Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Dukics visszatér Magyarországra

Hivatalosan bejelentette új klubja.

  •   :

:

A mai napon írta alá egy plusz egy évre szóló szerződését a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft.-vel Nebojsa Dukics. A szerb származású, ám magyar útlevéllel is rendelkező erőcsatár-center a 31-es mezszámban fog szerepelni.

1988. május 11-én született, az egykori Jugoszlávia területén található Pozsegában (ma már horvát város). 206 cm magas és 125 kg súlyú. Profi pályafutását Újvidéken kezdte, majd 2010-től 2018-ig a magyar „A” csoportban játszott, egyéves portugál kitérővel. Hazánkban megfordult Szegeden (2010-2013), Jászberényben (2013-2014 és 2015-16), Szombathelyen (2014-2015), valamint Pécsen és a MAFC-ban is (2017-18). Ezt követően Romániában egy, majd a francia másodosztályban és a szlovák első osztályban fél-fél idényt töltött el. Legutóbbi állomáshelyén, Komárnóban 11,1 pontot, 2,6 lepattanót, 2,3 gólpasszt átlagolt – írja a klub honlapja.

Csorvási Levente, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém sportigazgatója a következőt mondta el az új érkezőről:

– Nagyon boldog vagyok, hogy Nebojsa Dukic a csapatunk tagja lesz, mivel magassága ellenére egy kiválóan képzett és jól dobó játékos. Személyes kapcsolatunk is közre játszott a leigazolásban, mivel két éven keresztül csapattársak voltunk Szegeden. Bizton állíthatom, hogy nemcsak egy remek kosárlabdázót, de egy hihetetlenül jó csapatembert is igazoltunk. Utóbbi tulajdonságára is nagy szükség lesz, hiszen fontos, hogy az együttesünk kémiája működjön. Fiatal gárdával tervezünk nekivágni a következő idénynek, ezért nagy hasznára válik majd mindenkinek egy ilyen nagy tapasztalattal és példamutató hozzáállással rendelkező sportember jelenléte.

  •   
12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
bányászDennisKendeffy BotondegyforintotseerMAFCdrukker Recent comment authors
egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Elég keményen alakulnak a dolgok a B csoportban is…

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, csak lenne már valami hír rólunk is!

MAFCdrukker
Olvasó

Nem örülök neki, de ezt gondolom, ki lehetett találni. Egyrészt azért nem, mert sosem jó exjátékost ellenfél mezében látni, másrészt meg azért, mert szerintem a B-ben azért topjátékos. És én ezek után már úgy gondolom, hogy a Veszprém is altatott a legutóbbi nyilatkozattal. De jöjjön, aminek jönnie kell, verjük meg őket Dukicsostul!

bakiba
Vendég
bakiba

Éljenek a magyar fiatalok. Sokra nem mennek vele. Kintről fog hajigálni a pick&pop után. ennyi.

efeli96
Olvasó

Ez az igazolás nem azt sejteti, hogy ne a feljutás lenne a cél Veszprémben, simán Top 3 keretük lesz idén is.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ez egy elég speciális értelmezése a fiatalításnak. 😀

Kendeffy Botond
Olvasó

Forever young.

MAFCdrukker
Olvasó

Értem a viccet, de akkor is magyar fiatalok kellenének, legalábbis számomra ezt jelenti a fiatalítás.

Dennis
Olvasó

Naményinak hisz még valaki??
Márciusban bejelenti, hogy megszűnt a kosárlabda Veszprémben, majd rá 2 hónapra jön az új hír, fiatalokkal folytatják a szereplést, gyakorlatilag utánpótlás nevelés a cél, most meg leigazolják Dukicsot….

MAFCdrukker
Olvasó

Bár nem egy hiteles figura, azt nagyon el akarom hinni neki (bár nem személyesen ő nyilatkozta), hogy Veszprémben már nem cél az A csoport…

bányász
Vendég
bányász

Lehet sarkítani, meg szókiforgatni. De ha valaki azt gondolja, hogy a fiatalítás egyet jelent azzal, hogy mindenki u25, akkor az eléggé téves felfogás. Legalapvetőbb dolog, hogy a fiatalok mellé kell tapasztalt öreg rutinos róka is. Nem szeretem Naményit, de ez a húzás nem jelenti, hogy hazudtak/félrevezettek volna.

Dennis
Olvasó

Igazad van Madár Bandi meg a Szabó Peti mellé kell egy rutinróka. 😉

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés