Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Drámai óbudai siker az osztályozón

Mindössze négy ponttal maradt alul a párharcban a Tiszaújváros.:

:

Hazai pályán megszerzett tizenhárom pontos előnyükből négyet megtartottak Tiszaújvárosban, így ősszel zsinórban negyedik szezonjukat kezdhetik a Piros-csoportban a Kaszások, a Phoenix a tavalyi bronzérem után idén ezüsttel zárt a Zöldben, de ezúttal is lemaradt a feljutásról.

A fővárosban megrendezett első találkozón végig az Armaghani vezette hazaiak akarata érvényesült, nagy izgalmakat ígért a visszavágóra a 69-56-os óbudai siker. Jól kezdtek hazai környezetben a borsodiak, de hamar felvették a ritmust és tapadtak ellenfelükre a Kaszások. A harmadik negyed végén nagy rohamot indítottak a sárga-kékek, ami a kisszünet után is folytatódott, a 32. percben Kocsis triplájával már a tiszaújvárosiak álltak közelebb a piros-csoportos tagsághoz. Az összesítést tekintve fej-fej mellett érkezett meg a két csapat a végjátékba, fordulópontnak bizonyult, hogy másfél perccel a vége előtt, 73-61-nél Lakatos ziccert rontott, Boros pedig befejezte a gyors ellentámadást. Nem remegett meg a sárga-feketék keze a büntetővonalnál a legfontosabb pillanatokban, Bán ugyan még beemelt egy triplát három másodperccel az órán, ám Boros mindkét szabaddobását értékesítette, ezzel eldőlt, hogy nem cserél helyet a két gárda, a következő idényben is a Kaszások szerepelhetnek a B-csoport felsőházában.

NB I. B, Osztályozó

Első mérkőzés

Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 69-56 (14-8, 17-14, 18-17, 20-17)

Kaszások: Boros 18/6 (+11 gólpassz), Lakosa 6/6, Balázsi S. 2, Szabó D. 8, Armaghani 33/3 (+20 lepattanó). Cs: Pollák 2, Horváth B. -, Jovanovic -.

Tiszaújváros: Vaskó 4/3, Molnár B. 9/6, Kiss K. 9, Gáspár B. 8, Kocsis 15/3. Cs: Bán 8/3, Kovács Z. 2, Lakatos P. 1, Orliczki -.

Gedei Tibor: Kettős érzéseim vannak, mert úgy gondolom, hogy a játék és a statisztika alapján ezt a mérkőzést több ponttal kellett volna megnyernünk. Nagyon furcsának tartom, és nem tudom, hogy fordulhat elő, hogy folyamatosan a gyűrűt támadva 5 büntetőt tudunk dobni, míg a vendégcsapat 21-szer próbálkozhat a mérkőzésen. Mi vissza fogjuk nézni a mérkőzést és ki fogjuk javítani a hibánkat, remélem ezt az összes szereplő meg fogja tenni. Kedden még jobb kosárlabdát szeretnénk játszani és bent maradni a Piros csoportban.

Lekli József: Egy mérkőzés lement a párharcból. 14 ponttal kikaptunk a Kaszásoktól, de nem történt nagy tragédia. 69 pontot kapni vendégként szerintem tökéletes, jó védekezésünk volt, a végén kaptunk 1-2 extra kosarat. Amit tennünk kell, megtartani ezt a védekezést, támadásban javulni, de először is le kell higgadnunk fejben, azután hazai pályán 15 ponttal nyerni.

Második mérkőzés

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Óbudai Kaszások 78-69 (19-19, 16-15, 19-11, 24-24)

Tiszaújváros: Vaskó -, Bán 19/12, Kiss K. 9, Gáspár B. 18/12 (+12 lepattanó), Kocsis 17/9 (+13 lepattanó). Cs: Lakatos M. 10/3, Orliczki 3, Okoh 2, Kovács Z. -, Molnár B. -.

Kaszások: Boros 13, Lakosa 20/3 (+10 kiharcolt fault), Balázsi S. -, Szabó D. 3, Armaghani 18 (+12 lepattanó). Cs: Supola 9/3, Horváth B. 3, Pollák 2, Varsányi 1.

A mérkőzés visszanézhető a Tiszaújvárosi Phoenix KK YouTube-csatornán.

A párharc végeredménye: 138-134 a Kaszások javára.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés