Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Edzőváltás Szombathelyen, már nem Gasper Okorn a vezetőedző

A helyét Milos Konakov veszi át.

  •   :

:

Új felállásban fut neki a következő szezonnak a Falco – adta hírül a klub honlapja.

Mint írják beszámolójukban, Gasper Okorn családi okok miatt a következő idényre nem tudta vállalni a vezetőedzői szerepet, helyét eddigi másodedző, Milos Konakov veszi át. A csapattal 2 Bajnoki címet és 1 Magyar Kupát elhódító szlovén mester azonban továbbra is marad a csapat kötelékében. A sikeredző az elmúlt 3 évben megkedvelte Szombathelyt, a szurkolókat, a csapatot és nyitott volt a maradásra. A továbbiakban szakmai tanácsadóként segíti a klub munkáját, amely során részt vesz az edzéseken, meetingeken, de a csapat irányításért Milos Konakov lesz a felelős. Az együttes ügyvezetője, Gráczer György szerint Milos rengeteget tanult az itt eltöltött 4 év alatt és biztos benne, hogy remek munkát fog végezni.

A szakmai stáb Marko Csuroviccsal bővül, akit az új vezetőedző, Milos Konakov választott maga mellé. Marko 1983-ban született Szerbiában és játékosként is hazájában pattogtatott. Edzői pályafutását 2006-ban kezdte a B.C. Vojvodina Novi Sad szerb első ligás csapatának másodedzőjeként, ahol 5 évet töltött el. 2012 és 2017 között az ománi férfi felnőtt kosárlabda válogatott segédedzője volt, majd 2018-ban átvette a vezetőedzői szerepet is. A vírus előtti évben az ománi U18 és U16 utánpótlás válogatottnál volt vezetőedző.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

  •   
HIRDETÉS

58 hozzászólás

58
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
38 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
CsakAzImitNemoldi56Godemperorjozsi67Natko Recent comment authors
CsakAzImitNe
Olvasó

Elcsalta a döntőt ezért félreállította a Csányi !

Natko
Olvasó

Nem marad ez itt,Szobathely komcsi város lett kezd fogyni a lóvé ez a helyzet vaksi falkósok!!!!

Godemperor
Olvasó

Ad egy: Viktornál nagyobb komcsi per pillanat nincs hazánkban.
Ad kettő: Ne aggódj a lóvé miatt!

Mendez
Olvasó

Azért ne lepődj meg ha jövőre is leoktatjuk a mezőnyt. 😊

Havercsávo
Olvasó

Mi a helyzet a Kínai ajánlattal???

Mendez
Olvasó

Semmi.
Amúgy meg kínai…kisbetűvel írandó.

Dudi
Olvasó

Konakov is felkészült edző, sok előnnyel. Persze a meccselést nyilván tanulnia kell, ez lehet hátránya, de személy szerint én jónak tartom a választást. Hajrà Milos!!! 💛🖤

crazybasket
Olvasó

Kicsit off: BL sorsolás július 15.

Autodelta
Olvasó

A családi ok minden sportban azt jelenti, hogy nem kap annyi pénzt, ammennyit szeretne. Itt is ez van: többet kért, nem kapott, így megy haza, aztán meg egy másik csapathoz. Fogy a lóvé…

crazybasket
Olvasó

🤦🏽‍♂️

Leklibajsza
Olvasó

Akkor miért nem ment másik csapathoz?😂😂😂

Autodelta
Olvasó

ez a legdiplomatikusabb szakítási mód. lesz csapata rövidesen, ne félj…

murphy
Olvasó

Tudod mit? Legyen új csapata minél előbb,az azt jelentené,hogy rendeződtek a dolgok. Te meg jöhetsz kommentelni,hogy megmondtad előre. Biztos életed fénypontja lesz,de nem sajnálom tőled,legyen így.

Mivanmivan
Olvasó

Ez nekem szolnokiként kicsit furcsa. Persze a valódi hátteret nem tudom (és nem is akarom, nem vagyok rá kíváncsi), de úgy gondolom, hogy picit a Falco félretette, ő pedig élt a lehetőséggel, még időben. Ha a két játékosotoknak sikerül külföldre elmennie, akkor Okorn akármit is csinálhat messze lesz a bajnokesélyes csapattól, kivéve akkor, ha talál 5 bitang jó külföldi játékost. És ez azért rá nem volt eddig jellemző. Kicsit nekem Henrich Robi esete most az övé, jó neki ott a háttérben…

Heindrich
Olvasó

Hiányozni fog 🤡
A mester szavaival élve:”Fuck you!”

Roland
Olvasó

Ha lenne edzőként bármi köze a 2 “bajnoki” címhez. Az elsőt fél csapat ellen 1 játékos lefizetésével “nyerte” A második meg bazi nagy szerencse, ha egyenesen nem ócska trükkökkel játszanának az se lenne. Mindenesetre sok siker (az elvonó után)💩

Pbask
Olvasó

A bazi trükknek hála Beni az utolsó meccsig a gyűrűt se találta el, Cakarun nélkül behúztátok Szolnokon meccset, így egálról folytattuk.
Itt nem ócska trükknek kell köszönni, ha nem Szarvas kirohanásának amit letolt a döntő alatt.

BL menetelés
Olvasó

A harmadik bajnoki ciméről ne is beszéljünk amit az mkosz elnök szolnoki polgármester vett el hogy nem hirdetett bajnokot. Más országokban tudtak eredmény és tabella alapján bajnokot hirdetni.Milyen érdekes nem?

Mendez
Olvasó

Dobálj követ bucka az való nektek. 😂😂😂

moldi56
Olvasó

Na most aztán megmondtad.Gratulálok.

Cibona5
Olvasó

Kicsit sántít ez a történet. A családi ok nekem azt jelenti, hogy nem tud itt lenni, mert a családjával szeretne lenni. Ehhez képest azt írják, hogy részt vesz az edzéseken, meetingeken. Vagy ez csak nekem ellentmondás?

crazybasket
Olvasó

Szerintem itt a vezetőedzőséggel járó nem kis munka és stressz az, amit kicsit le akart venni a saját váláról legalább egy szezon erejéig, és már ezek hiányaban is sokkal több ideje és energiája tud jutni a családjára!

Tomi
Olvasó

Hazudnak most is ahogy eddig is folyamatosan. Rá kell csak nézni okornra is. A keletinél az aluljáróban hitelesebb arcok bandáznak.

2lee14
Olvasó

Te is ott bandázol gondolom🤣

murphy
Olvasó

Nem sántít,sajnos többet kell Szlovéniában lennie most. Az okát aki tudja,tudja,aki nem,nem. Időben kb a fordítottja lesz,mint egy vezetőedzői poszt,tanácsadóként nem kell heti 6 napot Szombathelyen lennie.

Cibona5
Olvasó

OK. Csak akkor ne írják azt, hogy ott lesz az edzéseken, mert az ugye minden nap van.

murphy
Olvasó

Valóban furán fogalmaztak,de a tanácsadói poszt biztosan nem azt takarja,hogy minden edzést végignéz az ember. 1-1 edzést biztos élőben megnéz majd,főleg a szezon elején. Esetleg a hazai meccseket,ha időben belefér neki,de a karmesteri pálca most Milosnál van.

Zsolti
Olvasó

Erre mi szükség volt? hogy Milost rakták be vezetőedzőnek akinek fele annyi szakmai tapasztalata van mint Okornak. Nem fogja tudni megállni a helyét BL szinten se se egy idei hasonló erősségű szolnok ellen se.
A másodedzöről nem tudni semmit de az hogy az Omán u18-as korosztályos válogatottnál volt edző szerintem mindent elmond bár ne legyen igazam.

Tomi
Olvasó

Ünnep ez a mai nap az egész magyar kosárlabda társadalom számára!
Nem kell többet ennek a vállalhatatlan bohócnak a kirohanásait néznünk.
Másrészről mindenki csalódott hogy nem ment legalább Kínáig. Az lett volna mindenkinek a legjobb.

2lee14
Olvasó

Az lenne az ünnep ha egyszer nem lenne kirohanásod. Bár az mindig is lesz amíg a Falco a trónon ül.

BL menetelés
Olvasó

A cipőfűzőjét nem vihetnéd te balfasz sötétzalai

wiley
Olvasó

Agyhalott tompika! Te ugatsz a párnának? Hozzád kèpest ő egy kiscserkész… 🤡😅
Zöldasztalt kibérelted már?

Tomi
Olvasó

😘

Mendez
Olvasó

Majd a Puskás átsegít titeket az NB1B kapuján. 😂😂😂

Milo
Olvasó

Ez egy elég érdekes döntés. Nyilván nem tudok semmit Konakov edzői kvalitásairól, de ha jól tudom akkor egy “nullkilóméteres” vezetőedző. Ismeri a csapatot, ez egyértelműen előny. Ha jól tudom jó kapcsolata van a játékosokkal, ez sem hátrány. Nagyon hajaz ez nekem a tavalyi Zollner-Zsiga cserére. Aztán majd meglátjuk, hogyan fog elsülni. Pbask, Crazy meg az értelmesebb szombathelyiektől kérdezem, hogy örültök neki? Nem lett volna jobb egy “tapasztaltabb” vezetőedző?

Leklibajsza
Olvasó

Milosnak hihetetlen munkája van ebben az öt évben. Ez tulajdonképpen nem volt kimondva, de szerinten mindenki tudta, hogy ha Okorn távozik egyszer, akkor ő lesz az utódja. Én egy cseppet sem aggódom, hogy ő lesz a HC.

Pbask
Olvasó

Szia, remélem majd Crazy is reagál, én a következőket tudtam: Mint a bajnoki cím megnyerésekor jeleztem, Okorn aláírt, az így igaz, méghozzá 2 évre.Nem tudom mi történt, volt-e családi történés valójában, vagy ez olyan mese habbal. Majd megérdeklődöm, mert erről jelenlegi pillanatban szemernyi morzsám sincs. Számomra egy olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy amíg Beni és Szili nem dönt, nem igazolunk játékost,mivel így a szerkezet kialakítását is úgy kell kialakítani. Okorn nem mer kockáztatni, nem akar meglincselést, kockázatos, ezért inkább a háttérben marad, mert rizikós. Emlékszem mikor Ákosra vártunk, teljesen átírta a forgatókönyvet minden,aztán ment a kapkodás ezerrel. Én örülnék egy… Olvass tovább »

PL
Olvasó

szerintem a legjobban jártatok így, Konakov ismeri a közeget, nem teljesen új edző, és valószínüleg nem jártok úgy, mint mi a Zsigával, mert az Okorn bármikor be tud segíteni neki, ismeri a magyar közeget, játékosokat.

Engem mondjuk meglepett Okorn döntése, biztos voltam a maradásában,de azt is elhiszem, hogy sok időt vesz el a családtól egy ilyen pozíció.

Konakov szerintem megállja a helyét… csak ne ellenünk! 😃

crazybasket
Olvasó

Egyelőre én is még csak “ízlelgetem” ezt az új felállást, nyilván közhely, de ez nagyon jól és nagyon szarul is elsülhet! Én bízom abban, mivel Okorn ott lesz végig mögötte, ezért azok a hibák, amiket elkövetne esetlegesen első vezetőedzői munkássága alatt, azt Okorn a háttérből szépen tudja majd kompenzálni és egyből javítani vagy jó útra terelni az adott helyzetet! Az új másodedzőt pedig a közösségi média alapján régóta jól ismeri Konakov, tehát nem hiszem hogy zsákbamacskát hozott maga mellé! Megérdemete a kinevezést, rengeteget tett és tanult a 4 éve alatt itt Szombathelyen(Srecko és Okorn mellett!), aztán az idő úgyis eldönti,… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Köszi a korrekt válaszokat! Nekem is ilyen megérzésem van, bármennyire közhely is. Nagyon jól és akár rosszul is elsülhet. Nyilván benne van, hogy decemberben leváltják, mert nem bírja el a ráadott ruhát, de ne így legyen, mert akkor az azt jelenti, hogy nem jönnek az eredmények a BL-ben. Bár nagyon sok minden függ Benke és Váradi sorsától, ha mennek, akkor meglesz lőve a Falco. Bár, ha jól tudom Somogyit kivásároljátok, aki magasan a legjobb. U23-mas és nagy lehetőségek rejlenek benne.

Vulcano
Olvasó

Én egyáltalán nem izgulok. Szerintem Milos egy nagyon jó vezetőedzővé válhat.

nezo828
Olvasó

Véleményem szerint Konakov készen áll! Maximálisan alkalmas a pozíció betöltésére, készült erre. Viszont kíváncsi lennék az Ő véleményére is, mert szerintem az, hogy a háttérben ott marad Okorn, az inkább teher lesz a számára, mintha egy “gyámot” kapott volna. Úgy gondolom hagyni kellene Konakovot szabadon dolgozni az általa választott másodedzővel Curovic-al.

Vulcano
Olvasó

Annak nagyon örülök, hogy Milos megmutathatja mit tud. Nagy fába vágta a fejszéjét az biztos. Viszont Mo. két legjobb edzőjétől, Gaspertől és Szrecskótól tanult szóval szerintem megoldja. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy Gasper is marad a klubnál. A szakmai stábunk ezzel csak még erősebb lesz.💛🖤

Boban
Olvasó

Magyarország két legjobb edzője Lazics és Szrecsko. Okornról addig nem derül ki, hogy milyen edző, amíg az agyonpénzelt, fél válogatottat felvonultató Falconál edző. Lazics és Szrecsko már megmutatták, hogy sokkal szerényebb költségvetési lehetőséggel rendelkező csapatoknál is tudtak eredményt elérni. De azért szép próbálkozás volt. 🙂

Vulcano
Olvasó

Úgy tudom Albás vagy. Aztán beszélsz úgy, hogy nálatok pattogtatott a legkeresettebb magyar játékos, az egyik legkeresettebb u23-as és Omenaka, 5 felső kategóriás légiós, plusz 2 kiegészítő magyar. És ezzel a csapattal se a bajnokságban, se a kupában nem sikerült még a négybe se bejutni. Szóval én inkább a saját csapatommal foglalkoznák a helyedben. Plusz Okornra rátévre. Gondolom mikor Okorn vezetésével a Falco legyőzte a négyszer akkora pénzből működő Zaragoza, Dijon, PAOK, Brindisi sztárcsapatokat az valahogy elkerülte a figyelmedet…

Suns
Olvasó

Idióta. Mikor Szrecskó bajnok lett a Falcoval, akkor is azt sírtátok, hogy agyonpénzelt csapattal tette. Sajnálom, hogy pörsenés nő az arcotokra, ha a Falco sikeres, valami ecsetelés segíthet. Vagy pszichológus, próbálkozzatok.

Jon
Olvasó

Én alapvetően bírom Lazicsot, nem is rossz edző, de azt állítani, hogy az ország 2 legjobb edzője között van, ez megmosolyogtató túlzás. 🙂
Okorntól meg – aki másodszor lett bajnok a Falcoval, úgy hogy a kupagyőzelem mellett egy vesztes döntőt fordított meg – elvenni, hogy a jelenlegi (legalább egyik) legjobb edző, botorság lenne.

Kendeffy Botond
Olvasó

Ez pontosan mit jelent? Úgy megy Okorn, hogy marad?

SárgaPárna
Olvasó

Az a baj bazdmeg, hogy Milos olyan alacsony, Beni nyakából nem fogja elérni a hálót…
Mindegy majd tartja a Keller és levágja úgy!

fanaticfantastic
Olvasó

A háló levágásról sokat tudsz,hiszen rengetegszer nézted végig ,otthon,ahogyan viszik a hálótokat. Keller neve is felmerült a hozzászólásodban. Lehet ,hogy ott lesz ő is,de már az ellenfél tagjaként. Amilyen vándormadár. Ennyit,erről.Telekönnyezett párna leszel.

BL menetelés
Olvasó

Okos vagy bucka! Már eljöhetsz a balkánról nyugat felé! Szarvaspörköltet megszeretted már?

fanaticfantastic
Olvasó

Éltem ott,rövidebb ideig,maki. Ne légy elszállva. Semmivel sem több és jobb mint Szolnok. Sok ,jó embert ismertem ott meg. Ezért is nem Szombathelyre haragszom ,hanem az ilyen kőbaltás f kalapokra,mint te.

jozsi67
Olvasó

Készülj. Jövő héten körmendi bejelentés lesz, sportcsarnok ügyben. Nem ám lefagysz ijedtedben, amint megtudod a híreket ? 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Új bordásfal lesz? 🙂 🙂 🙂

BL menetelés
Olvasó

A legjobb hir gondolom sok helyen lefagytak az arcok!

Pbask
Olvasó

És ennyit arról,hogy Kínába megy Okorn. Egyik elkezdi, aztán fél város erről beszél már.
Agyrém.

FalcoParádé
Olvasó

Gasper marad a Karaván halad!💛🖤🥇🥇🥇🏆

Pbask
Olvasó

Kár érte, de legalább Okorn is marad köztünk. Ha úgy nézzük, a szakmai stáb marad,mi több,bővül, és Curovicnak is jó pedigréje van.
Ez jó alap, örülök neki. Talán 1-2 délszláv játékosnak is szimpatikusabb az edzői team, és sikerül igazolnunk.

Sok sikert Milos! 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés