Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Edzésbe állt a Kaposvár, egy új légióst is bejelentettek a somogyiak

Korábban Szolnokon is megfordult.

  •   :

:

Edzésbe állt a Kaposvári KK magyar magja. Szeptemberig még bővül a keret a légiósokkal, akik között Aiken és Curry után Stefan Sinovecet is bejelentette a csapat hivatalos honlapja.

– Úgy készülünk, hogy normál menetben indul el a bajnokság október harmadikán, ennek tükrében nyolc hetes felkészülést, alapozást terveztünk. A csapat magyar magja együtt maradt, így továbbra is számíthatunk csapatkapitányunkra, Hendlein Rolandra, Baki Gergelyre, Bogdán Benedekre, a sérüléséből felépülő Hock Gergőre, Krnjajszki Boriszra, Puska Bencére, Veilandics Barnára, valamint a kecskeméti csapattól érkező Révész Ádámra. Mellettük a fiataloknak is jut lehetőség a bizonyításra – mondta Puska Zoltán, a Kaposvári KK ügyvezetője. – Előre kellett egy kicsit gondolkodnunk, hiszen azért, hogy a külföldiekkel kiegészülve biztonságban el tudjuk kezdeni a munkát, már augusztusban meg kell érkeznie az új kosárlabdázóinknak. Ahogy mindenkinek, úgy nekünk is be kell tartanunk a szabályokat, így a karantént és a két negatív tesztet is. Ez vonatkozik Krnjajszki Boriszra is, aki jövő héten csatlakozhat a társaihoz, valamint a már korábban igazolt amerikai játékosokra, CJ Aikenre és Morris Curryre is. Lesz egy újabb érkezőnk a 2-3-as poszton bevethető Stefan Sinovec személyében, vele kedden állapodtunk meg a közös folytatásról. Az ő érkezésének a függvénye volt, milyen posztra keresünk majd egy negyedik légióst, s így eldőlt, a hármas posztra jön majd még egy játékos.

Stefan Sinovec 1988-ban született Belgrádban, pályafutása elején már tagja volt a 2010-ben az Euroliga Final Fourjába jutó Partizan Belgrádnak. 2013-ban állt légiósnak, több szezont is lehúzott a macedón MZT Szkopje csapatában; a magyar szurkolóknak pedig 2014-ből lehet ismerős a neve, hiszen a Szolnok színeiben az Adria Ligában és az Európa Kupában is pályára lépett.

A 195 cm magas játékos csapataival rendszeresen szerepelt a különböző nemzetközi kupasorozatokban. Az elmúlt két idényben játszott a litván Lietkabelis gárdájában, akikkel a Bajnokok Ligájában is megfordult, a mindenki számára rövidre sikerült 2019/20-as idény második felét pedig Lettországban töltötte, ahol a közös észt-lett bajnokságban 18.3 pontot átlagolt.

Sinovec még 2008-ban aranyérmes volt hazájával az U20-as Európa-bajnokságon, míg klubcsapatival összesen négy bajnoki címnek és három kupasikernek örülhetett eddigi pályafutása során.

A Kaposvári KK jelenlegi kerete a 2020/2021-es szezonra: C. J. Aiken (amerikai), Baki Gergely, Bogdán Benedek, Morris Curry (amerikai), Hendlein Roland, Hock Gergő, Krnjajszki Borisz, Puska Bence, Révész Ádám, Stefan Sinovec (szerb), Veilandics Barna, Paár Márk, Takács Arnold, Cohill Eric, Fehér Benjamin.

A felkészülés első szakaszában az edzések dominálnak, szeptemberben azonban már a szurkolók is megismerhetik a csapatot a hagyományos Orosz László Emléktorna keretein belül. A torna programjáról és a további felkészülési mérkőzések időpontjairól még zajlanak az egyeztetések, de a csapat honlapján elérhető lesz a program, amint az véglegessé válik – számolt be róla a delfinek.hu.

Fotó: delfinek.hu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KPSVRKKAnswerZsarkov Recent comment authors
Answer
Olvasó

Nem akarok kárörvendő lenni de ez kb egy szinten lesz a tavalyi Ponjavical.5 ből lesz kb 1 jó meccse

KPSVRKK
Olvasó

Azért nagyon máshonnan érkezik.
Ne legyen igazad!

Zsarkov
Olvasó

Sinovec veretes pályafutást mondhat magáénak, egy valóban képzett játékos, de számomra hiányzik belőle a szenvedély, a fanatizmus, a küzdés…, kicsit kellett keresgélni az emlékeimben, mert nem igazán nyújtott olyan produkciót, ami felejthetetlenné tette volna, pedig nem olyan régen volt nálunk…, egy Rasid, egy Tyubin, egy Alexe 25-30 év után is élénkebben él bennem…, ne az új Halimicet keressétek benne, de sok sikert hozzá

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés