Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Vasi klasszikus húsvétra.

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Felsőházi középszakasz, 4. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, vasárnap, 16:00
V.: Cziffra Cs., Praksch P., Török R. (dr. Páli K.)

Körmend: Bradford - Németh Á. - Price - Hammonds - Delas.

Falco: Govens - Váradi - Balmazovics - Bruinsma - Reddic.

A bajnokság két legjobb formában lévő együttese találkozik egymással húsvét vasárnap délután. A Körmend tíz, a Falco hét meccse nem talált legyőzőre. Utóbbi éppen az előző vasi rangadó óta tartja veretlenségét. Emlékezetes volt az előző derbi, hiszen 17-0-val kezdtek a sárga-feketék, végül mégis kikaptak odahaza Ferenczéktől.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nagyon intenzív meccset várok, tudjuk, hogy egy komoly derbi vár ránk, a magyar kosárlabda bajnokság klasszikusa következik. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű atmoszféra lesz mindkét oldalon, kis dolgok dönthetnek, akár egy lepattanó, egy eladott labda, vagy egy jó védekezés a végén. Ismerjük jól a szombathelyieket, nagyon tehetséges csapatuk van, az utóbbi hetekben már sokkal stabilabban játszanak, nincs annyi hullámvölgyük, mint a szezon korábbi időszakában. Azt nem tudjuk pontosan, hogy Reddic játszik-e vagy sem, de mi úgy készülünk, hogy igen. Meg kell nyerni a lepattanócsatát, úgy érzem, négyes poszton Hammonds révén lehet keresnivalónk, de nagyon fontos lesz, hogy kontrolláljuk Govens játékát, hiszen a Falcót csak úgy lehet legyőzni, ha őt limitálni tudja az ellenfél. Nálunk jelen állás szerint mindenki játszhat.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek az Alpok Adria Kupa megnyeréséhez és a listavezető pozíciójához a magyar bajnokságban. Nagyszerű formában vannak, tíz bajnokit nyertek meg zsinórban, veretlenek otthon, nem kérdés, hogy ők a favoritjai ennek a meccsnek. Ez azonban egy derbi lesz, ahol bármi megtörténhet. Normálisan tudtunk készülni a héten,
voltak kisebb sérüléseink, de megpróbáltuk rendbe hozni azokat is, Curry és Reddic is vállalni fogja a szereplést, még ha nem is teljesen egészségesek. Kielemeztük a legutóbbi vereségünket, láttuk, hogy min kell változtatni, illetve mik azok a pozitív dolgok, amiket meg kell ismételni. A legfontosabb, hogy mentálisan, fejben készen álljunk, nincs rajtunk nyomás, nem szabad semmilyen külső körülménnyel foglalkozni, csak a kosárlabdával. Tudjuk, hogy mit kell csinálnunk, az más kérdés, hogy meg is tudjuk-e majd valósítani a pályán, de én nagyon bízom benne, hogy igen, pozitívan és optimistán várom a mérkőzést. Nagyot fogunk harcolni, az biztos. Remélem, hogy szép húsvét délutánja lesz minden vasi kosárrajongónak, és ezúton is szeretnék minden szurkolónak áldott, boldog húsvéti ünnepeket kívánni.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
FenyőfabaltazarMarillion2lee14donnarumma Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Minden kedves kosárlabda /elsősorban Körmend illetve Falco/ és egyéb sportág szurkolóinak is békés húsvéti ünnepeket kívánok….A Vasi klasszikust illetően hiába vagyunk 7 forduló óta nyerő szériában…Körmenden nyerni,nálam mindenkor bravúr kategória…ahhoz hogy ott nyerni lehessen minimum 4-5 játékosunknak 15-20 pont körül kell/ene teljesíteni..
Holnap Körmenden mindenki csak is a hazai győzelmet várja el, más eredmény nem létezik….
Ami a mi csapatunkat illeti….nincs előre lefutott mérkőzés ez meg pláne kellene hogy kellően motiválja a csapatot….legyen végig szoros a mérkőzés…és ne a bírók ténykedése szóljon bele a két csapat játékába….HAJRÁ FALCO…HAJRÁ SZOMBATHELY…HAJRÁ VAS MEGYE…

baltazar
Olvasó

Mindenben egyetértek Veled, csupán annyival egészíteném ki, hogy HAJRÁ KÖRMEND!

Fenyőfa
Olvasó

Korrekt, egyetértek 👌✌️
Győzzön a jobbik (remélem a Körmend😉)! MTE!

2lee14
Olvasó

Először Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!
Holnap pedig bízok egy Falco sikerben Körmenden. Lesz ahogy lennie kell.
Hajrá Falco!!!

donnarumma
Olvasó

Boldog nyulat mindenkinek!
Bízom egy meglepetés V-ben..de az is elég, ha egész szezonban csak 1x nyerünk Körmenden!
Győzzön a jobb

red-black01
Olvasó

Nem reagálok valaki beírására, mert talán van egy egyezség-féle kialakulóban, de:
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 😀

Emőkevagyok
Olvasó

Kíváncsi vagyok most Pista eljön-e Szombathelyre mutogatni…

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Látod ennyire vagy Falco szurkoló! Semennyire! Azt se tudod,hogy hol lesz a meccs. Ne add ki magad szombathelyinek,közöd nincs a Falcóhoz te szerencsétlen…

Koops
Olvasó

Szimplán elmebeteg szegény, így kár vele foglalkoznod! 😊

Fenyőfa
Olvasó

Már hogy lenne köze bármelyik csapathoz is? Egy olcsó, élettelen kis provokátor, köze nincs a kosárlabdához

2lee14
Olvasó

Emlő változatlanul gáz vagy.

Marillion
Olvasó

Körmenden lesz…illene tájékozódni,mielőtt megfogalmazódik az iromány…
Hogy finoman próbáljak fogalmazni…már nagyon elfáradtál erre a szezonra,kérj cserét….de aztán várunk vissza…jól szórakozunk….

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés