Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Kaposvárt is szinte végig vezetve győzte le az Egis Körmend

A KKK kupaesélyei így elszálltak, a vasiak viszont léptek előre egy nagyot.

Egis Körmend – Kaposvári KK 89-70 (22-25, 23-15, 24-21, 20-9)

Bajnokság, 13. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Csabai-Kaskötő B., Minár L. (Bodrogváry I.)

Körmend: Stokes 12/3, White 17/9, Martinez 3, Szavics 6, Gordon 9. Csere: Durázi 13/9, Ferencz 12/9, Henry 10/6, Krivacsevics 7, Kiss M. -, Kenéz -.

Kaposvár: Hilliard 21/6, Plézer -, X. Ford 3, Hendlein 6, Martin 20/3. Csere: Csorvási 14, Krnjajszki 6, Bogdán -, Puska B. -.

Az Egis Körmend és a Kaposvári KK találkozott a férfi A-csoport 13. fordulójában.

Martin közelijére White triplája érkezett, majd Hilliard, aztán újra White vállalt be egy-egy triplát. Hilliard újabb akciója újfent három pontot ért a Kaposvárnak – a sikeres kettest egy büntető is követte. A Körmend visszavette a vezetést, de a negyed közepén is csak egyetlen kosár volt a csapatok között (13-10) – amit Hilliard triplája el is tüntetett. A Hilliard–White különcsatát utóbbi egy sikeres büntetővel folytatta, de a kaposvári légiós ezúttal előkészítőként vette ki részét csapata sikeres akciójából, és Csorvási duplájával ismét vezettek a vendégek. Utóbbi játékos is belelendült, jegyzett még két duplát, így a negyed végéhez közeledve már hattal lépett meg a KKK (17-23). Hendlein dupláját Ferencz hármasa követte, majd Stokes révén jött még közelebb a Körmend (22-25).

Henry, Krivacsevics, Ferencz volt a második negyed körmendi pontszerzőinek sorrendje, utóbbi ráadásul egy triplát hintett, csapata 7-0-lal rajtolt. Martin hármasa is helyére került, Krivacsevics gyors négy pontjával viszont már 33-28-ra vezetett a Körmend. Négy-öt pontnál távolabb nem engedte a hazaiakat a Kaposvár, amely a második negyed közepén vissza is vette a vezetést (37-38). A körmendi időkérés sem hozott gyors változást, a hazaiak négy percen keresztül nem találtak a gyűrűbe – Durázi triplája törte meg a pontcsendet, majd Gordon szerezte vissza a vezetést a vasiaknak (42-40). A Kaposvár kért most időt, jó két perce volt adós a csapat az újabb pontokkal. A félidő utolsó percébe érve már csak a Körmend jegyzett pontot: 45-40-nel zárult az első húsz perc.

A harmadik negyed első perce öt körmendi pontot hozott, amit Stokes triplája követett – pillanatok alatt tíz fölött volt a különbség (53-40). Ferencz harmadik triplája is célba ért, de visszakapaszkodott tízre a KKK. Előbb érte el a 60 pontot a Körmend, mint az 50-et a Kaposvár – White zsákolásával lett aztán 62-49. Hilliard keze nem remegett meg a büntetőzés közben, és Martin pontjai is a Kaposvárt segítették (62-55). Tízen belülre jött, de két körmendi támadás után már ismét azon kívül volt a KKK (67-55). A negyed hajrája jobban sikerült a vendégeknek: 69-61-ről jöhetett az utolsó tíz perc.

Szavics révén lett meg újra a közte tíz, kicsivel később Durázi hármasával pedig a közte 12. A negyed közepét átlépve sem tudott közelebb férni ellenfeléhez a Kaposvár, sőt Gordon közelijével már 80-66 volt az állás. Úgy tűnt, elfáradtak a vendégek: Durázi újabb triplája és duplája már 20 pontos vezetést ért a vendéglátóknak, akik végül 89-70-re nyertek.

A Kaposvár így biztosan kicsúszik féltávnál a legjobb nyolcból, míg a Körmend újabb lépést tett a Magyar Kupa-szereplés felé.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
MKE181EndreSenkiKendeffy BotondKKK72 Recent comment authors
MKE181
Olvasó

Amikor 8-10 évig hagyták tevékenykedni a mindenhez IS értő tornatanárt akkor itt alá lett irva a kaposvári kosárlabda halálos itélete hagyták rombolni éveken keresztül . de most is büszkén eszik a VIP ben és olyan büszke magára mintha minimum 3x bajnok lenne . Ja és ebben a 10 évben megvoltak a megfelelő tolvaj vezetők a csapat mellett. Szóval ez igy egy nagy rohadmány trágyadomb.

KKK72
Olvasó

Szerintem nagy gond lehet az öltözőben ennyire azért nem lehetnének ilyen gyengék. Csak ha Rolit veszem alapúl ennél Ő most is sokkal többre képes, de végig alibizza a meccseket. Ha valaki nem akar teljesíteni meg kell tőle válni. Tudom pénz kérdés az meg nincs de ez így felesleges pénzkidobás jó pár játékos esetében. Nézem a többi csapat erősítéseit ha a játékunk ilyen marad nem sok jóra számíthatunk.December végére a Kecso és a Zete után okosabbak leszünk.

KPSVRKK
Olvasó

Kecsót biztos nem, Zetét talán, talán.
Szó volt arról év elején, hogy premizálják jobb helyezés esetén a játékosokat. Úgy tűnik néhányan nem elég ‘éhesek’, pl Roli. De az, hogy a légiósokon kívül a többiek nem hajlandók leütni a labdát, csak passzolni, vagy dobni és azt is szarul, én üvöltve kérdezném meg, hogy ezért ők mennyit akarnak fizetni.
Egyébként Csóri pont nem, ő időt nem kapott eddig.
Szerintem, sajnos Lazic már fogalmazza a felmondását. 3-4 légióssal, úgy, hogy az egyik semmit sem ér, ebben a mezőnyben teljes kilátástalanság. Pécsen, Zegen hasonló a keret,(+1 db légiós) csak az edzővel vagyunk többek.

lavjaman
Olvasó

erősen kétlem, hogy Rolinak valami nagyon nagy lóvét fizetünk. Azt kéne végre belátni, hogy ő max 6. ember. Borzasztóan becsülöm és sokra tartom őt, szerintem jó kiegészítő ember lehetne. Csorvási hisztériái elképesztőek voltak, de néha magára talált. Lenne ebben a csapatban potenciál, csak Fordot gyorsan ki kéne rakni aztán megkérdezni, hogy ki áll be a sorba és kezd el dolgozni. Én azt érzem, hogy Lazics kezdeti fegyelme az most szétcsúszott. Nem lesz ebből könnyű felállni, de szerintem Lazics nem Szekulovics és nem fogja feladni. A közröhej szerintem az, hogy egy ekkora csarnokkal és várossal komolyan ez a fos megy, hogy… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Nem tudom kinek mennyit fizetünk, igazából nem érdekel és őszintén mondom jó fizetést kívánok mindegyikőjüknek. Viszont ha a prémium nem motivál, akkor mást kell kitalálni. A negatív megerősítésben meg nem hiszek, nem hinném, hogy, ha szar meccs után kevesebb a zs jobb lesz a játék. Igazából a bizalom-önbizalom nincs meg, nem a megfelelő akarattal játszik csapat. És a vezetésnek fel kellene ismernie, mint, ahogy írod is Roli jó kiegészítő ember. És nem több. A 4es posztot viszont évek óta vele képzelik el és nálunk innen nagyon kevés pont érkezik, miközben a konkurens csapatoknál erős légiósok szórják a kosarakat. Most ráadásul… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Ford esetét említed ! Pont ezért irtam, hogy nagy gond lehet az öltözőben és többre lennének képesek mert egyik pillanatról a másikra nem felejtenek el kosárlabdázni

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/JQCGl5

tortajanos
Olvasó
Mendez
Olvasó

Gratulálok Körmendre!
Ez igen.

Mendez
Olvasó

Most mi a baj?
Hogy egy Falcos hozta a falunak a meccset?
Mekkorát fordult a világ….

SzhelY
Olvasó

ezt kifejtenéd bővebben mert ezt te sem érted

Senki
Olvasó

Gondolom kb 20 évig nem zavart hogy egy falusi hozta a meccseket a metropolisznak te szerencsétlen….

Endre
Olvasó

Meg most a Gyurika a Bl menetelèst az òriàsi metropoliszodnak! Boldog karàcsony Atika!

KKKfanta
Olvasó

U23-as csapattal előrébb lennénk a tabellán! Ha puska úr most sem változtat akkor jobban teszi ha lemond ő is! Bár lehet annak a 250 maradék nézőnek jó lesz ő is. Meg a nagy semmi is. Vicc az egész szóljatok ha lesz épeszű kosárlabda Kaposváron!

PL
Olvasó

Szép volt Fiúk!

Harmadik meccs zsinórban, harmadik meccs, hogy egy másik arcát mutatja a csapat!

Nagyon tetszik, hogy bátran játszik/játszatják Kisst, Kenézt, Martinezt, Krivi egyre magabiztosabb, mai zsákolása extra volt, Durázi is megy, ma 2 triplája akkor jött amikor kellett, jó hogy a ciprusi újra játszatja. Amcsik passzolnak, Henry helye is megvan, Savic délszláv küzdő….Fepu meg Fepu! 😄

Ezúton Boldog Karácsonyt Mindenkinek, minden Kosárszurkolónak Magyarországon! Jó pihenést, aztán 27-én folytatás! 😄

csakakörmend
Olvasó

Kib@szott jók vagyunk nem?
Megszop@ttuk a bivaly erős Szegedet itthon, majd utána az elit kerettel ékező Kecskemét csapatát, de ma valami orgazmusközeli játékkal cumiztattuk szét a Kaposvárt!!!!!!! Még a Krivi is zsákolt egyet, most már szétszed majd bárkit a palánk alatt!!!!!
Ez Körmend! Zseniális a csapatunk! Kupát simán hozzuk, el se kéne utazni, alanyi jogon átadják nekünk a városházán eme három hiperszuper extra meccsünk után!!!!!!!!!!!!
Jók vagyunk, kib@szott jók!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozd el a kupát
Kellemes karácsonyi ünnepekt PL barátom.
27-én komoly értékmérő a brutál erős ZTE ellen!!!!!!
Ha az meglesz…….na akkor……na akkor bajnokok is lehetünk!!!!!!!!!!!! Martinez is jó lesz! Rohadt jó! Egyre jobb, de komolyan!!!!!!!!!!

PL
Olvasó

nem süllyedek le a szintedre bukott.

Kellemes Karácsonyt, sok ajándékot kívánok a fa alá! Felkiáltójelekből ítélve idegi problémáid lehetnek, erre gyógyír egy karácsonyi mise, ha nem is segít teljesen, kicsit biztos segít.

SzhelY
Olvasó

valahol el kell kezdeni

Kendeffy Botond
Olvasó

Irigy Párna másnapos, elfelejtette a kódot, viszont ennél a névnél emlékezett a gép. Neked is kellemes karácsonyt és keresd meg a passwordot!

SzhelY
Olvasó

na talán helyreáll a világbéke

lavjaman
Olvasó

Ford mellett botrány a mentális állapota a csapatnak. A pixeles mindigonak köszönhetően nem láttam, hogy kinek sikerült kihisztiznie a padon egy T-t, de Lazics helyében amikor hazaérnek akkor megmondanám neki, hogy még egy hiba és repül. Egyszerűen hisztis és fegyelmezetlen a csapat. (Tény, hogy a játékvezetés szar volt mindkét félnek ugyanannyit tévedtek. DE nem hisztizni kell hanem kosarazni!)

KPSVRKK
Olvasó

Ford katasztrófa.Nem szeretném többet látni kaposvári mezben.
Gyakorlatilag nem lehet pályán tartani, szarul védekezik, nem szed lepattanót (204cm) rossz nézni a dobásait.

Amúgy ma is többnyire csak 3 ember volt nálunk a pályán.
Így nem lehet győzni sehol.

jozsi67
Olvasó

Mondhatnám sima volt, de a sok kihagyott hazai hárompontos kapcsán ,inkább azt mondom, lehetett volna 20 felett is a különbség. Mindegy. Szép volt fiúk. Ez is megvan.

Csakegyfan
Olvasó

Ford extra

KPSVRKK
Olvasó

Szívesen adok pénzt a repülőjegyére.

Bezse
Olvasó

El kellene zavarni Price-val együtt. A Debrecenben épp felszabadult srácra kellene lecsapni. Egyébként ennek az idénynek is lőttek, megint 10-13 hely. Jöhetne egy olyan koncepció, hogy játszunk 10es rotációval, a meccs végén meg azok maradnak a pályán akik aznap valamennyire használhatóak

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés