Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Újabb bravúrt csinálna a KTE.

Egis Körmend - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok, szerda, 17:45
V.: Földházi Tamás Péter, Praksch Péter Árpád, Makrai Márton (Páli dr. Kálmán)

Körmend: Stokes - Takács - White - Szavics - Gordon.

Kecskemét: Pollard - Jaramaz - Milutinovics - Kucsera - Karahodzsics.

Mindkét együttes 3-1-es összesítéssel jutott tovább a negyeddöntőből, a Körmend az Oroszlányt győzte le, míg a Kecskemét pályahátrányból verte ki a Szolnokot.

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Nagyon boldogok és elégedettek vagyunk, hogy egy év után visszatértünk a legjobb négy közé, amit egy olyan klub, mint a Körmend, megérdemel. Most egy kicsit feljebb toljuk a határt. Az egyik oldalról nézve egy kicsit szerencsénk is volt, hiszen a Kecskemét jutott tovább a Szolnok elleni párharcból, így hozzánk került a pályaelőny, ami egy nagyon kicsi előnyt ad a számunkra. A másik oldalról viszont megmutatja, hogy milyen veszélyes csapat a KTE, amelynek a keretét nagyon tapasztalt és minőségi játékosok alkotják. Számunkra ez egy nagyon nehéz küldetés lesz, azt mondanám, hogy sokkal nehezebb, mint az Oroszlány elleni. Egy olyan együttesről beszélünk, amelynél minden poszton megvan az egyensúly. Nagyon sokat kell majd dolgoznunk ahhoz, hogy a döntőbe jussunk, akár három, akár négy, akár ötmeccses lesz a párharc. Nagy motivációval vágunk bele a küzdelmekbe, nem szabad elfelejteni, hogy nagyon fiatal csapatunk van. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy bejussunk a fináléba, de jelenleg csak és kizárólag csak az első meccsre koncentrálunk. Nem akarjuk, hogy ugyanaz megtörténjen, mint az Oroszlány elleni első találkozón. Szeretném ösztönözni a szurkolóinkat arra, hogy kilátogassanak az összecsapásra, szükségünk van rájuk és arra az atmoszférára, amit teremtenek. Biztos vagyok benne, hogy telt ház ellen lépünk majd pályára, remélem, hogy 1-0-val tudunk kezdeni.

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Megcsináltuk a bravúrt, de mire felocsúdtunk belőle, már itt is van a következő nagyon nehéz mérkőzés. A legjobb négy között vagyunk, itt már végképp kijelenthető, hogy nincs gyenge csapat. A Körmend sem véletlenül jutott el idáig. Szerintem az ellenfelünknek a legnagyobb erőssége a hazai pálya és az ott történő védekezése. Nagyon agresszívak, kemények hátul negyven percen keresztül. Mondhatom azt, hogy otthon sokkal hatékonyabban teszik ezt, mint idegenben. Mindemellett elképesztő tűzerejük van, hiszen náluk játszik a magyar liga legjobb dobója, Ferencz Csaba, aki a mi kapitányunkhoz, Wittmann Krisztiánhoz hasonlóan a sokadvirágzását éli. Öt légiósuk van, egytől egyig megvan mindegyiküknek a szerepe, ez szépen el is oszlik mérkőzésenként. A két hátvédjük, Stokes és White rendkívül ponterős, mindeközben utóbbi a liga egyik legjobb védője is. Szavics szintén elit munkára képes hátul, valamint jól is céloz távolról. Gordon a bajnokság legjobb centerei között van, míg Henry is több poszton bevethető. Komplett csapatról beszélünk és nem szabad elmennünk amellett, hogy a magyarok kivétel nélkül mind használhatóak. Krivacsevics, Durázi, Martinez, Takács és Kenéz is képes kiemelkedő játékra. Az imént felsoroltam tizenegy játékost, akik mind kisebb-nagyobb szerephez tudnak jutni. Ez jól jelzi, hogy milyen hosszú a rotációjuk, éppen ezért fent tudják tartani az agresszivitásukat a találkozó negyven percén keresztül. A nagyon agresszív védekezésükből rendkívül sok tranzíciós játékuk van a szerzett labdákat követően, bátran dobják a triplát is, de felállt védelem ellen is megvannak a játékaik. Mi már azzal is óriási meglepetést hajtottunk végre, hogy bejutottunk a legjobb négybe és itt aztán végképp elmondhatjuk, hogy nem mi vagyunk a párharc favoritjai. De az előzőben sem mi voltunk, mégis mi vagyunk itt. Most is szeretnénk borítani a papírformát és szeretnénk bejutni a döntőbe. Ehhez minimum egy meccset kell nyerni Körmenden – hogyha azt vesszük alapul, hogy hazai pályán győzni tudunk -, de állunk elébe. Annak a reményében utazunk a Rába-parti városba, hogy nyerjünk. Dramicsanin, Klobucar és Fazekas biztosan nem fog játszani, de úgy tudom, hogy a Körmendnél is vannak maródiak. Igazából teljesen mindegy, hogy kinek mennyi hiányzója van, úgyis az a csapat kell, hogy kivívja a győzelmet, amely az edzők rendelkezésére áll. Éppen ezért nem is kívánok azzal foglalkozni, hogy ki nem lesz, mert a történelemkönyvekbe ez nem kerül be, csak a végeredmény.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Dennismte7MarillionSzhelY Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Hajrá Kecskemét!

SzhelY
Olvasó

Hajrá Körmend nyerjük meg a bronzot

Marillion
Olvasó

A 4 csapat közül bárki végezhet bárhol a maradék 4 hely közül a tabellán! Pillanatnyi forma, sérülések, játékvezetők közreműködése….

mte7
Olvasó

Be kell jutni a döntőbe!!!
Mindent bele!!!
Hajrá Körmend!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés