Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Egy ponttal kapott ki otthon az Egis Körmend

A Karhu a visszavágón is nyerni tudott a FIBA Európa Kupában.

Egis Körmend – Karhu Basket 89-90 (24-27, 20-18, 15-28, 30-17)

FIBA Europe Cup, G-csoport, 4. forduló
Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok
V.: I. Matejek (cseh), M. Karabilecen (török), A. Jovovic (horvát)

Körmend: Chambers 26/6, Mitchell 6, Ferencz 11/9, Moore 18/12, Cakarun 7. Csere: Omenaka 7, Parrish 4, Takács K. 6, Durázi 4.

Karhu: Kaukiainen 7, Jones 15/3, Skinner 13/6, Crockett 10, Dolenc 22/6. Csere: Marttinen -, Kantonen 14/3, Kuany 7/6, Suokas -, Patterson 2.

A Karhu Basket elleni hazai mérkőzéssel folytatta FIBA Európa Kupa-szereplését az Egis Körmend. A finn rivális legutóbb 77-62-re győzte le a vasiakat – azóta a Karhu újabb két győzelmet gyűjtött, míg a magyar csapat nyeretlen maradt.

Mindkét együttes elrontotta az első támadását, de a Karhu a másodiknál már pontot jegyzett, aztán Skinner egy kettő plusz egyes-akcióval újabb három egységet íratott fel a táblára. Kaukiainené lett a meccs első triplája, 0-8-cal kezdett a vendég csapat. Chamberst faultolták ziccer közben, az akció is jó volt, meg a büntető is – de egy távolival rögtön válaszolt az ellenfél (3-11). Felpörögtek a csapatok, Ferencz is jegyzett egy triplát, viszont mindig volt válasz a finnektől, így a negyed közepére is maradt a nyolc pont különbség – Ferencz újabb hármasáig (13-18). Sok támadó-lepattanót engedett ellenfelének a Körmend, második esélyből pedig rendre büntetett a Karhu. Kuany hármasával lett közte tíz (15-25), de a hajrá a hazaiaké volt, így 24-27-ről jöhetett a második negyed.

Durázi ziccerével lépett még közelebb a Körmend, de az ellenfél is betalált egy perccel később. Kuanyt tripla közben faultolták, a labda a gyűrűben kötött ki, és a vonalról is pontosan célzott (30-35). Szigorúbb, keményebb védekezésre váltottak a csapatok, kevesebb találatot jegyezhettünk fel mindkét oldalon. Ferencz dobott nagyszerű hármast úgy, hogy védője szorításában el is esett – a játékvezetők nem ítéltek szabálytalanságot, ellenben a hazai kispadnak kiosztottak egy technikait. Chambers faulttal együtt dobta be, gól jó plusz büntetőjével egyre jöttek fel a hazaiak (42-43). A félidő 44-45-nél ért véget.

Skinner hármasára és Dolenc ziccerére Chambers triplája volt a körmendi válasz. Nyolc pontra növelte előnyét a Karhu, majd a negyed közepén már tíz is volt a különbség (51-61). Parrish látványos blokkolását egy hazai eladott labda követte, majd tíz fölé ugrott a különbség – Moore hibátlanul célzott kintről, így visszajöttek kilencre a hazaiak. Centimétereken múlt, hogy Parrish kettese nem ért három pontot, de az ellenfél is jól akciózott, ráadásul az extra büntető is bement, majd Jones maradt üresen, aki a vonalon túlról talált be – ez volt a harmadik tíz perc utolsó találata (59-73).

Mitchell két büntetőjét Chambers hármasa követte, majd Moore is beleállt egy kintibe – 8-0-s futással kezdte a Körmend a negyedik negyedet, amire időkéréssel reagáltak a vendégek. Moore újabb hármasa talált, Takács pedig a félpályán szerzett labdát, amivel a gyűrűig száguldott, és zsákolással hozta vissza egyetlen pontra a hazaiakat (72-73). Egy vendég büntető ment be a kettőből, majd Takács is hasonló hatékonysággal értékesítette sajátjait. Moore kettesével egy támadás erejéig a vezetést is átvette a Körmend (77-76). Visszavették a vezetést a vendégek egy gól plusz büntető-akcióval (79-81), de Chambers két büntetővel egyenlített (81-81). Kantonen triplája ült, Chambers és Moore próbálkozása viszont nem talált célba. Két Kantonen-büntetővel nőtt a különbség (81-86) – két perc volt vissza. Moore hintett egy újabb hármast, de Dolenc nagyon könnyen dobhatott a gyűrű alól; Moore betörés utáni zsákolással válaszolt. Időt kért a Karhu 67 másodperccel a vége előtt, de eladta a labdát 86-88-nál. Cakarunt faultolták, miközben dobása a gyűrűben landolt – a büntetője is jó volt, majd Kantonen fordult le védőjéről, kettesével ismét a vendégek vezettek (89-90). Chambers vezette volna az utolsó körmendi támadást, de elpattant tőle a labda, így a finnek jöhettek öt másodperccel a vége előtt. Nem tudott szabálytalankodni a Körmend, 90-89-re nyertek a vendégek.

Kiemelt kép: fiba.basketball

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
MTE1975RoundmendpirosfCibuláre BucimbungaSenki Recent comment authors
MTE1975
Olvasó

Hát nehéz egy ilyen mecs után bárit is írni! Az látszik az utánpótlásnevelés siralmas Takácsot ott és akkor vrték agyon amikor akarták.Sajnos a dobásai sem olyanok mint voltak ez előző időszakban .Ha akar valami elérni remélem lelép és lehet belőle egy szuper jó kis játékos.
FEPU mit kees még a kezdőben ??

Tom67
Olvasó

Nevetséges!

davek
Olvasó

Azért egy Körmend szinten 5 fekete van pályán, már bocsánat, de ez nagy szégyen! Kmd-ként nekem nagyon nehéz, ezt látni….

Pbask
Olvasó

Egyébként kár ezekért a végjátékokért. Vagy Cakarun, vagy Chambers csinál valami marhaságot. Bár szerintem a játék képe fejlődőképes.
PL, itt vagy? Eléggé eltűntél pár hónapja. Veled lehetett jókat diskurálni itt.

Traktoros
Olvasó

350 néző….pedig itt tradíció van…itt nincsenek divatok…

csapat elfelejt meccset nyerni
a nézők meg meccsre menni🤡
Nincs hétköznap ivás
a meccsért persze a bíró a hibás.

nagyon sok a kombájnos,
Persze ma pont délutános,
Pechetekre Pista ráért
el is szaladt a gyufáért😂

Nagyon nehéz ott a hittan,
ahol Omaneka az Istan😂😂😂

100% antifepu

Traktoros🚜🚜🚜🚜

piros710321
Olvasó

Remélem sp-vel már sikerült az álarcosbál…..

Madison
Olvasó

Az a tragédia, hogy a tradíció teljesen eltűnt… Nem véletlen, hogy ennyi a néző, pont azért, mert valójában nincs kinek szurkolni, nincs kötődés a csapathoz… Ha épp jó az aktuális amerikai kontingens és elöl vagyunk, akkor megy a “szurkoló”, ha nem jó, és nem jönnek a győzelmek, akkor nincs érdeklődés… De ha magukénak tudnák érezni a csapatot, mert tele van magyar/körmendi játékossal, két-három, akár visszajáró légióssal, helyi kötődésű szakemberekkel, mindjárt más lenne a helyzet, mert lenne valódi érzelmi kötődés. A magyar kosárlabda legnagyobb vesztesége, hogy az az igazi, klasszikus Körmend elveszett… Talán örökre…

Pbask
Olvasó

Teljesen megértelek. Idén nekem is hiányérzetem van, Ákos,Zozón és Baracon kívül kicsit üresnek érzem magam. Eltudom képzelni, a hőskorban milyen jó volt Körmend szurkolónak lenni. Bocsi, tudom nem tartozik szorosan a tárgyhoz.

B0nyi
Olvasó

Úgy érzem, a folyamat talán vmikor Putesz elküldésekor kezdődött.
Tavaly nálunk ilyen szempontból nagyon jó volt a keret. 3 helyi srác + 3 másik válogatott + egy maradó légiós. De anno, mikor gatyába kellett rázni a csapatot anyagilag, akkor is sokan voltunk a kiscsarnokban. Kálmán és Pankár mellett igazából a helyi fiatalok játszottak kb.

Annyit azért hozzá tennék, mert kikívánkozik: nem csak -30nál kell szurkolni, megmutatva mindenkinek. Ma kellett volna. Ez a meccs egy rosszabb napot kifogó tábor előtt is meg lett volna.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Sajnos ez mindenütt igaz. Már semelyik város szurkolótábora nem érzi igazán magáénak a csapatát. Jött-ment légiósok, arctalan idegenek, pénzéhes “szakemberek” alkotják a klubokat. Alig akad helyi kötődésű fiatal, ha igen, azt gyorsan elviszik, vagy magától odébb áll. Már rég eltűnt a néhai varázs! Az élsport leginkább már csak üzletről, pénzről szól és ez alól a kosárlabda sem kivétel.

pirosf
Olvasó

3 légiós. Ennyit engednék se többet, se kevesebbet.

Szinvonal nem csökkenne (biztos, hogy a 4. és 5. számú légiós jobb, mint bármelyik magyar?), el lehetne indulni ezekben a kupákban, sőt lásd tavalyi Falco, ha megveszed a kétharmad válogatottat, BL is simán belefér.

Nem mellesleg a fiatalszabályt is el lehetne törölni.

Roundmend
Olvasó

Értem és átérzem hogy miről is szóltok… na de azért hagyjuk már ezt a fajta látványsportba vetett szentimentalizmust abban a világban, ahol a show biznisz ámulatában, mindenféle kötődés nélkül, időt, pénzt nem sajnálva vidéki emberek úgy csörtetnek fradi meccsre, mintha ők ugyanolyan lokálpatrióták és budapesti őslakosok lennének, mint a fővárosi és egyben magyar vezérklub összes külföldi játékosa, de azon a platformon mégse hisztizik senki, hogy első ránézésre nehezen tudja csak a laikus megkülönböztetni kedvenc magyar csapatát a kameruni válogatottól…de tovább is mehetünk, miért és mitől jobb az, ha magyar emberként, mindenféle kötődés nélkül én úgy vagyok vérre menően megszállott “reálos”,… Olvass tovább »

Senki
Olvasó

Állítólag ti falco-Szolnok mecccsen vertek Körmendieket,de döntő alatt nem sikerült se alapszakaszba…

Wilson
Olvasó

Pech

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés