Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba több párharc is elhúzódhat akár öt meccsig is

Állandó szakértőnk szerint a Kecskemét és az Alba is idegenbeli győzelemmel kezd.:

:

Szerda este négy találkozóval megkezdődik a 2021-2022-es szezon rájátszása. Állandó szakértőnk, Déri Csaba mondta el a várakozásait a mérkőzések kapcsán.

– A rájátszás a sava-borsa a kosárlabdának. Szerencsére már lehet mérkőzésekre menni, örüljünk neki, hogy nincs koronavírus. Szeretném azt, hogy ha teltházak előtt zajlanának a meccsek, jó lenne, ha a legvégső izgalmakig elmennének a párharcok. A magam részéről minden játékosnak, edzőnek, szurkolónak egészséget kívánok és sok sikert. Rendkívül bízom abban, hogy a játékvezetői kar hozza a tudását, én magas szintűnek tartom őket, nekik is sok sikert kívánok. A kosárlabda minden résztvevőjének ez egy ünnep, azt szeretném, hogy ha ez a másfél hónap erről szólna. Hajrá magyar kosárlabda! Nem szeretném már leírni sokadszorra, hogy melyik csapatnak mi az erőssége és hogy mit kell kivédeni, ezt már mindenki pontosan tudja. Most jöjjenek a fő mutatványok.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák: A Falco óriási fölénnyel nyerte az alapszakaszt és a felsőházban is magabiztosan őrizte meg az első helyét. A papírforma szerint ez akár 3-0-ás eredményt is hozhatna. Egy rendkívül motivált Szombathelyre lehet majd számítani, szerintem nem múlt el nyomtalanul a március 31-i, csütörtök délután 13:00-kor lejátszott meccs a Magyar Kupában. Becsületbeli ügy kell, hogy legyen ez a sárga-feketéknek, ezt egy módon lehet elfeledtetni, ha a Falco magabiztosan abszolválja a negyeddöntőt. Meg kell említeni, hogy Magyarországon a Szombathely prémiumrendszere a legelőremutatóbb, ez is a motiváció mellett szól. A vasiak az utóbbi években rendszeres résztvevői a döntőknek és a nemzetközi porondnak köszönhetően megszokták már, hogy playoff ritmusban játszanak és azt is, hogy magas szinten kell teljesíteniük. Úgy tudom, hogy Váradi Benedek már rendelkezésre áll, de csak rendkívül indokolt esetben vetik be, később tervezik a szerepeltetését. Kovács Benedek is a rájátszás későbbi szakaszában csatlakozik be, mindenki más játékra készen áll, egyértelmű esélyesnek tartom a Falcót. A Szeged az utolsó két szezonja miatt minden dicséretet megérdemel, tiszteljük őket a harmadik helyért, valamint a klub idén részt vett az Európa Kupában is. A Magyar Kupa pedig már egy hősköltemény volt a részükről. Volt esélyük a hatodik hely megszerzésére is, a bombaformában lévő Oroszlányt kellett volna hazai pályán megverniük ezért, de ez nem sikerült. Összességében 3-0-át tippelek erre a párharcra, a Falco motiváltsági szintjét, a játéktudását olyan szintre teszem, hogy ezt tudja is realizálni és a végső győztesnek is őket várom, mert egyszer meg lehet verni őket, de azt nem látom, hogy ezt háromszor ki tudná megtenni.

Déri Csaba úgy érzi, hogy a Falco lesz a bajnok és Perl Zoltán idén is a rájátszás és a döntő MVP-je lesz. Fotó: hunbasket.hu

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: A tavalyi döntős és az idei kupagyőztes, akár tízemberes rotációt is alkalmazó Szolnok fogadja remélhetőleg komplett kerettel a hetedik helyezett, hat felnőtt játékost és három fiatalt – Kiss, Kucsera és Ivkovic – alkalmazó Kecskemétet, amely bravúros középszakaszbeli teljesítménnyel érte el a rájátszást. Lényegesen szűkösebb a vendégek kerete. A mezőny talán két legszervezettebb kosárlabdát játszó csapata találkozik, az aktuális feladatokra ez a két vezetőedző készíti fel a legprecízebben az együttesét. A Szolnokot abszolút esélyesnek tartom, de a rájátszás lélektanát és különlegességét tekintve egy nagyon nagy meglepetést teszek most, azt gondolom, hogy a KTE elveszi az Olajbányász pályaelőnyét az első meccsen. Közel van a két város egymáshoz, remélhetőleg Szolnokon és Kecskeméten is teltházas kosárlabda-ünnep lesz. A végére 3-2-es szolnoki továbbjutást jósolok, fordulatos párharcot várok. Mindkét gárda tudja az ellenfél gyengéit és erősségeit, erre nagyon nagy precizitással fel is fognak készülni. Lehet, hogy lesznek kevésbé látványos mérkőzések, de izgalomban nem lesz hiány.

Állandó szakértőnk szerint Cakarun a Szolnok kulcsembere, az in&out játék mozgatórugója. Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Egis Körmend – MVM-OSE Lions: Ellentétes irányokat veszek észre ennél a párharcban. A Körmend így, vagy úgy, de nagyon sok mérkőzést nyert az idei bajnokságban, teljesen megérdemelte a harmadik helyet. A vasiakkal kapcsolatban minden esetben szeretném kiemelni, hogy nekik van a legerősebb hazai pályájuk. Az átlagoshoz képest is jobban érzik a szurkolók a rájátszást. Az Oroszlány az újkori történelmében most játszik először playoffot. A tendenciák viszont eltérőek. A Körmendnél az utóbbi másfél-két hónapban nem olyan színvonalon megy a játék, mint az azt megelőző időszakban. Ennek összetett okai vannak, nem is kell mindig firtatni, a lényeg, hogy hiába nyer mérkőzéseket a csapat, nem azt a teljesítményt nyújtja, mint amit tudna. Az irány nem pozitív, döcögősen megy a szekér. Az Oroszlány azzal, hogy Mesiceket és Calhount leigazolta a jó korban lévő, tapasztalt játékosok mellé gyakorlatilag kialakított egy nyolcfős, felnőttekből álló rotációt. A középszakaszra iszonyatos módon összeálltak, sikerszériában vannak és míg a Körmend meg-megtorpan, addig az OSE gárdáját egy száguldó vonathoz tudnám hasonlítani. Elképesztő sportformában vannak, önbizalommal rendelkeznek, a csúcsteljesítményük közelében játszottak az elmúlt időszakban. Azt gondolom, hogy akár már az első találkozón is tudnak meglepetést okozni, nem zárom ki a vendég sikert, de körmendiként úgy érzem, hogy 3-2-re a vasiak nyerik a párharcot.

Wesley Gordontól várja a legmeghatározóbb teljesítményt Déri Csaba. Fotó: hunbasket.hu

Sopron KC – Alba Fehérvár: Úgy tudom, hogy a Sopron komplett csapattal tud kiállni, nekik plusz motiváció, hogy háromszor tudták legyőzni az Albát. Különös jelentőséggel bírt az utolsó egymás elleni találkozójuk, akkor Székesfehérváron győzött az SKC. Szerintem ez még bent van a lelkekben, de az nyilvánvaló, hogy nagyon közel van egymáshoz a két gárda. A rájátszás már egy teljesen más kategória. A vendégeknél Stark most sem lép pályára, de mivel hosszabb ideje maródi, ezért a fehérváriak meg tudják oldani a pótlását, ezt meg is mutatták már. Bármelyik meccsen bármit el tudok képzelni, azt is, hogy ötmeccses párharc lesz, azt is, hogy idegenbeli sikerek születnek majd, akár bármelyik klubnál összejöhet egy 3-0-ás győzelem, de akár egy 3-2-es is. Aki meg tudja mondani ennek a párharcnak a kimenetelét, az nagyon ért a kosárlabdához. Most azt mondanám, hogy a Sopron 3-2-re hozza a csatát, de az első mérkőzésre meglepetés Alba Fehérvár győzelmet teszek a játék kedvéért.

Állandó szakértőnk úgy véli, Vojvoda Dávid lehet az X-faktor a párharcban. Fotó: hunbasket.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
voldemortLajosMivanmivanLaci bácsifekete_lista Recent comment authors
voldemort
Olvasó

Mivanmjvan és Laci bácsi 🤣🤣🤣🤣 upsztiri🤣🤣🤣🤣

Lajos
Olvasó

Merész tippek…
Sopron-Alba: 3-1
Olaj-Kecsó: 3-0
Falco-Szeged: 3-1
Mte-Ose: 2-3

Mivanmivan
Olvasó

Csabikám, kevés volt a kannásbor? Vagy túl sok?

Laci bácsi
Olvasó

Ülj le egyes!
Még hogy a Kecso elveszi a pálya előnyt… Ittál Te rendesen?

fekete_lista
Olvasó

Sokan bántjátok a BB1-t, hogy nem tudnak helyesen írni/fogalmazni.
De, aki képes Déri Csabát magyarra lefordítani, annak jár az elismerés!

Vulcano
Olvasó

Legyen igazad Gumi!🔥
Benivel meg a párharccal is kapcsolatban🙏

Golo Batio
Olvasó

Na akkor mutassuk meg, hogy nem mi leszünk az egyetlen csapat amelyik meccset se nyer–nem lesz könnyû persze. Hõs Szedeák!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés