Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Előzetesen az is benne volt a fejemben, hogy egylabdás meccs lehet”

Edzői nyilatkozatok szerdáról.:

:

Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 77-84

Csirke Ferenc, Atomerőmű SE: Gratulálok a Falconak. Nehéz ilyen mérkőzés után megszólalni, hiszen újra nagy mínuszból jöttünk vissza. Tényleg az egyik fontos szám a gólpassz, a második félidőben 16 asszisztunk volt, ami egy Falco szintő csapat ellen remek mutató, erre lehet építkezni. Védekezésben azokat a kosarakat kellett volna elkerülnünk, ami nem abból adódik, hogy az ellenfél játékosa jobb, mint a miénk, hanem a kommunikáció. De’Monte pár napja érkezett, az ő védekezésében is voltak hibák, bele kell még rázódnia. Megyünk tovább és a saját hibáinkkal kell foglalkoznunk és azokat kijavítani. Ez a mai játék a magyar mezőnyben mindenki ellen elég tud lenni, persze minden találkozó más. Dolgozunk tovább és a Falconak további sok sikert kívánok.

Milos Konakov, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A mérkőzés előtt már elmondtam a játékosoknak, hogy a Paks egy nagyon jó csapat, tapasztalt vezetőedzővel. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de kontrollálni tudtuk a mérkőzést 35-36 percen át, ez nagy előnyt adott nekünk. A harmadik negyedben 4-5 percig nem találtuk magunkat, ekkor 10 extra pontot tudott szerezni a hazai együttes és visszajöttek a mérkőzésbe. Megyünk tovább.

Budapesti Honvéd SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 57-68

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Az első negyedben még egymás mellett loholt a két csapat, de utána kialakítottak egy tíz pont körüli előnyt, amiből nem tudtunk visszajönni. Kergettük őket, ott voltunk, pár labdánk is volt, hogy egylabdányira közelebb lépjünk, de ezek kimaradtak. Ha a statisztikát megnézzük, akkor a lepattanócsatát megnyertük, ennek köszönhetően 22 mezőnygólt dobtunk, a Kecskemét 23-at, csakhogy mi ezt 33 százalékkal tettük. Ötvenhét dobott ponttal ebben a ligában nem lehet mérkőzést nyerni, de a védekezésünk megint stabil volt. Nem szeretnénk kifogásnak használni, hogy sorozatterhelés van, hiszen másoknak is ez van, de ami tény az tény, nem tudtunk elég energiát mozgósítani, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Ettől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra, amit tudtak, megtettek. Megyünk tovább, megpróbálunk minél jobban felkészülni a szombati mérkőzésre. Szurkolóinknak köszönjük, hogy kilátogattak a találkozóra!

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Természetesen nagyon örülök a győzelemnek, hiszen ez volt az a mérkőzés, amit mindenáron meg kellett nyernünk. Nem voltunk jó sorozatban, több vereséget szenvedtünk el egymás után, és ilyenkor nehéz átlendülni a holtponton. Gratulálok a játékosaimnak, mert amit megbeszéltünk a védekezéssel kapcsolatban, az jól működött. Előzetesen az is benne volt a fejemben, hogy egylabdás meccs lehet, a Honvéd komoly csapatoknak is méltó ellenfele volt, legutóbb is nyerni tudott. Furcsán hangzik, de a vártnál így könnyebb volt, abból a szempontból, hogy végig uraltuk a meccset, gyakorlatilag végig vezettünk. A Honvédot is minden dicséret megilleti, egy percig nem adták fel. Tudtam játszatni egy kicsit többet a fiatalokat, a magyarokat, ez a jövőre nézve nekünk nagyon fontos. Boldog vagyok, de ennyi! Letudtuk a kötelezőt, készülünk a következő mérkőzésre.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés