Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az OSE sem tudta megszakítani a KTE sorozatát

Heten zártak kétszámjegyű ponttal a Kecskemétben.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – OSE Lions 101-88 (22-23, 25-21, 26-18, 28-26)

Play-out, 6. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Frányó P., Söjtöry T., Fodor A. (Téczely T.)

KTE: Wittmann 20/9, Thomas 19/3, Jaramaz 11/3, Kucsera 10/6, Horti 14. Csere: Fazekas 11, Dramicsanin 11/3, Lukács D. 3/3, Körmendi 2.

OSE: Washington 22, Abell 13, Anderson 9/3, Morgan 14, Anda 1. Csere: Illés M. 17/9, Garamvölgyi 7, Kucsora 5/3.

Az OSE Lions a sorozatban öt győzelmet számláló, az alsóházat vezető Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vendége volt a play-out hatodik fordulójában.

Abell és Washington szállított öt pontot az első percben, és ezt a különbséget őrizte is a vendég együttes, sőt Garamvölgyi kosarával már egy egységre járt a tízpontos fórtól (5-14). Rákapcsolt a KTE, Thomas jelentkezett pontos dobásokkal, majd kicsivel később Wittmann egymás után jegyzett egy duplát és egy triplát, amivel már csak kettő volt közte (15-17). A negyed utolsó percére ismét négypontos előnyt szerzett az OSE, de a tizedik percben ebből még hármat faragtak a hazaiak. 22-23.

Lendületben maradt a Kecskemét, a második negyed első percének végén Dramicsanin kettese már hárompontos hazai vezetést jelentett (27-24). A fordításnak sokáig nem örülhettek a hazaiak, közel háromperces pontcsendjüket 7-0-s etappal büntette az OSE, de Kucsera és Wittmann gyorsan egyenlített (31-31). Utóbbi gólpasszal szolgálta ki Körmendit, ezzel ismét a KTE vezetett. Abell egált érő kettese után Wittmann egy triplával lépett az élre dobott pontok tekintetében, de Morgan két büntetővel gyorsan reagált, így ő lett az első, aki elérte a kétszámjegyű pontszámot – tíznél járt ekkor, Abell révén ráadásul fordítottak is (36-37). Dramicsanin hármasát Jaramaz egy jó büntetője követte, majd Fazekas is egyet dobott be a kettőből, így Washington duplájával újra egyenlő volt az állás (41-41). Az utolsó percre is döntetlennel fordultak a felek, Lukács triplája viszont a KTE-nek jelentett előnyt a nagyszünetre. 47-44.

Thomas is eltett egy hármast, Wittmann kettese után pedig már igencsak igyekeznie kellett az OSE-nak, hogy ne legyen meg a közte tíz (52-44). Washington faulttal együtt talált be, a büntetője is pontos volt. Kapaszkodott az OSE, de öt ponton belülre nem igazán tudott jönni, őrizte kétkosárnyi előnyét a házigazda. Sőt, a negyed második felében Kucsera triplája és Horti duplája után már időt is kellett kérniük a hazaiaknak – átlépte a tíz pontot a különbség (67-55). A harmadik tízperces etapban a KTE-nek jött ki jobban a lépés, nyolc ponttal nyerte ezt a negyedet. 73-62.

Ott folytatta a negyedik negyedet a KTE, ahol a harmadikat abbahagyta: Wittmann és Dramicsanin szállította a pontokat, három perc után már tíznél jártak a hazaiak ebben a játékrészben (83-66). Sorban nyolc OSE-pont következett, gyorsan tízen belülre jöttek a vendégek. Kucsera egy triplával jelezte, nem engedik közelebb ellenfelüket, majd Abell kettesére Wittmann is dobott egy hármast (91-76). Három és fél perc volt ekkor vissza, egy minutummal később pedig már ismét tízen belül volt az OSE – Illés triplájával. Gyorsan visszaállította a tíz fölötti különbséget a KTE, amely ezzel a meccset is eldöntötte – Illés és Anderson is jelentkezett még egy-egy triplával, de fordításra nem volt esélye a vendégeknek. 101-88.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MásikVégétFújdMegBall don't lieCsippaakisokatlatottredmiller Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Most már végre véget érhetne ez a szánalmas szezon… ha még sokáig tart, kiesünk a végén… 🙁 Hajrá, Oroszlányi Bányász!

Ball don't lie
Olvasó

Remélem, hogy ennek a szánalmas, alsóházi teljesítménynek nem az lesz a következménye, hogy a vezetőség elkönyveli: Minden rendben van… Ja, majd’ elfelejtettem, hogy a vezetőség a legnagyobb probléma.
Hozzuk vissza a kiöregedett, “régóta összeszokott” keretet, majd örömködhet a 8 fős “B-közép”. Mert ez akkor is a mi csapatunk…

Csippa
Olvasó

emberfeletti.. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

elfogult vagyok
Olvasó

JÖHETNEK A MÍNUSZOK!!!!!

Demoralizálóan undorító az aszfalt hátszele! Tuti ígéretük van a vereség nélküli 9. helyre!
Megvan a kieső, megvan a 9., mi értelme van a továbbiaknak???
Tiszteletem az OSE-nak, hogy a nevetséges játékvezetés (49 fault) ellenére is ugyan meggyőződés nélkül, sok hibával, de ne álltak meg. Nem érdemeltük volna a győzelmet de ez így értelmetlen!

Csak azért is mindenek felett!! Hajrá OSE

redmiller
Olvasó

Miről beszélsz??? A fault 22-26 vagy 23-25, úgy hogy az OSE a végén taktikai faultokat csinált! Büntető 26-25. Egyik statisztika sem mutatja a hazai pályát! Fazekas többször faultolták az amcsik úgy, hogy egy dobócsellel elküldte őket a málnásba!
Ráadásul sem Djeraszimovics, sem Kemal nem játszott, pedig a rendszer alappillérei!
Helyettük játszott Fazekas, Lukács Döme (mindketten 2000-es születésűek) és Kucsera (1999-es), akik együtt 24 pontot dobtak!

akisokatlatott
Olvasó

Ez a kretén elfogult most jön a bírók kártyával. Be kell dobni a helyzeteket és akkor lehet nyerni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés