Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magabiztos volt az Egis Körmend a Kecskemét ellen

A vendég csapat az első félidőben még tartotta magát, de utána folyamatosan nőtt a különbség.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-57 (16-8, 22-22, 20-12, 19-15)

Bajnokság, 22. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Praksch P., Sörlei A. (Dr. Páli K.)

Körmend: Thames 11/3, Mócsán 5, Ferencz 12/6, Durázi 6, Taylor 14. Csere: Simons 15/15, Ireland 10/3, Németh Á. 2, Takács K. 2, Tóth N. -.

KTE: Wittmann 10/9, Thomas 15/3, Djeraszimovics 8, Kucsera -, Karahodzsics 3. Csere: Dramicsanin 14/6, Horti 7, Lewis -, Lukács D. -.

Legutóbbi három bajnokiját elveszítette az Egis Körmend és a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, a bajnokság 22. fordulójában viszont megszakadt az egyik sorozat: a két együttes egymással találkozott a vasi városban.

Taylor kétszer próbálkozhatott, de nem talált a gyűrűbe, majd Wittmann távoli kísérlete is kimaradt. Két perc is eltelt már, amikor Durázi megszerezte a meccs első kosarát. Némi időbe beletelt, mire magára talált a KTE, de Thomas triplája rögtön vezetést is ért, ugyanis a házigazda sem remekelt addig a támadásokban. Thames jelentkezett szintén egy hármassal, újra a hazaiaknál volt az előny, majd ugyanő egy duplát is dobott (9-5). Tartotta a különbséget a Körmend, majd az utolsó percbe érve Ireland talált be kintről, ami a negyed utolsó sikeres dobását jelentette: 16-8 az első tíz perc.

Simons egy triplával adta meg a kezdőlökést a második negyedhez, először nőtt tíz fölé a különbség (19-8). Tíz pont körüli előnyét igyekezett tartani a Körmend, azonban jobban nem tudott ellépni. Ugyan egy-egy támadás erejéig tíz fölé nőtt a differencia, mindig akadt egy-egy KTE-játékos, aki válaszolni tudott a hazai pontokra – Wittmann triplája után is egyszámjegyű lett a hazai fór, amit körmendi időkérés követett (28-19). Dramicsanin is egy trojkával jelentkezett, Ferencz triplájával viszont visszaállt a tízpontos különbség (33-23). Durázi zsákolt a félidő utolsó percének kezdetén, s még Dramicsanin jegyzett két büntetőből szerzett pontot a játékrészben: 38-30 az első húsz perc.

A harmadik negyed első négy körmendi pontját Wittmann igyekezett ellensúlyozni egy triplával. Kissé akadozott a körmendi gépezet támadásban: az említett négy pontot egyetlen Ireland-büntető követte a negyed közepéig, így szép lassan ötre jött vissza a KTE (43-38). Újabb kecskeméti dupla után Taylor igyekezett felrázni az övéit: két zsákolásával egy kosáron túli lett a különbség ismét (47-40), majd egy lepattanót is begyűjtött, az azt követő támadásból pedig Ferencz volt eredményes, majd Taylor zsákolt újfent (51-40). Thomas büntetői törték meg a Körmend 10-0-s etapját, Ferencz viszont egy triplával felelt, majd Taylor kettese zárta le a harmadik negyedet: 58-42.

Wittmann és Simons egy-egy hármast tett helyre, a negyed első percének végére maradt a különbség. Simons újabb hármasával már a húszat közelítette a hazai előny, majd Taylor zsákolásával át is lépte azt (68-47). Öt perc volt ekkor még hátra, időt is kértek a vendégek, de innen már nem tudtak visszakapaszkodni: Simons másodpercekkel a vége előtt ismét távolról célzott jól, ötödik értékesített hármasával állította be a 77-57-es végeredményt.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
tortajanos4.negyedKendeffy BotondSzhelYMarillion Recent comment authors
tortajanos
Olvasó
Kendeffy Botond
Olvasó

Vissza lehet nézni a meccset?

hp12
Olvasó

Egyre lejjebb süllyed a Kecsó, veszélyes lesz a bajnokság vége.

kormendinekjo
Olvasó

Csak a Körmend! Szép volt fiúk! Gyerünk, gyerünk MTE!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Azért ennek a Takács gyereknek ez még nem az euroligás formája, vagy igen?

BasketMan
Olvasó

Semmivel nem lesz jobb mint Németh. De az Ákos! ?

JR.Benitez
Olvasó

Szolnok, Falco fellélegezhet. Zsiga nem repül

Natko
Olvasó

Tubi,szaros sárga párna mikor b….od anyádat szájba????

SárgaPárna
Olvasó

A nővérke, aki hetek óta a kopasz mellett van fellélegezhet! Végre hazamehet! Most a világbajnokok leszünk érzés lesz úrrá a főnökön!

IstiPisti
Olvasó

Anyád téged már az intézetben szült , ugye ?????????????????????????????

Cibona5
Olvasó

Nem félsz, te mocsok tahó paraszt, hogy akiket gyalázol egyszer megunják és járhatsz bíróságra. Rosszabb esetben pedig a törött kezeddel törölgetheted a vérző orrodat. Komolyan gondolom, hogy ez a parasztság már túlmegy egy határon. Nem humoros, nem vicces, csak szimpla bunkóság.

Red ball
Olvasó

Primitív faék sperma burjánzék. A “kopasz” már letett valamit az asztalra. Tudsz valami hasonlót mutatni? A műveltségeden kívül. “a stílus maga az ember” amit az ókori rómaiakhoz kötöttél. Bunkó vagy Bugsy!!!

inmediasres
Olvasó

Nos, ha arra vársz, hogy mikor jelenik meg az összefoglaló a Falco meccsről, akkor elárulom, hogy az tegnap volt. Csak azért szólok, mert annál a cikknél eddig 36 hozzászólás van, de a tiédet nem találom. Nyilvánvalóan utálod a Körmendet vagy valakit/valakiket a körmendi csapatnál, érhettek vélt vagy valós sérelmek is, de azt akkor sem értem, miért kell eljátszanod, hogy Falco szurkoló vagy? Kérdem ezt úgy, hogy én olyan körmendi vagyok, aki a Patonayra szavazott.

Redbid
Olvasó

Hát akkor a kopaszé legalább hazamehet, de úgy néz ki a tédnek még maradnia kell “kicsit” 🙂

Kendeffy Botond
Olvasó

Igen ott a nővér nem mert haza menni.

Marillion
Olvasó

Üzenem itt mindenkinek hogy mi (Pbask,Wiley,Vulcano és a többiek akik most hírtelen nem jutnak eszembe stb) akik igazi falco szúrkolónak valljuk magunkat már X alkalommal meghívtuk ezt a gyáva senkiházit egy közös összejövetelre…de erre sosem kerül/t sor….Na akkor ki is a húnyó vagyis inkább a bujó/elbujó?! Én Szombathelyi vagyok de a Körmendi kosárlabdán nőttem fel,de sosem lettem Körmend szúrkoló,de mentem oda meccsre….és amikor a Falco kezdett megjelenni a Magyar kosárlabda életben,én egyből Falco szúrkoló lettem! Te ezt el tudod mondani magadról? Takarodj te gyáva szarkeverő!

SzhelY
Olvasó

Felvetted már az álarcodat tudod szombat sexnap,gondolom a fiuk márvárnak

Cibona5
Olvasó

Úgy könnyű, hogy 6 emberrel kezdett a Körmend. 🙂

Cibona5
Olvasó

Látom Simons mégis csak csere volt.

csakakörmend
Olvasó

Bebizonyította a sok fanyalgónak meg rosszakarónak Ziga, higy kimagasló edző az egész NB1-ben, ezt neki köszönhetjük! Simons top légiós, igazi legfelső polcos! Ez Körmend! MTE!!!!!!!! Bajnokok leszünk idén!
Amúgy Karahodzsicsot szívesen látnám jövőre Körmend mezben! Remek fogás lenne!

Mtefan11
Olvasó

Most mondanám, hogy jó poén…de amíg ilyen szintű amatőrség jellemez egy MTE szintű klubot, akkor valamiért nem tud ezen nevetni a szurkoló.
A győzelemhez grat, amihez szerencsénkre botrányos játékkal asszisztált a Kecskemét.

Csippa
Olvasó

te most v ironizálsz v elgurult, de gondolom, az első…

Csippa
Olvasó

Karahodzsics válogatott formában…

redmiller
Olvasó

Csak egy apró kérdés! Mikor játszott utoljára válogatott meccsen??? Főleg téten????
Nem tűnt fel, hogy csak ott van, de nem játszik??? Egyszerűen van valaki, akinek van magassága, súlya és ezért lehet ellene gyakorolni!

4.negyed
Olvasó

Van egy magas haverom szóljak neki?

Ball don't lie
Olvasó

Megint a bírók!!!444!!!

redmiller
Olvasó

Rajtad kívül ki hozta fel???
Ma kb. ez, amivel nem lehetett gondunk…

redmiller
Olvasó

Elején katasztrófálisan dobott mindkét csapat, de a Körmend kjött belőle és jobban is védekezett.
Ma kb. senkit nem vertünk volna meg az elsőosztályban…
Lassan elintézük, hogy kicsúszunk a nyolcról!
Teljesen jogos volt a körmendiek győzelme! Sőt, az eredmény még így is ránk hízelgő….

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Red: 2/0.?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés