Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint otthon veri a Nyíregyháza a Debrecent

Állandó szakértőnk szerint egyedül a Szolnok tud most idegenben nyerni.:

:

Nem sokat pihenhettek a csapatok, a csütörtöki játéknap után újra pályára lépnek a játékosok. Állandó szakértőnket, Déri Csabát kértük meg, hogy elemezze ki a párosításokat:

HÜBNER Nyíregyháza BS – DEAC-Tungsram: Mindkét csapatnak gratulálok a Magyar Kupa nyolcba jutásához. A hazai együttessel kezdeném, a Mohácsi Máté – Pethő Ákos páros egy komoly együttest hozott létre és újoncként kupa résztvevőnek lenni mindig nagy eredmény. Egy érdekes utat járt be a Nyíregyháza. Hat vereséggel kezdték a szezont, de utána hétből hatszor nyertek. Gyakorlatilag a Tóth Gergely – Manny Suárez “csere” után indultak el, ahogy a chilei megjelent a gárdánál, elkezdődött a győzelmi széria. Mindenkinek megvan náluk a szerepe, de azt láthatjuk, hogy extrém módon a légiósokra épül a keretük. Közülük is kiemelném a Johnson-Bryce hátvédpárt, de az 50%-kal triplázó Suárez mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Ők hárman magyar szinten extra külföldinek számítanak. Érdekesség, hogy fiatal játékos létére Kiss Benedek 46%-os tripladobó, vele karöltve Mokánszki Máté megoldja az U23-as szabályt, de a többi játékosnak is megtalálták a szerepét. A DEAC-Tungsram hét győzelemmel rendelkezik. Egy jó szezonkezdet után bukdácsolt, úgy nézett ki, hogy a Magyar Kupába se tudnak bejutni, ekkor viszont reagált a vezetőség. Edzőt és játékost is cseréltek. Ne felejtsük el, hogy a csapatot sérülések és betegségek is sújtották, Tóth Ádám és Dzeletovics is több mérkőzést volt kénytelen kihagyni, míg Valerio-Bodon Vincent, az egész mezőny egyik legjobb U23-as játékosa hosszú időre kidőlt. Így is győzelmi szériába kerültek. A Debrecen jobb anyagból áll, de én most egy nyíregyházi győzelemre teszek a hazai pálya előnye miatt ezen az igazi kelet-magyarországi rangadón.

Déri Csaba szerint Becsky Istvánék jó döntéseket hoztak. Fotó: kosarlabda.deac.hu

Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: A vendég KTE az elsők között biztosította a helyét a kupában. Hét győzelmük van, de azt látni kell, hogy az utóbbi időben becsúszott három vereség is, igaz ezek a Falcótól, a Debrecentől és a Körmendtől jöttek. Minden dicséret megilleti őket az eddigi szereplésükért. Az öt légiósra és Wittmannra épül a Kecskemét, a fiatalok még csak időszakosan tudnak hozzátenni a játékukhoz. Ha ebből kiesik valaki akármilyen ok miatt, akkor nagyon sérülékeny a keret. Mindkét csapat három vereség után van. A Kaposvár idén hektikus formát mutatott, náluk az volt a terv, hogy a négy stabil alapot adó légióst a Hendlein-Csorvási-Krnjajszki hármas egészíti ki, míg az U23-as szabályt a Plézer-Puska-Paár trió oldja meg. Ez nem mindig sikerül, az alapelképzelés – ami nem volt rossz – nem mindig jön össze a pályán. Náluk is igaz, ha innen kiesik valaki, akkor nagy gondba tudnak kerülni. A KKK is veszélyzónában van, felrémlik náluk az alsóház, felsejlik a play-out réme is. Egyébként ezt a lebonyolítást végtelenül igazságtalannak tartom, ugyanis, ha valaki lejátszik 26 alapbajnoki mérkőzést és utána hatot az alsóházban, tehát 32 találkozó után tök utolsó egy csapat, akkor az én igazságérzetem miatt az az együttes essen is ki. Nem fair, hogy valaki egy rosszul sikerült mérkőzés miatt ki tud zúgni az élvonalból. Valamelyik gárda negatív szériája megszakad, én most egy kaposvári győzelemre tennék.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olajbányász: A szegediek szintén hektikus teljesítményt nyújtanak. Ők egy hétemberes rotációt terveltek ki, de a négy légiósból csak a Persons-Cook páros hoz kiegyensúlyozott teljesítményt, míg az Alston-Hunt magasember-szekció gyakorlatilag a gyenge és a közepes teljesítmény között ingázik. Emiatt nem stabil a Szeged. A magyarok közül a Keller-Kerpel-Fronius-Bognár trióból mindig előrelép egy főszereplő, elsősorban ez Bognár szokott lenni, aki légiós szintet hoz, ő egy igazi húzóember. A tavalyi döntős Szolnok keretét én úgy érzem, hogy a nyáron nem sikerült megerősíteni, ezt mutatja a FIBA-kupás szereplésük is. A sikereik eddigi alapja az öt jó légiós és a nagyon jó munkát végző, Gasper Potocnik vezette szakmai stáb. A honi pontvadászatban a 11 győzelem szuper teljesítmény, de nem igazán meggyőzőek. Példának okáért a legutóbbi meccsükön 108 VAL-pontot értek el, abból 102-t a légiósok hoztak. Szépen teljesítettek az Oroszlány ellen, ehhez kellett a szív, a fej és a fantasztikus közönségük. Érdekes szituációban vannak, mert egy győzelemre vannak a Falcótól, kezdenek elszakadni az üldözőktől, már négy győzelemmel vezetnek a hét sikernél tartó csapatok előtt. A stabilitásuknak köszönhetően az alapbajnokságban és a középszakaszban is nehéz lesz behozni őket, de úgy érzem, hogy a végén maradnak a második helyen a Szombathely erejét tekintve. Egyértelműen rájuk teszek itt, mivel a Szegedet nem tudom kiszámítani, a Szolnoknak viszont nagyon nagy értéknek tartom a stabilitását.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK: A tabella alapján ez egy sima meccs, körmendi győzelem. Én is ezt várom. De a két klub tradíciója és a közös történelme miatt ez egy örökrangadó. A ZTE borzasztóan nehéz helyzetben van, a félidőben két győzelmük abszolút nem felel meg a klub tradícióinak. Én egy személyes dologgal vigasztalnám őket: 2014-ben, amikor a családommal Székelyföldről hazajöttünk Magyarországra, amikor karácsony előtt átléptük a Királyhágót, akkor a Körmend ugyanilyen helyzetben volt és a klub az egyik legmélyebb válságát élte éppen. Vezetőedzőként nekem jutott az a feladat, hogy megmentsük a szezont, mi akkor rögtön hat győzelemmel kezdtünk, hogy aztán egy új sikerkorszaka kezdődjön a piros-feketéknél. Nekem abban vezetőedzőként, aztán sportigazgatóként, játékosmegfigyelőként, humán logisztikusként a légióskontingensért feleltem, valamint ifiedzőként is jutott feladat. A Zalaegerszegnek is kívánok ez a mélypont után egy feltámadást és a következő legalább 6-7 évre a körmendihez hasonló sikerkorszakot, de szerintem még nem ezen a meccsen kezdik meg ezt.

Állandó szakértőnk szerint már most látszik Zollner teljesítménye. Fotó: Alba Fehérvár Facebook

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE: Az Alba hétfőn fogadja a Paksot, csütörtökön pedig jön Szombathelyre. Azt a meccset én személyesen is megnézem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Szombathely elleni meccsig meddig jutott Matthias Zollner. Körülbelül el tudom képzelni, hogy mi az, amit meg fog valósítani a fehérváriaknál, már most három győzelemnél tart, egyértelmű változást hozott. A hazaiak nagyon jót húztak az új játékosaikkal, illetve Zollner ide hozatalával. Egyértelműen esélyesek hazai pályán, amit érvényesíteni is fognak a Paks ellen. A vendégeknél Gulyás Róbert új csapatot épít, edzőváltást határozott el, majd egy stabil csapatembert igazolt Goins személyében, míg Taylor sztárgyanús igazolásnak tűnik. Nekik most kettő idegenbeli meccs jön, az Alba után Szolnokra utaznak. Náluk is ott van a play-out réme, hogy onnan stabilan elkerüljenek még további változtatásokra van szükség. Nagy feladatai vannak még a Paksnak és a szakmai stábnak.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
VulcanoNonamedonnarummanyolcmegnyolcSajka Recent comment authors
Noname
Olvasó

A Falco miért halasztott jan.26-ra?
Négy napja játszottunk. Itthon.
Ennyi erővel inkább a debreceni meccset kellett volna halasztani az utazás miatt.

Vulcano
Olvasó

Szerintem megérdemeltek a fiúk pár nap pihenést egy BL továbbjutás után.

donnarumma
Olvasó

Ugyanezt tippelem én is

nyolcmegnyolc
Olvasó

Gumi legfontosabb mondanivalója a Szeged-Olaj előtt: a Falco a legerősebb. Kit érdekel a Falco? A Szeged legyőzését kell ma megoldani. A Falcot, meg akkor amikor velük játszunk.

Sajka
Olvasó

“A KKK is veszélyzónában van, felrémlik náluk az alsóház, felsejlik a play-out réme is. Egyébként ezt a lebonyolítást végtelenül igazságtalannak tartom, ugyanis, ha valaki lejátszik 26 alapbajnoki mérkőzést és utána hatot az alsóházban, tehát 32 találkozó után tök utolsó egy csapat, akkor az én igazságérzetem miatt az az együttes essen is ki. Nem fair, hogy valaki egy rosszul sikerült mérkőzés miatt ki tud zúgni az élvonalból. ”

Ebben tökéletesen igazat adok Guminak, bár ez nem biztos, hogy tetszene az alsóházban lévő csapatoknak, főleg a ZTE-nek.

paprika
Olvasó

A “humán logisztikus” mivel foglalkozik? Kiönt még kétszer 3 deci kannásbort négyszer?

tortajanos
Olvasó

A bajnokság alakulása:
https://kepkuldes.com/image/JAZU7i

Director
Olvasó

Gumi nagyon szeretne Zalaegerszegen szakmai igazgató, másodedző vagy bármilyen titulusban dolgozni ehhez megis tesz mindent.Hétről hétre Isteníti a városvezetést és Stáricsot, de egyet elfelejt!Pont ezek az emberek hoznak meg olyan személyi döntéseket ami miatt itt tart a klub, legyen az el hibázott igazolás vagy rémgyenge edzők!Déri Úr!Korrektebben ha lehet!

Feffo-ZTE
Olvasó

Ebben van valami.
Korrekt akar lenni a csávó (alapvetően az is), de kicsit sok volt már a szimpátiából, kiváncsian olvasnám hallgatnám úgy is, hogy kritikát fogalmazna meg a Fideszes banda irányában. Oké, hogy van pénz, de annak elköltése gyalázatos.

Pojaca
Olvasó

Igaza van Gumi bácsinak amit a playoutról ír, a KKK-Kecsó meccs hozzászólásánál. Ténleg igazságtalan ez így.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Jó írás, akár lehet ez a forgatókönyv.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés