Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Budapesti Honvéd SE

Kocsis Tamás: “Minden pont számít!”

Egis Körmend - Budapesti Honvéd SE

Bajnokság, 19. forduló
Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás, Kapusi Gábor (Téczely Tamás)

Körmend: Chambers - Mitchell - Ferencz - Durázi - Omenaka.

Honvéd: Simon - Tanoh Dez - Mijovics - Völgyi - Crawley.

A bajnokság 19. fordulójában a Honvéd ahhoz a Körmendhez látogat, mely utolsó mérkőzésén borította a papírformát és bravúros győzelmet aratott a Alba Fehérvár otthonában. A vendégek szintén sikerrel zárták a legutóbbi fordulót, a Szeged csapatát verték magabiztosan. A két csapat ősszel igen szoros meccset játszott egymással, amit végül Körmend nyert 74-66-ra.

Kocsis Tamás, Egis Körmend: “A Honvéd lesz a következő ellenfelünk, akik ellen mindenképp nyerni szeretnénk, ez most a legfontosabb számunkra. Hazai pályán ugyanis teljesen mindegy, hogy ki érkezik hozzánk, ha nyolcba szeretnénk kerülni, akkor minden meccset meg kell nyerni. Azt gondolom, hogy a Honvéd egy nagyon jó formában lévő csapat, – az elmúlt négy meccséből hármat megnyert – illetve, egy nagyon szimpatikus játékospolitikát folytatnak, ami leginkább arra épül, hogy az akadémiáról jövő fiatal játékosok mellé folyamatosan építik be a légiósokat. Belőlük mostanra már van három is a keretükben, ezáltal pedig a játékuk is átalakult – inkább eltolódott abba az irányba, hogy a külföldiek viszik a prímet. Ezáltal egyértelmű, hogy rájuk mindenképpen oda kell figyelnünk, de persze a magyar játékosokról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen ők is nagyon tehetségesek, ügyesek. A Honvéd összességében agresszív, gyors kosárlabdát játszik, nekünk viszont nem ezzel kell foglalkozni, hanem a saját dolgainkkal, és maximálisan ki kell használnunk a hazai pálya előnyét. Takács Kristóf és Doktor Péter továbbra is sérültek, így az ő játékukra nem számíthatok szombaton, de bízom benne, hogy mindenki más bevethető lesz.”

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: “A Szeged elleni győzelem nyilván nagyon fontos volt számunkra, és örülünk, hogy egy ilyen jó teljesítménnyel tudtunk előrukkolni. Ez is azt mutatja, hogy az utóbbi időben ráéreztünk, hogy hogyan tudunk hatékonyak lenni, hisz több meccset is sikerült megnyerni. Azonban, továbbra sem szabad, és nem is fogunk elkényelmesedni. Az viszont még egy pozitívum, és mindenképp említésre méltó, hogy Isaiah Crawley első mérkőzése rendkívül jól sikerült, amit a számok is alátámasztanak – az ő beépítésén dolgozunk tovább, hisz még hosszú út áll előttünk ezen a téren. Az elmúlt napokban a fókusz viszont a Körmenden volt, gőzerővel készültünk és készülünk ellenük. Egy elég komplex csapathoz látogatunk, minden poszton van több játékosuk is, akik adott esetben egy elég jó teljesítményt tudnak nyújtani, ezt pedig fordulóról-fordulóra bizonyítják is – vannak kiugró produkciók akár a kispadról is. A Körmend tehát mindenképpen egy veszélyes társaság, akik ellen legfőképpen a tranzíciós-védekezésünkre, illetve a visszarendeződésünkre kell odafigyelnünk. Ha ritmust kapnak, akkor elsősorban a külsőposztos légiósaik dominálják a támadásaikat, alsó poszton pedig természetesen Cakarunra és Omenakara kell ügyelni, ugyanis mind a kettő borzasztóan fizikális játékos, akik mind testben, mind fizikálisan sok gondot okozhatnak. Dióhéjban ez lesz a feladat tehát védekezésben. Támadásban jó döntéseket kell hoznunk ellenfelünk agresszív védekezése ellen, továbbra is egy csapatban kell dolgoznunk, pontos, gyors passzokkal, az üres helyzeteinket pedig minél jobb százalékban kell értékesítenünk. Nem egyszerű a feladat, de erre készülünk. Dr. Demeter Attila a Szeged elleni mérkőzésen sajnos bokasérülést szenvedett, így ő biztosan nem fog pályára lépni szombaton, de a többiek mind bevethetőek lesznek.”

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
PLMarillionzterulezKendeffy BotondSzhelY Recent comment authors
Marillion
Olvasó

De hol van innen újfent a MOTOROS aki àllìtólag akkora MTE drukker,hogy mégis jobban vàrja a Falco meccseket meg cikkeket…hogy aztàn mindekibe tölünk beleköthessen! A “sajàt” csapata teljesen hidegen hagyja…

PL
Olvasó

Motorost a kis mendezetekkel meg a sargaratyitokkal hasonlítod össze??

Motoros nem fenyegetett senkit meg halálosan… nem kis különbség!

Legyetek rájuk büszkék!

Marillion
Olvasó

Bocs te sem érted ugye? Akkor újra kezdjük…elsősorban abból van feszkó oda vissza hogy “illetéktelenek” csak azért mennek át a másik cikkek alá hogy kötekedjenek! Motorosnak mikor láttál a ti csapatotok alatt hozzászólni? Megmondom helyetted hogy semmikor! De a Falcoval foglalkozni lekezelő stílusban az oké ugye! Arra veri az agyát! A halálos fenyegetések meg komolytalanok hiszen azt sem tudjuk itt ki kicsoda merre van akkor meg kitől kéne félni?!

Twin Peaks
Olvasó

Hú, ha erre a két csapatnévre nézek…
Mekkora meccsek voltak azok régen, atyaég!
Marc Körmend- Danone Honvéd ❤️😊🏀

Pojaca
Olvasó

Pont ezt akartam írni. Meg ZTE-Goldsun/Heraklith, Szolnoki Olaj, Albacomp.. falco, ja nem! 😄

Mendez
Olvasó

VOLTak.
Nekünk is VOLTak szép emlékeink 2008-ból.
De mostanában is VANnak, 2019 óta folyamatosan.
2019,2021,20222…..
Nektek, alsóház, bocs… 🙂

SzhelY
Olvasó

lesz ez még feljebb!

Kendeffy Botond
Olvasó

Nem Te szoktad zokon venni, hogy ha körmendiek írnak a filkó-meccsek cikkei alá? Akkor Te itt miért osztod az észt?! Örülj a csapatodnak és magadnak.

Marillion
Olvasó

MOTOROST meg nektek kéne helyre tenni…mert el nem hiszem hogy ti meg azt nem veszitek észre hogy ö meg a Falco meccsek szorgalmas kötekedö hozzàszolója …holott itt még egyszer nem olvashattunk töle semmit szeretett csapatàt illetöen! KTE-ALBA meccs hozzàszólàsainàl is csak velünk foglalkozik!

PL
Olvasó

Motorost kb hetek óta nem látni itt.

De te térdelj le mendez előtt. Oda való vagy.

Marillion
Olvasó

Én nem vagyok senki pártján…senki nincs rászorúlva a másiktól megerősítésre hogy valamit jól csinál vagy nem! UI.Hát éppen te mondod ki hogy Motoros haverotok a Körmendi kosárlabda cikkekhez itt hozzá sem szagol….nem hogy hetek óta… SOSEM! De ha figyelsz Falcos hozzászolókat akkor Mendeznek irtak már többször is hogy túl tolja! Ti mikor teszitek ugyanezt Motorossal!?

Pojaca
Olvasó

Le volt zsírozva a 2008-as bajnoki címetek, hogy nehogy Könyök László gyönyörű pályafutása aranyérem nélkül záródjon le! Azóta vagytok a térképen, vékonyabb a történelemkönyvetek, mint Szlovákiáé!

Mendez
Olvasó

Már csak ez maradt nektek, a múltban élni, te szerencsétlen.
😂😂😂
És abban a vékony történelemkönyvben ugyanannyi bajnoki cím van, mint a ti óriási hagyományokkal teli vastag könyvetekben.
😂😂😂

zterulez
Olvasó

Bencze Tamás érkezéséig magáztátok a kosárlabdapalánkot. Ha ő nem megy oda, hogy megtanítson benneteket kosárlabdázni, akkor már rég sehol se lennétek.

Pojaca
Olvasó

Hagyjad, nehéz felfogású a kis patkány, a szombathelyiek is szégyenlik! Sárgapárnával 3 teljes napig vigasztalták egymást a múltkori zakó után 😄

Mendez
Olvasó

Nézzetek a táblára, menjetek a pics@ba!
Kis fóbiás denevérek…
😂😂😂😂

Mendez
Olvasó

😂😂😂😂
1.Rég bajnok volt már akkor a Falco
2.Semmit nem nyertünk a Benczével, viszont majdnem kiestünk ha Kálmán Laci nem jön
Mégegyszer leírom, ti a múltról beszéltek itt állandóan, valahogy a jelennel nem szerettek foglalkozni.

PL
Olvasó

Ma is lesz fenyegetés? 🤮

PL
Olvasó

Lesz ma is fenyegetés? 🤣

PL
Olvasó

Na ma senkit nem fenyegetsz meg? 🤣

Mendez
Olvasó

Na még háromszor kérdezd meg
😂😂😂

Mendez
Olvasó

Amúgy meg olvasd vissza szépen, hogy ki is kezdte azt a fenyegetőzést.

Marillion
Olvasó

Provokálod folyamatosan…most mit kell ezt itt erőltetni?! Aztán meg ha kifakad akkor meg odavagytok meg vissza tőle!

Bobby666
Olvasó

MTE, MTE!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés