Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Édesanyámnak szeretném küldeni anyák napja alkalmából ezt a győzelmet, mivel ritkán jutok haza”

Bencze Tamás szerint döntően befolyásolta a mérkőzést a büntetőarány.:

:

Tegnap este egy-egy mérkőzést rendeztek a középházi és az alsóházi középszakaszban, mindkét esetben hazai siker született. Így látták a találkozókat a vezetőedzők:

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK 98-95 (33-18, 24-23, 21-34, 20-20)

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: A KTE csatlakozni fog valami kunsági hagyományőrző csapathoz, hiszen bárhogy játszunk, mindig egylabdás meccs lesz a végére. Lement az egész alapszakasz, a középszakasz fele és most fordult először elő, hogy 20 ponttal mentünk az első félidőben. A szünetben fel is hívtam a figyelmet, hogy egy ilyen kaliberű csapat, mint a ZETE vissza tud jönni, a mai kosárlabdában a 16-18 pont előnyt be lehet már hozni. A csapat nagyon álmosan kezdte a második félidőt. Az egerszegiek bedobtak három triplát, felvették a ritmust, mi megtorpantunk, és nyílt lett a mérkőzés a végére. Büszke vagyok a csapatomra és a szurkolókra, tetemes előnyből tudott visszajönni az ellenfél, és reagálni tudtunk rá, talpra tudtunk állni többször is, és ez mentálisan nagy dolog. A kritikus pillanatokban mindig jött egy extra védekezés, vagy extra dobás. A ZTE második félidei játéka alapján akár nyerhettek is volna, de az egész meccset tekintve azért szerintem megérdemelten nyertünk. Édesanyámnak szeretném küldeni anyák napja alkalmából ezt a győzelmet, mivel ritkán jutok haza.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten győzött. Nagyon jól játszottak az első félidőben, amihez az is hozzájárult, hogy mi nagyon gyámoltalanul védekeztünk. A 2-2 elleni védekezésünk nem volt jó, a labdás védő gyengén védte a labdát, az üres elzárásoknál is mindig mögöttük voltunk, ehhez még egy 80%-os extra dobás is társult. A második félidőben változtattunk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk, nagyon sok energiát tettünk abba, hogy visszajöjjünk, sikerült, mert kollektívan játszottunk. Aztán gyermeteg hibákat vétettünk, nyolc méterről faultoltunk, és hasonlóak, Wittmann Krisztián pedig jött és három extra hárompontossal betalált. Döntően befolyásolta a mérkőzést a 43-16-os büntetőarány. Nagyon kemény mérkőzés volt, de én nem érzem úgy, hogy ekkora különbség lett volna a két csapat között, ezt a büntetőarány túlzónak érzem. Nem vélem szándékosnak, de akár ez is befolyásolhat egy ilyen mérkőzést. Sok palánk alatti játékunk volt, de mi nem tudtunk annyi büntetőt kiharcolni. Sok sikert a Kecskemétnek a play off-ra, remélem, hogy mi is odajutunk.


Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 71-66 (11-16, 25-16, 20-18, 15-16)

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Elsősorban gratulálok a Kaposvárnak! Energia és megfelelő koncentráció nélkül játszottunk, egy profi csapat ezt nem engedheti meg magának. Védekezésünkben akadtak jó momentumok, de egyszerűen muszáj javulnunk támadásban. Ha egy ilyen tét nélküli meccsen ilyen rosszul dobunk, nem tudom, hogy fog ez működni tétmérkőzésen – remélem, hogy jobban.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Az első két alsóházi meccset megnyertük, ezt követően a fiatalok kaptak lehetőséget, ez ma sem volt másképp. Kicsit jobb dobószázalékkal akár meglepetést is okozhattunk volna. Elégedett vagyok a fiataljainkkal, mert megmutatták, hogy számíthatunk rájuk.

fotó: Réti Attila

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
zterulezHorvath BelapbaskKalok Kevinviccmester Recent comment authors
pbask
Vendég
pbask

Tomika ért máshoz a bírózáson kívül?
csak kérdezem,kiröhögteti magát a szerencsétlen.

zterulez
Olvasó

Milyen Tomika te szerencsétlen? Már akkor bajnoki címeket nyert a Zetével, amikor te még egy buja gondolat sem voltál. Több tiszteletet!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Én örülnék ha haza jutnál végre eltakarodna innen ez a spanyol brigád.

viccmester
Olvasó

Agafonov alibizik már 4 hónapja…menne már a dolgára ! Bagó meg Durázi nem kaliber az A-csoportban a képzetlenségük miatt ! Ware primadonna , nem vállal kontaktusokat…
Tomi ! Ne a játékvezetésben keresd a hibát , hanem a saját csapatodban !
Az ukrán “alibikirályt” kéne felelősségre vonni , meg a fiataljaidnak egyéni képzést tartani éjjel-nappal …

Horvath Bela
Olvasó

Talán a meccset kellene megnézned, aztán valami kevésbé ostobát írni!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés