Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Döcögős kezdés, magabiztos OSE győzelem

Öten is tíz fölött dobtak a hazaiaktól.

OSE Lions - Jászberényi KSE 115-72 (27-22, 29-9, 31-23, 28-18)

Bajnokság, 13. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Minár L., Sörlei A., Dr. Oláh M. (Fekete L.)

OSE: Anderson 13, Abell 12, Bíró 8, Bailey 22, Anda 4, Csere: Kucsora 17/9, Hayes 1, Illés 4, Garamvölgyi 2, Morgan 16, Mucza 16/6, Pap -,

Jászberény: Donaldson 21/12, Ruják 5/3, Katona 6/3, Brbaklics 25/6, Filipovic 6/3, Csere: Füzi 4, Rékasi -, Kovács 3, Szőke 2, Tóth -,

A mérkőzés első pontját Katona szerezte meg büntetőjével, majd Abell egy szép középtávolival válaszolt is. Előbb Filipovics, majd Ruják talált be a triplából, de a hazaiak se hagyták magukat és gyorsan ledolgozták a kis hátrányt. (9-9) A negyed közepére hat pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, köszönhetően többek között Kucsora triplájának. Könnyen szerzett kosarak következtek, majd egy fault után, Donaldson állhatott vonalhoz, ahol csak az egyik büntetőjét tudta érvényesíteni. Könnyű pontokhoz juttatták a vendégek az oroszlányiakat, akik szépen lassan növelték a fölényüket. 27-22

A második tíz perc elején Morgan kettőt is zsákolt. Az oroszlányiak agresszívabban kezdtek védekezni, de Donaldson így is betalált távolról, majd Mucza blokkolta Donaldson dobását. A hazaiaknak sikerült egy 11-3-as futást csinálnia és természetesen a vendégek időt kértek. A negyed hatodik játékpercében újra pontot szerzett a vendégcsapat és a hazaiak továbbra is gyűjtötték a kosarakat. Anderson eladott egy labdát, melyet Donaldson érvényesített a másik oldalon, ezután Krasovec mester időt kért. (47-31) Anderson javított egy triplával. Gyors támadásokat vittek véghez a hazaiak és nagyszerűen védekeztek, így 17 pontos előnyt kovácsoltak. 56-31

A szünet után a hazaiak gyorsan egy 6-0-as futást csináltak, amit Brbaklics törte meg. A vendégektől Rúják és Brbaklics szerzett pontokat. A vendégek dobtak jobb százalékkal, de ez az eredményjelzőn nem látszott. (73-49) Bailey egy leosztott labdából egy dominánsat zsákolt.  Donaldson eladott egy labdát, melyet Mucza szerzett meg és a támadás végén Kucsora a vonalhoz állhatott, ahol megint két büntetőt dobhatott, így 23 büntetőből 20-at dobtak be a hazaiak. Az utolsó másodpercben még Kucsora elengedett egy triplát, ami be is ment. 87-54

Az utolsó etap Morgan kosarával kezdődött, melyre Brbaklics a következő támadás során egyből válaszolni tudott. Egy-két kihagyott kosár után Brbaklics magabiztosan ráemelt egy triplát. A vendégek megint egy jobb időszakot fogtak ki. Ekkor lépett pályára Pap Attila, aki helyi nevelésű játékos, ami azért nagy szó, mert 30 éve nem játszott NB1 A-s mérkőzésen helyi nevelésű játékos Oroszlányban. A hazaiak folyamatosan növelték az előnyüket. Mucza közelről és távolról is szerzett kosarakat, a vendégektől Donaldson és Katona próbálkozott kisebb nagyobb sikerrel. A mérkőzés végéig jelentős változás nem történt, a hazaiak próbálták Papot ponthoz juttatni, de ez nem sikerüt.

A mérkőzést az Oroszlány nyerte. 115-72

 

Fotó: Oroszlányi SE Facebook

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
elfogult vagyokOroszlanyi BanyaszEllenívjaszberenyikseszurkoló Recent comment authors
elfogult vagyok
Olvasó

Minden TISZTELET a Berénynek! Átérzem a gondjaikat, és tiszta szívvel kívánok nekik kitartást! Nem szeretném minősíteni a mérkőzést, szimpatikusak voltak a Berényiek mind a pályán, mind a kispadon. Nálunk nagyon tetszett, hogy a “fiatal szabállyal” jól bántunk! Minden feltörekvő játékosunk kapott lehetőséget! És ÉLTEK vele. A statból “idézek! Játék idő elért pont 1p 2p 3p val/+/- Félidőben Bíró O. : 5:12 0 0/0 0/1 0/1 -3/-12 Kucsora Cs.:11:55 10 2/2 1/1 2/3 15/22 Mucza T.: 8:41 5 0/0 1/1 1/1 7/16 Záró stat. Bíró O.: 20:04 8 0/0 4/7 0/2 9/-3 Kucsora: 24:00 17 6/6 1/3 3/4 24/25 Mucza T.:… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Kötelező győzelem, de most nem ez a lényeg. Kitartás, Jászberény!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

“ Ekkor lépett pályára Papp Attila, aki helyi nevelésű játékos, ami azért nagy szó, mert 30 éve nem lépett játszott NB1 A-s mérkőzésen helyi nevelésű játékos Oroszlányban.”
Az sem oké, hogy nyelvtanilag rendezetlen mondattal operáltok, de legalább írjátok le helyesen az érintett srácunk nevét. Aztán ha ez megvan, akkor ezt tüntessétek fel a cserék között is.
Szívesen!
Gratula, Attika!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszönöm

Ellenív
Olvasó

Igazándiból ma egy több sebből vérző Jászberényt győztünk le. Magabiztosan jól szálltak be a meccsbe a padról jövők is, akik eddig keveset játszottak és ponterősek is voltak.A legnagyobb dolog viszont a saját nevelésű Pap Attila pályára lépése volt. Oroszlányban erre vártunk 30 évet,kis Atus sok sikert kívánunk neked!!!A Jászberényi csapatot és szurkolóit pedig személy szerint sajnálom, hogy ilyen méltatlan helyzetbe kerültek. Hajrá Ose..Hajrá Bányász!!!

jaszberenyikse
Olvasó

Itt már nem arról van szó, hogy a JKSE fejlődésének az akadálya a klub vezetősége, hanem a klub életben maradásának legnagyobb akadálya a vezetőség. De valószínűleg ezt ők is látják. Azért kíváncsi lennék a városból melyik vállalkozó bízna még pénzt ezekre az emberekre…

szurkoló
Olvasó

Gyönyörű megérdemelt győzelem !Sokat játszottak a fiatalok akik éltek is a lehetőséggel! De kicsit savanyú a szőlő mert ez a Berény nagyon gyenge nem ezt érdemelnék a szurkolók!

Hajrá OSE

jolly joker
Olvasó

VEZETŐSÉG TAKARODÓ!!! Az idei TAO pénzeket ki lopta el???? Csabi fogd meg Pisti kezét menjetek és több kárt ne csináljatok !!! Az időtök lejárt Ti már pénzt nem kaptok!

S.Pippen
Olvasó

Meg kellene kérdezni Kasza urat, elmesélné-e, miért nem főszponzor már a JKSE-nél. Meg még néhány berényi vállalkozót, egykor lelkes támogatót, miért fordítottak hátat a klubnak. Elszomorodnánk. De megkérdezhetnénk a vezetőséget is, hol van az új mecénás? Másfél éve keresik. Én még nem találkoztam vele. Azt is tudja mindenki, volt itt pénz most is, csak totál mellényúltak az összes igazolással. Ki ezért a felelős? De majd gondolom tolják megint a süket dumát, hogy az új városvezetés nem adott nekik pénzt. Én imádom a kosárlabdát, idegenbe is eljártam a meccsekre, de ennek a társaságnak már én sem adnék. Siralmas… Hová jutottunk Pittsék… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szép lassan ideje lenne feltenni a kezeket a felelősöknek. Vagy esetleg felállni. De nem egy embernek, hanem cakkumpakk mindenkinek! Mindenkinek, aki az elmúlt másfél évben bármilyen formában részt vett a klubnak a lezüllesztésében. Nem túl méltóságteljesen, ellenben teli zsebekkel térhet mindenki vissza a szakmájába, ami még véletlenül sem lehet kapcsolatban a kosárlabdával. Totális mélyrepülés – röviden így jellemezhető a klubunk 2019 májusa óta. Szakmailag, anyagilag és minden egyéb téren kilátástalanság. Adódik a kérdés, hogy mégis miért jutottunk ide? Miért nincs pénz, miért nincs szakma, ebből kifolyólag miért nincsenek eredmények? Költői kérdések ezek, aki kicsit is belelát a klub működésébe, annak… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés