjaink. A Szeged inkább európai kosárlabdát játszik, csak egy amerikai légiósa van, jól járatják a labdát, jó dobóik vannak, mint például Balmazovics és Krapic, akik ráadásul rendkívül tapasztaltak is. Nem szabad engedni, hogy elkapják a ritmust támadásban, nem szabad túl sok betörést engedélyezni nekik. Sajnos Filipovic után Oroszi is bokasérülést szenvedett, egyikőjükre sem számíthatok, Durázi sincs még százszázalékos állapotban, de ő keretben lesz.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Körmenden szerepelni mindig nagyon nehéz, tavaly döntőt játszottak, szerintem most is hasonló ambícióik vannak. Jó csapatról van szó, pillanatnyilag ők védekeznek a legjobban a bajnokságban, nagyon agresszívek, a tranzíciós játékuk pedig nagyon komoly. Rendkívül nehéz feladat előtt állunk, oda kell figyelnünk, főleg két dologra: az eladott labdáinkra, illetve, hogy minél kevesebb támadó lepattanót hagyjunk a vasiaknak, mert minden egyes hibát azonnal megbüntetnek. A lengyelek ellen pontjaik közel felét vagy labdaszerzést követő gyorsindítások után, vagy második esélyből szerezték. Persze az is fontos lenne, hogy a támadásaink ne akadozzanak túl sokat, de biztos, hogy fognak, mert azért ezt a Körmend védekezése is befolyásolja. Vágvölgyi már újra keretben lesz, jelenleg mindenki egészséges.

[totalpoll id=”33440″]

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés