Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Dupla MAFC-győzelem, de a Veszprém sem tud botlani

Edzőt váltott a Tarján. Hiába vezetett tizenhéttel a PVSK, mire újra pontot szerzett, már hátrányban volt a MEAFC ellen.:

:

A felsőház két korábbról maradt mérkőzéssel és a 11. fordulóval, az alsóház egy 14. körből előrehozott és a 13. forduló meccseivel folytatódott az elmúlt héten a B-csoportban.

Két rangadót megnyerve kapaszkodik az élen állók mögött a MAFC, mely a BKG és az edzőcserén átesett Salgótarján elleni mérkőzését is behúzta. Duplázott a PVSK is, de sem a MEAFC, sem a Baja ellen nem tudott nyerni. Ellenben a Pécsett nagyot fordító Miskolcnak a duplázás is összejött, pénteken ugyanis az MTK-t is két vállra fektette. A listavezető Veszprém kétséget sem hagyott a Nagykőrös ellen, de a közvetlen üldöző Nyíregyháza is magabiztos különbséggel verte a Budafokot, így az élen változatlan a helyzet. A Honvéd a TF ellen folytatta győzelmi sorozatát, a BKG pedig a Vasas ellen javított.

A Zöld-csoportot már előnnyel vezeti az egy hete még (pontkülönbséggel) harmadik helyen álló Pécs. Ehhez kellett, hogy az akadémisták előbb a Bonyhádot majd a KTE II.-t is legyőzték, míg a két közvetlen rivális, az Újpest és a Cegléd is kikapott: előbbit a Tiszaújváros lepte meg, míg a Cegléd a DEAC fiataljai ellen vérzett el. A Győr a Vásárhelyt, a Pápa az Egert verte, a SMAFC-nak pedig az Óbuda legyőzése nem jelentett gondot.

NB I/B

Piros-csoport

10. forduló

Mínusz tizenhétről nyert tizenhattal a MEAFC

Az első negyedben nem a három játékvezető, hanem egy negyedik Bíró állította megoldhatatlan feladat elé a komplett miskolci védelmet. Bíró Levente, a pécsiek villámgyors irányítója egymaga szerzett 14 pontot, ám a vendégek lassan eszmélve ugyan, de így is átvették a vezetést. Kihagyott triplájukra Dragasevic révén sikeres hazai távoli érkezett, így gyenge védelem melletti igazságos döntetlennel ért véget az első tíz perc (23-23) – tudósított a MEAFC honlapja.

Popadic gyors ötösére Takács még válaszolt, ezt követően előbb kilenc, később tizenegy pontra távolodott a továbbra is kiváló ritmusban játszó házigazda. Takács és Thornton szorgalmas pontjaival a nagyszünetre csak becsúszott tíz pont alá a csupán fellángolásokra képes miskolci csapat, de a több mint félszáz kapott pont nem sok jóval kecsegtetett (52-43).

Hiába volt magabiztosnak tűnő a pécsi előny. Fotó: hunbasket.hu

Kozák M. harmadjára begyömöszölt kosarával indult a folytatás, majd Bíró és Lippai iratkozott újra fel. A pécsiek 10-0-s rohamát követően sokan már farkast kiáltottak volna, de nem úgy a borsodi brigád tagjai. A 64-47-es részeredménnyel mit sem törődve helyezték szilárdabb, ha úgy tetszik a kellő alapokra a védekezésüket Béresék. Elképesztő csapatmunkával elképesztő szériát fogtak Takácsék, akik öt hárompontossal megspékelt 0-20-as etapjukkal meg sem álltak a fordításig (64-67). Még ennél is nagyobb lehetett volna a roham, ám kétszer is csak félig szerezte meg a labdát a Miskolc, és ezekből Bíró triplát majd három büntetőt szerzett (73-76).

A roppant lendülettel játszó és kiváló százalékkal dobó (35/21 pont, 61 %-os mezőnymutató) Takács újabb kilenc pontja után egyre nyugodtabb lett a MEAFC. Thornton hátsó stabilitását és 19 lepattanóját kihasználva a vendégek elől aztán gyönyörű labdajáratásokat követően négyszer is üresen találták Lippait. A nem mindennapi fordítás győzelmi tortáját ünnepélyes „habbal” zárta le a MEAFC. Élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépett Ragályi Levente, a miskolciak 16 esztendős saját nevelésű játékosa is, akit – a két évvel ezelőtt szintén ezen a pályán bemutatkozó – Homoki köszöntött a csapat 100. pontjával (85-101).

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Az első félidőben volt egy elfogadható védekezésünk, egy extra egyéni teljesítményünk és egy megnyugtató vezetésünk. Aztán a harmadik negyed első két percében még rátettünk erre. De nem tudtunk élni a lehetőséggel. Elszalasztottuk a momentumot. A védekezésünk összeomlott, ami elvette a támadójátékunk ritmusát is. Nem nagyon találtuk egymást és a gyűrűt sem. Gratulálok a Miskolcnak, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Talán a viszontagságos ideutazásunk miatt nehezebben ébredtünk, így a komplett első félidőben átjáróház volt a védelmünk. A folytatásban a fiúk felfogták, hogy ha győzni akarnak, akkor ahhoz sokkal komolyabb energiákra van szükség, így a második félidőben magabiztosan, percről percre meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak és ugyan ilyen sikeres decemberi folytatást kívánok magunknak!

Pécsi VSK-Cargate – MEAFC-Miskolc 85-101 (23-23, 29-20, 21-33, 12-25)

PVSK: Bíró L. 28/6, Dragasevic 14/3, Laufer 10, Popadic 9/6, Kocsis Z. 8, Riskó 6, Futó B. 4, Mándity M. 3/3, Erdei Á. 3.

MEAFC: Takács D. 35/21, Thornton 27/9, Lippai 16, Homoki 12, Kozák B. 5/3, Kozák M. 4, Béres 2, Ragályi -, Sándor B. -.


8. forduló

Nagy rangadót húzott be a MAFC

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! A BKG egy kellemetlen kosárlabdát játszó csapat, akár támadásról, akár védekezésről beszélünk. A nagy öröm számomra az, hogy az első olyan mérkőzés volt, amit megnyertünk, mondhatom azt, hogy jó védekezéssel. Az első negyedben különösen jól működött a védekezésünk, illetve az utolsó negyedben szintén. Tudtuk uralni a palánkok alatti területet. Huszonegy támadólepattanót szedtünk. Azt hiszem, hogy ez döntő volt a mérkőzés során. Egy jó BKG-t sikerült legyőznünk és remélem, hogy elindultunk egy úton, ami abszolút pozitív. Számomra a védekezés a legfontosabb, és ebben pozitívumokat láttam. Még egyszer gratulálok a srácoknak, az ellenfélnek pedig további sikereket kívánok a folytatásra!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Nagyon izgalmas meccs volt. Mind a két csapat rendesen készült az ellenfél erényeiből. Szerintem elég komoly taktikai csata volt. Elég sokat videózunk, és ritkán lehet látni, hogy ilyen fordulatos és ilyen sok taktikai elemet igénybe vesznek a csapatok. Sajnos nem szereztünk annyi labdát, amennyit szerettünk volna és szoktunk. Kritikus időszakban kihagytunk egy kihagyhatatlan ziccert, volt egy nagyon rosszkor történt eladott labda. Sajnos az ellenfél egy büntetőt hagyott ki, mi pedig négyet. A végén pedig volt egy olyan játékvezetői ítélet, amit mi másképpen láttunk. Ebből tudott aztán fordítani a MAFC.

MAFC – BKG-Príma SE 80-77 (28-21, 18-16, 12-25, 22-15)

MAFC: Tóth P. 13, Katona 11/9, Misek 11, Richmond 11, Harazin 9, Csapai 7/3, Bordács 7, Bartha 5, Lakits 4, Németh B. T. 2.

BKG: Nagy Bo. Á. 22/12, Allen 22, Reizer 8, Bán T. 7/6, Hegedűs A. 7, Nagy S. 6/6, Nagy Be. Á. 5/3, Püspök B. -, Laman -.


11. forduló

Drahos nem sűrűn látott ilyen sima győzelmet

Szép, de kihagyott dobásokkal záruló támadásokkal indította a Mikulás ünnepséggel egyebkötött találkozóját a házigazda. A masszív fővárosiak négy jó hárompontosuk révén alaposan ráijesztettek a miskolci közönségre, ám szépen beindult a MEAFC szekere is. Kozák M., Kozák B. majd Takács is remekül ziccerezett, sőt két hazai tripla is a gyűrűben landolt. Hogy a negyed legvégére csupán egyetlen hazai egység maradt a vezetésből, az kettő, könnyen elkerülhető védelmi hibából adódott (21-20) – írja az MTK elleni meccsről a MEAFC honlapja.

Homoki három pontjára újabb kékmezes hármas érkezett, majd Béres harmadik személyi hibája után Jakab büntetőkkel visszavette a vezetést (24-25). A vendégek zónavédekezésre váltottak, amit Kozák B. nyolc, Takács pedig három ponttal villámgyorsan üdvözölt. Szatmári türelmesen, hét leütésből tolta be emberét és szerzett kosarat, a folytatásban az MTK pedig leginkább büntetőzésével tartotta a lépést (10/7 ebben a szakaszban) a sokkal több mozgással operáló miskolciakkal. Az utolsó percekben roppant mód felerősödött a hazaiak belső alakulata is. Lippai és a kiváló formában játszó Homoki együttes erővel és közel 10 pontjukkal kereken tízre növelték a MEAFC vezetését is (48-38).

Megszórta az MTK-t a MEAFC. Fotó: meafc.hu

Százhúsz másodperc gólcsendet követően Horváth hármasa landolt a hálóban, majd Homoki csempészett be egy középtávolit. Jakab faultos kosarára Thornton majd Takács válaszolt, Béres pedig gólpasszal, jó védekezéssel és két büntetőjével segítette övéit. Egy vélhetőleg hibásan le nem jártnak ítélt támadóidő vendég kosarat eredményezett, ám Thornton gyors két találattal feledtette egyre hangosabban szurkoló népes miskolci közönségével a történteket (61-48). A negyed végén még egy hazai, gyűrűt érő dobást véltek gyűrűt nem érőnek, így hiába szerezte vissza a MEAFC a lepattanót, a labda elúszott (67-52).

Alacsony szerkezetre és csak betörés-kiosztásos játékra rendezkedett be a hátul emiatt zónát védekező fővárosi gárda, ám a házigazda nem engedett a lábmunkájából. Horváth ugyan bevert egy triplát, ám a folytatásban a 25 pontig jutó Homoki és a 18 pontos Kozák B. ellen már nem volt ellenszer. A lepattanókból gyors támadásokat vezetett a MEAFC, így hat perccel a lefújás előtt Thornton büntetőivel már 20 ponttal tartott előrébb a hazai gárda (80-60). A folytatásban sem lassult a játék sebessége. A miskolciak szépen játszották át a vendégek letámadását, majd remekül járatták a labdát, így a Kozákok ellenállhatatlan betörései és belépései rendre pontokat értek. Kettő perccel a vége előtt újabb testvérpárt köszönthetett a Körcsarnok. Közülük az ifjabb, a 17 esztendős Szőke Gergő a mai napon mutatkozhatott be a felnőttek között. A meccs végére teljesen megfiatalodó MEAFC további sikerélményt, a hálás közönség pedig 100 dobott pontot akart, de nagyon. Kozák M. második ziccere meghozta a „mázsát” a publikumnak, és azzal együtt a „tálca süteményt” a társaknak, a vidám lelátó pedig hangosan bíztatta a Pap-Sándor-Szőke Gergő-Szőke Gábor-Ragályi alkotta, saját nevelésű MEAFC csapatát a lefújásig és még azon is túl (102-72).

Drahos Gábor, a MEAFC edzője a klubhonlapnak: Nem tudom, hogy mit kell nyilatkozni harminc pontos győzelem és remek játék után, hiszen nincs benne sok tapasztalatom. Azonban szívből gratulálok játékosaimnak, mert hihetetlen elánnal és szívvel dolgoztak percről-percre a lefújás pillanatáig, Ez nagyon nagy érdem ám, ahogyan a huszonöt gólpasszunk, a közel hússzal több lepattanónk is. A rengeteg nézőnk vastapsa is előremutató kell, hogy legyen. Hiszek benne, hogy ilyen intenzív és koncentrált munkával a tervezettnek megfelelő, sikeres decembert tudunk majd produkálni.

Horváth Balázs, az MTK edzője a MEAFC honlapján: Százkilencvenhárom pontot kaptunk a hazai Honvéd elleni és a mai mérkőzésen. Azt hiszem, nem kell sokat gondolkozni azon, hogy min kell javítanunk egy újabb győzelem begyűjtéséhez. Gratulálok a Miskolcnak, öröm nézni, hogy ennyi fiatal játékos szereti ott a kosárlabdát és szurkolnak a felnőtt csapatnak.

MEAFC-Miskolc – MTK-Elite Basket 102-72 (21-20, 27-18, 19-14, 35-20)

MEAFC: Homoki 25, Thornton 22/6, Kozák B. 18/3, Takács D. 15/9, Kozák M. 11, Lippai 5, Sándor B. 2, Béres 2, Szőke Gá. 2, Szőke Ge. -, Ragályi -, Pap -.

MTK: Takács A. 17, Horváth B. 12/9, Jakab P. 10, Bognár 10/6, Szatmári 8, Nagy Sz. Sz. 6/6, Czakó 3, Bagi 2, Harsányi 2, Tóth A. 1, Juhász 1, Farkas S. D. -.


Nagyon elverte a Nyíregyháza a Budafokot

A mérkőzés első részében minden úgy alakult, ahogy a Nyíregyháza elképzelte. Hatékonyan védekezett és a támadásai is javarészt kosarakkal végződtek. Kiemelendő a még csak 19 éves Dancses András teljesítménye, aki 13 pontot szerzett az első negyedben, köztük három triplával. A nyitó negyed végén 17-31-re vezettek a vendégek a Budafok ellen – emlékezett vissza a Nyíregyháza honlapja.

A második negyedben húsz pontra nőtt a különbség a két csapat között, a félidőben 29-49-et mutatott az eredményjelző. A harmadik játékrészben még rátettek egy lapáttal a vendégek, és a negyed középén már 40 ponttal is vezettek. A kezdősor mind az öt játékosa ekkor már túl volt a tíz ponton.

A negyedik negyedben nagyobb változás nem történt a játékban, csaknem mindenben a vendégek akarata érvényesült. A mérkőzés legvégén Siska János vezetőedző fiatal kosarasainknak is játéklehetőséget biztosított.

Károly Máté, a Budafok edzője: Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez, bajnokesélyeshez méltón játszott mind a védő-, mind pedig a támadóoldalon. A mi játékunkra sajnos erősen rányomta a bélyegét a sérülés miatt kimaradó Puszta Dávid hiánya, ugyanakkor ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseken legyen esélyünk a győzelemre, sokkal élesebben kell játszanunk. Célunk ezen javítani a jövőben.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatomnak, nagy önbizalommal játszott és betartotta azt, amit megbeszéltünk az öltözőben. Sok sikert kívánok a Budafoknak a szezon további részében!

Budafok – HÜBNER-Nyíregyháza BS 67-99 (17-31, 12-18, 15-32, 23-18)

Budafok: Kovács S. 19/9, Jilling 12/12, Fehér Cs. 7/3, Horváth M. 6, Lados 6, Mészáros B. 5/3, Siklós 4, Kiss M. B. 3/3, Nagy G. I. 3, Tóth Sz. 2, Varga D. G. -, Dormán -.

Nyíregyháza: Hobbs 25/6, Bus I. 17/9, Dancsecs 16/12, Tóth G. 15, Bazsó 13/9, Sitku 7/3, Szobi 2, Czinger 2, Mokánszki 1, Demeter 1, Vaskó -.


Most nagyon magabiztos volt a Veszprém

A mérkőzést Medve hármasa nyitotta, majd egy védőhiba után Körtélyesi váltotta pontra a megítélt büntetőket. A második percben Mucza palánkalatti kosarával már hét ponttal vezettek a veszprémiek a Nagykőrös ellen (2. perc, 7-0). Medve betörésével tovább növelte a Veszprém az előnyét. A vendég együttes egy középtávolival tudott szépíteni, majd egy leindulás után tovább csökkentették hátrányukat (5. perc, 11-6). Madár is megszerezte első kosarát egy hárompontos formájában. Kovács kihagyott közelije után az ellenfél tudott újabb két pontot szerezni. Mérész Csaba már az első negyedben pályára küldte egyik fiatalát, Brudert is. Kovács blokkja után Medve tudott ismét eredményes lenni a hárompontos vonalon túlról (9. perc, 24-12) – emlékezett vissza a VeszprémKosár.hu.

A második negyed sok hibával indult mind a két oldalról, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok (14. perc, 31-30). Tizenegy pontos vezetésnél még egy újabb fiatal, Szücs is lehetőséget kapott. A csere után Körtélyesi előbb átverte védőjét majd betörésből tudott eredményes lenni. Madár ismételten egy triplával növelte tovább az előnyüket (15. perc, 39-21). A nemrég beszálló Szücs is betalált a hárompontos vonalon kívülről és megszerezte első pontjait a mérkőzésen. Czirbus talált be mind a két neki megítélt büntetőből. Szintén Czirbus volt eredményes, ezúttal egy zsákolással (19. perc, 50-26). Füzi palánkalattijával további két ponttal növelték előnyüket. A félidei eredményt Madár passzából Medve állította be (20. perc, 56-28).

A Nagykőrös ellen sem szakadt meg a veszprémi sorozat. Fotó: veszpremkosar.hu

A második félidőben a Veszprém védekezése ismét a helyén volt, de leindulásait nem tudta pontokra váltani. Az első pontokat a Nagykőrös szerezte, de Kovács gyorsan válaszolt rá egy palánkalattival (24. perc, 60-30). A következő néhány percben egy rövid adok-kapok következett. Kovács labdaszerzését követően zsákolt a leindulása végén. Czirus támadólepattanója után szerzett újabb két pontot (28. perc, 73-42). A Veszprém védekezése ismét felkeményedett, és magabiztos vezetéssel várhatta az utolsó játékrészt (30. perc, 76-49).

Az utolsó negyed első hazai pontjait Bruder zsákolása hozta meg. Kovács hármasa tovább növelte az előnyt (33. perc, 81-53). Jó védekezést követően újra a Veszprém támadhatott a harminc pontos előnyért. Pár percig ismét pontcsend volt, egyik együttes sem tudta értékesíteni próbálkozásait. Czirbus duplájára gyors válasz érkezett az ellenféltől, majd szintén Czirbus mutatott be egy bravúros blokkot (27. perc, 86-59). Bartos értékesítette mind a két neki megítélt büntetőt. A mérkőzés utolsó három percében az öt legfiatalabb hazai játékos volt a pályán. Mucza majd Füzi közelije után az előny már harmincöt pont volt (39. perc, 91-66). A mérkőzés vége nem hozott meglepetést, nagy különbséggel győzött a hazai csapat (40. perc, 93-66).

Mérész Csaba, a Veszprém edzője a klubhonlapnak: Gratulálok a csapatomnak! A mai meccsen kellő agresszivitással, gyorsan játszottunk és sikerült ráerőltetnünk a játékunkat az ellenfélre. Tovább dolgozunk azon, hogy hasonlóan jól játsszunk az elkövetkező mérkőzéseken.

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Gratulálok a Veszprémnek, idén is nagyon jó csapatuk van. Véleményem szerint ők a legesélyesebbek a végső győzelemre. Nekünk sok egy héten a három mérkőzés és két edzés. Úgy gondolom, ez meg is látszódott a játékon. A nagy különbség ellenére is azt kell mondanom, hogy reális az eredmény. További sok sikert kívánok a Veszprémnek!

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Nagykőrösi Sólymok KE 93-66 (27-14, 29-14, 20-21, 17-17)

Veszprém: Madár A. 18/18, Kovács Á. 15/3, Czirbus 15, Füzi 15, Medve M. 12/6, Mucza 6, Bruder 5, Körtélyesi 4, Szűcs P. 3/3, Simon M. -.

Nagykőrös: Fehér P. J. 22/12, Viqueira 9, Lakosa Á. 8, Mácsai 8, Jókai 7, Bartos 6, Lakatos 4, Molnár M. 2, Csukás -, Petrás -, Mester M. -.


A Baja is legyőzte a PVSK-t

Cservék Csaba, a Baja edzője: A védekezésünk a mai meccsen sem volt kimagasló, vannak még hibák. Könnyű kosarakat kaptunk betörésekből. Annak örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Elégedett vagyok, de maximalista.

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Gratulálok a Bajának! Sajnos védekezésben az első perctől kezdve borzasztó fegyelmezetlenek és puhák voltunk. Nyilván volt ebben egy kis fizikai hátrány is, ami egyre inkább kidomborodott a mérkőzés közben. A támadásban pedig az elképzeletlenség, a csapatjáték hiánya, az önzőség elég nagy káoszt okozott a pályán. A végén örülhettünk, hogy csak huszonnégy pont lett közte.

Bajai Bácska FKE – Pécsi VSK-Cargate 104-80 (29-21, 32-22, 24-22, 19-15)

Baja: Jakab P. 25/6, Dr. Ágfalvi 16/12, Goldring J. B. 12/6, Pongó 12/3, Vukicevic 11, Goldring G. 10/3, Kővágó-Laska 7, Nagy D. 7, Pálkerti 4, Fehér Á. -, Weidinger -.

PVSK: Dragasevic 24/12, Carev 17/3, Kocsis Z. 10/3, Popadic 9, Riskó 8, Erdei Á. 4/3, Laufer 2, Puskás B. 2, Mándity M. 2, Vad B. 2.


A Tarján ellen még simábban nyert a MAFC

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Legfőképpen ahhoz, hogy ma végre sikerült egy olyan védekezést produkálnunk, ami azt gondolom, hogy helyenként szinte hibátlan volt. De megint voltak hullámvölgyeink, amikor több figyelmetlenség volt. Illetve fegyelmezetlenség is, olyan szempontból, hogy egy megfelelően kialakított előny után azt gondoltuk, hogy már lehet kicsit lazítani. A mérkőzés már korábban is eldőlhetett volna. Ettől függetlenül, azt hiszem, hogy ma a fiúk nagyon jól játszottak és odatették magukat, mind védekezésben, mind lepattanóban, és jól is dobtunk. Összességében megérdemeltük a győzelmet még ilyen arányban is.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Elsősorban gratulálok a MAFC-nak! Nagyon jól játszottak. Viszont úgy gondolom, a különbség kicsit irreális a két csapat között. A héten történtek változások az edzői stábunkban, én örököltem meg Stefan helyét. Próbáltunk változtatni több kevesebb sikerrel. Úgy gondolom, a helyzeteink megvoltak a mérkőzésen, viszont harmincból három bedobott hárompontossal idegenben nem lehet mérkőzést nyerni, valamint eladtunk húsz labdát, ami szintén nem könnyítette meg a helyzetünket. Dolgozunk tovább. Próbáljuk a Baját és a Nyíregyházát megverni, hogy legalább a hazai veretlenségünk megmaradjon.

MAFC – Salgótarjáni KSE 86-58 (20-8, 21-20, 20-12, 25-18)

MAFC: Richmond 21/9, Tóth P. 18, Csapai 16/6, Katona 8/6, Lakits 8, Harazin 4, Németh B. T. 3/3, Bordács 3, Misek 3, Bartha 2, Polgárdy -, Herló -.

Salgótarján: Sömenek 9/3, Nshimba 8, Herendic 8, Berkics B. 7/3, Boinitzer 7/3, Piukovics B. 7, Kovács M. 6, Szanyi 4, Hajdu 2, Karanfilovski -, Csabák -.


Az utolsó tíz percben fordított a Honvéd

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Ahogy vártam, végletekig kiélezett, nagyon fizikális összecsapás volt. Talán egy picit túlizgultuk és emiatt sokszor hagytuk magunkat kizökkenteni. Ettől függetlenül remekül reagáltunk a nyomásra az utolsó három percben, ahol gyakorlatilag hibátlan döntéseket hoztunk. Nem ez volt a leglátványosabb sikerünk, de számomra ez értékesebb, mint a gördülékeny játékkal aratottak, mert az igazán egységes és jó csapat ismérve, hogy akadozó teljesítménnyel is képes győzedelmeskedni. Gratulálok a srácoknak, igazi csapatmeló volt. Kedden második felvonás!

Vlagyimir Vlaszki, a TF edzője: Nagyon nehéz meccs volt. Az elején igen jól játszottunk, de ahogy haladtunk előre időben, egyre komolyabb faultproblémákba kerültünk, főleg magasposzton. Azzal, hogy az egyetlen igazi magasunk, Timkó Norbert korán a kipontozódás szélére került, gondjaink akadtak, mert onnantól nem tudtuk már őt érdemben használni. Az utolsó negyedben így is jó esélyünk volt nyerni, de végül centerünk beütötte az ötödiket is és óriási problémáink voltak a lepattanózással, ahogy a támadásokkal is, ez pedig döntő volt a derbi végkimenetele szempontjából.

Budapesti Honvéd SE – TF-BP 82-75 (18-22, 19-17, 19-18, 26-18)

Honvéd: Horváth Á. 24/12, Stefán D. L. 17, Tichov 12/9, Pintér D. 11/6, Bea B. 5/3, Gáspár B. 5, Halász 4, Kovács D. 2, Szentirmai 2, Kopácsi -, Tanoh -.

TF: Beák G. 18/9, Timkó 17, Czura 15, Somogyfoki P. G. 12/3, Kovács B. 10/6, Karosi 2, Kerkai 1, Kutrovich -, Molnár L. -.


A Vasast már legyőzte a BKG

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Mindkét csapat számára nagyon fontos volt a mérkőzés. Talán nekünk sikerült az első pillanattól jobban koncentrálni és így versenyben maradni a későbbiek tekintetében. Alapvetően jó dobóformát fogtunk ki, viszont a mezőnymunkában bőven van mit javítani, hiszen az első félidőben szinte mindenben jobb volt az ellenfél!

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a BKG-nak a győzelemhez, az egész mérkőzésen nagyon jól játszott. Nekünk most más egyéb egyszerűbb dolgokra kell fókuszálnunk ahhoz, hogy mérkőzéseket tudjunk nyerni vagy versenyben lenni. Ezt próbáljuk megtenni a következő hetekben és építkezni. Meglátjuk, hogy hogyan megy. Vicces, de elégedett voltam pár dologgal, mert rengeteg lepattanót szedtük, amit elterveztünk, rengeteg mezőnykísérletet hajtottunk végre, de ma sajnos kevés sikerrel. Így ez a különbség adott volt. Gratulálok még egyszer a hazaiaknak, mi megpróbálunk javítani a következő héten.

BKG-Príma SE – Vasas Akadémia 99-71 (24-19, 34-21, 22-16, 19-15)

BKG: Nagy Bo. Á. 28/18, Allen 20, Nagy Be. Á. 12/9, Meleg K. R. 12, Nagy S. 10/6, Bán T. 9/6, Reizer 4, Hegedűs A. 2, Püspök B. 2, Szeleczki -, Laman -.

Vasas: Debreceni 16, Boros 14/3, Moravcsik 12/3, Andrássy 10, Csík Ri. 7/3, Radics 6, Sólyom Bo. 4, Kelenföldi 2, Barócsi -, Kódor -, Csík Ro. Z. -.


Az alapszakasz állása:

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 11 10 1 1026 925 +101 0,955
2. HÜBNER-Nyíregyháza BS 11 9 2 996 850 +146 0,909
3. MAFC 10 7 3 855 823 +32 0,850
4. BKG-Príma SE 11 7 4 1005 883 +122 0,818
5. Budafok 11 7 4 941 899 +42 0,818
6. Bajai Bácska FKE 11 6 5 902 872 +30 0,773
7. Salgótarjáni SKE 11 6 5 830 839 -9 0,773
8. MEAFC-Miskolc 11 5 6 941 929 +12 0,727
9. Budapesti Honvéd SE 11 5 6 923 957 -34 0,727
10. MTK-Elite Basket 11 5 6 886 928 -42 0,727
11. TF-BP 10 4 6 781 822 -41 0,700
12. Vasas Akadémia 11 2 9 898 962 -64 0,591
13. Nagykőrösi Sólymok KE 11 2 9 818 941 -123 0,591
14. PVSK-CARGATE 11 1 10 895 1067 -172 0,545

Zöld-csoport

14. forduló

Bonyhádon ugrott az élre a Pécs

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Mindkét irányítónk hiányzott ezen a napon, így nagyon nehéz volt szervezni a támadójátékot. Erőnlétben megnyilvánult hamar a különbség a két csapat között, az első félidőben rengeteg támadólepattanót engedtünk a pécsi csapatnak. Reméljük, hogy felgyógyulnak a sérültjeink, betegeink, és tudunk javítani. Gratulálok a Rátgéber Akadémiának, öröm volt látni a tehetséges magyar fiatalokat.

Ivica Mavrenszki, a Pécs edzője: Gratulálok a játékosaimnak, ez egy fontos győzelem volt számunkra. A Bonyhád egy veszélyes csapat hazai pályán, voltak gondjaink, de rendezni tudtuk a sorainkat és győztünk. Gratulálok a Bonyhádnak is, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Pécsi NKA 74-93 (17-24, 15-20, 29-24, 13-25)

Bonyhád: Baki S. 18, Tömösváry 17/3, Csobán 9/9, Gébert 8, Rutkai 7, Maskaljevic 6, Somogyfoki Sz. 5/3, Ugrinic 3, Dorogi 1.

Pécs: Meleg G. Z. 29/9, Rosic 20/15, Dobrijevics 15, Fülöp Zs. 13/3, Mezei 7/3, Rátvay B. 5, Benke 4, Fekete D. -.


13. forduló

A Pápa is legyőzte az Egert

Kálmán László, a Pápa edzője: Az első félidőben Máté Balázs extra dobásaival tartotta magát az ellenfél, a második félidőben a védekezés nem úgy működött, ahogy szerettük volna, de változtattunk a csapatmunkán, és sikerült megnyernünk ezt a fontos mérkőzést.

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Szívünk már van, a győzelem is érkezni fog.

Concordia Motax KC Pápa – EKE Eger KOK 85-75 (20-17, 23-24, 20-14, 22-20)

Pápa: Sonyák 24/6, Burai R. 20/6, Horváth A. 14/12, Balla 11, Hódi 6/6, Márton Á. 4, Keller 4, Murai 2, Kocsis T. Z. -, Márton L. -.

Eger: Máté B. 27/9, Papp B. 16/6, Szabó M. 9/9, Szicsák 8, Illés B. 7, Szatmári R. 6/6, Steier K. 2, Frey -, Horváth R. -.


Sok pontot hozó meccsen győri siker

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Nagyon örülök a győzelemnek, mert nagyon-nagyon kellett az utolsó hazai győzelem ebben az évben. Kilencvenkilenc pontot dobtunk, jó volt a támadásunk, de gyengén védekeztünk. Kaptunk egy csomó hárompontost, egy-egyben megvertek bennünket, de összességében akarta a társaság ezt a győzelmet. Köszönöm nekik, és gratulálok az ellenfélnek is!

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Túl puhán védekeztünk az egész mérkőzésen, rengeteg második esélyt adtunk a Győrnek. Támadásban nem volt meg a kellő ritmusunk, így csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Varga Zalán és Perák nélkül is közel álltunk a meglepetéshez, de ehhez jobb döntéseket kellett volna hoznunk.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Vásárhelyi Kosársuli 99-90 (25-21, 23-16, 29-21, 22-32)

Győr: Csaba Gy. 31/6, Berneczei 18/3, Rátvay T. 12/12, Domsitz 12, Geiger 10/6, Kámán 8/3, Nagy T. 7/3, Horváth Á. 1.

Vásárhely: Varga Á. 17/3, Molnár B. 16/3, Bálint E. 14/3, Kelemen B. 13, Hargitai 11/3, Acsimovics 8, Pavlovic 7, Balogh L. 2, Rostás 2, Kovács J. -.


Az Óbudának nem termett babér Sopronban

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jól játszottak a fiúk! A harmadik negyed húsz-kettes eredménye, azt gondolom magáért beszél. Ott, abban a negyedben a védekezéssel döntöttük el a meccset. Gratulálok az Óbudának is, további sok sikert kívánok nekik!

Saeed Armaghani, az Óbuda edzője: Gratulálok a soproni csapatnak és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

SMAFC – Óbudai Kaszások 70-51 (15-22, 22-16, 20-2, 13-11)

SMAFC: Soós 13/6, Márkus 13/3, Panta 10, Czukor 9/3, Krajisznik 7/6, Kovács B. 7, Németh M. 5/3, Bakk 2, Szegedi 2, Tukovits 2, Heiszenberger -, Horváth M. -.

Óbuda: Bencsik 14/3, Ondima 13/3, Van Der Meer 9/6, Rosemond 8, Vámos 5/3, Kovács M. 2, Koflanovics -, Reiter -, Vígh -, Jenei -, Hegedűs O. -, Keresztesi -.


Tiszaújvárosi bravúr az Újpest ellen

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Nagyon örülünk a győzelemnek, gratulálok a csapatunknak! Egy nagyon kiélezett és paprikás hangulatú mérkőzésen sikerült itthon tartani a győzelemért járó pontokat. Nagyon nehéz ellenfél érkezett hozzánk, nem hiába állnak a tabella élén. Masszív csapat, amelyről tudom, hogy jó edzővel nagyon jól edzenek, és ez csak emelheti annak a jelentőségét, hogy most sikerült győznünk. Az utolsó időkérésemért elnézést kérek az ellenféltől, valóban nem volt túl sportszerű. Talán a mérkőzés hevében döntöttem úgy, hogy gyakorlunk egyet, de nem kellett volna. Még egyszer gratulálok a csapatunknak!

Dejan Mladenovics, az Újpest edzője: Nagyon kemény meccsre készültünk, amilyen Tiszaújvárosban lenni is szokott. Az első negyedben nagyon jól kezdtünk, de sajnos utána szétestünk. Elsősorban a támadásban voltunk türelmetlenek, később ugyanígy a védekezésben is. Nem tudtuk áthozni a jó ritmust az első negyedből, a Tiszaújváros nagyon jól kihasználta a helyzeteket, lehetőségeket, és meglepett minket a mai mérkőzésen. Gratulálok az ellenfélnek, és sok szerencsét, sok jó mérkőzést kívánok a továbbiakra is!

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Újpest-MT 77-70 (17-26, 23-13, 19-18, 18-13)

Tiszaújváros: J. Martin 24/6, Szilasi 20/9, Pöstényi 11/9, Tóth V. 7, Szabó N. 4, Kiss B. 4, Kovács Z. 3/3, Lajsz 2, Orliczki B. B. 2.

Újpest: Rackley 24/6, dr. Franczva 14, Nagy K. A. 13, Széphelyi 12/6, Surmann P. 7/3, Joó -, Balogh A. -, Nagy R. I. -.


Hosszabbításos pécsi győzelem a KTE ellen

Ivica Mavrenszki, a Pécs edzője: Először is gratulálok a játékosaimnak, megmutatták mekkora szívük van! Nem adtuk fel egy pillanatig sem, pedig rengeteg dolog hátráltat bennünket, például sérülések, sorozatterhelés. Ma egy nagyon erős csapat ellen játszottunk és úgy gondolom, elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel és a szezon első felével.

Váradi Kornél, a KTE edzője: Először is gratulálok mindkét csapatnak és a Pécsnek a győzelemhez. A két fiatal U20-as gárda megmutatta, hogy hogyan is lehet egy jó minőségi meccset játszani, amelyen nüanszok döntöttek. Gyönyörű környezetben csodálatos kosárlabda-mérkőzést játszottunk. Remélem minél több játékossal fogunk találkozni az NB I/A-ban.

Pécsi NKA – KTE-Duna Aszfalt II. 94-90 (18-22, 21-26, 24-22, 22-15, 9-5)

Pécs: Benke 19/12, Scherer 16/3, Dobrijevics 14, Rátvay B. 12, Meleg G. Z. 10/3, Fekete D. 9/9, Fülöp Zs. 6, Rosic 4/3, Mezei 4, Váits -.

KTE: Lewis 29, Plézer 22/9, Molnár D. 11/6, Cserkó K. 8, Orgona G. 7/3, Kucsera 4, Varga B. P. 4, Fülöp B. 3, Cserkó A. 2.


DEAC U23 – Ceglédi KE 81-76 (19-15, 24-20, 20-18, 18-23)

DEAC: Tóth B. M. 37/12, Gáspár M. 12/9, Opre 12, Asszú Á. 8/6, Balázsi 6/6, Fábián Sz. 6, Sólyom Be. -, Zsuga T. -, Várbíró -.

Cegléd: Fekete V. N. 19/9, Tóth Z. 17/6, Miller 9, Kovács B. B. 9, Berkics M. L. 8, Csákvári 7/3, Nárai 7, Hegedűs G. -, Andó L. -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 13 11 2 1061 901 +160 0,923
2. Újpest-MT 12 9 3 951 809 +142 0,875
3. Ceglédi KE 12 9 3 975 839 +136 0,875
4. KTE-Duna Aszfalt II. 12 7 5 931 874 +57 0,792
5. Concordia Motax KC Pápa 12 7 5 861 821 +40 0,792
6. SMAFC 12 7 5 893 894 -1 0,792
7. Óbudai Kaszások 12 7 5 890 896 -6 0,792
8. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 13 6 7 1036 1042 -6 0,731
9. Szolnoki Olajbányász U23 11 5 6 728 743 -15 0,727
10. DEAC U23 11 5 6 689 788 -99 0,727
11. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 12 4 8 881 937 -56 0,667
12. OMNIA Pub & Food Békés 12 4 8 953 1013 -60 0,667
13. Vásárhelyi Kosársuli 12 4 8 900 962 -62 0,667
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 12 3 9 933 1016 -83 0,625
15. EKE Eger KOK 12 2 10 847 994 -147 0,583

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BuborkaDennisArtur Doki Recent comment authors
Dennis
Olvasó

A BKG meccsről szóló beszámolót olvasva megint nem ért meglepetés, vereségnél az edzőjük minden esetben a bírókat hibáztatja, de azt még nem olvastam, hogy azért ment el a meccs mert a drágalátos fiacskái ész nélkül dobálnak kosárra, elég gyengusz hatékonysággal. Én hiányolom az olyan statisztikát, hogy ki milyen százalékból éri el a dobott pontjait.

Buborka
Olvasó

A hunbasketen fent van minden meccs statisztikája:
http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hun2a/hun2a_433

Artur Doki
Olvasó

Lajsz hozta a megszokott 2 pontját tiszaújvárosi színekben is…
Meg Czingi is Nyíregyen.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés