Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egerszeget is bevette a Körmend

Az új légiós sem segített, Price vezérletével majdnem százig jutottak a vasiak.

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 83–94 (26–17, 19–25, 17–23, 21–29)

Magyar bajnokság, 13. forduló
Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,
V.: Cziffra Cs., Kapitány G., dr. Mészáros B. (Fekete L.)

ZTE: Ware 18/9, Gulyás 3/3, Thompson 10, Szabó 18/9, Agafonov 13. Csere: Doktor 7/3, Fuller 9/3, Papp 3/3, Bagó -, Durázi 2.

Körmend: Thames 8/3, Ferencz 11/9, Price 29/12, Hammonds 7/3, Delas 9. Csere: Kiss -, Lajsz -, Németh -, Bradford 22/6, Csorvási 8.

A 2018-as esztendő utolsó mérkőzése különleges volt a Zalakerámia ZTE KK számára, hiszen az a Körmend vendégszerepelt Zalában, amely évtizedek óta ősi riválisnak számít, ráadásul a rangadó jelentőségét az is fokozta, hogy a bajnokság második és harmadik helyezettje csapott össze.

Mindkét csapatban egy-egy nemrégiben igazolt amerikai játékos léphetett parkettre. Xavier Thames már az elmúlt héten megérkezett Körmendre, s csütörtökön már pályára is lépett a Paks ellen – 8 ponttal mutatkozott be. J. C. Fuller szerdán landolt Bécsben, s aznap este dobóedzésen találkozott először csapattársaival. Akadtak tehát változások mindkét keretben, s bár mindkét hátvéd próbaidőre érkezett, könnyen lehet, hogy szezon végéig tervezhetnek Magyarországon.

Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat, a körmendi szurkolók is szépen megtöltötték a vendégszektort. A hazai B-közép is készült a találkozóra, a „mindenki fehérbe!” hatására szépen kifehéredtek a lelátók.

Ferencz triplájával indult a derbi, majd Price is betalált. Szabó is hintett egy trojkát, a ZTE pedig ébredezni kezdett. Gulyás után ismét Szabó következett kintről, sőt, amikor a ZTE csapatkapitánya harmadik trojkáját is bevágta, már 11-0-ás rohanásban volt a Zalaegerszeg. Price segített a vendégeken, az amerikai ismét ihletett formában kosarazott. Azonban a hazaiak remekül tartották előnyüket, sőt, a közte tíz is meglett. A negyed slusszpoénját Fuller szolgáltatta, amikor a Bagó által feltett labdát sikerült bepöckölnie.

26-17-ről folytatódott a játék, Doktor ziccerével. Érkeztek azonban a viharfelhők Zalába: a Körmend kezdett magára találni, Ware pedig már a harmadik faultját kapta. Csorvási révén öt pontra zárkóztak a piros-feketék, azonban a ZTE okos támadásokkal ismét feltornázta tízre a különbséget. A félidő végén potyogtak a kosarak, amiből Ferenczék jöttek ki jobban: a körmendi „cséká” hármasát Price is megtoldotta egy távolival, majd Bradford labdalopása utáni ziccerével már csak öt volt a hazai fór. A végén – Bencze Tamás kérése ellenére – Papp nem faultolta Price-t, az amerikai pedig könnyen szerzett két pontot. 45-42-es hazai előnnyel zárult az első játékrész.

Ware triplája nyitotta a harmadik negyedet, a ZTE pedig egyre többet hibázott. A 25. percben már bónuszban voltak a vendégek, Bradford ziccerével szerezték meg a vezetést, amit aztán többet nem is adtak ki a kezükből. Fuller saroktriplájával kapott egy kis lendületet a ZTE, ám Bradford magához ragadta a karmesteri pálcát. Fuller száguldott végig a pályán, és zsákolt egy nagyot, majd Thompson hozott össze egy 2+1-es akciót. A negyed végén azonban ismét Bradford került reflektorfénybe: egálnál a félpályáról célzott remekül, palánkos triplájával pedig nemcsak lélektani előnyhöz juttatta a Körmendet, hanem hárompontos vezetéshez is.

A triplazuhatagnak pedig még nem volt vége: Thames és Ferencz is hasonló dobással szomorította a zalai publikumot, majd Price is trojkát szerzett. Hét perc volt hátra, amikor a remek napot kifogó amerikai labdát lopott, és 11 pontosra növelte a piros-feketék előnyét. A ZTE mindent megpróbált, ám nyolc pontnál közelebb nem sikerült már zárkóznia. Tizennégy is volt közte, végül 11 ponttal győzött az Egis Körmend, mely megerősítette második pozícióját a tabellán.

Price és Bradford voltak a siker legfőbb letéteményesei, a ZTE-n ezúttal az első negyedben remeklő, s összességében dupla-dupláig jutó Szabó sem tudott segíteni. A második félidei 14 eladott labda megpecsételte a zalaiak sorsát, nagyon sok könnyű kosarat kaptak és nem tudták kivédeni Price, valamint Bradford remek dobásait. A Körmend megérdemelten nyerte az örökrangadót.

Kiemelt fotó: Bálizs Zsuzsa

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
tortajanosFarkas - Karsai Péterkinemugralztefan Recent comment authors
tortajanos
Olvasó
tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/xswvf8c

kormendinekjo
Olvasó

Hajrá Körmend!

ztefan
Olvasó

Előre az égi színekért!

kinemugral
Olvasó

CSAK A ZTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés