Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Egylabdás meccsen győzte le a Kecskemét a ZTE-t

A meccs jelentős részében a hazaiaknál volt az előny, amit meg is őriztek a végéig.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK 68-65 (13-15, 23-15, 12-16, 20-19)

Bajnokság, 3. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Papp P., dr. Mészáros B., Lengyel Á. (dr. Páli K.)

KTE: Pollard 13/3, Jaramaz 5/3, Milutinovics 7, Kucsera 4, Karahodzsics 12. Csere: Dramicsanin 15/6, Kiss D. 6, Wittmann 6.

ZTE: Wilson 6, Németh Á. 3/3, Polster 2, Barnett 17/9, Harris 2. Csere: Heron 13/3, Horti 9/3, Guyton 7/6, Révész 2, Bonifert 2, Simó 2.

Egy-egy győzelem és vereség után találkozott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és a Zalakerámia ZTE KK a bajnokság harmadik fordulójában.

Polster kettesét hozta az első perc, majd Pollard dupláját a harmadik minutum, ezen kívül az első három percben nem találtak a gyűrűbe a csapatok. Milutinovics büntetői kötöttek ki a hálóban, Barnett zsákolása és sikeres büntetője viszont már a ZTE-nek jelentett vezetést (4-5). Felváltva estek a kosarak, majd ismét több hiba csúszott a támadásokba, így 11-9-es előnyt tudott csak kiharcolni a KTE. Négy zalai pont érkezett zsinórban, a megszerzett előnyét pedig meg is tartotta az első tíz perc zárultáig a ZTE: 13-15 állt az eredményjelzőn.

Wittmann egyenlített rögtön, de ismét egy kosáron túlra lépett el a ZTE – Pollard triplája a legjobbkor érkezett a KTE számára (20-22). Guyton vállalta el kintről, a labda a gyűrűben landolt, nem sokkal később viszont már a KTE-nél volt az előny, amit Dramicsanin és Jaramaz egy-egy hármassal tett biztosabbá (32-27). Guyton triplája ismét ült, de Karahodzsics sem hibázott közelről. Az első félidő utolsó két percében már csak ő jegyzett pontot: még egyet zsákolt, ezzel alakult ki a 36-30-as félidei eredmény.

Négy egerszegi ponttal indult a második félidő, majd Heron triplájával már csak egy volt közte, de a 25. perc közepére hét pontra növelte a különbséget a KTE Pollard két dupláját követően (46-39). A következő öt és fél percben viszont változott a meccs képe: mindössze kettő KTE-pontot hozott a folytatás, amit részben ki is használt a ZTE – hét vendég egység érkezett válaszul, így bár fordítani nem sikerült, kettőre jöttek fel a zalaiak (48-46).

Dramicsanin triplája nagyon fontos pillanatban érkezett, majd Karahodzsics, Kiss és Wittmann kettese tovább nehezítette a negyedik negyed első felében még pont nélkül álló vendégek dolgát (57-46). Guyton egy büntetőt dobott be, Horti egy kettessel javított, de még így is volt közte nyolc négy és fél perccel a vége előtt. A kecskeméti stáb is időt kért, két perce nem dobott pontot a csapat, míg a negyedet pontatlanul kezdő ZTE már ötnél járt (57-51). Karahodzsics talált be közelről, de nem dőlhettek hátra a vendéglátók: Barnett és Heron öt pontjával már csak három volt közte (62-59). Az utolsó percbe értek ekkor a felek, amikor némileg fellélegezhettek a hazaiak, de 66-61-nél Barnett triplája ült, ráadásul egy büntetőt is bedobott, amivel 66-65 lett az állás. Dramicsanin értékesítette a büntetőit, amire már nem volt válasza a vendégeknek: 68-65-re győzött a Kecskemét.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
tormazsotiKovàcsIstvànMegyeri 80Sajka Recent comment authors
torma
Olvasó

Ezt a meccset még becsukott szemmel is hozni kellett volna. Nem ezt a teljesítményt vártuk/várjuk.
Tartok attól, hogy Cizmic is menni fog a levesbe, ha ez igy folytatódik tovább. Az is látszik, hogy egy két légiós nagyon keveset nyújt. Ez itt így kevés lesz.Az öt legiós nem tesz le háromra való teljesítményt
Feltűnő, hogy Cizmic is nem igazán jól meccsel annak ellenére hogy tisztelem a filozófiáját.
Várom a jobb folytatást, mert ez így elfogadhatalan.

zsoti
Olvasó

úgy tűnik már mások is észrevették hogy túl sokat foglalkoztatja a fiatalokat.az oké hogy fiatalok meg minden de ne a csapat-eredemény kárára játszanak.1általán tudja a teo hogy csak az első félidőre vonatkozik a fiatal -szabály?!?!megdöbbentett amikor azt nyiltkozta hogy külön csoportokban foglalkozik a fiatalokkal.minden edző külön-külön 1 csoporttal!akkor hogy lesz igy csapatjáték?/amint látjuk sehogy!/nem inkább ellenkezőleg kellene?de majd artur megoldja.ir 1-2 szellemes blogot aztán minden rendben ,elment a szezon.csak igy tovább!semmi probléma.a karaván halad tovább!hajrá ZTE!

KovàcsIstvàn
Olvasó

Ez a szezon már ott el lett b@szva,hogy Tóth Ádámmal sz@rakodtak és nem engedték hazamenni!! Ha ez a csapat köré épül, teljesen más arculata lenne a ZTE-nek!!

Megyeri 80
Olvasó

Véleményem szerint néhány szurkoló eljutott arra a pontra, hogy a vereséget várja, hogy lázadjon-károgjon-szidjon. Nem értem mi az oka annak, hogy az elmúlt 3-5szezonnal foglalkoztok és nem azzal, hogy megpróbáljátok buzdítani a csapatot. A brutális utálat a vezetőség felé már kezd nagyon unalmas lenni , jobb lett volna, ha 10 éve csődbe megy a csapat (Nem ez a vezetőség volt mint bizonyára emlékeztek) és mostanáig NB1/B – ben lennénk egy középcsapat??? Minden lelkiismeretes ZTE (Bár ez igaz minden szurkolóra) szurkoló a saját csapata győzelmére vágyik, de ha negatív hadjáratot folytatnak a csapattal szemben egyes “szurkolók” akkor az demoralizálhat csapaton belül.… Olvass tovább »

Sajka
Olvasó

Megértem, hogy hosszú évek óta az alsóházban küszködő ZTE-nél türelmetlenek a szurkolók. A stabilabb anyagi helyzet, Cizmic, meg a relatíve jó légiósok, no meg a felkészülési meccsek eredményessége után elhiszem, hogy többet vártak, várnak sokan, de úgy gondolom, hogy három forduló után felesleges még a gyászhangulat Zalában – főleg úgy, hogy van még rajtuk kívül 4 egy győzelemmel rendelkező csapat, és van még három olyan csapat is, amelyik még nem is nyert. Kiegyensúlyozott bajnokság lesz az idei is, (csak a Falcó lóg ki felfelé és talán a Nyír1 lefelé) sok-sok körbeveréssel. Amúgy, ha olyan szar a helyzet Egereszegen, akkor mit… Olvass tovább »

NGD0729
Olvasó

Bohózat ami Zalaegerszegen megy, erre talán nincs is jobb szó. Ahogy a nagy okosak fejtegették a felkészülés alatt “ez egy k..va jo csapat, határ a csillagos ég”. Tény hogy nagyon sok meccset megnyertek a felkészülés alatt, de egy darab pontot nem adnak ezért a bainokságban. Talán el kéne gondolkodni kicsit, és itt főleg a szurkolókra gondolok, hogy az amit szeretnétek látni, az lehet hogy köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ti Zalaegerszegi hozzászólók persze szerettek minden meccs vagy cikk után sokan véleményt kifejteni(amivel persze nincs is baj), de annak hogy a Stárics és a Puskás név majdnem minden hozzászólásban megjelenik hogy… Olvass tovább »

Director
Olvasó

Ha anyukád leküld vásárolni a boltba és ad 30ezer forintot és egy jó nagy listát, de te egy tejfölt meg egy élesztőt viszel haza és még a pénz többi része sincs meg és ezt eljátszod éveken keresztül akkor ki a hibás? Vagy kit lehet szidni!?TÉGED, mert úgy néz ki nem tudsz vásárolni és anyukádat aki még bízik benned!A magánéletben jó egészséget mindkettőtöknek és remélem megérted a hasonlítást?

Dallas
Olvasó

Semlegesként eszembe jutt hogy szídjátok a vezetést ,de pont a vezetöedző Cizmic nyilazkozta hogy vannak a 11-12 ezer dolláros tengeren túli légiosok, de nektek az 5000-6000 dolláros jutt-van,biztos hogy van annyi pénz ? tényleg csak kérdem,a Révész-Horti meg azért nem annyira nem jó,csak az elsö negyedbe volt ugy 0/7 a triplamutató hogy tiszta védő nélküli helyzetek voltak javarészt.

Milenko
Olvasó

Három forduló után nem akarok vészmadárkodni, de… ez megint igencsak gyenge volt!
Ha Oroszlányban is kikapunk, akkor már most ég a ház, és iszonyat gyorsan el kell gondolkodni a légióscserén. És nemcsak egy poszton.
Finoman szólva sem ezt vártuk az állítólag nagyszerűen sikerült felkészülés után.
Ez eddig nagyon kevés!!!

ZTE ZOLI
Olvasó

Elég ijesztő a bajnoki rajt, de talán majd Artúr úr kitalál valamit! Hajrá ZTE! ??

Minden6ó
Olvasó

Stárius Cornélius jól lefejte a polgit a tippjei gondolatai megint csődőt mondtak!Félmilliárdos csapat bukdácsolásáról lassan a Spektrum és a National Geograpich is filmet forgat a B csoportos Artúr ötlete alapján. Megtudhatjuk benne, hogy Juhász a pizzafutár a kommunikáció atyja!Balaicz mikor jössz rá, hogy átvertek?

redmiller
Olvasó

11 pontos előny után szépen szorossá tettük…
Legalább alakulunk!

SárgaPárna
Olvasó

Valaki nem tudja, hogy kik jártak az öltözőben a meccs után?

Basketball1234
Olvasó

Jó meccs volt! Hajrá Kecskemét!!

GCkosar
Olvasó

Kemény csata lehetett…
Gyerünk tovább, hajrá ZTE!

Ktopi
Olvasó

En nem tudom , hogy miért volt mindenkinek egyértelmű , hogy a Zete egy Horti – Révész parossal tuti nyer Kecskeméten ? Kétségkívül ütős páros 😉 azért en nem vagyok boldogtalan , hogy nem nálunk játszanak ! Hajra Kecskemet !

Basketball1234
Olvasó

Hajrá Kecskemét!

Holló
Olvasó

Lehet itt szidni bárkit…nagyon el vagyok keseredve. Ez már nem Stárics vagy Puskás kérdés itt…Mr Lokálpatrióta úr SZÉGYELLJE MAGÁT!! Tulajdonosként ehhez aszisztálni? GYALÁZAT!!! Mivé válik a város kirakata a maga keze alatt? Választás előtti évben erre van kárhoztatva több ezer ember? Kedves úram maga totális csődöt mondott!! SZÉGYEN!!!!! Egy a lényeg a pártkatonája maradjon! Megyek hányni…

Director
Olvasó

Nem tudom mik a célok, de alsóházi, középházba igyekvő csapatokkal is komoly gondjaink vannak!A be fektetett pénz köszönő viszonyban nincs a játékkal és az eredménnyel!Puskás Úrtól kérném a podcastbe fektetett időt a csapattal töltse, mert ha Oroszlányba is kikapunk nagyjából ugyanott tartunk mint tavaly!Nem arcpirító?

Gugyerás Olivér
Olvasó

Magabiztos győzelem, csak a végén küszködte közelebb magát a ZTE.

Borbély Lajos
Olvasó

így igaz, a ZTE-nek egy pillanatig sem volt esélye a győzelemre.

Borbély Lajos
Olvasó

Nem ez az első olyan meccs, ahol Cizmic erősen túljátszatja Némethet, Bonifertet, Simót. Utolsó negyed első felében közülük folyamatosan ketten voltak fent, eredmény 9-0. Lejöttek: eredmény: 11-19. Cizmic ismét belealudt a mérkőzésbe. Azt is jobban ki kellene használnia, hogy ő sokszor több fiatalt forgat, mint az ellenfél.

lujo
Olvasó

Ezt hozni kellett volna.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés