Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Jászberényi KSE

Kérdéses a Jászberény kerete.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Jászberényi KSE

Bajnokság, 11. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, hétfő, 17:00
V.: Praksch P., Csabai-Kaskötő B., Makrai M.

Kecskemét: Wittmann - Thomas - Djeraszimovics - Kucsera - Karahodzsics.

Jászberény: Kinney - Füzi - Brbaklics - Williams - Primorac.

A bajnokság 11. fordulójában mérkőzik meg egymás, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és a Jászberényi KSE csapata. A kecskemétiek a szombati napon a Paks ellen tudtak nyerni egy izgalmas, szoros meccsen, míg a jászberényiek hazai pályán kaptak ki a Pécstől.

Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője: Mint azt már korábbi nyilatkozatomban is mondtam, a jelenlegi Jászberény már nem az a csapat lesz, amelyet az elmúlt időszakban láthattunk. Légiósokat igazoltak, új vezetőedző került az együttes élére. A Pécs elleni mérkőzésüket is sikerült megtekinteni, és vannak új elemek náluk, amikre fel kell készülnünk a hétfői összecsapásra. Nincs sok időnk ugyan, de arra kell most koncentrálnunk, hogy fizikálisan és mentálisan is a legjobbat tudjuk nyújtani a feszes menetrend mellett. Nem úgy tekintünk a mérkőzésre, hogy a sereghajtó érkezik hozzánk, a PVSK ellen is sokáig partiban tudtak lenni. Minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, ha szeretnénk tovább növelni a sikereink számát.

Patai Benjamin, a Jászberényi KSE vezetőedzője: A Kecskémet egy nagyon jól összeszokott és rutinos brigád. Kiválóan játsszák a labdás elzárásokat és a háromszögeket. Résen kell lennünk főleg Wittmann pick and rolljánál, mert szereti szét húzni a pályát és ha nem vagyunk elég agresszívak, akkor a nagyon nehéz dobást is képes beemelni, ha meg túlságosan rásegítünk, akkor megtalálja az üres embert. Egy klasszis irányító, sok fiatal játékos tanulhat tőle. Őt segítik a rendkívüli kemény és tapasztalt délszláv kosaras társai. Itt kiemelném Karahodzsiccsal való pick and rollját, amit kulcs fontosságú lesz megállítani. Ha ez sikerül, akkor meg a gyors rotáció és kizárás lesz a kulcs. Támadásban pedig a kulcs számunkra az lesz, hogy olvassuk a védelmet. A Kecskemét rendszerint nagyon jól scountingol, Váradi Kornél nem hiába a válogatottnál is ezzel foglalkozik. Minden játékost különböző pick and roll védekezéssel védik és ezt képesek meccs alatt variálni. Szépen diktálják a tempót, tudják mikor kell lassítani és az akaratukat ráerőltetni az ellenfélre. Részünkről csapatjátékkal kell megoldani, nincs hely az egyénieskedésre. A Pécs elleni mérkőzésen már a támadásunk jó volt, de a védekezésben az üres elzárások és a kizárások terén van még munkánk. Sajnos többen pozitívak voltak és most az antitestes teszttől függ, hogy kinek kell megint tesztre mennie. Természetesen a klub és a szövetség együttműködik, így minden kiderül majd ezzel kapcsolatban.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RózsabimbóMásikVégétFújdMeggulyasszabolcs00 Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Szeretném megtekinteni a meccset! Hol tudom?
Köszi!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ha kellően nagy troll a vezetőség, akkor erre se utazunk el.?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Coleman mikor lesz már végre bevethető ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés