Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint két párharc már most véget ér

Állandó szakértőnk egy ötmeccses szériát vár a Szolnok-Soprontól.

  •   :

:

Jön a negyeddöntők harmadik fordulója, ahol akár három továbbjutó is lehet már a nap végére. Állandó szakértőnk, Déri Csaba mondta el a várakozásait.

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC: Többször elmondtam már, hogy én úgy érzem, hogy a Szolnok a március eleji, Alba elleni idegenbeli győzelem estéjén volt a csúcson. Azóta nem játszik azon a szinten és ennek rengeteg oka van, de nekem csak sejtéseim vannak, hogy ezek mit lehetnek, nyilván a szolnoki vezetőség és az edzői stáb tud ebben konkrét véleményt mondani. Ennek ellenére én hazai győzelmet várok. Az Olajbányász nagyon szervezett csapat, szervezett védekezési és támadási struktúrával. Fizikálisan fel fogják őrölni a Sopront, le fogják védeni az SKC karakteres támadásait, illetve limitálni fogják az ellenfél extra légiósait. Ha eltalálják azokat a rotációkat, ami optimális – tehát nem túljátszani a csapatot -, akkor a végjátékhoz közeledve egyre jobban kidomborodhat a különbség a felek között. Úgy érzem, hogy a Szolnok ha hoz egy 60-70%-ot, akkor nem tud kikapni hazai pályán a Soprontól. Azt várom a későbbiekben, hogy mindenki nyeri a hazai találkozóját és megy ötmeccses széria kerekedik ki ebből, a playoff minden izgalmával együtt.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend: A Falcóról az a véleményem – és ezt elmondtam többször, több helyen is -, hogy extra magyar anyaguk van, nekik van a legjobb edzőjük és egy rendkívül szervezett klubról beszélünk. Az idén viszont szerintem a légióskontingens kiválasztása nincs a klub szintjén. Hogy ha ezt sikerült volna ehhez a szakmai munkához és ehhez a klubhoz igazítani, akkor ennek a csapatnak még kikapni se szabadott volna a magyar bajnokságban. Sok szombathelyi barátom mondja azt, hogy ha jobban sikerül a légiós játékosok szinkronizálása a magyar anyaggal, akkor még a szoros meccs is kevésszer fordult volna elő a Falco esetében a honi pontvadászatban. Ennek ellenére olyan szakmai fölényben vannak és olyan modern kosárlabdát játszanak, hogy szerintem egyértelműen behúzzák ezt az összecsapást és 3-0-val jutnak tovább. A Körmendről többször elmondtam már, hogy az idei év nem sikerült, több sebből vérzik a történet. A városvezetés hozzáállása és lobbiereje csillagos ötös, a két legvérzőbb seb viszont a szakma és a közönség hiánya Az edzői stábok kiválasztása és a légióskiválasztás sem sikerült, én nem érzek egyértelmű szakmai irányvonalat. Az idei Körmend és az idei szakmai program nem felel meg a körmendi hagyományoknak, tradícióknak, ez méltatlan a körmendi kosárlabdázás múltjához.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE: Nekem teljesen kiesik az, hogy mi történik Pakson, abszolút nem vagyok képben a klubon belüli szituációkkal, erővonalakkal, rengeteg dolgot nem is értek. Én úgy tudom, hogy az ASE egy komoly anyagi háttérrel rendelkező klub. Év elején mindig egy meghatározó tényezőnek vélem a Paksot a magyar bajnokságban, de itt valami súlyos rendszerhiba van. Az okokat nekik kell tudni megtalálni. Itt voltak domináns játékosok, minőségi légiósok, nagynevű edzők, itt valami súlyos belső hiba lehet. Szintén a méltatlan szót használnám, kívánom a paksiaknak, hogy minél előbb oldják meg ezt a dolgot. Én jó szívvel gondolom komoly klubnak a Paksot, nagyon nagy szüksége van az ilyen klubokra a magyar kosárlabdának, de annak jól kell működnie. Hogy ha a szereplőket nézzük egyenként, akkor rengeteg értékes emberről van itt szó, de valahogy nem áll össze egy egységes képpé ez az egész. Ha a történetben van valami olyan, amihez sebészkés kell, akkor azt ki kell belőle tudni metszeni. A Szeged egy igazi jókedvű, vidám látványkosárlabdát játszik, hazai pályán meg fogja verni a Paksot és 3-0-val jut tovább. Ott remekül működik a légiósok és a magyar játékosok kémiája, Szrecsko Szekulovics engedi játszani a csapatot, rengeteg dolgot rábíz a játékosok kreativitására. Nem látok semmi olyat, hogy mivel tudna nyerni az ASE.

DEAC – Alba Fehérvár: Ez egy rendkívül izgalmas mérkőzés, ugyanis én a két játékosállományt nagyon erősnek tartom, szerintem mindkét keret alkalmas lehet arra, hogy amelyik továbbjut, az kiverje a listavezető Szolnokot és bajnoki döntőt játsszon, akár meg is nyerje azt. Mindkét csapat rengeteg problémán, sérülésen ment keresztül. Még egy közös van bennük, mégpedig az, hogy ez a magyar edzők csatája. Rendkívül örülök annak, hogy két ilyen felkészült szakember vezeti az együtteseket. Egyik a még mindig rendkívül fiatal Kovács Adrián, aki mellett dicséret illeti a klubvezetést is a bátorságáért, hogy kinevezték és azért, hogy nehéz időszakokban is kiállt mellette, ennek hozadékát a magyar kupaezüst is fényesen bizonyította. Jól döntöttek Becsky Istvánék. Szemmel látható, hogy amióta Mandicsot odatették mellé, ez egy nagyon erős edzői stáb. A másik oldalon a Kecskeméten kinevelt, de székesfehérvári születésű, egy minden szinten top edzői kvalitásokkal rendelkező Forray Gábor van, aki az egyik nagy reménysége a magyar edzői szakmának. Itt is dicséret illeti a kinevezéséért az Albás vezetőséget, illetve azért is, hogy fel se merült a szezon során egyszer sem, hogy ne álljanak az edző mellett. Érdekes a dolog, mert az Alba rögtön elvette a pályaelőnyt, aztán olyan önbizalommal játszott a második mérkőzésen, ami ritkán látható. Ennek ellenére én most egy debreceni győzelmet várok, de úgy érzem, hogy a párharcot 3-1-re behúzza az Alba. Ha a Fehérvár jut tovább, akkor is a legnagyobb dicséret illeti a DEAC-ot.

  •   
6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
PLWSrebornTesitoSárgaPárnaNusy Recent comment authors
WSreborn
Olvasó

Szerintem nem lesz 5 meccs, 3-1 lesz a vége vagy ide vagy oda

Tesito
Olvasó

Ha a Fehérvár jut tovább akkor a legnagyobb dicséret illeti a csapatot, mert pálya hátrányból sikerülne legyőzni egy hasonló képességű csapatot…

Nusy
Olvasó

Amúgy ma újra győzni fog a Körmend!!!

SárgaPárna
Olvasó

PS4-en?

PL
Olvasó

messze még a választás, addig a ps5 is összejön, csak dolgozz szorgalmasan!

😂😂😂😂😂😂😂

Nusy
Olvasó

Vagy az apád faszán!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés