Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Döntött az MKOSZ: Szarvas Gábor etikai normasértést követett el

A szombathelyi játékosok megfélemlítésére és a szurkolók uszítására alkalmas felhívást tett közzé.:

:

A BB1.hu értesülései szerint az MKOSZ Etikai Bizottsága elmarasztalta a Szolnoki Olajbányász másodedzőjét, Szarvas Gábort.

 

Részlet a határozatból:

Az Etikai Bizottság megállapítja, hogy Szarvas Gábor

etikai normasértést

követett el,

mivel figyelmen kívül hagyta, illetve megsértette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Etikai Kódexének 3.6 és 3.17 pontjaiban és a Kódex III. számú, az edzők etikai normáit tartalmazó mellékletében megfogalmazott egyes követelményeket azzal, hogy a 2021. május 24-én lejátszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Szolnoki Olajbányász NB I/A osztályú bajnoki döntő 4. mérkőzése után, a szombathelyi játékosok megfélemlítésére és a szurkolók uszítására alkalmas felhívást tett közzé ezzel a Facebook bejegyzésével:
„Nem számít ki van előtted, ha tudod, hogy ki van mögötted!” Tisztelt szolnokiak! Tudjuk, hogy mögöttünk vagytok!
Szerdán a Pokol kell, hogy várja őket!!! A 10-es és a 11-esük fél tőletek, már most megbánták, hogy újra Szolnokra kell jönniük! Nem akarunk szimpatikus, szerethető csapat lenni… Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, BAJNOKOK akarunk lenni!!
Nincs létszám korlát szerdán! Jöjjön mindenki, EGYÜTT MEGCSINÁLJUK!!!!(Csütörtökre meg mindenki vegyen ki szabit).”

Gráczer György 2021. május 25-én tett írásbeli bejelentése nyomán Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára felkérte az Etikai Bizottságot az ügy kivizsgálására.

Szarvas Gábor álláspontja

Szarvas Gábor, a szombathelyi klub ügyvezetőjének bejelentésére felidézte a bajnoki finálé feszültségekkel teli légkörét, nem tartva meglepőnek a mérkőzéseken a lelátóról érkező verbális inzultusokat, hozzátéve: „valódi felelősség, hogy ezeket miként kezeljük, mit teszünk ott a mérkőzésen” illetve „a kimondott szavak erejének felmérése rendkívül komoly dolog!”.

Utólag maga is felismerte, hogy nem volt kellően higgadt, túl erősen fogalmazott, röviddel később pedig módosított verziót hozott nyilvánosságra. Ebben törölte a játékosokra vonatkozó kitételt, majd felhívta őket telefonon és – állítása szerint – átbeszélték és tisztázták a „kialakult helyzetet”, amiért azonban alapvetően a szombathelyi klubvezetést tette felelőssé, melynek a célja – szerinte – nem a békés hangulat megteremtése volt, ezért számukra a kifogásolt bejegyzése kapóra jött és médiahadjáratot gerjesztettek személye és klubja ellen.

Valamennyi vele szemben felhozott, edzői etikai norma megsértésére vonatkozó állítást tagadott, visszautasított. Miközben kifejezetten hangsúlyozta, azaz tudatában volt annak, hogy „az edzőnek a közönséggel szemben is meghatározó szerepe van a sportszerű, partneri viszony kialakításában, akinek „minden körülmények között kerülnie kell a szurkolókkal szembeni provokáló viselkedést”, a Szombathely játékosait ért online és offline atrocitásokért semmilyen felelősséget nem vállalt fel, azt teljes egészében áthárította az ellene irányuló etikai panasz bejelentőjére.

Az Etikai Bizottságot nem győzte meg Szarvas érvelése

Az eseményeket követve, a dokumentumokban foglaltakat figyelembe véve az Etika Bizottság nem volt meggyőződve arról, hogy Szarvas Gábor megkövette volna az ellenfél érintett játékosait, a felek pedig ténylegesen és véglegesen rendezték volna súlyosan elmérgesedett viszonyukat.

Az Etikai Bizottság nem osztotta Szarvas Gábornak, a neki felrótt konkrét edzői etikai normasértések elkövetését tagadó, beadványában érdemlegesen alá nem támasztott álláspontját sem és megállapította, hogy a bepanaszolt Facebook-bejegyzésében, figyelmen kívül hagyta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Etikai Kódexének két pontját.

Korábban írtuk:

Uszító hangnemet ütött meg, az ellenfél játékosainak megfélemlítésére irányuló felhívást tett közzé a Szolnok edzője? – Klikk!

A Szolnoki Olajbányász fegyelmit indít Szarvas Gábor ellen – Klikk!

HIRDETÉS

48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
GézukaSzurkerMendezmoldi56Marillion Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Muhaha

inkább a közvetítéseket intéznétek el normálisan ti szerencsétlenek

Szurker
Olvasó

Bő négy hónap kellett ehhez a semmihez, gratulálok…
Minek kellett ezt most már? Milyen céllal?
Az MKOSZ mindig alul tudja múlni magát, ez újfent bebizonyosodott.

Szombathely! Vas Megye! Magyarország!
?????

JR.Benitez
Olvasó

Vicc az egész. Fene nagy európai normák. Ez 30 évig belefért, most már nem. Mondom ezt Falcosként. Sőt. Sokat köszönhetünk neki. Ha ez nincs, a #10# és #11# az utolsó meccsen nem játszik ilyen jól. Hála és köszönet! Mondjuk Rouge is fantasztikusan túltolta a sztorit, azóta lapít. Ugye bugyi, meg lesztek b..va, stb…. Pedig ha nem guglizik, hanem saját agyból írja a kosárlabdáról véleményét, én szívesen olvasom. Illetve olvastam. Nyugodtan gyere vissza. Hibáztál, túltoltad. Ennyi, elmúlt tuti tanultál belőle. Ma meg hajrá Falco ?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az Okorn műsor nem fért bele. A SzarvasGabi műsor nem fért bele. Nem etikus szerintük egyik sem . Nem foglalkoznak a mindigoval (beszedni sokszor x800ft-ot katasztrófa minőségű közvetítésért) vagy a meccs után után a jv-nek lehet együtt ünnepelni,sörözni a Falcoval.

Vulcano
Olvasó

Először is a jv-k nem söröztek együtt a Falcoval. A jv-k a tavalyi döntő 5. meccse után, hazamenvén megálltak a ceglédi benzinkúton valami útravalóért, ami mitadisten a legkézenfekvőbb pihenőhely Szolnok határán túl. Ezen a benzinkúton találkoztak a Falco szurkolókkal sörözés közben. Váltottak pár mondatot és csináltak egy képet Gyuri bácsival. Hatalmas tragédia, tudom. Inkább lekellett volna köpni a bírókat gondolom, meg leönteni őket sörrel. Szerinted ez lett volna az elfogadható viselkedés? Amúgy ha érdekel a résztvevők véleménye is, és az összeesküvéselmélet gyártás helyett kiváncsi vagy a valóságra akkor hallgatsd meg, a Bencurral és Praschal készült Tripla-dupla podcastet. Beszélnek az első… Olvass tovább »

S.Pippen
Olvasó

De mi a szankció? Hogyan marasztalta el Szaszát a szövetség?

Megjegyzem, egy edző nem írhat ilyet. De ha már leírta, legalább lenne benne gerinc és vállalná érte a felelősséget. Csalódtam benne, pedig nagyon nem vagyok Falco szurkoló …

FalcoParádé
Olvasó

De tényleg hova tűnt el Rúzsos?!???

Kovari Andras
Olvasó

itt van az csak gondolom mas neven fut…

Kovari Andras
Olvasó

Es anno ez a hulye gyerek lett majdnem az iranyitonk ha Laci elfogadta volna a kulfoldi ajanlatat.
A magyarazkodasa olyan amilyen szerintem mar a kutyat nem erdekli!
Orok eletre kapott egy pecsetet es biztos vagyok benne ahanyszor beteszi a labat az arenaba megemlekezest fogunk tartani! 🙂

moldi56
Olvasó

Szaszát leigazolta volna a Falcó?Sosem ment volna oda.

Kovari Andras
Olvasó

Pedig ez igy volt Moldi! Mar minden elo volt keszitve meg is allapodtak csak Laci visszalepett a kulfoldi szerzodestol. Szarvas nagyon jo baratsagban van Varadi Attilaval ezert se ertettem ezt a kirohanasat.

makelovenotwar69
Olvasó

Azt a mindenit…!
Már egy új bajnoki szezon kezdődött és még erre van az MKOSZ-nek ideje/energiája?? Miért nem a közvetítések gyalázatos színvonalával foglalkoznak? Az nem uszító dolog??
Az élet már rég lerendezte az egészet, mindenki végzi a csapatoknál a dolgát, volt egy komoly meccse a két együttesnek, ezzel is csak ássák az árkot a szurkolók között. Vicc…
Jó hogy nem azon kezdenek el agyalni, hogy etikus volt-e Báne amikor nem adott interjút vagy amikor Ivko beült a pálya közepére…
Hajrá magyar kosárlabda!

Marillion
Olvasó

Egy újabb Szolnoki szúrkoló akiben kellemessen csalódtam! Respect…..és jó egészséget kivánok! Engedjük már el azt az ügyet…nem kell újabb felesleges csatazaj! Ami volt elmúlt! Inkább az Mkosz… mondjuk éppen a főnők Szalai Ferenc odabaszhatna végre már az asztalra,hogy akadás,szakadás…stb. mentes technikával rendelkező közvetítéseket láthassunk végre a neten az előfizetésünkért!

makelovenotwar69
Olvasó

Nem vagyok szolnoki…
Szeretem ezt a sportágat és úgy-ahogy követem évtizedek óta, sok meccsre kimegyek ha tehetem a fővárosból (Kecskemét, Szolnok, Fehérvár, esetleg Paks).
Egyszerűen csak azt szeretném, ha a kosárlabda “környezete” (mint edzőképzés, UP, kommunikáció, támogatási rendszer, stb.) is lépést tartana a klubok többségének fejlődésével. Ebből most keveset érzek és egy ilyen komolynak szánt nyilatkozat, ami valójában olyan mint ha fingot gereblyéznének (elnézést!!), sehova nem vezet.
Nektek sok sikert mára!
Hajrá magyar kosárlabda!

EGYPAKSI
Olvasó

Mondjuk kicsit egyenesebb így, mint amikor egy vezetőedző állnéven irogat sértő, rágalmazó dolgokat a kollégáiról! Nem igaz vasvilla? Amúgy tényleg nem szabadna egy edzőnek így megnyilvánulni!!!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Szasza egy fasza gyerek !!!
Mindig érdekes kommenteket írt,
nem kellett hegyeznie a ceruzáját, jól fogalmazott.
Egy kicsit most túltolta, ennyi.
Semleges szurkolóként (kaposváriként) élveztem az írásait.
Nekem most hiányzik.

Cibona5
Olvasó

Elég komolytalan gittegylet ez az Etikai Bizottság, hogy 4 hónap után sikerült hoznia egy ilyen határozatot. 1. Zárt FB csoportban jelent meg Szarvas írása. Még jó, hogy vannak Júdások. 2. Hol van az írásban az uszítás és a félelemkeltés? “Szerdán a Pokol kell, hogy várja őket!!! A 10-es és a 11-esük fél tőletek, már most megbánták, hogy újra Szolnokra kell jönniük!” Ez nem az szerintem. 3. Felhívta-e az Etikai Bizottság Benkét és Váradit, hogy ellenőrizzék, Szarvas igazat mond-e. Rengeteg kérdés felmerül. Gulyás Szabolccsal értek egyet: ez vihar a biliben.

voldemort
Olvasó

Ne bagatellizáljuk el. Ennek az embernek az uszítására felbátorodva fenyegették a Falco játékosok családtagjait, zaklatták őket messengeren, stb. Ez csak a jéghegy csúcsa volt…

Cibona5
Olvasó

Bizonyíték van? Vagy csak dobálózol a szavakkal?

KD
Olvasó

Jobb késön, mint soha, tartja a mondás. Nem tudom, mi tartott ennyi ideig egy teljesen egyértelmü tényállás mellett. Elolvasva Szarvas álláspontját az etikai bizottság elött, mégsem vagyok biztos abban, hogy tanult volna az esetböl, legfeljebb annyit, hogy legközelebb még zártabb lesz az a facebook csoport, és azt, hogy vadászidényben a puska néha fordítva is elsülhet és lábon löheted magad A kettös mércével egyetértek, minimum neki is járt volna a pénzbüntetés ( vagy a kispadtól eltiltás meghatározott idöre).

Lacataylor
Olvasó

Sz@rvasbőgés után, nincs Sz@rvasgerinc….

Milo
Olvasó

A #10, #11-es verzió kicsit erősre sikeredett, de ezt továbbra is a döntő odavissza üzengetésének hevében nem gondolom ekkora problémának. A módosított verzióval pedig semmi gond nincs. (az eredeti kb 20percet volt fent egy zárt Facebook csoportban) A Falco vezetősége ebből hatalmas ügyet csinált, amivel erőre kapott az előtte tényleg befosott Benke és Váradi és így megérdemelten nyertek bajnoki címet. Túl lett tolva nem kicsit, de ez már a múlt. Egyébként nagyon sok szombathelyi meglepődne, hogy milyen normális, intelligens és közvetlen ember Szasza. Mi imádjuk Szolnokon és minden más csapat szurkolója is imádná, ha az ő városába született volna. Ízig… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

“Nem akarunk szimpatikus, szerethető csapat lenni…” ez azért a szolnoki harcmodorról, faultokról sok mindent elmond!
Ezért is nehéz az Olaj ellen játszani(szó szerint) mert azt nem engedik! Na de ezért is felesleges fault-büntető arányokról beszélni…

Milo
Olvasó

Don, ez úgy f@szság, ahogy van. Miért, ti vagytok a szerethető csapat? Na ne röhögtess?. Ez annyit jelent, lefordítom neked. Nem akarunk szimpatikus vesztesek lenni, a végsőkig küzdeni, harcolni fogunk, ha kell állva fogunk meghalni és mindent megteszünk a győzelemért, az utolsó leheletig küzdünk. Na és pont ez az, amiért imádjuk itt Szolnokon ezt a csapatot és ez az amiért egész sokan szurkoltak a tavalyi döntőben is nekünk. Nincs (meghatározó) válogatott játékosunk (Kovács, Juhos, Pallai, Pongó négyest ne vegyük ide), nem alacsony a költségvetésünk, de nincs is a Falco, Deac, Alba szintjén. Nem tudunk jelenleg válogatott magyart idecsábítani, ezért légiósokkal… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Tudom,hogy erre gondoltál? ha 1 könnyű ziccert dobtunk időkérés és Potocnik leüvöltötte mindenki fejét! Nekem pl. rohadtul nem szimpatikus,hogy az egyértelmű ziccernél is kötelező odab@szni,vagy le7völt az edző!!! Nézd meg nyugodtan a mostani meccsen.. 2 perc volt hátra Cummings milyet vert Perl mindkét kezére ziccerben(vissza is lassították!) majd csodálkozott, hogy fault,Potocnik reklamált, a Szolnokiak mocskos csalóztak Ti meg csodálkoztok, hogy büntetőket dobálgat Zozó. Somogyira Cecília 3 om olyan faultot fújt a félpályánál, amit csak Ő látott, 2 irányító “küzdelmében” …ha azok a minimális ütközések faultok, akkor a másik felén Zozó répázása? évekig Tóth N bírálta mindenki, hogy répáz, szerintem most… Olvass tovább »

Kissadam91
Olvasó

Mondjuk Perl Zoli ellen nem kell nagy harcmodor szinte ha rá néznek már befújják a faultot magyarországon. és ez a baj hogy csak magyarországon. És ettől függetlenül rettentően tehetséges játékos Zoli

donnarumma
Olvasó

hagyjad már a hülyeséget !
Perlnek most is kb. 4x majdnem eltörték a kezét ziccerben, akkorát vertek rá!

Milo
Olvasó

Nagyon kemény gyerek ez a Perl Zoli. Minden meccsen minden csapat legalább 4x megpróbálja eltörni a kezét, de valahogy senkinek sem sikerül. Aztán megrepedt kézzel 95%-kal büntetőzik. Te el is hiszed, amit írsz egyébként? Egy kemény faultot kapott az utolsó másodpercben Badzimtól szombaton.

donnarumma
Olvasó

nezd meg 2 perccel a vége előtt ..

Cibona5
Olvasó

Megbocsátható, hogy sok mindent rosszul látsz, hiszen sárga-fekete hályog van a szemeden. 🙂

donnarumma
Olvasó

semmi baj, ha mondjuk érvelnél is tényekkel? én vettem a fáradságot,visszanéztem, hoztam fel példákat…nyugodtan írd meg ha Te ezeket máshogy láttad.

Milo
Olvasó

Azt a faultot kell megnézni, amikor Cummings akkorát faultolt Perlen, hogy ő a keze repedése közben játszi könnyedséggel bedobta a 2+1et? Haver… Ma eddig ez a csúcs, szerintem ma itt ennél a kommentnél abba is hagyom a beszélgetést, mert ha valaki ennyire elvakult, akkor nincs értelme megvitatni a dolgokat. Amúgy ilyen faultból legalább 15van egy meccsen.

donnarumma
Olvasó

Tehát fault! Nálatok meg mindenki reklamált..A labdától min. 30 cm re ráver Perl mind a két kezére…Ez a répázás ziccerben…És biztos lehetsz benne, hogy azért tette, Zoli nehogy bedobja!Nem pedig azért,hogy szereljen.Az más kérdés,hogy így is bement.
Én nem kívánom hogy a 2 méteres 110kg Cummings rád is üssön lendületből egy ilyet…
Jöhet a 15 hasonló fault a meccsről! Várom! Vagy csak puffogtatod a szavakat,számokat?
Mert sztem még 3 hasonló volt, mind a 3om Perl ellen..Én visszanéztem az egész meccset.

Rózsabimbó
Olvasó

Egy kicsivel előbb és nagyobbat kellett volna kapnia, hogy ne tudja kiharcolni a +1-et.
A betöréseinek 90 százaléka támadó fault!!!

KD
Olvasó

Bimboka már megint itt vagy? Azt hittem, a zárt osztályról már nincs visszaút, de valahogy mégis meglógtál? Van ott bent mindigo? Nézd ám meg a Zozót, hogy hány büntit dob este…

Vulcano
Olvasó

Hogyne. Viszont Cakarun és Subotic könyöklés nélkül meg se tud fordulni.

Mendez
Olvasó

Hát persze hogy az.
A játékosok többsége tud betörésből pontot szerezni csak Perl olyan béna hogy minden ilyennél támadófaultot csinál!
Ejj bimbó hülyébb már te sem leszel…

Vulcano
Olvasó

Már csak te hiányoztál.

donnarumma
Olvasó

nem volt szép, de ez már rég a múlt!
sztem tanult belőle…
más is hibázott már életében, kár ezen rágódni! Nyertünk(talán picit “miatta”is) ez pont jó elégtétel

voldemort
Olvasó

Elmennek a jó büdös francba. Az Okorn 500 ezres büntetést kapott, ezt meg elintézik egy ejnyebejnyevel???? És akkor meg nem beszéltünk arról, hogy teli poharak és sörösdobozok meg üdítős palackok !!!!! landoltak a pályán, miközben TILOS bevinni a nézőtérre ilyet. Abból sem lett semmi. Kettős mérce de rohadtul!

Dallas
Olvasó

Műanyag pohár már lehet (mint régen),de a kedvedért kap még egy ejnyebejnyét,és egy NB1-es vezetőedzönek,föleg a tehetösebb kluboknál az 500E Ft aprópénz kis túlzásal…föleg hogy euroba kapja valszeg,Matolcsi bal lábbal kell,a Forint lábra se kell aznap reggel, és már csak 1/3 annyi euro,hogy egy klasszikust idézek 😛
De ha gondolod vedd fel a kapcsolatot Kim DzsongUn-al ,hátha javasol valamit,nekem a légvédelmi ágyú csövére kötözés, majd a fentebb nevezett eszköz elmüködtetésével végrehajtott itélet tünik a leg frapánsabbnak.

🙂

voldemort
Olvasó

Műanyag pohár lehet, a kezedben, ha megittad belőle a nedűt, akkor meg a kukában, esetleg kevésbé környezettudatos módon a nézőtéren szétdobálba. De nem félig vagy teljesen tele behajigálva. A sörös dobozra meg a palackra írtam, hogy tilos. És az, hogy ki a tehetős klub, na ezt ne nyissuk ki szerintem….

Dallas
Olvasó

Miért a Falco nem az ? nyomod itt a közhelyeket,a ne nyisuk ki témába ,mondtam én valaha is hogy itt nincs pénz ? 😛 én szoktam gúnyolodni hogy az ellopott közpénzekböl visszakapunk egy keveset 🙂

Vulcano
Olvasó

Könyörgök. Konkrétan hónapokon keresztül ment a sírás, hogy a Falco szétverette az “olajkát” és, hogy csoda, hogy lett egylátalán csapatotok.

Pbask
Olvasó

Lapozzunk, Rouge eléggé meglett hurcolva már, utolsó meccsen is kapott egy kis fricskát.

Vulcano
Olvasó

Tök mindegy, hogy ki mit gondol az esetről. De az Mkosz-nak majdnem 4 hónapig tartott, hogy döntsenek az ügyben? Az igen. Egyébként ilyen megnyilvánulás egy szurkolótól még bele fér, de egy edzőtől biztosan nem. Elítélendő Szarvas bejegyzése.

voldemort
Olvasó

Miközben a Falco szinte azonnal megkapta a büntetést…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Túl van ez lihegve. Nyilván nem írhat ilyet egy edző egy szurkolói csoportba, de azért meghurcolni emiatt nem kell. (Szerintem) Ha jól tudom elnézést is kért egyébként.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés