Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Edzőmeccseket is játszott, már Szombathelyen készül a válogatott

Sztojan Ivkovics beszélt Hanga Ádámról, de elmondta azt is, miért nincs a válogatottban Jarrod Jones.:

:

HIRDETÉS

Csütörtök este a címvédő Szlovénia ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkön a magyar férfi kosárlabda válogatott. A mieink eddig Kecskeméten készültek, ma este megérkeztek a mérkőzés helyszínére, Szombathelyre. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

– U20-as válogatott is velünk edzett Kecskeméten, sokat segítettek a fiatalok, két kis edzőmeccset is játszottunk velük, amelyek jól szolgálták a felkészülésünket – mondta Ivkovics a BB1.hu-nak. – Minden feltétel adott, az MKOSZ mindent megtett, hogy a lehető legjobb körülmények között tudjunk gyakorolni. Normálisan tudtunk készülni, mindenki egészséges, és ez a legfontosabb. Ma este megérkeztünk Szombathelyre, a stábunk egy része megtekinti élőben az osztrák-ukrán összecsapást is.

– Apropó ukránok. A napokban kihirdették a keretüket, amelyben helyet kapott a Barcelona játékosa, Artem Pustovji is. Ezek után a magyar közvéleményben felmerült a kérdés, Hanga Ádámot miért nem engedik el a katalánok?

– A két játékos nem ugyanabban a pozícióban van az európai kosárlabdában. Ha szakmai szemmel nézzük, Ádám a Barcelona oszlopos tagja, Pustovji valóban jó játékos, de neki messze nem ugyanaz a feladata, pláne nem az Euroligában, ahol eddig nem is kapott szerepet. Ádám a mi válogatottunk tagja, mindenki tudja, hogy állunk hozzá, bármikor tárt karokkal fogadjuk. Amikor kellett, egyébként is megtette, és itt volt velünk. Nagyon sok magyarnak – akik televízión keresztül nézték az Európa-bajnokságot – okozott boldogságot, és tudom, hogy ezek az emberek a mai napig erről beszélnek. Normális embernél amúgy sem lehet kérdés Hanga Ádám, mert ő minden héten viszi Európában a magyar kosárlabda zászlóját. Ezt a témát is megvitattuk már nem egyszer, mindenkit arra kérek, hogy ne hasonlítsuk már Hanga Ádámot más emberekhez.

– Sokan azt sem értik, miért válogatott Valerio-Bodon Vincent, Pallai Tamás és Lukács Norbert, akik még a klubcsapataikban is alig játszanak.

– Ugyanez volt a helyzet akkor is, amikor először hívtuk meg Allent, Benkét, Váradit, Perlt és Filipovityot. Akkor is találtak az emberek a magyar bajnokságban olyanokat, akik jobbak náluk, akkoriban még nem ezt a szerepet töltötték be a saját klubjaikban, mint most, és nem ilyen sikeresen játszottak. Ugyanazon mentünk keresztül azokkal a gyerekekkel is, mint most. Én még élénken emlékszem ugyanezeknek az embereknek a frusztrációjára az Eb előtt, amikor azt mondták, hogy féltik a fiatalokat, mert én tönkre fogom tenni őket. Most már láthatjuk, hova jutottak, persze ez nemcsak nekem köszönhető, de biztos, hogy a válogatottnak is fontos szerepe van az ő karrierjükben. Most Fazekasék az új generáció, nem hiszem el, hogy bárkinek ezt kell magyaráznom nyolc év után. Megértem, hogy elsőre nagy rejtély a magyar emberek egy részének a fiatalítás, de ők sem hülyék, idióta pedig kevés van, úgyhogy nem kell ezt sokáig ismételgetni.

– Most, amikor sok a hiányzó magas poszton, miért nem kapott meghívót Jarrod Jones?

– Jarrod Jonesnak klubkötelezettségei vannak, és ezt mi tiszteletben tartjuk.

– Említette a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy voltak, akik valótlan indokkal mondták le a válogatottságot. Mire és kikre gondolt pontosan?

HIRDETÉS

– Róluk nem akarok beszélni, csak azokról, akik írásban fordultak a szövetség felé, és lemondták a válogatott szereplést. Ők betartották a szabályokat és ezt mi tiszteletben tartjuk. Ha esetleg változott azóta a helyzetük, bármikor vissza tudnak jönni, ezt jelezniük kell az MKOSZ felé, és aztán mi átvizsgáljuk.

Fotó: fiba.com

HIRDETÉS
25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Marillionbányászmakelovenotwar69SajkaCibona5 Recent comment authors
bányász
Olvasó

Micsoda különbség a foci-kézi-jégkorong-röplabda-stb és a kosár között. Mondhatni sportok és a kosárlabda között. Ha az előbbieket nézzük lényegében ha selejtező van, akkor nincs klub és nemzetközi klubmegmérettetés. Mindenki megy a válogatottba akire szükség van (és persze játszani is akar).
A kosárral meg mi van? “Klubkötelezettségek és átfedések. És persze jó nagy beetetések. Nem szólva arról, hogy van egy kosár VB, amiről TILOS írni egy szót is egy magát “Mi vagyunk a legnagyobbak”-nak nevező kosárportálnak. A kosárlabdát átszövi egy nem is tudom minek nevezzem dolog. Sajnos.

makelovenotwar69
Olvasó

Azt nehéz lenne tagadni, hogy a játékosok valamiért mennek utána, a válogatottban jó a hangulat, van küzdés. És ezt halljuk a megszólalóktól, Vojától Fepun át Kellerig egyaránt. És ő ki is hozza a keretéből a maximumot (sajnos be kell látni, hogy egy jóközepes kezdő ötünk mögött már hiányos a pad…). Ezért én továbbra is a csapatnak szurkolok, függetlenül attól, hogy egy-két poszton lehetne más játékos is a keretben. Ez van, ők húzzák fel a mezt, küzdjenek becsülettel, meg fogom tapsolni őket!! A gond inkább az, hogy Ivko túl nagyra nőtt, és nemigen van gazdája, aki kordában tartaná. Így aztán vannak… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Jól leírtad, csak talán most már pont az a baj, hogy azokat a bizonyos határait lépi túl,(szerződésszegés? szerintem már játékosként is elég öntörvényű volt) lehet ezt látta be most a szövetség is? Talán még az is elképzelhető, hogy ő már előre, a szerződése ellenére bejelentette, hogy leül egy edzői székre, és gondolta majd lebratyizza ha úgy alakul, hogy durcás lesz valaki miatta 🙂 De gondolom nem a stílusa és a módszerei a gond, mert azt már megismerhették, ha eddig nem volt probléma akkor most miért lenne. Szóval nem tudom mi lehet az igazi ok, de talán a pénz háttérbe, (a… Olvass tovább »

Sajka
Olvasó

” jelezniük kell az MKOSZ felé, és aztán mi átvizsgáljuk.”

Nos ez is jól mutatja a hierarchiát. Ivkovicsék az Mkosz legfelsőbb grémiuma. 😀

Cibona5
Olvasó

Azért a “Mester” megint nem bontja ki a teljes igazságot Jarrod Jones esetében. A Darüssafaka bajnoki meccset február 26-án, ULEB Kupa meccset március 4-én játszik legközelebb. Ebből én azt gondolom, hogy simán itt lehetne a 2 selejtező meccsen és lazán visszaérne Isztambulba a klubkötelezettségek teljesítésére.

derryl
Olvasó

Mikor beszélt ez nyíltan? Mindig a vetítés, öntömjénezés, és még ő van megsértődve, ő fenyegetőzik ügyvédekkel! Mára már tisztességesen elásta magát, én nem bánom, ha akár Európa pofozógépei is leszünk ez után (amit nem nagyon hiszek), de ha elhúz a picsába, a magyar kosárlabda erkölcsileg nagyot lép előre! Az pedig a szememben többet ér, mint egy ilyen kétszínű alak!

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Cuccantyú a szerződésed is közösen vizsgáltátok át az MK(á)OSZ-szal???

Redbid
Olvasó

Mindig is az volt a véleményem, hogy Ivko nem lenne amúgy rossz megoldás, ha valaki végre be tudná “fogni” a száját, mert azt ő saját maga sajna nehezen tudja bölcsen használni! (én becsülöm, hogy nyomja a magyart, de hogy nem tudja magát jól érthetően kifejezni az szerintem világos!) Mert a gondok nagy része szerintem mindig ebből adódott, ezért olyan megosztó a személyisége, és valakiknek bejön ez a színház stílus és nagyon kedveli, mások meg legszívesebben elhajtanák. Az a baj, hogy ez valószínűleg a játékosok esetében sincs másképp! A miatta távol maradókkal kapcsolatosan pedig az a véleményem, hogy akkor hagyja azokat… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Nem a nyelvi készséggel van baj, azt mindenki érti! Itt a baj! Én valamikor nagyon csíptem a játékos tudását(ma is), a harcosságát, a megalkuvás nélküli küzdését! Szerintem Szolnokon nem volt olyan kosárbarát, aki egy rossz szót szót szót volna rá! Aztán jött a krach, irány Sopron, játékostul, technikai vezetőstül stb. Még ez is a tűréshatáron mozgott, bár inkább rezgett a léc. De! Amit utána művelt, mint az ellenfél játékosa, legyen bárhol….! Emberileg előttem zéró, a cucikával pedig feltette a koronát!

Madison
Olvasó

Azt hiszem, összetehetjük a kezünket, hogy ő volt a szövetségi kapitány, olyan hozzáállásbeli szintet képvisel, amit tanítani kéne, nagyon remélem, hogy megoldódik a helyzet és még sokáig ő marad! Hajrá, Sztojan, hajrá, magyarok!

sztogram
Olvasó

Azt, hogy milyen játékos volt, nehéz elfelejteni, viszont az is biztos, hogy mindig mindent megtett azért, hogy a csapata sikeres legyen, ezt sem lehet elvitatni tőle. Az már más kérdés, hogy időnként nem a legszebb módszerekhez folyamodott, ez is tény. Ha az én csapatomban játszott volna, biztos, hogy örültem volna neki. Klubedzőként túl sok mindent nem tud felmutatni, viszont a Szolnok felemelkedése, az, hogy milyen ligákban szerepelt, szerintem jórészt neki (is) köszönhető. Szövetségi kapitányként a valaha volt legsikeresebb Magyarországon. Ez is tény. Az sem véletlen, hogy a játékosok tűzbe mennének érte. Egyetlen hibája a Lóránt és Tóth Ádám körüli kalamajka.… Olvass tovább »

wiley
Olvasó

Remèlem a 2 meccs után eltakarodik! Az lenne a legjobb ha az országból is…

Boban
Olvasó

Azt várhatod, előtte még hagy maga mögött egy romhalmaz Kaposvárt…

derryl
Olvasó

Ez még most is a szart keveri! Igen, a magyarok ilyen hülyék, nem értenek semmihez! Akkor mi a fasznak van itt, miért nem otthon zabálja a birkát? Ja, hogy itt milliókat tud keresni az asszonnyal!

Marillion
Olvasó

Te ezért voltál/vagy nekem mindig szimpatikus….mert klub hovatartozástól függetlenül ha kell odabaszol de ha kell bárki irománya mellett kiállsz….csak így tovább Olajos!

Magdi anyus
Olvasó

Cucikám! Én nagyon meg vagyok sértődve! Se a Novák Lacit, se a Bartha Zsoltot, se a Berényi Mikit nem hívtad be a válogatottba! Az én Gézámról nem is beszélve!

vasipasi
Olvasó

Tehát ha jól értem, nektek mindegy kijutunk-e, vagy sem… Nektek mindegy, jó-e a válogatott vagy sem, egy a lényeg, hogy ez a tucatcenter LórántPeti játsszon?

csocsa
Olvasó

Azért valljuk be magyar szinten Lóri nem tucatcenter,nagyon nem az.

derryl
Olvasó

A lényeg, nálatok nem játszanak Tóth
N féle tucatemberek.

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Tucatcenter?4-5 ös poszton bevethető,jól dob kintről is,jól érzi a poziciokat is a palánk alatt,jól lát a pályán.Lehet őt birálni a műtétei miatt de ebben a pillanatban én nem tudok olyan indokot amiért hiányoznia kéne a Válogatottból…

derryl
Olvasó

Mimégmindig! Ezt ugye nem nekem írtad, én a birodalmi lépegető Tóth “Alibi” Norbertről írtam!

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Nem azzal semmi gond nem volt 😀 .A vasipalinak ment.

Marillion
Olvasó

Palánk alatt magasságban megvagyunk….de sajnos tömegben már hosszú évek óta semmi….és itt jön képbe az említett két játékos mellőzése….Ez LUXUS…

antikosar
Olvasó

Legyen már vége ennek a két meccsnek aztán húzzon el.

Tomba01
Olvasó

Remélem szövetségi kapitányként ez az utolsó 2 meccsed lesz és utánna már csak a kaposvári kosárlabdával fogsz foglalkozni…mindenkit hülyének nézz…

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook