Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – JP Auto-Jászberényi KSE

Szervezettség, vagy egyéni játék? A hazai pályán veretlen vasiak a tizenkettőből tizenegyet hozó kék-fehéreket fogadják.

Egis Körmend - JP Auto-Jászberényi KSE

Bajnokság, 19. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Cziffra Cs., Söjtöry T., dr. Mészáros B. (Dr. Gencsev P.)

Körmend: Thames - Price - Ferencz - Hammonds - Delas.

JKSE: Pitts - Rakics - Coleman - Alekszandrov - Pantelics.

Szenzációs formában várja a tabellán második helyezett Jászberény a harmadik Körmend elleni rangadót, hiszen november 4. óta – éppen a két csapat legutóbbi találkozójától számítva – tizenkét fellépéséből tizenegyet megnyert. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a vasiak még veretlenek hazai pályán. Pusztán a számokat tekintve a bajnokság második legjobban védekező együttese találkozik a legjobban támadóval.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nagyon kemény meccs elé nézünk, a Jászberény remekül szerepel, jelenleg második a tabellán. Természetesen vissza akarjuk szerezni tőlük ezt a pozíciót. Tisztában vagyunk vele, hogy otthon mi vagyunk az esélyesebbek, szeretnénk megvédeni a hazai pályánkat, tovább őrizni a hibátlan mérlegünket. Biztos, hogy előnyt jelent majd számunkra, hogy ismét nagyszerű szurkolótáborunk előtt fogunk pályára lépni, de emellett sokat kell tenni is a győzelemért. Nagyon tapasztalt csapat érkezik hozzánk, főleg a palánk alatti két szerb légiósuk miatt, Pantelics és Alekszandrov bejárta a fél világot, mindent tudnak erről a játékról. Emellett Pitts személyében egy nagyon jó irányítójuk is van, aki egyben a legjobb dobó is a ligában. A kulcs az lesz, hogy mi kontrolláljuk a mérkőzést, és erre a három játékosra különös tekintettel kell lennünk védekezésben. Nem szabad engedni őket könnyű kosarakhoz, illetve figyelnünk kell a távoli dobásaikra is, mert az is az egyik fő erősségük. Jelen állás szerint mindenki rendben van, várjuk a holnapi derbit.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Tudjuk, hova utazunk, tudjuk, ki az ellenfél. A Körmend az idei szezonban is jól szerepel, főleg hazai pályán, ahol eddig még veretlen. Az utolsó két mérkőzésén kikapott Sopronban és Kecskeméten is, de szoros volt mindkét találkozó. Ellenfelünk minden poszton nagyon erős, agresszíven játszik, igazi fizikális kosárlabdát, főleg hazai pályán.

Mi most másodikok vagyunk, de reálisnak kell lenni, ritkán állunk jobban a tabellán, mint a Körmend.

Biztos, hogy nem lesz könnyű meccs, a Körmend saját pályáján mindenki ellen esélyesként lép pályára, nemcsak a Jászberény ellen. Ettől függetlenül bizakodóak vagyunk, mert jól szerepelünk, jó ritmusban vagyunk, nincs rajtunk nyomás, szeretnénk holnap is jól kosárlabdázni, a legjobbunkat nyújtani, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Voltak kisebb sérüléseink, de ez már csak szokásos, nincs nagy gond, remélem, mindenki játszani fog.

[totalpoll id=”5912″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit az elmúlt évtized legeredményesebb férfi edzője, az EuroChallenge Final Fourig jutó, háromszoros magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, jelenleg a felnőtt válogatott másodedzőjeként dolgozó Pór Péter latolgatta a BB1.hu-nak.

– A Körmend és a Jászberény párharcának első felvonásához érkeztünk, hiszen jövő héten ez a két csapat a Magyar Kupában is találkozik egymással.

Az egyik gárda még veretlen odahaza, a másik legutóbbi tizenkét mérkőzéséből tizenegyet megnyert, az egyik sorozat holnap megszakad, szerintem utóbbi, én inkább körmendi győzelmet jósolok.

A Körmend remekel hazai pályán, nagyon nehéz ellenfél a vendégek számára. Nagyon agresszíven védekeznek a vasiak, sokszor már egész pályán, próbálják nyomás alatt tartani a rivális csapatot. A JKSE rotációja rövidebb, nagy kérdés, hogy kibírják-e ezt negyven percen keresztül.

A piros-feketék inkább a gyors, sokat futós kosárlabdát erőltetik, míg a berényieknek inkább a lassabb, kontrolláltabb játék fekszik, hiszen kevesebb játékossal dolgoznak. Két különböző felfogás, a szervezettség és az egyéni játék áll szembe egymással, szerintem most utóbbi lesz a nyerő.

Nikola Lazics nagyon szépen összerakta a JKSE csapatát, masszívak, meggyőzőek voltak az eddig eltelt tizennyolc fordulóban. Sok szoros meccset játszottak, aminek zömét azért meg is nyerték eddig. Kérdés lesz, hogy a vendégek részéről a magyar játékosok mennyit tudnak hozzátenni a kispadról, tudják-e tehermentesíteni a légiósaikat?

A Körmend részéről kulcsfontosságú lehet Pitts semlegesítése, aki a liga egyik legjobb légiósa, irányítója, a jászberényi csapat pontfelelőse. Nagyon jól egy-egyezik, a pick and roll játékokat is mesterien játssza.

A palánk alatt Pantelics rutinja rengeteget segített eddig a kék-fehéreknek, igazi vezér, aki ha kell, pontokban, ha kell lepattanókban, vagy akár védekezésben segít.

A győzelemhez a körmendieknek Ferencz Csaba kosaraira is szükségük lesz, azért „Fepu”, ha jó napot fog ki, hazai pályán általában nyernek is.

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
jaszberenyiksedonnarummapurplePortik Tamásgulyasszabolcs00 Recent comment authors
jaszberenyikse
Olvasó

Sajnos elég valószínűnek tartom,hogy Lazics elengedi a meccset és pihenteti az egyik légióst,ahogy tette ezt az Olaj ellen is. Nem hiszem,hogy nagy hajtás lenne ma a részünkről,inkább a Mester hátha kieszel valamit amivel a kupában teljes erőbedobással sikerül a továbbjutás. Hajrá JKSE!!!

purple
Vendég
purple

Lazic kupát akar nyerni. Ezt a meccset beáldozza, hogy a győri meccs meglegyen. Igazi ravasz róka a faszi. Semleges pályán a Jkse lesz az Olaj legnagyobb ellenfele. Igazából Szolnokon is ők voltak,Pantelic nélkül…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Remélem másképp gondolja a Mester? a kupát azzal a rotációval amit ő tol, nem fogjuk bírni! De ne legyen igazam! Minden esetre mi holnap nem azért megyünk, hogy elengedje Nikola a győzelem lehetőségét.

donnarumma
Olvasó

Arogans vagy,nagykepű..szóval igazi szolnoki! Én ennek nagyon örülök!

csocsa
Olvasó

Hátradőlős sima 1-es.?

balldontlie
Olvasó

Delas és Pantelic párharca is érdekes lehet, de szerintem ők csendben vívnak egy “rutinmeccset”, ami szerintem még látványos lehet az Pitts és Price, aki talán Curry mellett a legjobb egyéni védő a ligában, de szerintem ha okosan csinálja a mester, akkor a Thames, Bradford páros is megkapja majd a perceket rendesen ellene, úgy lehet semlegesíteni. Bízom a hazai győzelemben.

J.R.Benitez
Olvasó

Ha meccsre úgy esek be, lesz még jegy?

balldontlie
Olvasó

Annyi hivatalos kommunikáció volt, hogy a pénztár aznap, az U20-as meccsel egyidőben nyit ki. Nem hinném, hogy ne lehetne elcsípni egy állójegyet, plusz nem hinném, hogy Berényből túl sokan jönnének, nem tudom annak a szektornak mi a sorsa ilyenkor.

J.R.Benitez
Olvasó

Ok köszi

gulyasszabolcs00
Olvasó

Érkezünk,30-an!??

balldontlie
Olvasó

Akkor a vendégszektor felejtős 🙂 Várunk titeket szeretettel, az idei Berény megérdemli a támogatást az biztos.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Egyszer élünk! Ha jó meccset játszunk nekem már megérte elutazni!

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Delas párharcai nem annyira érdekesek hisz szinte minden mutatóban roszabbak mint az ellenfél centerei… Nevéhez képest egy gyenge láncszem!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés