Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Vasi klasszikus húsvétra.

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Felsőházi középszakasz, 4. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, vasárnap, 16:00
V.: Cziffra Cs., Praksch P., Török R. (dr. Páli K.)

Körmend: Bradford - Németh Á. - Price - Hammonds - Delas.

Falco: Govens - Váradi - Balmazovics - Bruinsma - Reddic.

A bajnokság két legjobb formában lévő együttese találkozik egymással húsvét vasárnap délután. A Körmend tíz, a Falco hét meccse nem talált legyőzőre. Utóbbi éppen az előző vasi rangadó óta tartja veretlenségét. Emlékezetes volt az előző derbi, hiszen 17-0-val kezdtek a sárga-feketék, végül mégis kikaptak odahaza Ferenczéktől.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nagyon intenzív meccset várok, tudjuk, hogy egy komoly derbi vár ránk, a magyar kosárlabda bajnokság klasszikusa következik. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű atmoszféra lesz mindkét oldalon, kis dolgok dönthetnek, akár egy lepattanó, egy eladott labda, vagy egy jó védekezés a végén. Ismerjük jól a szombathelyieket, nagyon tehetséges csapatuk van, az utóbbi hetekben már sokkal stabilabban játszanak, nincs annyi hullámvölgyük, mint a szezon korábbi időszakában. Azt nem tudjuk pontosan, hogy Reddic játszik-e vagy sem, de mi úgy készülünk, hogy igen. Meg kell nyerni a lepattanócsatát, úgy érzem, négyes poszton Hammonds révén lehet keresnivalónk, de nagyon fontos lesz, hogy kontrolláljuk Govens játékát, hiszen a Falcót csak úgy lehet legyőzni, ha őt limitálni tudja az ellenfél. Nálunk jelen állás szerint mindenki játszhat.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek az Alpok Adria Kupa megnyeréséhez és a listavezető pozíciójához a magyar bajnokságban. Nagyszerű formában vannak, tíz bajnokit nyertek meg zsinórban, veretlenek otthon, nem kérdés, hogy ők a favoritjai ennek a meccsnek. Ez azonban egy derbi lesz, ahol bármi megtörténhet. Normálisan tudtunk készülni a héten,
voltak kisebb sérüléseink, de megpróbáltuk rendbe hozni azokat is, Curry és Reddic is vállalni fogja a szereplést, még ha nem is teljesen egészségesek. Kielemeztük a legutóbbi vereségünket, láttuk, hogy min kell változtatni, illetve mik azok a pozitív dolgok, amiket meg kell ismételni. A legfontosabb, hogy mentálisan, fejben készen álljunk, nincs rajtunk nyomás, nem szabad semmilyen külső körülménnyel foglalkozni, csak a kosárlabdával. Tudjuk, hogy mit kell csinálnunk, az más kérdés, hogy meg is tudjuk-e majd valósítani a pályán, de én nagyon bízom benne, hogy igen, pozitívan és optimistán várom a mérkőzést. Nagyot fogunk harcolni, az biztos. Remélem, hogy szép húsvét délutánja lesz minden vasi kosárrajongónak, és ezúton is szeretnék minden szurkolónak áldott, boldog húsvéti ünnepeket kívánni.

[totalpoll id=”14655″]

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
FenyőfabaltazarMarillion2lee14donnarumma Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Minden kedves kosárlabda /elsősorban Körmend illetve Falco/ és egyéb sportág szurkolóinak is békés húsvéti ünnepeket kívánok….A Vasi klasszikust illetően hiába vagyunk 7 forduló óta nyerő szériában…Körmenden nyerni,nálam mindenkor bravúr kategória…ahhoz hogy ott nyerni lehessen minimum 4-5 játékosunknak 15-20 pont körül kell/ene teljesíteni..
Holnap Körmenden mindenki csak is a hazai győzelmet várja el, más eredmény nem létezik….
Ami a mi csapatunkat illeti….nincs előre lefutott mérkőzés ez meg pláne kellene hogy kellően motiválja a csapatot….legyen végig szoros a mérkőzés…és ne a bírók ténykedése szóljon bele a két csapat játékába….HAJRÁ FALCO…HAJRÁ SZOMBATHELY…HAJRÁ VAS MEGYE…

baltazar
Olvasó

Mindenben egyetértek Veled, csupán annyival egészíteném ki, hogy HAJRÁ KÖRMEND!

Fenyőfa
Olvasó

Korrekt, egyetértek ?✌️
Győzzön a jobbik (remélem a Körmend?)! MTE!

2lee14
Olvasó

Először Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!
Holnap pedig bízok egy Falco sikerben Körmenden. Lesz ahogy lennie kell.
Hajrá Falco!!!

donnarumma
Olvasó

Boldog nyulat mindenkinek!
Bízom egy meglepetés V-ben..de az is elég, ha egész szezonban csak 1x nyerünk Körmenden!
Győzzön a jobb

red-black01
Olvasó

Nem reagálok valaki beírására, mert talán van egy egyezség-féle kialakulóban, de:
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 😀

Emőkevagyok
Olvasó

Kíváncsi vagyok most Pista eljön-e Szombathelyre mutogatni…

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Látod ennyire vagy Falco szurkoló! Semennyire! Azt se tudod,hogy hol lesz a meccs. Ne add ki magad szombathelyinek,közöd nincs a Falcóhoz te szerencsétlen…

Koops
Olvasó

Szimplán elmebeteg szegény, így kár vele foglalkoznod! ?

Fenyőfa
Olvasó

Már hogy lenne köze bármelyik csapathoz is? Egy olcsó, élettelen kis provokátor, köze nincs a kosárlabdához

2lee14
Olvasó

Emlő változatlanul gáz vagy.

Marillion
Olvasó

Körmenden lesz…illene tájékozódni,mielőtt megfogalmazódik az iromány…
Hogy finoman próbáljak fogalmazni…már nagyon elfáradtál erre a szezonra,kérj cserét….de aztán várunk vissza…jól szórakozunk….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés