Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Diósgyőrben is nyert, otthon bajnok lehet a Sopron

A harmadik negyedben volt három-négy jó perce a Miskolcnak. Fegyverneky visszatért.

Aluinvent DVTK Miskolc - Sopron Basket 45-62 (6-12, 15-23, 15-15, 9-12)

Női bajnokság, döntő, 2. mérkőzés
Miskolc, Generali Aréna
V.: Cziffra Cs., Györffy P. A., Csabai-Kaskötő B. (Bodrogváry I.)

DVTK: Medgyessy 5/3, Walker-Kimbrough 11, Skorics 12, Putnina 2, Mokango 11. Csere: Szabó F. 2, Kányási -, Kiss A. -, Zele -, Szücs R. 2.

Sopron: Turner 8/6, Casas 18/6, Dupree 19, Crvendakics 2, Határ 4. Csere: Dubei -, Zahui 11/3, Fegyverneky -.

Telt ház, remek a hangulat fogadta a csapatokat Miskolcon, a női döntő második felvonásán. Határ közelijével indult a mérkőzés. Jó ritmusban kezdtek a csapatok, nagy volt a rohanás, viszont ettől idegessé váltak a felek, sok volt a kapkodás és a rontás. Négy perc után 0-8 volt az állás, amikor időt kért Cziczás László. Mokango jegyezte az első hazai pontokat. Kevés volt a kosár, mindkét csapat gyengén dobott (16.7 % – 26.7 %), az első negyed után 6-12 állt a táblán.

5-0-val folytatta a címvédő: Dupree kosara után Zahui hozott össze egy 2+1-es akciót. Medgyessyé volt az első hármas ma este, Dupree két könnyű duplával válaszolt, 9-21-nél ismét időt kért Cziczás. Fegyverneky visszatért talpsérülése után, állandósult a kétszámjegyű különbség. A 16. percben Turneré volt az első soproni tripla (13-27). Mokango büntetőivel egy pillanatra benézett tízen belülre a Miskolc (21-29), amikor Turnertől és Casastól azonnal érkezett egy-egy hármas, így a félidőre visszaállt a közte tizennégy (21-35).

Skorics jól játszott, megszerezte tízedik pontját, Mokango pedig visszahozta tízre a csapatát. 6-2-val kezdtek a szünet után a hazaiak, időt is kért Iniguez két és fél perc után. Walker 2+1-et tett hozzá, majd Iniguez technikaija után kimaradt ugyan a büntetője, de a ziccerével tovább zárkóztak a borsodiak. Medgyessy büntetői után 13-2-es szériát repesztettek a vendéglátók, már csak három volt közte (34-37). A kulcsszituációban többször is rontottak a piros-fehérek, azonnal büntetett a Sopron: Dupree egy középtávolival, Casas pedig egy triplával. 34-42-nél Cziczás kért időt. Hiába, visszaállt a közte tíz. Elmozdult a holtpontról, és visszavette az irányítást a Sopron. Egy 0-11-es szériával visszaállt minden a régi kerékvágásba. 36-48-ról indult a záró felvonás.

Amely már nem tartogatott újabb fordulatot. A Sopron végig vezetve, összességében teljesen megérdemelten nyert, és tizenharmadik bajnoki aranyának kapujába ért. A hazai szurkolók ettől függetlenül is végig éltették kedvenceiket.

fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés