Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – DEAC

A körmendiek a saját tempójukat diktálnák, a Debrecen felkészült az agresszív játék ellen.

Egis Körmend – DEAC

Bajnokság, 15. forduló, szerda, 18:00
Körmend Városi Sportcsarnok
Pálla Z., Török R., Boros T. (Nagy J.)

Egis Körmend: Thames – Price – Ferencz – Hammonds – Delas.

DEAC: Dugat – Manigat – Boriszov – Ivosev – Amigo.

A férfi kosárlabda bajnokság 14. fordulójából hátramaradt találkozón az Egis Körmend otthonába látogat a DEAC. A mérkőzés egyértelmű esélyese a vasi alakulat, az idegenben gyengélkedő debreceniekkel szemben. A vendégek részéről nagy bravúr lenne, ha meglepetést tudnának okozni.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Természetesen szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést, már csak azért is, mert első körben Debrecenben kikaptunk. Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz könnyű feladat. Ellenfelünket tapasztalt és jó minőségű játékosok alkotják, nem szabad őket lebecsülni. Ebben a mai magyar bajnokságban nincsenek könnyű találkozók, bárki képes arra, hogy megverjen bárkit. Minden hétvégén, minden párosításban száz százalékot kell nyújtani. Ugyanúgy kell játszanunk, mint az utóbbi meccseken.

Az első perctől kezdve nekünk kell kontrollálni a mérkőzés tempóját és kellően agresszívan játszani. Arra kell őket kényszeríteni, hogy ők alkalmazkodjanak a mi stílusunkhoz.

Mindenki bevethető lesz holnap.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Minden meccsen szeretnénk nyerni, ez holnap sem lesz másképp. De azt is látni kell, hogy a Körmend egyrészt nagyon erős hazai pályával rendelkezik, másrészt a bajnokság egyik legerősebb csapatáról beszélünk.

Felkészültünk belőlük, amennyire lehetett. Tudjuk, hogy mit kell ellenük játszani. A kérdés az, hogy ebből mit sikerül megvalósítani, mert egy nagyon agresszív csapatról van szó.

Szeretnénk okosan játszani, kevés eladott labdával és így megteremteni az esély egy szoros meccsre. Sérültünk nincsen.

[totalpoll id=”1896″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A Körmend mellett szól minden ebben a párosításban. Hazai pályán lépnek pályára és egyébként is nagyon jó teljesítményt nyújtanak az idei bajnokságban. De az is tény, hogy a Debrecen is nagyon szépen teljesít az elmúlt időszakban, amihez szeretnék gratulálni nekik. Azt csak megjegyezném, titkon remélem, hogy idővel a keleti oldal tovább fog erősödni kosárlabdában. A Debrecennek az lehet az esélye, ha sikerül a hazai csapatot megállítani, játékukat fékezni, hiszen saját csarnokukban, közönségüktől mindig komolyan lendületbe jönnek. Ha sikerülne fegyelmezetten, a megbeszéltek szerint kosárlabdázniuk, akkor viszont lehet nekik is esélyük. De összességében körmendi győzelmet várok.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MehecskeVertetics BalázsEmőkevagyokTamásMilos Recent comment authors
Vertetics Balázs
Olvasó

Anyukádnak?

Emőkevagyok
Olvasó

Na srácok, ti huncut körmendi fiúcskák! Szerintetek én kinek drukkolok?

Milos
Olvasó

Senki nem kérdezte, és senkit sem érdekel. ?

Mehecske
Olvasó

Tènyleg kinek?

Tamás
Olvasó

DEAC!!!?

Milos
Olvasó

MTE!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés