Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Dr. Kardos Péter: Ezért vagyunk sportolók, megpróbáljuk a szinte lehetetlent

A Szedeák elnöke szerint már-már ésszerűtlennek tűnik, hogy a csapatnak Oroszországba kell utaznia.:

:

Az előző bajnokságban bronzérmet szerzett a Naturtex-SZTE-Szedeák és kiharcolta az Europe Cup-ban való részvételt. A szegedieknek selejteznie kell, ráadásul nehéz körülmények között. Az oroszországi Krasznojarszkban három erős ellenfelet is le kell győzni a csoportkörért. Dr. Kardos Pétert a klub elnökét kérdeztük a nemzetközi szereplést illetően.

Nem lesz könnyű dolga a csapatnak, hiszen a TFT Skopje együttesét sorsolták ki az első mérkőzésnek. Mennyire nehezíti meg a dolgokat, hogy Oroszországba kell utazni az előselejtezőre?

Annyira lesz megnehezítve a dolgunk, mint a Skopje-nek. Nyilván nem ez a legjobb döntés a mi szempontunkból, már-már ésszerűtlennek tűnik, hogy a két csapatnak ilyen messze kell utaznia. Jobban örültem volna egy közelebbi városnak a torna lebonyolításához.

Szegednek is lett volna esélye megrendezni a tornát?

Lett volna lehetőség arra, hogy megpályázzuk az egész torna megrendezését, de a teremmel kapcsolatos nehézségek nagyon bonyolulttá tették volna az egészet. Több csapat is használja a csarnokot, így az ő életüket is befolyásolta volna egy ilyen döntés. A változtatásokról nem is beszélve, melyeket meg kellett volna csinálni, hogy a csarnok megfeleljen a nemzetközi előírásoknak. Nem voltunk biztosak abban, hogy minden kész lenne a szeptemberi kezdésig, így nem is mertük vállalni a rizikót, hogy megpályázzuk a lebonyolítást.

Ha a csapatnak sikerül legyőznie észak-macedón riválisát, az “elődöntőben” a német Medi Bayreuth fog következni, majd a házigazdák és a Hapoel Haifa párharc győztese várna a Szegedre. Mik az elvárások a fiúk felé nemzetközi porondon?

Őszintén szólva én nem szeretem ezt a kifejezést, hogy “elvárások”, de nem kirándulni megyünk. Komolyan vesszük a tornát, és minden mérkőzésen azon leszünk, hogy mi jöjjünk ki győztesként. Nem lesz egy egyszerű menet. Ha be akarunk jutni a csoportkörbe, három meccset kell játszanunk négy nap alatt, nem átlagos körülmények között és akkor az utazásról nem is beszéltünk. Ez azért emberpróbáló lesz.

Lehet pozitív hatása az EC-szereplésnek a hazai bajnokságra?

Veszélyes dolog az ilyen megterhelés, főleg egy olyan csapatnál, mint a mienk. 12 játékosunk van, ami nem számít bő keretnek. Ha egy-két játékos véletlenül megsérül, akár a terhelés miatt, akár más okból, akkor abban van kockázat. Ezért is igyekeztünk olyan játékosokat választani, akik fiatalok, terhelhetőbbek, ezáltal talán kevésbé sérülékenyek is. Ha sikerül továbbjutni a csoportkörbe, az megint egy megpróbáltató szituáció lesz, hiszen ott is helyt kell állnunk nem csak itthon. Ezért vagyunk sportolók, megpróbáljuk a szinte lehetetlent.

Június végén azt mondta, “ez a bajnoki bronzérem tizenöt év munkáját koronázta meg”. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire nőtt meg a csapat ázsiója a városban a tavalyi jó szereplésnek köszönhetően?

Teljes mértékben megváltozott, pozitív irányba. Nőtt a presztízsünk, rengeteg biztató szót és dicséretet kaptunk. Komoly teljesítményt raktunk le az asztalra, ezt sokan értékeltek, mi pedig minden egyes elismerésnek örülünk. Bizakodó vagyok, hogy idén is sikerült olyan minőségi játékosokat választani, akik fenn tudják tartani ezt az állapotot. Akár meg tudjuk ismételni ezt a bronzérmet, akár nem, én hiszem, hogy egy erős középcsapattá tudunk válni, akikből időnként ki tud jönni egy extra teljesítmény is.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés