Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Dzunics: a szerencsésebb csapat nyert

Krasovec: kihasználtuk azt, hogy az ellenfelünk fáradt.:

:

Tegnap este öt mérkőzést rendeztek a bajnokság kilencedik fordulójában. Edzői nyilatkozatok a hunbasket.hu segítségével:

Alba Fehérvár – DEAC 99-87 (21-26, 27-21, 27-20, 24-20)

Jesús Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Hazai pályán az a dolgunk, és a feladunk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk. A csapat az előző heti, Körmend elleni mérkőzéshez képest sokkal jobban koncentrált és fókuszált. A játékosok jobban segítették egymást, nagyjából egy hétperces szakasz volt a mérkőzésen, amikor nem feltétlenül működött a csapatjáték, de ettől függetlenül jól védekeztünk, és jól szedtük a lepattanókat. Támadásban, pedig keményen küzdöttünk, és hajtottunk a labdáért. Energikusan, harciasan és akaratosan játszott a csapat.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: A Fehérvár szépen küzdött, és megérdemelten nyert. Tizenkilenc második esélyt engedélyeztünk számukra – bár erről előzetesen beszéltünk, felhívtuk rá a figyelmet – és ezekből megbüntettek bennünket. Ezen kívül háromszor kellett időt kérnem, mert csak egy faultunk volt. Ez mutatja, hogy nem voltunk kellően agresszívak a védekezésben, és ezt jól kihasználta az Alba.


Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász KK 81-63 (21-13, 23-15, 17-10, 20-23)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Köszönjük a szurkolóknak, nagyszerű atmoszféra volt, hosszú idő után játszottunk itthon. Elégedett vagyok, különösen a hozzáállásunkkal és a fizikális felkészültségünkkel. Védekezésben nagyot alkottunk, többé-kevésbé tökéletes volt. Nem volt könnyű a múlt hetünk után, de nagyszerű munkát végeztünk. Rosszul éreztük magunkat a Besiktas-meccs után, Brindisiben voltak jó dolgok, védekezésben nem annyira, de ma tökéletes 35 percünk volt, sikerült visszarázódnunk. A következő héten itthon leszünk, többet tudunk edzeni, a legfontosabb, hogy egészségesek legyünk, rendbe hozzuk a problémáinkat, és hogy újra teljes kerettel legyünk. Ron, remélem minden rendben volt és gratulálok, ha megszületett a baba. Ez a győzelem a tiéd is természetesen.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, ma is megmutatták a kvalitásukat, és hogy hogyan kell keményen játszani. BL-szintet hoztak, nagyon erős csapatuk van, látszik, hogy kemény ellenfelek ellen edződnek. Főleg védekezésben volt különbség a két csapat között. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem azon a szinten játszottunk védekezésben, sokat hibáztunk, kapkodtunk, a támadásunk is rossz volt, tiszta dobások maradtak ki, mentálisan nem voltunk rendben. Márpedig, ha fejben nem vagyunk rendben, anélkül nem lehet. Megérdemelten nyertek a hazaiak.


OSE Lions – PVSK 91-69 (21-18, 24-17, 27-22, 19-12)

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Először is gratulálok a játékosaimnak. Nagyszerű győzelem ez számunkra. Kihasználtuk azt, hogy az ellenfelünk fáradt, kemény mérkőzést kellett játszaniuk a héten, ami nem lehet könnyű. A különbség nem a valóságot tükrözi, nincs 20 pont a két csapat között. A múlt heti szoros vereség után ez egy remek eredmény nekünk. Washington egy kisebb sérüléssel bajlódott a héten, de a következő hétvége szabad, szóval jól fel tudunk készülni a következő mérkőzésünkre, amely szintén hazai pályán, az Alba ellen lesz.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Sok mindent nem tudok erről mondani, gratulálok az Oroszlánynak, fantasztikus játékot nyújtottak. Gratulálok a közönségüknek és a mi közönségünknek is, örülök, hogy elkísértek minket. Fantasztikus hangulat volt, én ezt vártam már nyár óta, amikor kiderült, hogy feljutottak. 35-35-ig egál volt a mérkőzés. Voltak benne hibák, elrontottuk az első félidő végét. Már a második negyed közepéig is nagyon sok olyan védőhibát vétettünk, ami nem volt kellően agresszív, így könnyű kosarakkal használták ki ezt az oroszlányiak. A második félidőre aztán még fel is javultak- az első félidőben nem is dobtak jól- és betaláltak kintről is. Talán 10 pontig fel tudtunk jönni egyszer, de nem tudtunk átlendülni a holtponton. Nagyon sok védőhibánk van, későn érünk oda, nem tudjuk leszedni a lepattanót. Ezek mind olyan hibák, amik ezt a mérkőzést befolyásolták. Gratulálnunk kell az Oroszlánynak, nagyon szépen játszottak. Sok sikert nekik a továbbiakban.


Egis Körmend – Jászberényi KSE 87-53 (10-17, 32-3, 24-17, 21-16)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a csapatomnak és a szurkolóinknak. Azt gondolom, hogy a nézők számára ez egy örömteli mérkőzés volt, legalábbis a második, a harmadik és a negyedik negyed. Sohasem könnyű akkor játszani, amikor két különböző sorozatban kell pályára lépni párhuzamosan. Különböző szintű ellenfelek és játékstílusok ellen kell teljesíteni. Annak nagyon örülök, ahogy védekeztünk, látszott, hogy komolyan vesszük a mérkőzést. Igaz, az első negyedben a támadásaink nem voltak sikeresek, nem tudtunk triplát dobni az első félidőben, de így is több mint hússzal vezettünk a szünetben. Mit is mondhatnék még, a legjobb formánkat mutattuk a Jászberénynek, akik sok gonddal küzdenek. Most már előre nézünk, a szerdai, Kataja elleni FIBA Europe Cup mérkőzésre koncentrálunk.

Lo Elhaji Malick, a Jászberényi KSE megbízott vezetőedzője: Sajnos azt kell mondanom, hogy két mérkőzést játszottunk. Az első negyedben mutattunk valamiféle kosárlabdát, és betartottuk, amire egész héten készültünk, amit megbeszéltünk, hogy letámadás ellen hogyan játszunk. Hogy Reed hozza fel a labdát, hogyan kell felállnunk, erre is készültünk. Meg is csináltuk, de aztán Reed sérülése és faultproblémái miatt teljesen más meccset játszottunk. Ez nem vesz el semmit a Körmend érdemeiből, gratulálunk a győzelmükhöz. Nekünk jelenleg csak saját magunkkal kell foglalkoznunk. Hazamegyünk, mindenki tudja mi a dolga, mit kell változtatni. Megpróbáljuk minél gyorsabban megváltoztatni a dolgokat.


Sopron KC – Atomerőmű SE 80-82 (21-18, 15-17, 22-22, 22-25)

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Azt mondtam a játékosoknak az öltözőben, hogy büszke vagyok arra, ahogy küzdöttek. Ez a meccs bármelyik csapat javára eldőlhetett volna. Nem volt túlzottan sok eladott labdánk, de azok mindig kritikus pillanatokban jöttek, volt olyan, amelyikből négy pontot kaptunk. Egy olyan csapatnak, ahol új edző és új játékos is érkezett a héten, ez egy olyan mérkőzés volt, amelyre építhetünk, és meglátjuk, mire lesz elég a szezon végén. Meg fogom adni mindenkinek a lehetőséget a pályán, azoknak is, akik eddig kevesebbet játszottak. Végül pedig szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást, szeretnénk ezt hétről hétre jobb teljesítménnyel meghálálni.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: A szerencsésebb csapat nyert, ha ez a Sopron lett volna, akkor sem mondhatnánk, hogy nem érdemelték meg. Evans másfél másodperccel a vége előtt dobta a győztes kosarat. Nem játszottunk jól egy olyan csapathoz képest, akiknek magasabb céljai vannak. Hiányzott egy magasemberünk, de a hazaiak helyzete is hasonló volt.

Fotó: kosarlabda.ase.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Artur Dokilaja Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Nem játszottunk jól egy olyan csapathoz képest, akiknek magasabb céljai vannak. Hiányzott egy magasemberünk, de a hazaiak helyzete is hasonló volt.

Magasabb céljaink vannak?
Két használható centerrel,meg Raullal és azzal a Harrissel,aki egyszer tudott kétszámjegyű pontmennyiséget összehozni,pedig több,mint 25 percet átlagol meccsenként?
Óriási szerencsénk,hogy pont a magas gondokkal (is) küzdő SKC volt az ellenfél,más szétszedett volna minket a palánk alatt…

laja
Olvasó

Alekszics már megint hozta a semmitmondó nyilatkozatát. Minden rossz mindenki hibás csak ő nem. Takarodj már el Szolnokról az általad választott Moranttal és Krticcsel együtt! Kurva gyenge amit itt műveltek. Persze ha ez tetszik a Pórnak és Csősznek akkor megértem ,hogy neked is jó.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés