Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Dr. Mohácsi Máté veszi át Sitku Ernő helyét Nyíregyházán

Emellett játékosként is segíti a csapatot.:

:

Új ügyvezető igazgatót neveztek ki a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. élére Dr. Mohácsi Máté személyében – számolt be róla a bluesharksbasket.hu.  A vezetői tisztséget július elsejétől tölti be a korábbi A csoportos kosárlabdázó, akit Sitku Ernő tragikus halála miatt bíztak meg a gazdasági társaság irányításával. Mohácsinak kettős feladata lesz: játékosként ősztől a Hübner Nyíregyháza BS csapatát fogja erősíteni, s mellette az Élsport Kft. ügyvezetői teendőit látja el .

– Egy nagyon szomorú apropóból kellett ma sajtótájékoztatót tartanunk. Közös barátunk, sporttársunk és kollégánk halála hatalmas űrt hagyott az életünkben, aminek a beöltése gyakorlatilag lehetetlen.

Az élet azonban nem állhat meg, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft-nek továbbra is működnie kell és ehhez vezetői tisztségviselőt kellett keresnünk.

Mohácsi Máté személyében egy olyan ambíciózus, nyíregyházi aktív sportembert sikerült megtalálnunk, akinek az életpályája innen indult, és azt szeretnénk, hogy a jövőben hosszú távon itt folytatódna. Bízom benne, hogy Máté maximálisan el fogja tudni látni azt a feladatot, amit rábíztunk, akinek ősztől a kosárlabda pályán is bizonyítania kell. Ennek a kettős feladatnak az ellátása nem lesz egyszerű, de ígérhetem, hogy kollégáimmal mindenben segíteni fogjuk.  Ami Ernő másik munkáját illeti, egyelőre a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatói feladatkörét magamhoz rendeltem, a kosárlabda csapatunk szakmai igazgatói posztjára pedig még keressük az alkalmas személyt – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető igazgatója.

– Először is szeretném megköszönni a bizalmat, a felkérést, amelyet tisztelettel elfogadok – folytatta Mohácsi Máté.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy először játékosként kerestek meg a klubtól néhány hónapja. Sitku Erővel többször is tárgyaltam, akivel szóban meg is egyeztünk mindenben. Sajnos az élet azonban megváltoztatott minden eredeti elképzelést.

Egész életemben úgy építettem kosárlabda karrieremet, hogy mellette tanultam, képeztem magam. Elvégeztem a jogi egyetemet és nem titok, hogy sportvezetőként szerettem volna  dolgozni pályafutásom lezárása után. Nyilván ennek a kettős feladatkörnek az elvégzése nem lesz egyszerű, magas lécet kell átugrani, de tartom magam annyira ambiciózusnak, egyre jobban felkészültnek, hogy ez sikerülni fog.

Fotó: bluesharksbasket.hu

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
lddkiaraHettik tamásColeLebronz dzsemsz Recent comment authors
ldd
Olvasó

Minden a B terv szerint.
Máténál sokkal butább emberek vezetnek klubbokat, minisztériumot, van ahol országot…
A kritikát el kell tudni viselni, mutasd meg Máté, hogy alkalmas vagy a feladatra!

kiara
Olvasó

Mohácsinak mostantól el lehet felejteni a H&M-es olcsó sportzakót és a görbe testtartást…

Hettik tamás
Olvasó

Kezdjük ott, hogy Sitku Ernő helyét senki sem fogja tudni átvenni Nyíregyházán, különösen nem egy Mohácsi, és folytassuk ezzel az észszerűtlen ügyvezető-játékos kombinációval… Ezek szerint Nyiregyen a főnök a pályán fog szaladgálni, majd együtt zuhanyzik a csapattársakkal, utána meg kiosztja nekik és magának is a meccspénzeket, prémiumokat, fizetéseket. Van ilyen, hogy önmagam főnöke vagyok és önmagamnak adok fizut? Törvényes ez így? Kíváncsi vagyok ezek után a távozók/érkezők névsorára, mert az a lista beszédes lesz.

Cole
Vendég
Cole

Szimpatikus, amikor magas szinten is bíznak egy fiatalban (már amikor nem mutyiról van szó), mert ő vezetőnek azért nagyon fiatal. Az elején nem lesz könnyű, a tapasztalatot kell megszerezni és remélhetőleg az üzleti partnerek sem fogják lekezelni a kora miatt.

Hettik tamás
Olvasó

Le fogják. Az üzlet nem erről szól. Akinek pénze van, az nem fogja akárkinek odaadni.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

De nem is az életkorról. 😉

Cole
Vendég
Cole

Hettik tamás! Sajnos előfordulhat. Az ostobaság, az előítéletek és a másik legyőzésésre irányuló agresszió általában hamarabb kerülnek elő, mint az észérvek, a logikus gondolkodás és hasonló értelmesebb dolgok.

Lebronz dzsemsz
Olvasó

én azt gondolom, hogy M.o.-on már sokat bizonyítottak a vezetői tapasztalattal rendelkező középkorú férfiak, ezt a példátlan lezüllesztést, ami ebben az országban törtnéik napról napra már nem lehet alulmúlni, sztem itt az ideje, hogy a fiatalabb generáció is megmutassa magát, és a legrosszabb ami történhet, hogy nem válik be, kívánom, hogy ne így legyen és méltó lesz elődjéhez. hozzáteszem semmi közöm Nyíregyházához, de nem hinném, hogy pont ebben az országban bárki is megkérdőjelezhetne egy vezetőt is, amikor tapasztaljuk milyen a felhozatal.
ui. R.I.P. Ernő

skarpskytt
Olvasó

Szimpatikus döntés, nyilván Sitku Ernő nincs még egy, ő egy az egyben pótolhatatlan, egy a városhoz kötődő, láthatóan ambíciózus fiatalember kapott egy nagy lehetőséget, kívánom, hogy élni tudjon vele, sok sikert!

O1G
Olvasó

Azért azt tisztázzuk, hogy Mohácsi nem “fiatal játékos”, ahogy itt páran írják, mert 30 éves.
Előre miért kell leírni egy olyan embert, aki az ideirogatók többségénél jóval értelmesebb? PhD-t azért nem osztogatnak minden sarkon, de megkockáztatom a kutatásainak címébe is beletörne 1-2 ember bicskája innen..
A tapasztalat az egy dolog, aminek valóban hiányában van, de ez az előre károgás megint annyira magyar. Ráadásul egy nyíregyházi nevelésről beszélünk.
Én sok sikert kívánok és remélem rácáfolsz a károgókra!

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Én meg marha jó biológus vagyok, de ez abszolút nem predesztinál arra, hogy egy sportszervezetet vezessek. Azért ne keverjük már a szezont a fazonnal! Mohácsi egy 30 éves kosárlabdázó. Se több, se kevesebb. Elvégzett egy egyetemet, a szakmájában viszont egy napot nem dolgozott. A kosárpályán sem nyújtott maradandót. Szerintem egy szponzort vagy polgármestert, de még az MKOSZ-t se fogja érdekelni, hogy mi volt a szakdogájának a címe, neadjisten tartalma.
Az pedig teljesen irreleváns, hogy az ide írogatóknál esetleg intelligensebb-e. Nem velünk kell lépést tartania, hanem azokkal a sokkal magasabb körökkel, amiben Ernő otthonosan mozgott, Mohácsi meg sehol nincs.

bányász
Vendég
bányász

Az irigység dolgozik benned vagy a rosszindulat? Vagy mindkettő? Időt szánsz arra, hogy egy sportolót és jövőbeli sportszervezet irányítóját fikázzál. Ember, a lába nyomába sem érsz.
Megbíznak benne, elvállalta, segíteni fogják. Emellett nagyon jó ember, nagyszerű hozzáállású sportoló. Végülis tényleg nem maradandó az, hogy nb1A -ban kosarazott és 3×3 magyar válogatott.
Máté és közted az a különbség, hogy ő 0 tapasztalattal bátran elvállalja, te viszont az irományaid alapján nem vállalnád. Ő sok sikert kívánna neked, te meg..olvashatjuk.
Köszönjük Máté, hogy nálunk játszottál! Sok sikert a jövőben!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Valahogy így…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A kosárpályán nem nyújtott maradandót. Azt hogy két A-s egyesületnél is csapatkapitány volt, azt meg összehordták a verebek, nem? Nem.
Kiváló kommunikációs készség, analitikus gondolkodás, menedzser szemlélet. Nekem ezek jutnak eszembe Moháról. Mondjuk én lehet nem beszélgettem vele annyit, mint te.

nick19
Olvasó

Alapvetően egyetértek azzal, amit írsz. De! Tegyük helyre a dolgokat. Mohácsinak nem PhD fokozata van, hanem – ahogy a cikkben is szerepel – jogi egyetemet végzett. A jogi egyetem (vagy az orvosi) azonos szintű, mint bármelyik másik egyetem, pl. egy gépészmérnök, közgazdász, stb. csak éppen a jogász odaírhatja, hogy “dr.”, a többiek meg nem. A PhD az eggyel magasabb szint, mint az egyetem (MSc).

O1G
Olvasó

Köszi a javítást, nyilván ettől még a többit tartom.

Cole
Vendég
Cole

nick19! Én kimondottan imádom az ilyet, amikor valaki ugy tesz helyre más embereket, ráadásul minősíti az értelmességüket, hogy fogalma nincs, hogy a PhD, a diploma, a kutatások milyen összefüggésben vannak/nincsenek egymással, tulajdonképpen eszik, vagy isszák őket. :-DDD

O1G
Olvasó

Ha rákeresel az interneten, hogy Mohácsi Máté, akkor a doktori.hu oldalon egy PhD fokozatos embert dob fel.
https://doktori.hu/index.php?menuid=192&lang=HU&sz_ID=25380
Nyilván hiba volt nem utánanézni, hogy egy és ugyanazon emberről beszélünk e, de azért lehet, hogy egy MSc-vel a zsebemben kicsit több időt töltöttem el az egyetemeken, mint te.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Grat Moha, sok sikert!

keylogger
Olvasó

Ernő halála biztos, hogy hazavágta a Nyíregyházát, de akik maradtak, azoknak illő lenne nem pánikból döntéseket hozniuk. Biztos, hogy ez a kinevezés egy higgadt, átgondolt, szakmai szempontok alapján történő kinevezés volt? Ilyet még az életben nem láttam, hogy valaki játékos-ügyvezető legyen. Voltak vajon más jelentkezők is a posztra?
Szerintem nagy most a fejetlenség Nyiregyen.

krsz
Olvasó

Dilettáns döntés. Ernő helyére ültetni egy játékosként is súlytalan, cégvezetésben nulla tapasztalattal rendelkező fiatal JÁTÉKOST… A nyíregyházi élcsapatok megásták a saját sírjukat.
Remélem Ernő már nem látja, hogyan omlik össze mindaz, ami felépített. Nyugodjék békében!

nick19
Olvasó

Mindenkinek el kell kezdenie valahol a cégvezetést, pont jó lesz neki a kezdésre. Nem tudom minek kell előre károgni, még nem tudjuk milyen cégvezető lesz. Lehet jó is, rossz is, egy-két év után kiderül. Sok közepes játékosból lesz kiváló edző, sportvezető, mint ahogy semmi garancia arra, hogy egy jó játékos jó edző, vezető lesz. Ráadásul ahogy a cikkben is szerepel, a sport mellett a tanulásra is fordított energiát, mindig becsültem az ilyen embereket.

Krisztián 33
Olvasó

Kezdésnek gyakorolgasson kis(ebb) cégeknél, bizonyítson, tegyen le valamit az asztalra, aztán kapjon meg olyan feladatot, hogy városi élcsapatokat irányít. Nem tudom, te hol élsz, de itt Nyíregyházán azért a röplabda pl. elég komoly szinten megy, így azt is ő irányítja. Nem mellesleg hogy ül le tárgyalni bárkivel? Ernőt országosan ismerte mindenki, és nemcsak a kosárlabdában. MM hogy fog odamenni bárhová? Szponzorokkal, játékosokkal, hogyan fog tárgyalni? Komolytalan így az egész. Én nem adok neki 1-2 évet.

nick19
Olvasó

Ez nagyon nem így megy, ahogy gondolod. Nyilván Sitku Ernő nevét többen ismerték, de ez maximum a kapcsolatteremtésnél lehet könnyebb, de nem ezen múlik, hogy tárgyal, hogy irányít, hogy vezet valaki egy klubot? Az “A” csoportos csapatok ügyvezetőit sem tudnám fejből felsorolni. És viszonylag kevesen voltak közülük válogatott kosarasok, mégis tárgyalnak velük, van szponzoruk, stb.

Pbask
Olvasó

Sok a mínusz,pedig egyetértek veled. Néha nem szeretik itt a nyers,ámde őszinte fogalmazásst. Tartom az álláspontod.
Nyugodjék békében.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés