Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Sopron KC

A tavalyi szezont egymás ellen fejezték be, az újat egymás ellen kezdik.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Sopron KC

Bajnokság, 1. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek 18:00.
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc, Nyilas István

Kecskemét: Sinik - Bouges - Ivkovic - Lawrence - Karahodzsics.

Sopron: Nichols - Csendes - Griffin - Da Silva - Banyard.

A bajnokság nyitófordulójában két olyan csapat találkozik, amely tavaly egymás ellen zárta az idényt. Abból a párharcból a KTE jött ki jobban, így a lila-fehérek a hetedik, a Sopron a nyolcadik helyen végzett. Azóta mindkét csapat jelentősen átalakult, így most más összeállításokban csapnak össze.

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét:
Úgy gondolom, hogy a Sopron erősebb lesz, mint az előző évadban. A struktúra és a játékrendszer a tavalyira támaszkodik náluk. A hátvéd párosuk elképesztően kreatív. Meg merem kockáztatni, hogy az egyik legerősebb duó lesz a bajnokságban. Archibald és Nichols borzasztóan ponterős, ha nem védekeznek rajtuk megfelelően, így az ő limitálásuk kulcsfontosságú lesz. Melléjük érkezett még Griffin, aki szintén kiváló kosárlabdázó, és már ismerhetjük korábbról. A magas posztokon egy brazil és amerikai játékos kap szerepet, tehát minden poszton tudott minőségi légióssal erősíteni ellenfelünk. Molnár Mártont nem kell bemutatni a kecskemétieknek, a magyar mag meghatározó alakja. A többiek korosztályos válogatottak, tehetségesek, komplett csapatot alkotnak. Csalóka, hogy későn álltak össze. Mivel a két hátvéd szabja meg a játékuk fazonját, így maguk is meg tudják oldani akár a feladatot, vagy pedig be tudják vonni az újonnan érkezőket. Komoly erőfelmérővel startol számunkra a szezon, a célunk egyértelműen a győzelem. Szurkolóink támogatására nagy szükségünk lesz, hogy sikerrel vegyük a rajtot!

Bors Miklós, Sopron KC: Kecskeméten együtt maradt egy rendívül tapasztalt játékosok alkotta tengely, de változás azért várható náluk. Az előző jó néhány évaddal ellentétben most két amerikai légióssal vágnak neki a szezonnak. Ami hasonló a korábbi évekhez képest, hogy szereztek egy amerikai mezőnyjátékost, egy ponterős hátvédet. Ezen a poszton az előző években is szerepelt amerikai kosaras náluk, és rendre igen jó szemmel-érzékkel választották ki őket. Ezúttal azonban egy magas amerikai légióst is szerződtettek, akinek elsősorban a távolról indított egy-egy elleni játéka a nagyon veszélyes. Mellettük együtt maradt nagyon rutinos és összeszokott Wittmann-Dramicanin-Karahodzic tengely. Elsősorban rájuk épül a nagyon erős kecskeméti csapat játéka, őket kell megpróbálni féken tartani. Nálunk a héten érkezett meg a centerünk, Nick Banyard, aki értelemszerűen még az időeltolódással is küzd, a múlt héten pedig Griffin csatlakozott hozzánk, aránylag jó állapotban. A közeljövő legfontosabb feladata, hogy őket beillesszük a rendszerünkbe. Sajnos Archibald a ZTE elleni mérkőzésen a combján megsérült, azóta nem edzett, nem tudom, pályára léphet-e pénteken. Fazekas Csabi két hete beteg, de ami jó hír, hogy Polster Attila felépült és teljes intenzitással készül a rajtra. Ez tehát a helyzet, de lesz, ami lesz nyerni megyünk a nagyon erős Kecskemét otthonába.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Buborkascarb73 Recent comment authors
Buborka
Olvasó

Forray még mindig nem szokott le róla, hogy kielemezze az ellenfeleket. A saját csapatáról viszont egy szót sem árult el.

scarb73
Olvasó

Hajrá Sopron!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés