Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Most háromszori hosszabbítás döntött az Egis Körmend és a DEAC között

A felek alapszakaszbeli visszavágója is óriási csatát hozott.

Egis Körmend – DEAC 112-109 – h.u. (22-20, 17-20, 18-11, 24-30, 12-12, 7-7, 12-9)

Bajnokság, 18. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch P., Mészáros B. dr., Goda L. (Páli K. Dr.)

Körmend: Thames 25/9, Takács K. 4, Mócsán 17/3, Ferencz 8/6, Taylor 16. Csere: Ireland 25/9, Mosely 9, Durázi 6, Németh Á. 2, Tóth N. -.

DEAC: Moody 28/6, Somogyi 11/9, Guyton 2, Drenovac 16/3, Tóth Á. 15. Csere: Moore 17/12, Polyák 12, Hines 4, Molnár M. 4, Molnár D. -.

Az Egis Körmendhez látogatott a DEAC a bajnokság alapszakaszának 18. fordulójában.

Kiélezett percekkel kezdődött a találkozó, Mócsán hármasáig nem volt kettő pontnál nagyobb a különbség a két együttes között, s hiába követte az iménti jelenetet öt debreceni pont, még mindig egy találaton belül voltak a csapatok (9-11). Kissé ellépett a DEAC, kétszer is négyre növelte előnyét, de 17-20-nál megrázta magát a házigazda, s ezzel a jó hajrával az első negyed 22-20-as körmendi előnnyel zárult.

A játék képe (és így az eredmény alakulása) a második tíz percben sem változott: 27-22-ig építette előnyét a Körmend, Somogyi viszont egy triplával és egy büntetővel gyorsan visszahozta egyre a csapatát, majd a visszatérő Moody a vezetést is megszerezte a DEAC-nak – Somogyi újabb hármasa zárta a vendégek 9-0-s sorozatát. Ezúttal a Körmendnek kellet kapaszkodnia, s tette ezt sikerrel: 37-36-os vezetésnél Taylor is zsákolt egyet. Debreceni időkérés, amit négy vendégpont követett, a fordulatos negyed 39-40-nél ért véget.

Drenovac egy büntetőt dobott be, Thames egyenlített, majd Ireland triplájával ismét a Körmend vezetett. Ismét egalizált a DEAC, a következő hét körmendi pontra viszont nem tudott válaszolni, így a hazaiak 51-44-es vezetést harcoltak ki. Tartotta hétpontos vezetését a Körmend, a negyedbeli utolsó két percre 55-48-nál érkeztek a csapatok. Takács szállított újabb két pontot, az elrontott debreceni támadást követően pedig már a tízért támadhatott a Körmend – sikertelenül. Sőt, Moody gól jó plusz büntető-akciója hárommal csökkentette a különbséget, így fél óra játék után 57-51-nél álltak meg egy rövid pihenőre a csapatok.

Tóth Ádám a ráadásban többször is egyenlített. Fotó: hunbasket.hu

Ismét felváltva találtak gyűrűbe a felek, majd a 33. perc közepén Moody és Moore pillanatok alatt jegyzett öt pontot, amire időkéréssel reagált a hazai pad – nem véletlenül, egy pontra jött fel ugyanis a DEAC (62-61). Ismét egykosárnyi különbségen túlra ugrott a Körmend, néggyel vezettek a vasiak. A hajrába érve Moore süllyesztett el egy triplát, Taylor duplájára aztán Moody is távolról felelt – egyenlített a DEAC (72-72). Hiába a sikeres körmendi támadás, Moore megint dobott egy hármast, így már a DEAC vezetett (74-75). Egy támadás erejéig, Thames ugyanis közelről nem hibázott. Előny itt, majd előny ott, Mócsán két sikeres büntetőjével pedig hárommal ment a házigazda. Másodpercekkel a vége előtt viszont Moody három lehetőséget kapott a vonalról, s egyiket sem rontotta el: büntetőkkel egyenlített a kipontozódott Drenovacot közben elveszítő DEAC, 81-81-ről jöhetett a hosszabbítás Ferencz kimaradt tripláját követően.

Sikeres támadásra sikeres támadás volt a válasz, három perc után 89-89-re álltak a csapatok, amikor Ireland értékesítette mindkét büntetőjét – Tóth egy gyors támadásból egyenlített. Ismét a körmendi légiós talált be, ezúttal már akcióból, de Tóth követte a sormintát, egyenlített újfent. Mindkét oldal rontott, 93-93-mal ért véget az első hosszabbítás, de a vendégektől már Guyton is kiszállt öt fault után.

Mócsánt faultolták, de a labda így is a gyűrűben kötött ki, majd a megítélt büntetőből ismét. Polyák büntetőivel kapaszkodott a DEAC, Somogyi triplájával pedig fordított – 96-98-nál időt kért a Körmend. Thames két büntetője egyenlítést jelentett, a meccs addig toronymagasan legtöbb VAL-ját teljesítő Moody viszont elrontott egy triplát – Ireland közelről büntetett (100-98). Ahogy az első hosszabbításban, úgy ismét Tóth közelije ért egyenlítést, 100-100-ról jöhetett a harmadik ráadás.

Taylor faultolta Moore-t, a debreceni játékos mindkét büntetőjét bedobta, a körmendi játékos számára pedig (az ötödik faultja után) véget ért a meccs. Az ötperces etap feléig kellett várni az első körmendi találatra, Thames viszont rögtön egy hármassal jelentkezett (103-102). Két Polyák-büntetővel fordított a DEAC, majd két Mócsán-büntetővel tette ugyanezt a Körmend (105-104). Moody is a vonalról talált be, Ireland viszont a triplavonalon túlról: alig egy perc volt vissza, amikor 108-105-ös vezetésre tett szert a hazai csapat – időt kértek a vendégek. Polyák küzdött, de csak egy büntetőt dobott be. Ferencz nem hibázta el egyik büntetőjét sem a fordulásból, de Moody faulttal együtt értékesített egy támadást, és a büntetőt is helyre tette – mínusz négyről mínusz egyre jött a DEAC. Mócsán viszont rendíthetetlen volt, ismét akcióból talált be, amivel kialakította a 112-109-es végeredményt.

A két együttes december elejei, debreceni találkozóján kétszeri hosszabbítás kellett, hogy eldőljön a meccs (az Egis Körmend nyert 87-83-ra), ezt sikerült alig egy hónappal később megtoldani plusz öt perccel.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
nick19HawkabcabcMagyarFerencRed ball Recent comment authors
abcabc
Olvasó

Martinez ➡️ Pécs

gulyasszabolcs00
Olvasó

Jaja.

abcabc
Olvasó

Egyéb híred?! ?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Kellert holnap bejelentik, de ezt már mindenki tudja.

abcabc
Olvasó

Ja. 1.5 év?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Fél + 1.

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Deacnal is az edzó a leggyengébb láncszem úgy mint az Albanal.

Red ball
Olvasó

Győztünk és a győzelmet nem kell megmagyarázni. Azért halkan megjegyezném a szerencse is mellénk szegődött. Mindkét oldalon voltak kiemelkedő teljesítmények, de a döntő momentum a padról érkezett. Ezzel az edzői tudással,- mentalitással soha nem lesz a Debrcen meghatározó tényező a végelszámolásnál.

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Jó, hogy nem az m4 adta, mert második hosszabbítás közepén elkapcsoltak volna 🙂

nick19
Olvasó

A meccs pontosan 2 óra 50 percig tartott. Több, mint 30 éve járok meccsre, követem a sportágat, de nem emlékszem ilyen hosszú meccsre. Nem csak a hosszabbítások miatt volt ilyen hosszú, hanem sok volt a játékmegszakítás is. Egy átlag meccs 1 óra 40 perc szokott lenni. Itt már a 4×10 perc is közel 2 óra volt.

IstiPisti
Olvasó

Óriási gratula mindkét csapatnak .Ez nem semmi férfimunka volt .
Ireland egy hatalmas fogás , igazi profi játékos !!!!!
Csak az MTE !!!!

apasas
Olvasó

Nagy gratuláció mindkét csapatnak, hatalmas küzdelem testben és fejben is…
Forever MTE,

KD
Olvasó

Nagy meccs volt, a DEAC az első és a második hosszabbításban is a győzelemért támadhatott, de elrontották. A harmadikban a végén Ireland és Ferencz voltak a nyerőemberek.

elfogult vagyok
Olvasó

Minden NAGYRABECSÜLÉSEM MIND KÉT CSAPATNAK! Szerintem a szezon meccse volt! (A rájátszást nem számítom, az “letisztultabb” időszak lehet!)
Most csillagos 5-ös!

Vadkakas
Olvasó

Hines, Guyton 6 pont… Ennyit én is dobok tolószékben háttal a palánknak. Sokadik fos meccsük…

Grat Körmendre.

Hajrá DEAC!

andrás
Olvasó

Mehetnek is

Pbask
Olvasó

Guyton a tavalyi Alba legjobb légiósa volt, Hines pedig szezon elején nagyon jól játszott..Biztos bennük van a hiba?

Vadkakas
Olvasó

Jogos a kérdés!
Nem hiszem hogy elfelejtettek volna kosárlabdazni, de semmit nem tesznek hozzá a játékhoz hónapok óta….
Ha nem akarjuk (vagy vkik nem tudják) őket beilleszteni a rendszerbe, hanem csak hagyjuk őket kínlódni az senkinek sem jó.

Ezzel a kerettel jóval előrébb kellene lenni, mind játékban, mind a tabellán.

Hajrá DEAC!

Hawk
Olvasó

” semmit nem tesznek hozzá a játékhoz hónapok óta…” – Hines a csapat legjobb lepattanozója és dobásblokkolója, indexet tekintve a 4. a csapatban (Moody, Tóth Ádám és Drenovac után). Ez azért messze van attól, hogy semmit nem tesz hozzá hónapok óta.
Guyton már egy picit más helyzet, de valószínűleg ő sem felejtette el kosárlabdázni.

Kiskokas
Olvasó

Hajrá Körmend hajrá Körmend hey hey (aki látta a meccset) tudja mire gondolok :). Guyton súlytalan volt végig. Harmadik negyedbe 6 perc alatt dobtunk 3 pontot nem kérünk időt. Hosszabításba kétszer is leültetik moodyt nem értem. A király visszatért. Nem volt semmi a raszta hajuak csatája. A harmadik hosszabításba már nem volt kedve Taylornak játszani gyorsan ütött egy faultot. Mind két csapat tud küzdeni ott lehetnek a végén. Ireland nagy fogás.

Kiskokas
Olvasó

+ Moore egy jó megoldására jön egy rossz. Nem éreztem úgy, hogy biztonságba van a kezébe a labda. Molnár M. Omenaka deal sem biztos, hogy megérte. Polyák az egyik aki a végén ott volt még fejbe.

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Molnárban többet láttam előző szezonokban, sajnos Adrián csak leépíti, rosszul használja.

Pbask
Olvasó

Sokkal több van benne, az Albában ez bebizonyosodott számomra. Érthetetlen,amit művelnek vele.

Redbid
Olvasó

Láthattuk az Albában, hogy jó ütemű elzárásokból, vagy akár anélkül is, lendületben kapott labdákat szépen be tudja fejezni. Szerencsére nagy együttérzéssel osztoztak fájdalmunkban, hogy a 4-es posztunk lukas, így meg sem próbáltak két magassal játszani, mert meggyőződésem, hogy ezzel ezt a meccset akár elvihették volna, de szerencsére komolyabban nem jutott eszükbe 🙂 Egyébként neki az a baja, hogy nincs dobása és megfelelő labdakezelése, hogy négyes legyen amihez a mozgékonysága lenne, ötöst megint nem tud játszani, mert nem tud palánknak háttal dolgozni plusz oda súlytalan is. Mégis itt játszatják mert itt kevésbé hátráltatók a hiányosságai, az viszont láthatólag neki nem fekszik… Olvass tovább »

Blizzard
Olvasó

Gondban lesz így a rájátszás is.
Kétszer is sokszoros hosszabbítás után kikapni ugyanattól a csapattól, ez most jól lepadlózta a srácokat lelkileg is.
Ma már a keret is teljes volt. Szerintem is itt az ideje egy edzőcserének.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mosely miért volt padon ??? Sérülés??

Natko
Olvasó

Grat fiuk MTE! Grat a Debrecennek is!!

Sajka
Olvasó

Húbazmeg! Ilyet meccset is ritkán látni. Nem is emlékszem hirtelenjében, mikor láttam háromszoros hosszabítást és ennyire kiélezett küzdelmet.
A Debrecen is nyerhetett volna, ilyenkor már csak nagyon apró dolgok, no meg a szerencse dönt.
Gratulálok mindkét csapatnak…ez nagy meccs volt

tortajanos
Olvasó
Bet365
Olvasó

MTE!!! Mindörökre!!! Párnika te sosem tudod meg mi az a kosárlabda!!! Sajnalom hogy megint nyertünk!!!! 3 bajnok 7 magyar kupagyőztes!!!!!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Embertelen volt! Gratula mindkét csapatnak, ennyi fordulatot tartalmazó meccset rég láttam! Élmény volt, köszi!
És ilyen meccseken nincsenek szurkolók…

Borden
Olvasó

? ha ott vagyunk ez sima +15. Csak mondom..

baltazar
Olvasó

Grat fiúk! Ez nagyon izgalmas volt! A DEAC-nak is jár a gratuláció, nagyon jók voltak.
Nem hittem volna, hogy Moody-val felállva is meg tudjuk verni őket.

Pbask
Olvasó

Jó meccs volt, presztízskérdés volt, ki a leggyengébb edző a bajnokságban,és ez eldöntetett. Olyan szakmai húzások voltak,hogy néha az ember fogta fejét rendesen.
A Körmend sokkal kisebb rotációval,de parádésan megnyerte a meccset.
Debrecen meg igazoljon hatodik légióst még,hátha… Az edző ugyis marad.
Zsigában viszont látok lehetőséget.

Redbid
Olvasó

Hát ez horror volt rendesen, de sokat tettünk érte, hogy meglegyen!
Én is azt mondom Zsigában van fantázia, viszont a tapasztalatot csak a pályán élesben lehet megszerezni, ill. egy edző sem megy sokra ha nincs a pályán olyan, aki végre is tudja hajtani amit szeretne!

Bakker és óvatosabban már azokkal a jelzőkkel, hát van még (jó)pár csapat mögöttünk nem? 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés