Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Hosszabbítás után, győzelemmel kezdte az idényt a Kecskemét

Center nélkül is jól teljesített a Kaposvár.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kaposvári KK h.u. 97-90 (22-16, 20-27, 21-24, 21-17, 13-6)

Bajnokság, 1. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek
V.: Papp P., Minár L., Pozsonyi L.

Kecskemét: Thomas 18/3, Dramicsanin 22/15, Lewis 2, Karahodzsics 10, Djeraszimovics 17/3, Csere: Wittmann 10/3, Kucsera 4, Horti 12, Pesakovics 2,

Kaposvár: Sinovec 5/3, Krnjajski 12/3, Rivers 32/15, Curry 24/12, Hendlein 15/3, Csere: Baki -, Bogdán 2, Veilandics -, Hock -,

A mérkőzés első negyedében a pontszerzést a kaposvári Curry kezdte meg triplájával. A kaposváriak az első percekben elléptek, de a negyed közepére Djeraszimovics és Lewis ziccereivel visszajöttek a kecskemétiek 10-10-re. A kecskemétieknél a kispadról jövő Wittmann és Kucsera ziccereivel és a továbbá is remekelő Djeraszimovics kosaraival előnyre tett szert a csapat, melyet Krnjajski és Curry próbált meg ellensúlyozni, így előnnyel, 22-16-tal zárta az első negyedet a Kecskemét.

A második negyedben Fekete Ádám csapata kezdete megint a pontszerzést egy ziccerrel, melyet Rivers dobott. A negyed közepéig Karahodzsics, Horti, és Djeraszimovics jó játékával próbált fölényt  szerezni a kecskeméti gárda, de a kaposváriak Rivers 2 triplájával és néhány ziccerével, és Hendlein és Curry jó játékával tartották az iramot, így 36-36 volt az eredmény a negyed közepén. A negyed második felében továbbá is Rivers és Hendlein kosaraival menetelt előre a Kaposvár, de Karahodzsics nem hagyta ezt és csapattársával, Kucserával tartották a csapatukat játékban, így a félidőt 42-43-as vezetéssel zárta a Kaposvár.

A szünetről visszatérve a harmadik negyedben egy fault után kezdődött meg a pontokért történő harc, melyet a kaposvári Rivers 2 büntetővel kezdett el, erre Dramicsanin egy triplával válaszolt kis időn belül. A kaposvári oldalon Hendlein, Curry és Rivers volt aktívabb a játék során, addig a kecskemétiek oldalán Horti és Wittman volt az, és így a negyed felére 52-57 lett az állás. A továbbiakban Rivers és Krnjajski hozta a pontokat, melynek hatására 57-65-re vezettek a kaposváriak, a kecskemétiek ezt egy időkéréssel próbálták megtörni. Az időkérés után Wittmann és Dramicsanin tripláival 63-65-re zárkózni kezdett a kecskeméti együttes. A harmadik negyed végén a kaposvári csapat vezetett 63-67-re.

Az utolsó negyedre már szokássá vált, hogy a kaposváriak kezdték meg Rivers sikeres közeli kísérletével a pontszerzést. A kaposváriak a negyed elején Hendlein és Curry kosaraival ellépetek, de Dramicsanin sikeres triplájával és kosaraival – amiben Djeraszimovicsnak is volt kellő szerepe – sikerült kicsit felzárkóznia a kecskeméti együttesnek; 73-77-re a negyed közepére. Karahodzsics labdaszerzése után Thomas sikeres kosarával próbált még jobban felzárkózni Váradi Kornél csapata, de Krnjajski triplával ezt megakadályozta. Wittmann és Thomas összjátékának köszönhetően még meccsben tartották csapatukat 78-82-re. Djeraszimovics triplájának és Wittmann kosarának köszönhetően 82-84-re zárkózott fel a Kecskemét. Az utolsó percben Thomas sikeres büntetőivel 84-84-re egyenlített Váradi Kornél csapata. Hendlein sikertelen közeli kísérletével zárult a negyed és így hosszabbítás következett.

A hosszabbításban Dramicsanin ragadta meg az irányítást és egy sikeres triplával segítette csapatát a győzelem megszerzésében. Curry kiharcolt fault után érvényesíteni tudta mindkét büntetőjét, de erre Horti válaszolt egy sikeres közeli dobással, így 89-86-ra vezetésre tett szert a Kecskemét, de Curry triplával egyenlített a KKK. Horti sikeres közeli dobásával és Thomas kosaraival 95-89-re  növelte előnyüket. A kaposváriaknál még Sinovec dobott egy sikeres büntetőt, de Wittmann erre még válaszolt két sikeres büntetővel, így 97-90-re a Kecskemét együttese nyert.

Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
derrylGodemperorNap Pali*Z*T*E*Tibor Recent comment authors
MKE181
Olvasó

van aki örök és nem tud fejlödni csak hozni az állandoságot

Ktopi
Olvasó

Egyet aludva a történtekre : tipikus első meccs, elején idegesen , kapkodva. Aztán a Kapos vérszemet kapott es volt extra egyéni teljesítmény , míg nálunk Krisztián feszült volt es most nem estek be azok a dobások , amelyek máskor igen. Ennek ellenére nem lehetünk elégedetlenek , mert bár nem tartozunk az élmezőnyhöz, ilyen kiegyensúlyozott csapatteljesítmény mellett rágós falat leszünk mindenkinek ! Hajra Kecskemet !

derryl
Olvasó

Ezt a Sinovecet honnan bányásztátok? Megnyerte a Kecsónak a meccset! Olyan Rozi fílingem van.
Ezek a 40-45 percek brutálisak,ezt sokáig nem lehet bírni, embertelen! Rolinak nagy grat, szerintem a végtagjait úgy kellett utánavinni az öltözőbe.

Hagyadmár...
Olvasó

Ezt szeretnénk tudni mi is, hogy ki mit látott Sinovecbe? Már rég el kellett volna zavarni!!!!

*Z*T*E*
Olvasó

Én most lehet nem vagyok képben de nem úgy volt h 1 u21-es játékosnak az első félidőben végig játszania kell? A kezdők alapján ez nem nagyon jött össze….

Hagyadmár...
Olvasó

Kaposba Krnjajski és Kecsóba Lewis aki u21es.

Nap Pali
Olvasó

Megérte meghozni ezt a szabályt IS. Csak úgy hasítanak a MAGYAR fiatalok.

*Z*T*E*
Olvasó

Hát most jól beégtem eszembe nem jutott volna hogy ők magyarok

Godemperor
Olvasó

Ezzel nem vagy egyedül. 😀
Mindigón nézte valaki? Tapasztalat? Tényleg jobb lett, vagy csak a duma ment?

derryl
Olvasó

Nézd meg az élő közvetítéseknél a kommenteket. Nem fogsz meglepődni.

redmiller
Olvasó

Apja amerikai, anyja magyar, így a neve megtévesztő lehet!
Budapesten született, Vasas nevelés és többszörös utánpótlás válogatott!

Tibor
Olvasó

Mindkét csapatnál az edzők voltak a leggyengébbek.Fekete Ádámnál megszoktuk,hogy a húzó embereit játszhatja csak,így a Meccsek végére elfáradnak.Tavaszra meg kiégnek és sérültek lesznek.

SopronKCfan
Olvasó

Rivers nem tudom miből van, már Sopronban is megmutatta, hogy bármire képes.
Papp hozta a formáját.

Ktopi
Olvasó

A legfontosabb, hogy ismét meccsen lehettünk! A győzelemhez ma óriási mázli is kellett, mert gyengén dobtunk és a meccs egyes szakaszaiban az ellenfél jobban akarta a győzelmet, ami megengedhetetlen. Ha egy kicsit bővebb a rotációjuk, akkor ez a meccs nem lett volna meg. Viszont ha úgy is képesek vagyunk nyerni, hogy az első félidőben 0/10 a triplamutatónk, Krisz kifejezetten idegesen játszik és a védekezésünk sem volt az igazi, akkor ennél csak jobb jöhet! És így is tudtunk nyerni, sőt 84 /97/ pontot dobni! Remek volt látni, hogy Rasztko csattanós választ adott az őt gyalázóknak, tetszett Kucsera bátor és határozott játéka… Olvass tovább »

Rubik75
Olvasó

Egyik szemem sír a másik nevet.Tiszteséggel helyt állt a csapat,de szinte a kezdő 5 hozta le az egész meccset,Rivers nulla pihenéssel.A padról ma 0 ami hozzá lett téve a mérkőzéshez.Nem tudom meddig fogják bírni így az idényt.Talán kicsivel több perccel a padról,a kezdők tudtak volna piheni és a végén maradt volna a pár pont előny.Valaki aki látta a mérkőzést írja meg Baki 8 perc alatt,hogy tudta összehozni az 5 fajultját.Csak csapkodni ment be?

MKE181
Olvasó

Baki? ha most hagyná abba akkor is késne minimum 3 évet ! de amig vannak olyan hülyék akik fizetnek neki miért ne? pedig jobban járna ha nem égetné magát hanem koncentralna a civil életre

MKE181
Olvasó

ezt a sinovec féle hatalmas talentet 3 szemmel vették észre?

redmiller
Olvasó

Papp össze vissza fújkált…. Elején ellenünk, a hosszabbítás előtt nekünk….

Maximum a küzdelemért érdemeltünk győzelmet, amúgy nem! Borzasztó volt! Rohantunk, lyukasan védekeztünk.

Utolsó negyedben számomra érthetetlen hogy Kornél miért nem cserélt…. Hosszabbításban is csak azért jött Horti, mert Kemal kiment! A frissessége pontokat és labdákat hozott!

Egy légióssal többje van a Kaposvárnak, hozzák a meccset!
Remélem csak szar napunk volt, mert ez így kevés lesz

redmiller
Olvasó

Kaptam választ, Pesakovic sérült és sokat állt a játék

Kaposkosár KKK
Olvasó

Red tudomásom szerint a mérkőzés vége után a Kaposvári szurkolókkal közösen beszèltétek meg a mérkőzés történéseit mert te oda menntél hozájuk ami szimpatikus , hajrá a továbbiakban !
Reméljük nekünk is szebben alakul a centerrel és Révesszel ….!
Hajrá !

redmiller
Olvasó

Igen, de egy félreértés miatt mentem vissza és úgy beszéltük pár szót! Igazából majdnem elmentem, mert kicsit gőzös voltam a meccsen látottak miatt…

redmiller
Olvasó

Közben megnéztem, a negyed elején 3:37-ig Horti volt pályán, szóval 4 ember nyomta végig az utolsó 15 percet…
Amúgy tényleg sokat állt a játék… Lehet, ezért nem emlékeztem Hortira, hogy eddig fent volt…

Emőkefan
Olvasó

nem tudom, hogy a Kaposvárban meddig bírják a légiósok sérülés nélkül ezt a szombat-szerda-szombat feszített tempót, mert a közel negyven perces játékidők idővel visszaköszönnek! Gondolom muszáj nekik, mert a padról nem segítség!

Hagyadmár...
Olvasó

2 hiányzó center nélkül szép volt fiúk. Sinovecet cserélhetnék holnap már, nem légiós szint…

szolnoksport
Olvasó

Sinovecnek ültek a triplái….

KPSVRKK
Olvasó

Több volt tisztes helytállánsál!
De az, hogy a fiatalokon kívül Baki egy pontot se hozzon az erős.
Ha lesz center,nem lesz ez rossz csapat.

magyarkosarlabda
Olvasó

Rivers 45 perc
nem lennék a csávó térde?

Sajka
Olvasó

Jól játszott a Kaposvár, megérdemelte volna a győzelmet. A végén Papp meg a másik két madár hosszabbításra hozták a Kecskemétnek, mert nem fújtak be kb 3 kaposvári támadásnál faultot a Kecskemétnek az utolsó másfél percben. Persze a kecskemét a másik oldalon megkapta a végén.
Nem tudom, hogy a fröccsös Gumi mit látott ebben a nyugdíjas Kecskemétben – miszerint a négy közé is beférnének – de ugyanaz a szintelen, szagtalan játékot játsszák, amit az elmúlt években.

Pbask
Olvasó

Elöbb látom ezt a Sopronban.

Prophet
Olvasó

Gratulálok a Kecskemétnek! Külön említésre méltó a 23 gólpassz és 11 eladott labda (ebből 10 a 3 magas emberé.) Jól mentek a labdák és ezek szerint Váradi ki tudja hozni a maxot ebből a csapatból! Örülök, hogy újra Magyar kosárlabda mérkőzést lehetett nézni.

Pbask
Olvasó

Igazából ezt a Kapos baszarintotta el,első negyedet leszámítva végig uralta a meccset,de ilyen szűk rotációval,kijön a fáradtság. Boris ügyes volt,Pesakovicban meg tényleg nem tudom mit lát mindenki.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés