Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Dobos Máté: Jó évnek nézünk elébe Kecskeméten

Interjú.:

:

Augusztusban Dobos Mátét, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia játékosát is soraiban tudó U16 fiú válogatott megnyerte az Európai Challengers tornát Bulgáriában. A fiatal reménységet kérdeztük arról, hogyan emlékszik vissza a tornára, és, hogy miként tudta érvényesíteni a klubjában szerzett tapasztalatokat nemzetközi porondon.

Challenger tornára került sor idén, az “igazi” nemzetközi tornát nem rendezték meg. Hogy érintett téged ez a döntés?

Ahogy egész évben alakultak a dolgok a járványt illetően, mindenki számított arra, hogy elég kevés esély van a rendes Eb megrendezésére. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem voltunk szomorúak, amikor meghallottuk, hogy nem rendezik meg. Ennek ellenére elhatároztuk, ha már Európa-bajnokságon nem is tudunk bizonyítani, a tornát meg fogjuk nyerni. Mindenkit ez motivált, és a végén ez így is lett.

Hogyan zajlott a felkészülés a tornára?

Július utolsó hetében kezdtük meg a felkészülést Fehérváron, 18-an. A második héten 14-re csökkent a számunk, a harmadik hetet pedig mindenki végigcsinálta, egy szlovák felkészülési torna keretein belül. Közvetlenül a Challengers-re való utazás előtt még ketten kiestek, így alakult ki az utazó keret. Összességében én azt mondanám, hogy a vírus nem volt annyira érzékelhető a felkészülés alatt, természetesen ahol kellett ott mindenki maszkot viselt, de ezen kívül lehetett volna rosszabb is helyzet. Ha bármi eltérő volt az eddigiektől az az, hogy a COVID-nak köszönhetően meglepően rövid volt a felkészülés.

Ami a mérkőzéseket illeti, 5 győzelem és 1 vereség volt a magyarok mérlege. Reálisnak tartod ezt az eredményt, vagy maradt némi hiányérzet?

Csapat szinten teljes mértékig kihoztuk magunkból a maximumot. A vereség a grúzok ellen is inkább a mi hibánkból adódott, magunktól kaptunk ki. Ha hiányérzet van is bennem, akkor az a saját teljesítményem miatt van, ugyanis nem úgy sikerült minden, ahogy az elterveztem.

Egész évben a Mercedes-Benz gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián készülhetsz, remek szakemberek kezei alatt. Mennyire tudtad érvényesíteni nemzetközi porondon azokat a dolgokat, amiket a klubnál tanulsz nap, mint nap?

Az egyesületnél egy teljesen más szisztémában játszunk, mint amit a válogatottban kértek tőlünk. A rám kiszabott munka a védekezés és a lepattanózás volt, illetve minőségi elzárások adása. Ez megegyezik azzal, amit a klubnál várnak el tőlem, így azt gondolom, hogy ezeket sikerült is teljesíteni. Támadásban voltak hiányosságok, ezeken kell dolgoznom.

Hamarosan kezdődik a szezon, milyen elvárásokkal indulsz neki ennek az évnek?

Dusan Markovic lesz az edzőm idén, akivel két évvel ezelőtt már volt szerencsém együtt dolgozni. Őt egy nagyon jó szakembernek tartom, pörgős edzéseket tart, illetve megteremt egy olyan csapat légkört, amiben élmény kosárlabdázni. Szerintem egy jó évnek nézünk elébe!

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés