Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Edwin nelkül is könnyedén verte a Paks a Kaposvárt

A somogyiak Aris és Brown hiányában szorossá sem tudták tenni a találkozót.

Atomerőmű SE - Kometa Kaposvári KK 98-77 (25-17, 31-20, 24-17, 18-23)

Alsóházi rájátszás, 5. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Goda László, Nyilas István (Bodrogváry Iván József)

Paks: Frank 14/12, Buckingham 15/3, Grubor 17/6, Atkinson 21, Eilingsfeld 25/6. Csere: Karosi 2, Pajor -, Gulyás 2, Csizmadia 2, Géringer -, Kékesi -.

Kaposvár: Puska 3/3, Parsons 17, Krnjajski 8, Gabric 18/9, Hughes 14. Csere: Halmai 2, Hendlein 8/6, Bogdán 2, Paár 3/3, Szőke -, Hajduk 2.

Atkinson kosarával vette kezdetét a mérkőzés, Buckingham emelt be egy középtávolit, Frank hármasa után már 7-0-át mutatott az eredményjelző. Az első vendég pontokat Krnjajski szerezte, ráadásul utána faulttal együtt dobta be a ziccert és a plusz egyet is mellé tette. Huges egyenlített közelről, Atkinson passzából Grubor állította meg a vendég futást (9-7). Az ASE légiósa kintről is beköszönt, ezért a Kaposvár időt kért, Frank betörésével azonban tovább növelte a hazai előnyt. A vendégek rossz sorozatát Hendlein törte meg egy kinti dobással, Grubor válaszolt egy kettessel, Buckingham rossz dobását Eilingsfeld húzta a gyűrűbe. Paár szerezte meg első pontjait egy távoli kísérlettel, Atkinson dobott be egy büntetőt, mezőnyből viszont két pontot szerzett. Gabric két kihagyott tripla után közelről javított, Grubor kettőből kettővel végzett a vonalról, Hendlein kosarára Eilingsfeld felelt, így az első negyed után 8 ponttal az ASE állt jobban. 25-17

A játék Frank hármasával folytatódott, ezzel a mérkőzés folyamán először 10 pont fölé kúszott a differencia, Gulyás bátran tört be és a szabálytalanság ellenére finom kézzel fejezte be az akciót, a plusz egy azonban kimaradt. A Kaposvár továbbra sem találta támadásban a ritmust, Atkinson ismét 50%-os teljesítményt nyújtott a vonalról, Buckingham kosara után jött a vendégektől az időkérés (33-17). Hughesnak sikerült megtörni a kaposvári jeget, Eilingsfeld értékesített egy floatert, aztán egy fadeaway-t is. Krnjajski emelt be egy középtávolit, Gabric dolgozott szépen a festékben, Atkinson vitt végig egy 2+1-es akciót (40-26). Ismét az amerikai volt eredményes, Parsons ziccere után Grubor süllyesztett el hármast, Gabric azonnal visszadobta azt. Atkinson kettese után Hendlein is távolról célzott pontosan, az amerikai ezután mindkét büntetőjét bedobta, Krnjajski viszont csak egyet. Eilingsfeld verte meg Hughest 1 az 1-ben, a Kaposvár centere a másik oldalon javított, a magyar magasember két büntetőt is a helyére tett. A félidőt Buckingham pontjai zárták, így a Paks 19 pontos előnnyel ment a nagyszünetre. 56-37

A harmadik negyed Buckingham tempójával indult, ezzel 20 fölé hízott a hazai előny, erre ráadásul Eilingsfeld is rátett kettőt, Halmai passzát Hughes váltotta két pontra. Ismét az amerikai villant, Eilingsfeld zúdított be egy üres triplát, Buckingham és Parsons váltott kosarat. A Paks légiósa kintről sem hibázott, Grubor dobott be két büntetőt, Hughes tolta be szépen Atkinsont két pontért (71-47). Parsons csak egy büntetőt dobott be, Eilingsfeld viszont egy közelit, a Kaposvár légiósa aztán üresen találta magát a hazai palánk alatt és nem is rontott. Pajor nagyszerű labdájából Atkinson dobott két pontot, Eilingsfeld pedig egy hármast. Hughes kiosztásából Bogdán talált be középtávolról, Halmai és Eilingsfeld váltott kosarat. 80-54

Előzetesen sok izgalmat nem várhattunk a negyedik negyedtől, még akkor sem, ha vendég triplával indult az etap. Frank gyorsan válaszolt a túloldalon, majd Grubor növelte még két ponttal a paksi előnyt. Gabric egy büntetőt dobott be, Frank triplájával elérte a különbség a 30-at, időt is kértek a vendégek (88-58). A játékmegszakítás után Gabric szépített távolról, Parsons pedig közelről, de az utolsó öt percre nem maradt izgalom, az egyetlen kérdés a különbség volt, a Paks javított oroszlányi veresége után, a Kaposvár egymás után másodszor kapott ki. 98-77

HIRDETÉS
13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
KaposbasketMiosRózsabimbóLaposvárballmeg Recent comment authors
Kaposbasket
Olvasó

Jó is az mindenévben, minden vezetőnek, edzőnek és játékosnak már április végére nyári vakációra menni, aztán augusztus közepéig héderezni csak. Most lesz még pár sörmeccs májusban ugyan, cserébe viszont lassan egy hónapja csak a levezetés megy, szerencsére pénzt ezzel is mindenki jól keres itt. Hülyék is lennének bejutni a playoffba, kinek kell az?

Bezse
Olvasó

Egyébként ez megérne egy misét ! Valahogy bejutva a top8-ba kellene játszani mondjuk az 1. vagy 2. helyezettel. Valószínűleg 3 meccs , amiből 1 hazai ( némi jegybevétellel ) . Cserébe hamar el lehet engedni a zsoldosokat , kezdődhet a nyár . Play out-ot játszani már macerásbb . Még 10 meccs , utazgatások , teljes keret fizetése stb . Cserébe 5 hazai meccs , egy kicsit több bevétel , mint top8 esetén . Sport vagy gazdasági oldalról nézzük ?

Mios
Olvasó

Frank 28 VAl szép teljesítmény. ha van idejük játszani a fiatalok is tudnak eredményt elérni, így tovább

Rózsabimbó
Olvasó

Taiwo sérült?

Laposvár
Olvasó

Eilingsfeld Jani még mindig nagyon nagy király 🙂

ballmeg
Olvasó

Hogy ne csak negatív legyek, ezzel teljesen egyetértek.

margit
Olvasó

Bravó!!

GECzigler09
Olvasó

Szép volt Frank.

KPSVRKK
Olvasó

Frank 13 assziszt mellé, csak 1 labdát adott el, nagyon szép teljesítmény.
A mi teljesítményünk szánalmas.
Szomorú szívvel mondom, nem tudom kit néznék szívesen a jövő csapatában a mostaniak közül.
Sajnos néhány játékost úgy érzem el kell engednünk, nyugdíj stb.
Teljes megújulás kell, tabula rasa.

ballmeg
Olvasó

A teljes megújulással egyetértek: edző + játékosok.
Nem egészséges dolog, hogy “családi alapon” épül fel a csapat. És ez nemcsak helyi probléma. Komaság, apa/fia, szponzor fia, ügyvezető fia, kutya f..sza. Meg is látszik az eredményen! Ha nem lennének a külföldiek, kiket kéne nézni? Na és azért ne felejtsük el, hogy szépen tömik az állami pénzből ők is a zsebecskéket. Maffia!

Bezse
Olvasó

Kb ezt vártam…. Csak legyen már vége ( ennek a szenvedésnek )

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a Paksnak! KKKK = 0.0

ldd
Olvasó

Alap: “Nem rúgunk a döglött oroszlánba!”
Az a KKK amely a Paks mumusa volt sokáig…a tartalékos Paks ellen érte el mai szégyenteljes eredményét.
Nagyon sajnálom (is) azokat a bajnokokat (Gordan és Balázs) akik mindkét kaposvári bajnoki címüket az ASE csarnokban szerezték. De ne feledjük, ez egyben kötelezettség a részükről a minőségi kaposvári kosárlabdára is!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés