Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Körmendre látogat a rossz formában lévő Kecskemét.

Egis Körmend - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Bajnokság, 10. forduló.
Körmend, Városi Sportcsarnok, szombat 18:00
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Györfy Rúben, Kapusi Gábor (Bognár Tibor)

Körmend: Morgan - Takács - Ferencz - Tolbert - Sylla.

Kecskemét: Sinik - Bouges - Ivkovic - Dramicsanin - Karahodzsics.

A bajnokság 10. fordulójában, az Egis Körmend, a Kecskemétet fogadja. A hazaiak két győzelem után legutóbb Oroszlányban kaptak ki, míg a Kecskemét leutóbbi 8 mérkőzéséből, csak egyet nyert meg.

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Az előző mérkőzésen a szűk rotáció ellenére is megtettünk mindent Oroszlányban a győzelemért, három negyedig jól is álltunk, végül az OSE felülkerekedett. Ez a hét hasonlóan telt, mint az előző, egyelőre nem tudom megmondani, hogy bővebb lesz-e a rotációnk. Ezzel persze most nem szabad foglalkoznunk, hiszen hazai pályán mindig a győzelem a cél, nem számít, hogy ki az ellenfél. A Kecskemét a legrutinosabb csapat a ligában, egy kellemetlen ellenfél, mely olyan kosárlabdát játszik, mely lassabb, megfontoltabb, mint az átlagos. A mi játéksítlusunk merőben más, azt gondolom az fogja megnyerni a mérkőzést, akinek sikerül az akaratát érvényesítenie a másikon, a cél az, hogy ezek mi legyünk.

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Folytatjuk a kemény sorozatunkat, hiszen újra egy felső kategóriás csapattal csapatunk össze. A Körmend ebben a szezonban is az élcsapatok közé tartozik. Különösen veszélyesek hazai pályán. Öt légióssal kezdték meg a bajnokságot ebben az évadban is. Volt változás a keretükben, lecserélték a centerüket. Atletikus gárda, sokat futnak, jól játsszák a pick and rollt, és erősségük a támadó lepattanók megszerzése is. Ugyan legutóbb kikaptak Oroszlányban, de volt három hiányzójuk, és így is partiban tudtak lenni, ami jól mutatja a keretük erejét. Morgan és Cook a vasiak mozgatórugói, különösen az utóbbi. Komoly tűzerejük van, jól dobnak távolról, és a védelmet kiválóan bontják. Dogo mellettük szintén atletikus dobójátékos. Nem kell bemutatni Ferencz Csabát, aki ikonja a körmendi klubnak, és sosem szabad róla megfeledkezni, mert remekül értékesíti helyzeteit. Szélesen tudnak így támadni, a lepattanókért pedig Tolbert és Durázi szokott menni. Ők igen mozgékonyak, és jó ütemben futnak be, jól válnak le. A kulcskérdés az lesz, hogyan tudjuk limitálni ezeket a gyors játékosaikat. Az utóbbi mérkőzéseken rendre partiban voltunk a nálunk előrébb rangsorolt ellenfelekkel szemben, ám a végén kiénekelték a sajtot a szánkból. Elsősorban magunkat kell legyőznünk, és ha ez sikerül, akkor a győzelem sem marad el. Továbbra is tartom, hogy magas kosárlabda intelligenciával rendelkező csapatunk van. Keményen, profin dolgozott mindenki a héten, előbb-utóbb ennek a munkának meg lesz a gyümölcse. Nagyon remélem, hogy már most szombaton. Tegyük hozzá, hogy a hazai gárda most is az esélyes, de már megmutattuk a közelmúltban, hogy tudunk ott is nyerni, tavaly bevettük a körmendi katlant. Nincsen előre lefutott mérkőzés, szeretnénk bravúrgyőzelemmel hazatérni. Szurkolóink támogatására feltétlenül számítunk!

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
BasketMan Recent comment authors
BasketMan
Olvasó

Cook kapitány már elhajózott?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés