Connect with us

Bajnokság

Déri Csaba szerint látványos meccsen veri az Alba a Falcót

Állandó szakértőnk mondta el a várakozásait az utolsó fordulóval kapcsolatban.:

:

Az utolsó fordulójához érkezett a férfi élvonal. Déri Csaba, állandó szakértőnk mondta el a várakozásait a szombati játéknappal kapcsolatban.

– Mindenekelőtt szeretnék megjegyezni egy-két dolgot: Egy rendkívüli évnek az alapszakasza reményeink szerint holnap véget ér. Ugyanakkor ér véget, mint általában szoktak az eddigiek. Az MKOSZ az elején bizonytalan volt, de főleg a válogatott szünet után borzasztó következetesen, precízen lebonyolította, megszervezte a bajnokságot. Mindenképpen jár a gratuláció a kluboknak, az egészségügyi stáboknak, a fegyelmezetten viselkedő szakmai vezetőségeknek és a játékosoknak is. Nem elhanyagolható megemlíteni a további résztvevőket, értem ezalatt a játékvezetőket, mindenkinek a családját. Hiányérzetem van a tévével kapcsolatban, hogy akár több mérkőzést is adhattak volna, hiszen a szurkolók voltak a legnagyobb vesztesei ennek a pontvadászatnak. Voltak minőségbeli problémák a mindigóval, de aki nagyon akarta, tudta követni a bajnokságot. Divatos dolog mindig a tévét, az MKOSZ-t és a mindigót szidni, de én mindenképpen gratulálnék mindenkinek a lebonyolításhoz. A légiósoknak is jár a dicséret, akik a családjuktól távol, gyakorlatilag bezárva tudtak edzeni és teljesíteni, ez rendkívüli fegyelmezettségre vall.

OSE Lions – Egis Körmend: Az Oroszlány egy nagyon rendezett vezetői és szakmai háttérrel rendelkezik. Az OSE idei csapatával kapcsolatban az jut eszembe, hogy közepes légiósokkal álltak ki az idén, akik közül mindig egy-kettő elő tudott lépni vezérré. Behatárolt képességű magyar magjuk van, akik szintén csak időszakosan tudtak hozzátenni a teljesítményhez. Kiszámíthatatlan volt az U23-as játékosanyaguk, a fiatalok hektikus teljesítményt nyújtottak. Még ennek a közepes csapatnak is volt hazai pályán egy stabilitása és nagyon sokszor voltak közel a meglepetésekhez, ez a szezonjuk lehetett volna jobb. Ezzel a meccsel kapcsolatban is ki kell mondanom, hogy a Körmenden múlik a találkozó kimenetele. A vendégek az utóbbi időszakban kétszer nagyon simán kikaptak a Falcótól. Tehát a megyei rangadóra se – pedig fogadkoztak – tudtak úgy mentálisan felpörögni. Hiányzott az az igazi körmendiség, a Rába-parti vagányság. Láttam olyan jeleneteket a Szombathely elleni rangadókon, ami méltatlan volt a körmendiséghez, régen nem tűrték volna meg az ilyen stílust Körmenden. Igazából védekezés nélkül játszottak a sárga-feketék ellen, így a szombathelyieknek nem is kellett kiadniuk magukból mindent, nagyon nagy biztonsággal tudták megnyerni a meccseket. Ugyanakkor láttam azt is, hogy milyen energiákat tettek bele a Szolnok elleni mérkőzésbe. Itt a városvezetés, egy tízezres Vas megyei kisvárosnak a városvezetése éjt-nappallá téve dolgozik azon, hogy ennek a csapatnak meglegyen az anyagi, tárgyi háttere. Nagyon rossz nézni, hogy ha maga a csapat ezt nem hálálja meg a pályán és nem látni, vagy csak időszakosan látni azt, hogy értik, hogy miről van szó. A meccsen egyértelműen körmendi győzelmet várok, ha a vendégek a Szolnok elleni arcukat mutatják. Ha nem és a JKSE vagy a Falco ellen mutatottakat hozza, akkor az OSE hazai pályán ki tudja harcolni a két pontot.

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Ma tizennégy napja, hogy az Alba nyert Pécsen. Két hete nem volt programja a csapatnak. Ezután a mérkőzés után a Magyar Kupa első napjáig tizenegy napja van a csapatnak. Tehát huszonöt nap alatt egyetlen egy mérkőzést játszanak. Ez így alakult most. Itt azon múlik a dolog, hogy ebben az időszakban hogyan kapják el a meccsritmust. Voltak apróbb problémáik, de már úgy tudom, hogy mindenki rendelkezésre áll. A Falco folyamatosan játszott, de gyakorlatilag az utolsó két hónapban nem tudtak együtt edzeni. Volt egy nagyon hosszú sérülése az Andersonnak, aztán a négy válogatottjuk három hetet volt karantén körülmények között a magyar nemzeti csapattal. Sérült volt Bruinsma, most Perlnek van kisebb problémája és Lake-nek is hosszúra nyúlik a bokasérülése. Sokat játszottak, de edzeni nem tudtak közösen. Nekik egy túlterhelt időszakuk ér véget ma, utána már tudják rehabilitálni a játékosaikat és fel tudnak már a rájátszásra készülni, együtt dolgozni. Szerintem mindkét csapat egy jóízű meccset tud játszani a felkészülés jegyében. Persze mindenki minden mérkőzést meg akar nyerni, ráadásul egy jó játék, győzelem után könnyebben megy a nemesebb feladatokra való készülés. Látszólag tét nélküli a párharc, de egy látványos, minőségi mérkőzést várok, Alba győzelemmel.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK: Nem látok tisztán az ASE mostani szituációjával kapcsolatban. Sok betegség, sérülés hátráltatta őket az utóbbi időszakba. Nyilván ez a klub belső ügye, ez az orvosi stábjukra tartozik. Ez a meccs a paksiaknak fontos a hatodik hely megőrzése érdekében. Úgy tudom, hogy a Kaposvárból csak a Révész Ádám fog hiányozni. A vendégeknek megvan a játékosanyaguk arra, hogy pótolják a magasembert. Teljesen kétesélyes meccset érzek, el tudok képzelni egy vendég győzelmet is és úgy gondolom, hogy meglepetésre a somogyiak fognak nyerni.

DEAC – PVSK-VEOLIA: Két, teljesen más lehetőségekkel rendelkező csapat játszik egymással. A DEAC két olyan együttest is ki tudna állítani, amellyel a Pécset le tudná győzni hazai pályán. A Debrecennek szüksége van erre a mérkőzésre, hogy bebiztosítsa a harmadik helyét .A hajdúságiakat alkalmasnak tartom arra, hogy akár a legmagasabb célokat is elérjék. A PVSK talán a legszerényebb költségvetéssel rendelkező klub. Négy légióssal játszottak eddig, nem cseréltek sem edzőt, sem külföldit. Odafigyeltek a fiatal játékosokkal való foglalkozásra, indítottak egy Piros-csoportos csapatot is ebből a célból. Egy nagyon kulturált struktúrát alakítottak ki, jár nekik a dicséret a Magyar Kupára való bejutásért. A lehetőségeikhez képest kihozták magukból azt, ami bennük van. Egyértelmű hazai győzelmet várok, de amíg a PVSK bírja emberrel és erővel, addig küzdeni fog.

Jászberényi KSE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Megint két ellentétes utat bejárt csapatról van szó. Sokadszorra elmondom, hogy nem szeretném minősíteni a JKSE őszi klubpolitikáját, illetve eredményeit, játékát. Méltatlan volt az A-csoport színvonalához. Aztán gondoltak egy merészet, elhatározták, hogy megpróbálnak bennmaradni. Azóta megerősítették a csapatot, edzőt is váltottak. Gyakorlatilag élet-halál meccset játszanak folyamatosan. Zalaegerszegen láttam őket, jár nekik a dicséret, külön kiemelném Colemant és Williamst, valamint Patai Benjamin meccselését. A Jászberény egy Kecskemét elleni győzelemmel megközelítheti a ZTE-t, amennyiben a zalaiak nem nyernek Sopronban. Ha ez a forgatókönyv megvalósul, akkor látótávolságon belülre kerülhetnek. A Kecskemét nem erre lett építve, én magam is a középmezőnybe jósoltam őket a szezon elején. De aztán itt minden történt. Voltak sérülések, a vezérnek hozott légióst ki kellett cserélni, aztán a koronavírus kétszer is beleszólt a csapat életébe. Rengeteg szerencsétlen meccsük volt, ahol partiban voltak, de nem tudtak nyerni. Erre a párharca hazai győzelmet tennék. Mindkét klubnál nyilván levonják majd a következtetést az év végén, remélem, hogy olyan szinten, hogy jobb szezont produkálnak a következő szezonban.

Szolnoki Olajbányász – Naturtex-SZTE-Szedeák: A Szeged az idei “bezzegcsapat”. Az én szívemnek is kedves az együttes, ők sem cseréltek edzőt, nem hoztak ötödik légióst. Pozitív, hogy három magyar játékost nagyon sokat játszattak. Szolnok győzelmet várok ezen a mérkőzésen, de a Szegedet egyértelműen alkalmasnak tartom a sikerre. A Szolnoknak jár a dicséret, megnyerték az alapszakaszt. Végig precízen védekeztek, nagybetűs csapatként küzdöttek hátul és támadásban is remekül játszottak. A konok, kitartó, akaratos játékuk eredménye ez az első hely. Nem minden esetben a játékban múlták felül az ellenfeleket, hanem a fizikalitásukkal, az egyéb hozzáadott értékekkel, a harcosságukkal. Képesnek tartom a Szegedet a győzelemre, de a Szolnokra tennék most.

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK: Mindkét klub rendelkezett azokkal az eszközökkel, amelyekkel egy rájátszásbeli csapatot lehetett volna építeni. Az idén ez a ZTE-nek nem sikerült, sőt, történelmi mélypontok közelébe került a csapat. A Zalaegerszegnél van öt légiós, dolgozott náluk két külföldi tréner és Heinrich Róbert, aki egy felkészült, jónevű edző. Van egy aktív válogatottjuk, aki valószínűleg megy az Európa-bajnokságra nyáron. A klubvezetésnek meg kell vizsgálnia, hogy hogyan akar tovább menni, ez az ő belső dolguk. A Sopron rendkívül szerény körülmények között dolgozik, elég erős szakmai hozzáadott értéket igényel az SKC vezetése. Az idén teljesítették a legjobb nyolcba jutást, jár nekik a dicséret. A mérkőzésen úgy tudom, hogy teljes kerettel, motiváltan állnak ki a ZTE ellen. A Zalaegerszeg is bravúrt akar csinálni, hiszen gyakorlatilag ugyanúgy élet-halál harc nekik minden meccs, mint a Jászberénynek. A papírforma alapján mindenképpen a Sopronra teszek, de a vendégekben is látom a potenciált.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
kapuskiralyVulcanoCsippaHubie Brown Recent comment authors
kapuskiraly
Olvasó

Szerintem is vagy a házigazda, vagy a vendégcsapat nyer mindegyik meccsen. De lehet, hogy hosszabbítás is elképzelhető. De ismétlem, lehet. Mert volt idő felkészülni, tizedelni a sérülteket és kibírni, hogy nincs szurkoló meg tévé.
Lehetek én is szakértőtök srácok? 😉

Vulcano
Olvasó

Divatos szidni az MKOSZ-t és a Mindigot? Biztos minden ok nélkül szidjuk őket. Hisz tökéletesen végzik a munkájukat, mi meg csak szeretünk gyűlölködni. Nyilván.

Csippa
Olvasó

Azért egy ennyire tartalékos, rövid Falco ellen, két vezér nélkül csúnya lenne, ha nem nyerne az alba. Ráadásul Fofó egész szezonban arra panaszkodott, h nem tudnak készülni, épitkezni, mert túl sűrű a bajnokság, most aztán volt és még lesz is idejük, ahogy az alapszakasz előtt is nekik volt a legtöbb. Ha ez nem volt elég, akkor semmi sem. Ráadásul a Falco sztem már semmit nem akar kockáztatni, csak éljék túl ezt a meccset sérülés nélkül.

Hubie Brown
Olvasó

Lake-nek bokasérülése van? Nekem térdnek tűnt a látottak alapján.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés