Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Döntött az MKOSZ: október 3-án indul a bajnokság, megváltozik a lebonyolítás

Ha minden a tervek szerint alakul…:

:

Soros elnökségi ülését tartotta május 4-én hétfőn a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Több fontos kérdésről is tárgyaltak az elnökségi tagok.

Rövidített lesz a középszakasz

Döntött az elnökség a női és a férfi A-csoport jövőévi versenykiírásáról. A vírushelyzet ismeretében két kezdési dátummal, október 3-ai és október 31-el kalkulál a szövetség. Ha elkezdhető a bajnokság október 3-án, akkor a férfiaknál rövidített középszakaszt terveznek kevesebb mérkőzéssel, ha csak a későbbi időpontban indulhat a bajnokság, akkor nem rendeznek a következő szezonban középszakaszt.

A rövidített középszakasz azt jelenti, hogy az 1-3. helyezettek, a 4-6. helyezettek, a 7-10. helyezettek, valamint a 11-14. helyezettek játszanak egymással oda-vissza. Ez a korábbinál kevesebb játéknapot jelent.

A női legfelsőbb osztályban a tavalyihoz képest különösebb változás nem lesz.

A nemzetközi indulók

Tárgyalt az elnökség a klubok nemzetközi szerepléséről. Mivel jogilag nem lehetett lezárni a 2019/2020-as bajnokságot, így az elnökség az elmúlt három szezon bajnoki szereplése alapján állította fel a sorrendet a csapatok között.

Ennek megfelelően a nőknél a Sopron indulhat az Euroligában, a Diósgyőr az Euroliga selejtezőjében, míg Szekszárd, a ZTE, a Győr, Cegléd és a PEAC nevezhet a Női Európa-kupába.
A férfiaknál a Falco KC Szombathely a Bajnokok Ligájába nevezhet, míg a Körmend és a Szolnoki Olajbányász kap lehetőséget a szereplésre a Fiba Europe Cup-ban.

Mindennek feltétele, hogy a Fiba is jóváhagyja a Magyarországnak jutó, tavalyi indulási jogok számát.

Legyen óvatos mindenki

A kijárási korlátozás vidéki eltörlése ellenére óvatosságra int a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Az MKOSZ korábbi döntését a válogatott és egyéb szakmai programok 2020. május 31-ig történő felfüggesztéséről fenntartja, és a csapatoknak sem javasolja, hogy megkezdjék a szervezett edzéseket.

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Tom67Chikán SándorGodemperorHubie BrownMAFCdrukker Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

A Falcó első meccsét nem lehetett volna felcserélni a pályaválasztói jogot????????Kedves Bodnár Úr!!!Valószinű ehhez már különleges egyetem kell ugye???

JR.Benitez
Olvasó

Segítsetek! Mi lesz mindigoval zártkapus meccsek esetén???? Továbbá vki szabály guru mondja meg mennyi u23 játékost kell nevezni??? 1 elég? Vagy többet? Mert ok hogy pályán kell lenni egynek de vannak kiskapuk úgy hallottam. Köszi

Chikán Sándor
Olvasó

Kedves MAFFIA MKOSZ! Miért kellett ezekkel a döntésekkel egy hónapot késni!!!!!??????????
Azért hogy megnehezitség a csapatok és a játékosok tervezését.Mindezt tudták egy hónappal ezelött is.Ime a bizonyiték alkalmatlanságukra!!!!!Bravó Bravó Bravó

Godemperor
Olvasó

A középszakaszt fixen el kéne törölni. Eddig se láttam sok értelmét, de ennek a rövidítettnek még annyit se.

Hubie Brown
Olvasó

Annyi az értelme, hogy több meccs van. A 26 meccs + rájátszás nagyon kevés szerintem egy szezonra. Középszakasz helyett lehetne egy 3. kört is játszani, például 12 csapatos bajnokságnál az is 33 meccset jelentene.

MAFCdrukker
Olvasó

A B-csoportban nem kevés? Értem én, hogy nézettség, de nem lehet szempont, ha a legjobb 8 rájátszásából meccseket vagy a playout meccseit hétköznapra teszik. Egyébként sztem is kevés meccs van szezononként, de próbálok az MKOSZ fejével gondolkodni, hiszen ők döntenek erről (is).

Hubie Brown
Olvasó

Nem tudom eldönteni, hogy most egyetértesz vagy sem. Miért ne lehetne hétköznap meccs? Így mondjuk jóval kevesebb lesz, hogy ennyire leröviditik a szezont.

MAFCdrukker
Olvasó

Lehetne hétköznap meccs, de mikor megy ki több ember, szombat este 7-kor, vagy hétfőn 4 órakor? Az a baj, hogy a bajnokság lényegi részét, a rájátszást rendezik így. A középszakaszt kéne jó sűrűre megcsinálni, és akkor lenne idő arra is, hogy hetente legyen csak meccs a playoffban.

MAFCdrukker
Olvasó

Lehet, hogy mást nem érdekel, de én kiváncsi lennék, hogy mi a helyzet az utánpótlás és amatőr ligákkal. Ez majd egy másik ülés témája lesz?

Gecse J. Márió
Olvasó

Na viszont ezt végképp nem értem… Miért a Diósgyőrt indítják az Euroliga-selejtezőben, mikor várhatóan sokkal gyengébbek lesznek, mint idén? Szekszárdon erősebb csapat lesz!

Hubie Brown
Olvasó

Mert a Szolnok miatt ki kellett találni ezt az utóbbi 3 szezonos dolgot. Akkor meg már rosszul nézett volna ki, ha a nőknél máshogy van.
Illetve a “Szekszárd erősebb lesz idén” nem lenne megfelelő indoklás az EC felé sem.

Gecse J. Márió
Olvasó

Ha az elmúlt 3 évet nézzük, akkor meg főképp a Szekszárdnak kellene indulnia… Mondom ezt annak ellenére, hogy a Diósgyőr közelebb áll hozzám, mint a tolnai csapat. Valószínűleg semmi esélyük nem lesz a főtáblára jutásra, illetve anyagilag sem tudnák vállalni a sorozatot.

Hubie Brown
Olvasó

Az elmúlt 3 évbe gondolom az idei is beleszámít, így mindkét csapatnak van 1-1 ezüstje, idén pedig a DVTK végzett előrébb egy hellyel, egymás elleni eredménynek köszönhetően.

Mert ha nem így számolnák, akkor neked lenne igazad.

Downtown
Vendég
Downtown

Na kezdetnek nem rossz, csak el is tudjon indulni a bajnoksag oktoberben, ne legyen semmi 2.hullám,meg ilyesmi.

Sok sikert a Falconak a Bl-ben, nekunk meg az EC-ben.. ?

csak mar tartanank ott, hogy minden oke legyen a rajtra…

kitartas mindenkinek!

JR.Benitez
Olvasó

Így van! Tegyük gyorsan hozzá, reméljük nem zártkapus meccsekkel kezdünk….

Downtown
Vendég
Downtown

azt en is remelem!?

Tom67
Olvasó

Miért lenne zártkapus?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés