Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egis Körmend – Alba Fehérvár

Varnado helyzete még bizonytalan.

Egis Körmend - Alba Fehérvár

Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Kapitány G., dr. Mészáros B., Farkas G. (dr. Gincsai J.)

Körmend: Turner - Edwards - Ferencz - Varnado - Taylor.

Alba: Ljubicsics - Govens - Guyton - Csupkovics - Molnár.

Az öt győzelemmel és két vereséggel álló Körmend a négy győzelme mellett három vereséget begyűjtő Albát fogadja hazai pályán, a nyolcadik forduló rangadóján.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Újabb kemény meccs következik, az Albával kapcsolatban mindig is egy topcsapatról beszélhetünk Magyarországon, idén is nagyon erős játékoskeretük van. Tele vannak tapasztalt légiósokkal, különösen a külső sorukban, Guyton, Govens és Ljubicsics személyében. Ők mindent tudnak a játékról, ponterősek, labdabiztosak, sok minden függ tőlük. Nagyon nehéz mérkőzést várok, nagy kihívás elé nézünk, de úgy gondolom, hogy magunkról is kijelenthetjük, hogy jó csapatunk van, és természetesen szeretnénk nyerni a rangadón. Időnként még hullámzó a játékunk, vannak periódusok, amikor egészen jól teljesítünk, de azt is el kell ismerni, időnként jön egy kisebb rövidzárlat. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet negyven percen keresztül hibátlanul kosárlabdázni, de jó lenne, ha legalább harmincöt percre tudnánk nyújtani a jó játékunkat. Az pedig alapelvárás, hogy mindig keményen harcoljunk. Varnadóval kapcsolatban jelenleg még nem tudom megmondani, hogy számíthatok-e rá holnap, az orvosi stáb mindent megtesz azért, hogy bevethető legyen, de szem előtt kell tartanunk azt is, hogy jövő héten nagyon fontos nemzetközi kupamérkőzés vár ránk Varsóban. Filipovic lassan visszatér, akárcsak Kozma, Oroszi is elkezdett edzeni a héten, de az ő esetében talán még korai lenne erőltetni a játékot. Vannak kisebb problémáink, de szép lassan visszatér mindenki, és biztos vagyok benne, hogy teljes kerettel jók leszünk.

Jesús Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Kemény, emóciókkal teli, jó mérkőzést várok. Nagyon jó ellenfélhez utazunk, amely az előző kiírás egyik döntőse. Idén is komplett, egységes csapata van, amely sok energiával játszik, ezért nekünk is intenzívnek kell lennünk, hogy fel tudjuk venni velük a harcot. Nagyon jó felépítésű, fizikális játékosaik vannak, Taylor vezérletével elég mozgékonyak a magasembereik a palánk alatt, kontrollálnunk kell a gyűrű alatti területet. Mezőnyben Turner és Edwards kikapcsolása kulcskérdés lehet, utóbbi játszott az Albában is, bár én nem ismerem őt személyesen, de a klubnál már sokat meséltek róla, hogy mekkora tehetség. Nagyon várjuk már a meccset, természetesen szeretnénk nyerni, ehhez nyilván jól kell játszani és negyven percen keresztül fókuszálnunk kell, tapadni kell rájuk, és ha ez sikerül, akkor a végjátékban akár lehet esélyünk. Luka Markovicson és Seyi Sodiq-on kívül mindenkire számíthatok.

[totalpoll id=”35021″]

Címlapfotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés