Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Jobban bírta a hajrát, Kecskeméten nyert az ASE

Felváltva vezettek a csapatok, de végül a Paks ünnepelhetett.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE 69-74 (8-18, 20-15, 25-18, 16-23)

Bajnokság, 9. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Balog György Attila, Györfy Rúben (Schäffer Béla Róbert)

KTE: Townes 8, Wittmann 7/3, Ivkovic 4, Borisov 4/3, Karahodzsics 9. Csere: Klobucar 26/15, Kucsera 7/6, Fazekas 2, Dramicsanin 2.

ASE: Edwin 27/3, Frank Á. -, Grubor 7/6, Eilingsfeld 6, Atkinson 14. Csere: Kovács Á. 11/6, Buckingham 7/6, Gulyás 2, Taiwo -.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét sorozatban három, az Atomerőmű SE két egymás után elszenvedett vereséggel várta a két együttes vasárnap esti összecsapását a férfi élvonal kilencedik fordulójában.

Jobban kezdett a Paks, Eilingsfeld és Edwin vezetésével 10-3-ra lépett el. Több pontatlan támadást vezettek a felek, nem változott a hétpontos különbség, aztán kettővel került közelebb a KTE. Majd érkezett Kovács, és előbb egy duplát, aztán egy triplát is jegyzett (5-15). Gulyás tett rá még kettőt az első negyed utolsó percében, Buckingham egy jó büntetőjére pedig Klobucar felelt egy kettessel, plusz egy jó büntetővel. Tíz lett közte az első tíz perc végén (8-18).

Ivkovic közelijével és büntetőjével kezdődött a második tíz perc pontgyártása, majd ugyanő két újabb büntetőből egyet dobott be. Lassan lopózott közelebb a KTE, amely rendre hibára késztette a paksiakat (14-20). Borisov egyet dobott be a vonalról, Buckingham triplával büntetett, majd egy jó védekezést követően Atkinson duplával fejezte be az ASE következő támadását (15-25). A KTE is 5-0-s etapot produkált, Kovács egy jó büntetője törte meg a sorozatban érkező hazai pontokat. Négyre is feljött már a KTE, de Grubor jókor elengedett távolijával újra eltávolodtak a vendégek. Időt kértek a hazaiak, majd ismét nulla kapott pont ellenében dobtak négyet, amire már a vendég stáb reagált időkéréssel (26-29). Közelebb azonban nem engedte riválisát az ASE, amely a félidő hajrájában visszaállította az ötpontos különbséget (28-33).

Kucsera triplája és Karahodzsics közelije rögtön egyenlítést ért, de az Atkinson, Edwin duó sorozatban hat pontot szállított, így kezdhette újra a felzárkózást a Kecskemét. Borisov egy triplával adta meg az újabb „kezdőlökést”, amit Klobucar szintén egy távolival toldott meg, Townes révén pedig már a vezetést is megszerezte a házigazda (41-39). Egyenlített a Paks, Klobucar kettese ismét talált, majd újra egál volt Edwin duplájával – amihez még hozzátett egy ziccert (43-45). Fordulatokban nem volt hiány a mérkőzés ezen szakaszában: ismét egyenlített, majd egy Klobucar-triplával visszavette a vezetést a KTE, de a harmadik negyed utolsó percébe érve az ASE szerzett vezetést Edwin távolijával, amire Wittmann felelt kintről, így mégis a KTE várhatta előnyről az utolsó tízperces játékrészt (53-51).

Ugyanott folytatták a csapatok: egyenlített az ASE, majd Kovács hármasával újra a vendégeknél volt az előny. Három és fél perc telt el a negyedből, és még mindig nem dobott pontot a Kecskemét, míg a Paks már nyolcat is – időt kértek a hazaiak. Aztán Kucsera tett el egy hármast, kis idő múlva pedig Klobucar már a vezetést is visszavette övéinek két egymást követő távolival (64-61). Klobucar triplája ezúttal nem talált, Gruboré igen, és a vezetés is újra a vendégeknél volt Edwin révén, aki kettő plusz egyes akcióval rukkolt elő (64-67). Két perccel a vége előtt ismét faulttal együtt szerzett kosarat a vendégek légiósa, a büntetőt is bedobta, majd Karahodzsics akciójára szintén akcióból válaszolt. Wittmann triplája lejött az utolsó perc elején. Az ASE is rontott, amit még Klobucar egy kettessel büntetett, de fordítani már nem tudott a házigazda: 74-69-re nyertek a paksiak.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

HIRDETÉS
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
TiborJólnézünkMIKIkecsóLandaThomas650413 Recent comment authors
Tibor
Olvasó

Ritka rossz meccs volt. Két gyengén játszó csapat közül a kevésbé rossz nyert. Olyan volt mintha bunda meccs lett volna.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Wittmann-Boriszov-Kemál-Dramicanin felgyorsítását, dinamizálását javaslom.
Futóiskola, sprintek, rajtgyakorlatok…
Hajrá, Forray Gábor!

Landa
Olvasó

Szegény Fofo 🙁
Pedig ha létezik meccs, amit mindennél jobban meg akart nyerni… 😀

Thomas650413
Olvasó

Gratulálok az ASE-nek a győzelemhez! Megérdemelték! A kecskeméti vezetésnek, pedig nagyon el kellene gondolkodnia, kell-e ebbe a csapatba egy ilyen amerikai, és nem kellene-e minél hamarabb lecserélni!!! Nagyon szembetűnő, hogy a játéka, a 7 asszisztja ellenére is nagyon öncélú, a betörései 10-ből 8-szor sikertelenek! A 4 eladott labdáján kívül, a 7 triplából, amit az ASE dobott 4-et róla kaptunk… Védekezésben szerintem elég karcsú amit nyújt, a 4 szerzett labdája ellenére! Ami még nagyon elszomorít, hogy totálisan olyan érzésem van, mintha a csapat tagjai (tisztelet a kivételnek) fejben valahol máshol lennének… Brutálisan gyenge a büntetőzésünk, és a támadó lepattanózásunk! Büntetőzés, nem… Olvass tovább »

kecsó
Olvasó

Nagyon igaz, ugyanezen gondolkodtam el meccs kozben, mintha nem is ezen a bolygon lennenek, csapaton belul nagyon nincs rendben valami. Hajra Kecskemet!

Ktopi
Olvasó

Fájó , de megérdemelt vereség .
Nem hiszem , hogy láttam már a pályán olyan unott képpel játszó jatekosunkat, mint ma Townes volt. A támadójátékánál csak a védekezése volt gyengébb . Nyilván nem lehet egy vereséget egy ember nyakába varrni, de nála meghal a labda támadásban , védekezésben pedig egyszerűen siralmas. Kovalyog a pályán, mintha nem is a csapat része lenne. En biztosan megválnék tőle ! Persze , hogy ma több gyenge teljesítmény is volt, de ez ma vérlázító volt! Hajra Kecskemet !

Kaposkosár KKK
Olvasó

Grat Paksra, remélem szombaton növekszik a Kecsap vereség száma…

tormentor
Olvasó

Gratula. Bírók… hagyjuk. Edwin megnyerte, új gyerek jó lesz. Paksi fiatalok:Taiwo, Frank, Gulyás kutyaf*sza.

redmiller
Olvasó

NB1A-hoz ez kevés! Egy negyed játszottunk jól… Többi talán a másodikvonalban is kevés…
Ennyi hibát nem szabadna elkövetni! A baj, hogy a Falco meccs kivételével ez nem csökken…

Gratulálok a Paksnak! Két gyengén játszó csapatból a kevesebb hibával játszó nyert! Megérdemelten…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés