Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Devonte Green: Rájátszásba akarok jutni a Pakssal!

Az ASE idei szerzeménye beszélt a magyarországi tapasztalatairól és még az NBA-ről is.:

:

Mint újonc Magyarországon, az első kérdés elég egyértelmű, hogy érzed magad nálunk, főként Pakson, mik az első benyomásaid a csapatról?

DG: Nagyon szeretem a csapatot, úgy érzem hamar sikerült beilleszkednem. Jó a viszonyom az edzőmmel is, sokat segít nekem nap mint nap. Paks egy kisváros, de igazából nincsen ezzel bajom, összességében minden rendben velem.

Beszéljünk egy kicsit az NB1-ről. Azt kaptad amit vártál a bajnokságtól? Gondolok itt elsősorban a játék sebességére, a fizikalitásra, és a csapatok képességeire. 

Igen, ez egy erős liga, minden csapatnak vannak jó képességű játékosai. Amikor először Európába kerültem nehéz volt megtanulni a lépésszabályt, azt, hogy itt van sportszerűtlen hiba és még sorolhatnám, ezen már túl vagyok, úgy érzem jó döntést hoztam mikor Paksra és Magyarországra igazoltam.

Devonte Green – Fotó: ASE/Facebook

Mi a legnagyobb különbség az európai és az amerikai kosárlabda között a szabályokon kívül?

Teljesen más a kettő. Itt sokkal inkább a csapatjáték kerül előtérbe, taktikusabb kosárlabda az európai, és a védekezés sokkal nagyobb hangsúlyt kap.

Két győzelemmel kezdtétek a szezont, aztán két szoros vereség következett. Mit gondolsz miben kell javulnotok, hogy újra eredményesek legyetek?

Lepattanózásban mindenképp javulnunk kell, támadásban jobban kell összpontosítanunk, túl sok labdát adunk el és szükségünk van rá, hogy a dobásaink beessenek. Úgy érzem, a helyzeteink megvoltak a Kaposvár és a Sopron ellen is, hiszek benne, hogy megfordul a szerencsénk.

Mi az elvárásod magaddal szemben és csapattal szemben a szezonban?

Rájátszásba akarok jutni, és tudom, hogy ez a csapat képes is rá. Magammal szemben főként az, hogy egyre jobban beilleszkedjek a játékrendszerbe, amitől komfortosabban fogom érezni magam a pályán.

Az utolsó két kérdés kicsit könnyedebb. Hajnalban kezdődik az NBA új szezonja, kinek lesz jobb idénye? A Memphis Grizzliesnek vagy a New Orleans Pelicansnak?

Aha, látom mit akarsz ebből kihozni… – utal Devonte arra, hogy bátyja Danny háromszoros NBA-bajnok kosaras a Memphis játékosa, míg unokabátyja Willie a New Orleans Pelicans vezetőedzője. Szépen nyomás alá helyeztél, jól van, tetszik… A Memphis Grizzlies-nek egyértelműen! Már Danny odaigazolása előtt is nekik szurkoltam, Ja Morant játékát nagyon bírom.

Már csak két döntőst és egy győztest kérnék tőled!

Keletről szerintem a Milwaukee jut be, nyugatról a Clipperst mondom, ha egészségesek tudnak maradni. A bajnok pedig legyen a Bucks!

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés