Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Diggs extrája győzelmet ért a Pécsnek

A forduló talán legjobb egyéni teljesítményét szállította a légiós.

Pécsi VSK-VEOLIA – Alba Fehérvár 91-86 (12-16, 28-24, 30-23, 21-23)

Bajnokság, 3. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Minár László Balázs, Nyilas István (Farkas Zoltán)

Pécs: Pongó 3, Diggs 37/6, Smith -, Budimir 19/9, Aiken 15. Csere: Csirics 6, Antóni 2, Ruják 2, Horti 7/3.

Alba: Ljubicsics 19/6, Guyton 9/3, Markovics 9/3, Csupkovics 9/3, Molnár 10. Csere: Govens 13/9, Keller 2, McDuffie 7, Csorvási 8.

Ljubicsics triplájával indult a találkozó, majd Markovics értékesített egy duplát, aztán Csupkovics is beköszönt, így igazi villámrajtot vettek a vendégek. Ezután mindkét csapat szerzett két-két kosarat, majd a vendégek irányítója egy triplával 10-re hizlalta a különbséget, ami után időt kellett kérnie Csirke Ferenc vezetőedzőnek. Ezután megtalálta a játékát a Pécs és visszajött 4 pontra (12-16).

A második negyedben egy darabig úgy tűnt, hogy egy 6-8 pontos különbséget állandóra kiépít az Alba, de a hazaiak máshogy gondolták és többek között Diggs remek játékának köszönhetően kiegyenlítettek a nagyszünetre. A légiós egyébként 20 ponttal állt ekkor, mindössze egy mezőnydobást elhibázva.

A fordulás után Aiken köszönt be, majd Diggs dobott egy ziccert, aztán Markovics és Molnár pontjainak köszönhetően kiegyenlített az Alba. Felváltva potyogtak a kosarak, de egy kicsivel a Pécs járt előrébb ezekben a pillanatokban. Sőt, Budimir faulttal együtt helyére küldött ziccerét követően 8 pontos hátrányban kellett időt kérnie a Fehérvárnak. Ezután a Pécs csapatkapitánya közelijét követően a 10-et is átlépte a különbség (26. perc: 59-48). Diggs továbbra is tarthatatlan volt, hol a pontszerzésben, hol az előkészítésben vállalt szerepet (70-63).

A záró felvonás videózással kezdődött, de Jesús Ramírez jól kérte ki a technika segítségét, az Alba javára ítéltek a bírók. Ezután Keller mindkét büntetőjét értékesítette, így 5 pont volt közte, de Budimir azonnal válaszolt. A továbbiakban jól őrizte az előnyét a Pécs, végig 6-10 pont volt közte, míg Diggs ellenállhatatlanul játszott. Ekkor agresszívabb védekezésre váltott a vendég csapat, aminek meg is lett az eredménye, Csupkovics triplája után egy labdányira zárkózott az Alba, jött is a hazai időkérés a negyed felénél. Ezután megemberelték magukat a hazaiak, Budimir hármasa újra a kétszámjegyű különbséget jelentette (37. perc: 86-76). Még volt tartás a Fehérvárban, 1:27-el a vége előtt 86-82-re jött fel a csapat, amit pécsi időkérés követett. Ezután Pongó harcolt ki egy faultot, de csak egy büntetőt küldött a helyére, Ljubicsics pedig egy ziccerrel válaszolt. Harminckét másodperccel a vége előtt Diggs harcolt ki két dobást, ami után még egy technikai hibát is kaptak a fehérváriak. Csirics bedobta a maga szabaddobását, azonban Diggs mindkettőt elhibázta. Az ellentámadásból Ljubicsics dobhatott kettőt a vonalról, ám neki nem remegett meg a keze – 24 másodperccel a vége előtt 88-86 volt az állás. Ezután a vendégek gyorsan odaütöttek és ismét Diggs következett, ezúttal azonban mindkét dobását a helyére küldte, így megnyerve a Pécsnek a rangadót.

Fotó: pvsk-panthers.hu

 

63 hozzászólás

63
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
45 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
PvskpanthersLandaÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111PapikaAlbaCsávók Recent comment authors
Landa
Olvasó

Azért azt csendben hozzátenném, hogy az ominózus Diggs támadó/védő jelenetet követően talán ha Cupkovics nem reklamál, nem kap tekót, és az utána következő támadáskor Ljubicsics nem ront ziccert talán más a szitu. Szóval azért tett az Alba is a vereségért na…

Laposvár
Olvasó

Nem tudom mit vagytok kiakadva a büntető arányon, teljesen egyszerű a magyarázat. 40 percen keresztül képtelen volt védeni az Alba Diggset, az ő extrája okozza a különbséget. Kiharcolt 11 faultot, egymaga dobhatott 20 büntetőt. Ez az én olvasatomban annyit tesz, hogy a fehérváriak sem csapat, sem egyéni szinten nem tudták megoldani az ő védését, meg úgy sem, hogy egész meccsen répázták. Ez pedig nem a játékvezetés hibája…. Az ő extrája és a végjátékban kényszerűen beütött 3-4 hiba teljesen reálissá teszi még ezt a ránézésre nagy különbséget is. Egy benézett támadóra pedig nem lehet ráfogni egy meccset. Amúgy nyugodjatok meg, sok… Olvass tovább »

Freebulletz
Olvasó

Tudod nehéz úgy “védeni” valakit, ha csak a közelébe megy valaki és már fújnak is 😀 Ti ezért tudtatok “védeni” bárkit is, mert valahogy néma volt az a fránya síp. Ezt a Minárékra értem természetesen…

Laposvár
Olvasó

Szerencsére nem vagyok pécsi, de azért köszi a tippet… 🙂

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Támadó hibát fújni kéne parasztok!!!

Pvskpanthers
Olvasó

Ahhoz fel kel venni a védő pozíciót de nem lényeg

magyargyerek
Olvasó

Jó meccs volt sok tévedéssel(ide és oda is) összeségében megérdemelt volt hogy nyert a Pécs de az Alba kűzdése is figyelemre méltó vol.Ma nem ment ennyi.Én mindkét csapatot felsőházba várom.

Aramis
Vendég
Aramis

Jajj szegény albácska, há máshogy ki sem kaphatnak csak ha a bírók az ellenfélnek fújnak.
Elhitték, ha megvernek egy harmatgyenge szolnokot már bajnokok lesznek.
Szegény asszonykóruska bedujcizott brühühü most aztán lesz csúnya világ hajhúzás meg karmolás.
Semmi különös nem történt, egy Fiba Kupás csapat hazavágott egy alsóházit, ennyi!
Gratula Pécsre!

Freebulletz
Olvasó

Jól megmondtad, jár a keksz.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Aramis gratulálok a falcocskának különösen az első negyedhez…

pbask
Vendég
pbask

-Nem mersz ugyse 43 büntetőt összefújni
-Na fogd meg a söröm..

panther
Olvasó

Először is gratulálok a csapatnak, nagy győzelem volt! Az Albát is dicséret illeti, nagyot küzdöttek ők is, ma mi voltunk valamivel jobbak. A fehérvári kommentelőket viszont nem nagyon értem, erre a meccsre azt mondani, hogy nekünk fújtak a bírók, szerintem nagyfokú elfogultság. A 19-30 faultarányhoz ugyanis hozzátartozik, hogy ebből kb.5 akkor volt, amikor már faultkényszerben játszottak, plusz megkapta a kispad a technikait, amit egyébként korábban is ki lehetett volna már osztani a folyamatos reklamálás miatt. A sok büntető meg elsősorban annak köszönhető, hogy viszonylag gyorsan megvolt a csapatfaultjuk, utána pedig már mindenért dobás járt. Ha korrektek lennétek, akkor azt is… Olvass tovább »

AlbaCsávók
Olvasó

Ne te mondd meg pécsiként, hogy ki elfogult, ha szerinted ez a meccs, ezzel a büntetőaránnyal nem volt irreálisan elfújva. Ezt hagyjuk meg a kívülállóknak. Szerintem egyszerűen arról volt szó, hogy ami az egyik oldalon fault és +1, az a másik oldalon semmi. Nem probléma, szerintem sem szándékos csalás történik, hanem csak ennyit tudnak, ettől még ezek nem azonos feltételek. De a bajnokság végére valamennyire kiegyenlítődnek a Falcot leszámítva. Ettől függetlenül rendkívül gyengén játszottunk és emiatt nem érdemeltünk győzelmet. Nektek gratulálok, de szerintem légiós csere kéne nektek, mert ez a későbbiekben nagyon kevés lesz a 4-hez. Csak a bajnoksághoz sem… Olvass tovább »

AlbaCsávók
Olvasó

Kispad reklamálás gondolom Csirkére nem vonatkozott, mert ő is végig reklamált, csak ő mindenféle következmény nélkül.

Papika
Olvasó

Nem tudom,hogy mi az a “19-30” mert az 20-43 volt :O

Pvsk Fanatic
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, szép győzelem volt, bár nagyon nehezen indult, erősen érezhető volt a meccshiány, de Diggs extrájával és Veljko fontos dobásaival csak sikerült még úgyis, hogy Smith és Máté terített betlit játszott ma 🙁 Az alba is jól játszott ma, mondjuk Ljubicsics már-már Kálmán Lacis magasságokba vitte a szinészkedést, de jó csapatuk van meg kell hagyni,viszont mikor nagy a baj még mindig Govenstől várják a megváltást és benne nem is kell csalódni. Ahogy látom a bírókról nem kell írnom, ezt mindenki más megteszi csapat szimpátiától függően. Ami az albásoknak Diggs belemenése (bár azt a másik oldalról nem láttam), az… Olvass tovább »

Laposvár
Olvasó

Jokic…… 😀 😀 😀

budapestről
Olvasó

Szerencsére a szabad hétvégém ezen a meccsen tölthettem, mert egy szoros jó meccs volt… csak azok a fránya bírók ne lettek volna, mind a két oldalra sokat hibáztak és igen kicsit megadták a hazai pályát is, amit Magyarországon nem szokás, Diggs extra volt bár a stílusa hagy kivetni valót maga után, de Pécsieknél kedvenc lesz, Falco Szolnok Körmend is skandálja majd a nevét csak ők másért. A Budimir Csirics Párosra kíváncsi leszek ha bejön a pécsiekne a jurókáp mert hát valljuk be nem fiatalok.

MKE181
Olvasó

okostoni

pécsidrukker
Olvasó

Lehet, hogy elfogult vagyok saját csapatommal,de úgy érzem ellenünk is hoztak meg pár rossz döntést a bírók.Tény és való a statisztika mutatja , hogy mennyi büntetőt dobtunk rá,de ez akkor sem tükrözi azt,hogy hazai pályát kaptunk a bíróktól.Minden esetre jó meccs volt. Quincy nagyot játszott ma lehet, hogy ő lesz az új Taylorunk.
Hajrá Pécs!!!!!

Freebulletz
Olvasó

Hát ez bazdmeg vérlázító volt. Remélem Csirke büszke erre a győzelemre. Minár meg Nyilas takarodjon a picsába. Összevernek a palánk alatt, semmi síp, nálunk meg minden kontakt fault, vicc ti bohócok. Csirics felrúgja Ljubicsicset, semmi :DDDDDD Horti meg hogy a faszomba nem pontozódott ki :DDDD
Ma gyengén ment de a 43 -20 büntető azért odabasz.

Ritka türhő lett ez a Pécs, a szimpi csapatból.

Pécsidrukker99
Olvasó

Értem, szóval egy csapat neked addig szimpatikus, amíg nem veri meg a csapatodat.

Mexx92
Olvasó

Mert a ti csapaatotok aztán rohadt sportszerű volt. Amikor Diggset faultátok akkor jó hogy nem sérült meg. Amit a végén a szurkoló társai műveltek az még gusztustalan. Bemutogatni a B középbe mert nem viselik el hogy megverrünk titeket az nagyon sportszerű. Örüljenek hogy nem lettek megverve. A meccsen meg a 3.negyedben meg felhozott titeket ez a 3 patkány. Szóval ide meg oda is tévedtek. Nem ezen múlt hanem inkább azon hogy nálatok elfáradtak a légiósok. Nem akarok veled vitatkozni mert nincs értelme. Te másképpen láttad a meccset és én is, de abban egyetérthetünk, hogy mindkét fél részére tévedtek. Hajrá PVSK!

Jokic
Vendég
Jokic

Most a bírókra gondolsz remélem. Ezt Körmenden nem úszták volna meg verés nélkül.

Mexx92
Olvasó

Nemcsak a bírók hanem a kedves szurkolói társaitóknak is járt volna egy-két pofon. Nem véletlenül álltak a B közép ellé a biztonságiak amikor a nagyon bátor úriember bemutogatott. A szerencséjének köszönheti hogy a biztonságiak észnél voltak és nem történt nagyobb balhé

Mandula
Olvasó

Ezt hagyjuk! Én már láttam minden csapat szurkolóitól mutogatós elmerogyantat …

Feffo
Vendég
Feffo

1. Ne lógd el a nyelvtan órákat
2. Ha nincsenek a biztonságiak mi történik ? Leugrotok az emeletről vagy hogyan jöttök át a szemközti oldalra ? Te voltál az a 42 kilós kemény csávó akit hárman alig bírtak lefogni ? Nagyon vicces látvány voltál szemből 😀

Mexx92
Olvasó

Az nem én voltam hanem a szurkolótársunk aki kicsit felivott a garatra. Hidd el nincsenek ott a biztonságiak barátom akkor az egész B közép átrohan. De ez már történelem. A meccsnek vége ahogyan az én válaszom a feléd. További szép hétvégét!

Pvskpanthers
Olvasó

Én voltam akit a biztonsági meg állított jobb hogy igy történt

Cibona
Olvasó

Mexx hidd el a végen a belemenesnel nekünk kellett volna jönnünk de ettol meg nem biztos hogy nyertük volna .. a bírok a kosárlabda részei ez tetszik vagy nem de így van . Lesz olyan majd h nekünk kedveznek meg olyan hogy nektek nem szóval a végen kiegyenlítődik minden ! Most picit nektek kedveztek de nem mondom h ezért nyertesek szóval gratula a Pécsnek !!

Mexx92
Olvasó

Köszönjük szépen! Erre a 3 baromra még egy birkanyájat se bíznék nemhogy egy kosárlabda meccset. Ciffra Papp Minár Földházi és Benczúrnak abba kellene hagyni a játékvezetést. Nem valók már bírónak de hozzáteszem juh pásztornak sem

moldi56
Olvasó

Földházi már több mint 2 éve nem vezet az Olajnak,anno még Nyerges kérte.Azt a bravúrt vitte véghez,hogy Vojvodát kiállította,Milosevicset meg kipontozta nevetséges itéleteivel.

panther
Olvasó

Ez nagyon korrekt, így is lehet! Gratulálok!

AlbaCsávók
Olvasó

A harmadik negyedbeli “felhozás” alatt arra gondolsz, hogy 30-23ra nyertétek a negyedet 15 büntetővel?

Mandula
Olvasó

Azért az a 43 büntető odabasz…

Pécsidrukker99
Olvasó

Ha nem csapkodnak a játékosaitok annyit, akkor nincs ennyi büntető. Vagy ti Fehérváron hozzá vagytok szokva ahhoz,hogy csak minden 3-4. csapásért jár fault?

Mandula
Olvasó

Persze mind a 3 meccsen az volt a taktika hogy ,”csapkodjatok!” Igen persze…

Jokic
Vendég
Jokic

Aztán majd ne lepődjetek meg, ha nemzetköziben ezt nem kapjátok meg. Hentes Hortit pályára se tegyétek majd.

Freebulletz
Olvasó

Csapkodtak? Uramatyám…a festékben nem tudtak megmozdulni, mert ment a visszahúzás, kézimunka, semmi. Ellenben a másik oldalon hozzáértek egy pécsihez már ment a síp. Gyakorlatilag mindenben jobbak voltunk, csak ha így szét van tördelve a játék, meg megy a répázás büntetlenül akkor mit vársz, hogy megy a játék. Az a belemenés volt a csúcs, csak néztem hogy ezt nem meri befújni…de. És mi voltunk csak ennyire szabálytalanok, meg csapkodósok.

Mexx92
Olvasó

Ne ezzel takarodzatok. A második félidőben egy teljesen más Pécs jött ki. Az első félidőben kellett volna eldöntenetek meccset. Szóval a helyzetekben csöndben maradnék, mert teljesen más Alba jött ki. Ne rajtunk hanem a csapatotokat illetve az edzői stábot hibáztasátok. További szép hétvégét!

Mandula
Olvasó

Azt meg ne feled,hogy egy összeszokott Pécs ellen játszott idegenben egy új fehérvári csapat ahhoz képes nem rossz.

Pécsidrukker99
Olvasó

Gratulálok az Albának is, jól játszottak, de ma mi voltunk a jobbak. Lehet szidni a bírókat, de attól még nem lesz semmi. Hazai pálya? Hagyjuk már. Remélem idegenben is ilyen hazai pályát fognak fújni. Izgalmas meccs volt az biztos. Kár vitatkozni ezen, mert az eredményen nem változtat semmit.

MKE181
Olvasó

undormány fehervar

Mandula
Olvasó

Úgy mint te

csocsa
Olvasó

Múltkor ti daráltátok a Paksot,csssssst!!!

cino
Olvasó

Az utolsó perces belemenést nem észrevenni, csak szándékosan nem lehetett. Egyébként az Alba gyengén játszott és még így is pariban volt. Több kell, sokkal több ilyen jó “anyaggal” rendelkező Albától és akkor nem kell számolni a személyiket.

Jokic
Vendég
Jokic

Szándékosan elcsalta a végét. Na, nincs mit szépíteni ezen. Nem játszottunk jól, de még így is volt esélyünk. A bírók meg inkább eldöntötték.

panther
Olvasó

Gondolom, te sem hiszed el, amit írsz, nyilván az elkeseredettség beszél belőled. Nem az én tisztem megítélni, hogy ma jól játszottatok-e vagy sem, de azt megjegyezném, hogy most először szembesültetek egy határozott csapatvédekezéssel, az előző két meccsen ez nem volt annyira jellemző.

Azzal egyetértek, hogy sok tiszta helyzetet kihagytatok, de ezzel mi is így voltunk, különösen az első félidőben. És a büntetőket is pocsékul dobtuk.

Szerintem jó meccs volt, ma egy kicsivel jobbak voltunk, ennyi.

És akkor sem mentem volna a Dunának, ha netán kikapunk, mert azért ez mégiscsak egy játék, remélem ebben egyetértünk! 🙂

Cibona
Olvasó

En is néztem sajnos volt részrehajlás de ettol független gratula a Pécsnek remek csapatuk van de nekünk sem kell szégyenkezni a tavalyinál sokkal jobb csapatunk van örüljünk ennek a felsoharzra simán esélyesek vagyunk. Hajra Alba !!

Jokic
Vendég
Jokic

Fault arány: 19-30
Büntetődobások: 43-20

Mandula
Olvasó

Szép volt fiúk!Egy összeszokott Pécs ellen nem olyan rossz.
Csak a büntető!!!

Jokic
Vendég
Jokic

Végigszenvedtem a mindigfos közvetítését és ki merem jelenteni, hogy ezt a meccset a három rigót ELCSALTA. A Pécs 43!!!!!!!!! büntetőt dobhatott a mérkőzésen, 32 másodperccel a vége előtt -3-nál egy 100000000000000%-os pécsi belemenést védőfaltnak fújtak, amire még dobtak egy technikait is, és így eldöntötték a meccset. cziffra, minár, nyilas, senkiháziak vagytok!!! Kisebbfajta csoda, hogy még így is meccsben tudtunk maradni az utolsó percig. 43 büntető!!!!!!!!!! Undorító…

Pécsidrukker99
Olvasó

Te melyik meccset nézted? Bevallom, hogy volt ellenetek egy két hibás döntés a bírók részéről, de amit a Péccsel művelt ez a három senkiházi az már lassan nem a tévedés, hanem a csalás határán mozgott. De lehet, hogy az elfogultság miatt mindketten tévedünk. Ez csak úgy derülhet ki, ha valaki külsős mond véleményt róla. Mindenesetre hajrá Pécs!!

Jokic
Vendég
Jokic

Uram atyám… Mit műveltek le veletek? Nem dobhattatok 60 büntetőt? Szerinted a végén nem volt belemenés, amikor egy kosárnyi különbség volt a két csapat között? Tettek róla a bírók, hogy kettő legyen. Gusztustalan férgek.

magyargyerek
Olvasó

1-2 hibás döntés?😂

Pécsidrukker99
Olvasó

Légyszíves holnap nézd végig a meccset nyugodt fejjel 😉 semmi kis faultokat fújtak be nektek kompenzálni arra, hogy nálunk a sportszerűtlengyanús ütéseket szó nélkül hagyták. Bocsáss meg ha nem egy a véleményünk, legközelebb talán normális bírói felhozatallal kiderül, hogy ki a jobb. 😉

Jokic
Vendég
Jokic

Belemenés volt az utolsó percben vagy nem? Kíváncsi vagyok a véleményedre. 🙂

Pécsidrukker99
Olvasó

Szerintem mindenki eldöntheti, hogy mi volt. Vitatható volt, egy videózást megért volna. De szerinted nyertünk 5 ponttal? Kíváncsi vagyok a véleményedre.

Jokic
Vendég
Jokic

Vitatható. Az. 😀

Jokic
Vendég
Jokic

Lehet, hogy csak az utolsó percre gondolt…

magyargyerek
Olvasó

Remélem

SeatGeek
Olvasó

43 büntető…

Papika
Olvasó

43 ponttal már meccset lehet nyerni. :/

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés