Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Edzőmeccseket is játszott, már Szombathelyen készül a válogatott

Sztojan Ivkovics beszélt Hanga Ádámról, de elmondta azt is, miért nincs a válogatottban Jarrod Jones.

  •   :

:

Csütörtök este a címvédő Szlovénia ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkön a magyar férfi kosárlabda válogatott. A mieink eddig Kecskeméten készültek, ma este megérkeztek a mérkőzés helyszínére, Szombathelyre. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

– U20-as válogatott is velünk edzett Kecskeméten, sokat segítettek a fiatalok, két kis edzőmeccset is játszottunk velük, amelyek jól szolgálták a felkészülésünket – mondta Ivkovics a BB1.hu-nak. – Minden feltétel adott, az MKOSZ mindent megtett, hogy a lehető legjobb körülmények között tudjunk gyakorolni. Normálisan tudtunk készülni, mindenki egészséges, és ez a legfontosabb. Ma este megérkeztünk Szombathelyre, a stábunk egy része megtekinti élőben az osztrák-ukrán összecsapást is.

– Apropó ukránok. A napokban kihirdették a keretüket, amelyben helyet kapott a Barcelona játékosa, Artem Pustovji is. Ezek után a magyar közvéleményben felmerült a kérdés, Hanga Ádámot miért nem engedik el a katalánok?

– A két játékos nem ugyanabban a pozícióban van az európai kosárlabdában. Ha szakmai szemmel nézzük, Ádám a Barcelona oszlopos tagja, Pustovji valóban jó játékos, de neki messze nem ugyanaz a feladata, pláne nem az Euroligában, ahol eddig nem is kapott szerepet. Ádám a mi válogatottunk tagja, mindenki tudja, hogy állunk hozzá, bármikor tárt karokkal fogadjuk. Amikor kellett, egyébként is megtette, és itt volt velünk. Nagyon sok magyarnak – akik televízión keresztül nézték az Európa-bajnokságot – okozott boldogságot, és tudom, hogy ezek az emberek a mai napig erről beszélnek. Normális embernél amúgy sem lehet kérdés Hanga Ádám, mert ő minden héten viszi Európában a magyar kosárlabda zászlóját. Ezt a témát is megvitattuk már nem egyszer, mindenkit arra kérek, hogy ne hasonlítsuk már Hanga Ádámot más emberekhez.

– Sokan azt sem értik, miért válogatott Valerio-Bodon Vincent, Pallai Tamás és Lukács Norbert, akik még a klubcsapataikban is alig játszanak.

– Ugyanez volt a helyzet akkor is, amikor először hívtuk meg Allent, Benkét, Váradit, Perlt és Filipovityot. Akkor is találtak az emberek a magyar bajnokságban olyanokat, akik jobbak náluk, akkoriban még nem ezt a szerepet töltötték be a saját klubjaikban, mint most, és nem ilyen sikeresen játszottak. Ugyanazon mentünk keresztül azokkal a gyerekekkel is, mint most. Én még élénken emlékszem ugyanezeknek az embereknek a frusztrációjára az Eb előtt, amikor azt mondták, hogy féltik a fiatalokat, mert én tönkre fogom tenni őket. Most már láthatjuk, hova jutottak, persze ez nemcsak nekem köszönhető, de biztos, hogy a válogatottnak is fontos szerepe van az ő karrierjükben. Most Fazekasék az új generáció, nem hiszem el, hogy bárkinek ezt kell magyaráznom nyolc év után. Megértem, hogy elsőre nagy rejtély a magyar emberek egy részének a fiatalítás, de ők sem hülyék, idióta pedig kevés van, úgyhogy nem kell ezt sokáig ismételgetni.

– Most, amikor sok a hiányzó magas poszton, miért nem kapott meghívót Jarrod Jones?

– Jarrod Jonesnak klubkötelezettségei vannak, és ezt mi tiszteletben tartjuk.

– Említette a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy voltak, akik valótlan indokkal mondták le a válogatottságot. Mire és kikre gondolt pontosan?

– Róluk nem akarok beszélni, csak azokról, akik írásban fordultak a szövetség felé, és lemondták a válogatott szereplést. Ők betartották a szabályokat és ezt mi tiszteletben tartjuk. Ha esetleg változott azóta a helyzetük, bármikor vissza tudnak jönni, ezt jelezniük kell az MKOSZ felé, és aztán mi átvizsgáljuk.

Fotó: fiba.com

  •   
25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Marillionbányászmakelovenotwar69SajkaCibona5 Recent comment authors
bányász
Vendég
bányász

Micsoda különbség a foci-kézi-jégkorong-röplabda-stb és a kosár között. Mondhatni sportok és a kosárlabda között. Ha az előbbieket nézzük lényegében ha selejtező van, akkor nincs klub és nemzetközi klubmegmérettetés. Mindenki megy a válogatottba akire szükség van (és persze játszani is akar).
A kosárral meg mi van? “Klubkötelezettségek és átfedések. És persze jó nagy beetetések. Nem szólva arról, hogy van egy kosár VB, amiről TILOS írni egy szót is egy magát “Mi vagyunk a legnagyobbak”-nak nevező kosárportálnak. A kosárlabdát átszövi egy nem is tudom minek nevezzem dolog. Sajnos.

makelovenotwar69
Olvasó

Azt nehéz lenne tagadni, hogy a játékosok valamiért mennek utána, a válogatottban jó a hangulat, van küzdés. És ezt halljuk a megszólalóktól, Vojától Fepun át Kellerig egyaránt. És ő ki is hozza a keretéből a maximumot (sajnos be kell látni, hogy egy jóközepes kezdő ötünk mögött már hiányos a pad…). Ezért én továbbra is a csapatnak szurkolok, függetlenül attól, hogy egy-két poszton lehetne más játékos is a keretben. Ez van, ők húzzák fel a mezt, küzdjenek becsülettel, meg fogom tapsolni őket!! A gond inkább az, hogy Ivko túl nagyra nőtt, és nemigen van gazdája, aki kordában tartaná. Így aztán vannak… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Jól leírtad, csak talán most már pont az a baj, hogy azokat a bizonyos határait lépi túl,(szerződésszegés? szerintem már játékosként is elég öntörvényű volt) lehet ezt látta be most a szövetség is? Talán még az is elképzelhető, hogy ő már előre, a szerződése ellenére bejelentette, hogy leül egy edzői székre, és gondolta majd lebratyizza ha úgy alakul, hogy durcás lesz valaki miatta 🙂 De gondolom nem a stílusa és a módszerei a gond, mert azt már megismerhették, ha eddig nem volt probléma akkor most miért lenne. Szóval nem tudom mi lehet az igazi ok, de talán a pénz háttérbe, (a… Olvass tovább »

Sajka
Olvasó

” jelezniük kell az MKOSZ felé, és aztán mi átvizsgáljuk.”

Nos ez is jól mutatja a hierarchiát. Ivkovicsék az Mkosz legfelsőbb grémiuma. 😀

Cibona5
Olvasó

Azért a “Mester” megint nem bontja ki a teljes igazságot Jarrod Jones esetében. A Darüssafaka bajnoki meccset február 26-án, ULEB Kupa meccset március 4-én játszik legközelebb. Ebből én azt gondolom, hogy simán itt lehetne a 2 selejtező meccsen és lazán visszaérne Isztambulba a klubkötelezettségek teljesítésére.

derryl
Olvasó

Mikor beszélt ez nyíltan? Mindig a vetítés, öntömjénezés, és még ő van megsértődve, ő fenyegetőzik ügyvédekkel! Mára már tisztességesen elásta magát, én nem bánom, ha akár Európa pofozógépei is leszünk ez után (amit nem nagyon hiszek), de ha elhúz a picsába, a magyar kosárlabda erkölcsileg nagyot lép előre! Az pedig a szememben többet ér, mint egy ilyen kétszínű alak!

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Cuccantyú a szerződésed is közösen vizsgáltátok át az MK(á)OSZ-szal???

Redbid
Olvasó

Mindig is az volt a véleményem, hogy Ivko nem lenne amúgy rossz megoldás, ha valaki végre be tudná “fogni” a száját, mert azt ő saját maga sajna nehezen tudja bölcsen használni! (én becsülöm, hogy nyomja a magyart, de hogy nem tudja magát jól érthetően kifejezni az szerintem világos!) Mert a gondok nagy része szerintem mindig ebből adódott, ezért olyan megosztó a személyisége, és valakiknek bejön ez a színház stílus és nagyon kedveli, mások meg legszívesebben elhajtanák. Az a baj, hogy ez valószínűleg a játékosok esetében sincs másképp! A miatta távol maradókkal kapcsolatosan pedig az a véleményem, hogy akkor hagyja azokat… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Nem a nyelvi készséggel van baj, azt mindenki érti! Itt a baj! Én valamikor nagyon csíptem a játékos tudását(ma is), a harcosságát, a megalkuvás nélküli küzdését! Szerintem Szolnokon nem volt olyan kosárbarát, aki egy rossz szót szót szót volna rá! Aztán jött a krach, irány Sopron, játékostul, technikai vezetőstül stb. Még ez is a tűréshatáron mozgott, bár inkább rezgett a léc. De! Amit utána művelt, mint az ellenfél játékosa, legyen bárhol….! Emberileg előttem zéró, a cucikával pedig feltette a koronát!

Madison
Olvasó

Azt hiszem, összetehetjük a kezünket, hogy ő volt a szövetségi kapitány, olyan hozzáállásbeli szintet képvisel, amit tanítani kéne, nagyon remélem, hogy megoldódik a helyzet és még sokáig ő marad! Hajrá, Sztojan, hajrá, magyarok!

sztogram
Olvasó

Azt, hogy milyen játékos volt, nehéz elfelejteni, viszont az is biztos, hogy mindig mindent megtett azért, hogy a csapata sikeres legyen, ezt sem lehet elvitatni tőle. Az már más kérdés, hogy időnként nem a legszebb módszerekhez folyamodott, ez is tény. Ha az én csapatomban játszott volna, biztos, hogy örültem volna neki. Klubedzőként túl sok mindent nem tud felmutatni, viszont a Szolnok felemelkedése, az, hogy milyen ligákban szerepelt, szerintem jórészt neki (is) köszönhető. Szövetségi kapitányként a valaha volt legsikeresebb Magyarországon. Ez is tény. Az sem véletlen, hogy a játékosok tűzbe mennének érte. Egyetlen hibája a Lóránt és Tóth Ádám körüli kalamajka.… Olvass tovább »

wiley
Olvasó

Remèlem a 2 meccs után eltakarodik! Az lenne a legjobb ha az országból is…

Boban
Olvasó

Azt várhatod, előtte még hagy maga mögött egy romhalmaz Kaposvárt…

derryl
Olvasó

Ez még most is a szart keveri! Igen, a magyarok ilyen hülyék, nem értenek semmihez! Akkor mi a fasznak van itt, miért nem otthon zabálja a birkát? Ja, hogy itt milliókat tud keresni az asszonnyal!

Marillion
Olvasó

Te ezért voltál/vagy nekem mindig szimpatikus….mert klub hovatartozástól függetlenül ha kell odabaszol de ha kell bárki irománya mellett kiállsz….csak így tovább Olajos!

Magdi anyus
Olvasó

Cucikám! Én nagyon meg vagyok sértődve! Se a Novák Lacit, se a Bartha Zsoltot, se a Berényi Mikit nem hívtad be a válogatottba! Az én Gézámról nem is beszélve!

vasipasi
Olvasó

Tehát ha jól értem, nektek mindegy kijutunk-e, vagy sem… Nektek mindegy, jó-e a válogatott vagy sem, egy a lényeg, hogy ez a tucatcenter LórántPeti játsszon?

csocsa
Olvasó

Azért valljuk be magyar szinten Lóri nem tucatcenter,nagyon nem az.

derryl
Olvasó

A lényeg, nálatok nem játszanak Tóth
N féle tucatemberek.

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Tucatcenter?4-5 ös poszton bevethető,jól dob kintről is,jól érzi a poziciokat is a palánk alatt,jól lát a pályán.Lehet őt birálni a műtétei miatt de ebben a pillanatban én nem tudok olyan indokot amiért hiányoznia kéne a Válogatottból…

derryl
Olvasó

Mimégmindig! Ezt ugye nem nekem írtad, én a birodalmi lépegető Tóth “Alibi” Norbertről írtam!

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Nem azzal semmi gond nem volt 😀 .A vasipalinak ment.

Marillion
Olvasó

Palánk alatt magasságban megvagyunk….de sajnos tömegben már hosszú évek óta semmi….és itt jön képbe az említett két játékos mellőzése….Ez LUXUS…

antikosar
Vendég
antikosar

Legyen már vége ennek a két meccsnek aztán húzzon el.

Tomba01
Olvasó

Remélem szövetségi kapitányként ez az utolsó 2 meccsed lesz és utánna már csak a kaposvári kosárlabdával fogsz foglalkozni…mindenkit hülyének nézz…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés