Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Szomszédvári rangadót rendeznek pénteken.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Bajnokság, 9. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek 18:00.
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Nyilas István (dr. Gincsai János Péter)

Kecskemét: Sinik - Bouges - Ivkovic - Dramicsanin - Karahodzsics.

Szolnok: Clay - Eads - Pallai - Révész - Thomas.

A bajnokság 9. fordulójában, a Kecskemét a Szolnokot fogadja. A KTE legutóbb nagyon szoros mérkőzésen kapott ki a Falco ellen, míg a Szolnok hasonló körülmények között verte az Oroszlányt.

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Mindig pikáns csata a Kecskemét-Szolnok párosítás. A Tisza-partiak nálunk magasabban jegyzett gárdával bírtak az elmúlt években, ennek ellenére idegenben és hazai pályán is meg tudtuk őket tréfálni. Idén is ott vannak az első négy között. Az eddigiektől eltérően most csak amerikai játékosok alkotják az idegenlégiósok kontingensét. A magyar magjuk a liga egyik legerősebb kerete. Jó korban lévő, NBI-es és nemzetközi rutinnal bíró kosárlabdázókról beszélünk. Gondolok itt Lukácsra, Pallaira, Révészre, Rudnerre és a válogatott tapasztalatokkal is felvértezett Pongó Mátéra. Kicsit más stílusban játszanak, mint az elmúlt években. Fizikálisak, sok kontakttal kosárlabdáznak. A fazonjukat Clay Jr. és Pongó szabja meg, de Eads is rendkívül dinamikus játékos. A Little-Wiggins-Thomas trió pedig rendkívül masszív. Szervezett védekezéssel lesz szükségünk. A támadójátékunkkal az utóbbi időben nem volt probléma, hátul kell sokkal feszesebbnek lennünk. Az atmoszféra biztosan extra lesz, ahogyan az elmúlt évek példái is mutatják. Bízom benne, hogy szurkolóink közösen kiharcoljuk a második hazai győzelmünket a szomszédvári derbin.

Miodrag Rajkovics, NHSZ-Szolnoki Olajbányász: Nagyon tiszteljük a kecskemétieket. Nagyszerű csapat, mely évek óta ragaszkodik filozófiai elképzeléseihez és több játékos évek óta együtt játszik. Karahodzsics, Dramicsanin és Wittmann ebben és minőségben is kiemelkedő, oksan kosárlabdáznak mindannyian és tudják, hogyan lehet a csapatukat a lehető legjobb helyzetbe hozni. Meg kell akadályoznunk, hogy abba a csapdába essünk, hogy a Kecskemét ránk erőltesse a saját tempóját, sőt ennek pont az ellenkezőjét szeretnék elérni. Ha ez sikerül, az nagyban segíthet nekünk megszerezni a győzelmet, védenünk kell a festékünket – mert onnan nagyon hatékonyak – és a lepattanózás is kulcs. Reméljük így, hogy Emmanuel már második hete velünk készül, többet tud majd segíteni.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés