Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE

Mindkét csapat számára nagyon fontos a győzelem.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Atomerőmű SE

Bajnokság 9. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, vasárnap, 18:00
V.: Kapitány Gellért, Balog György Attila, Györfy Rúben (Schäffer Béla Róbert)

Kecskemét: Townes - Ivkovic - Boriszov - Kucsera - Karahodzsics.

ASE: Edwin - Kovács - Green - Grubor - Atkinson.

A bajnokság kilencedik fordulójában az Atomerőmű SE a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatához látogat. Míg a Kecskemét a tabella 8. helyén, addig az ASE a 9. helyet foglalja el, így mindkét félnek nagyon fontos a győzelem megszerzése.

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: “Az ASE kellemetlen stílusú, gyors csapat. Kifejezetten jól játszanak ‘coast to coast’, agresszívan támadják a gyűrűt. Sok olyan szituációt használnak, melyeknél üres elzárásokból keresik a kinti, jó dobóikat. A labdás kettő-kettő játékuk is veszélyes, mert gyakran alkalmazzák a rövid, vagy kifelé válást. Ami pedig még nehezebbé teszi az ellenük való kosárlabdát, hogy nincs klasszikus magasemberük. Ez persze hátrány is lehet nekik, de, ha jól valósítják meg elképzeléseiket, akkor nagy előnyt jelenthet számukra. Védekezésben is több variációt tudnak alkalmazni. Más stílust képviselnek, mint legutóbbi ellenfeleink. Nem altathat el minket, hogy két vereséggel érkeznek hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Két Légióst cseréltek eddig: Grubov, egy tapasztalt iskolázott, jó dobó, illetve, legutóbb egy ponterős amerikait igazoltak Edwin személyében, aki pedig nagyon komoly pedigrével rendelkezik. Ezen kívül, Kirábban top játékosnak számított több FIBA kupás csapatban is, Attkinson pedig kiváló képességű és 4-5 poszton is bevethető. A  magyar magjuk is nagyon erős. Nem kell bemutatni sem Kovács Ákost, sem pedig Eilingsfeld Jánost a kosárlabda barátoknak. Gulyás Milán is nagyon hasznos, több poszton is bevethető, továbbá a fiatal kosárlabdázóik is tehetséges, ügyes játékosok. Leegyszerűsítve, minden adott hogy ismét nagy kosárlabda csapat legyen Pakson. Én mindenképp a mezőny első felébe várom a gárdát. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nekünk hazai pályán meg kell nyernünk ezt a meccset, lelkes szurkolóink segítségével.”

Csirke Ferenc, Atomerőmű SE: “Egy nagyon jól szervezett csapat a Kecskemét, évek óta tartó építkezés eredménye ez. Öt nagyon jó légiósuk van, illetve Wittmann a meghatározó játékos, viszont a fiatalok is “komoly” perceket kapnak – ezt meg is hálálják játékukkal. Stabil védekezésük van, támadásban pedig sok kettő kettő elleni játékot játszanak. A Dramicanin – Borisov párosnak életveszélyesek a pick-and-popjaik, amiből kintről sok dobásuk szokott lenni. Kevés eladott labdával kell tehát játszanunk, illetve le kell lassítanunk a két kisemberüket ahhoz, hogy győzelmi esélyünk legyen.”

HIRDETÉS
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Artur Doki Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Két Légióst cseréltek eddig: Grubov, egy tapasztalt iskolázott, jó dobó, illetve, legutóbb egy ponterős amerikait igazoltak Edwin személyében, aki pedig nagyon komoly pedigrével rendelkezik…

He?

Vagy Fofó van lemaradva vagy a cikk írója nem volt ott a top-on…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés