Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Déri Csaba szerint csak a Kaposvár és a Falco örülhet majd vendégként

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a 22. fordulóval kapcsolatban.:

:

Budapesti Honvéd SE – Kometa Kaposvári KK

A két hetes válogatott szünet előtt a Honvéd is és a Kaposvár is jó formába lendült. A Honvéd nagyon erős hazai pályán, dominánsak, a Kaposvár pedig képes idegenben meglepetés okozni, ráadásul most megerősödtek a Brazíliában remek formában játszó Filipovity Márkóval, aki korábban színvonalas bajnokságokban játszott, nem véletlenül. Élete virágában van, a legjobb korban, ráadásul hazatért oda ahonnan indult, ahol édesapja is remek kosaras volt. Sok sikert kívánok neki, örülök, hogy ilyen képességű játékos újra a magyar bajnokságban játszik. A somogyiak alkalmasak arra, hogy a rájátszásba jusson, már öt légiósuk van, az edzőcsere is jól sült el, Márkóról pedig már beszéltem. Komoly mérkőzésre számítok és vendég győzelemre.

Arconic-Alba Fehérvár – Atomerőmű SE

Az Alba három győzelemmel van elmaradva a Falcótól, viszont a második helyük már biztos. Csapatukra jellemző, hogy hazai pályán jobbak, gyorsan játszanak, rengeteg könnyű kosarat szereznek. A csapat szekerét az öt légiós és Vojvoda húzza, de Kass és Balogh is tud beletenni a közösbe. Azt gondolom, hogy a szünet jót tett nekik, csak Vojvoda volt távolt, de Roberts és Dickey ügye rendeződni tudott, a csapat pedig pihenhetett. A Paksnál nem látok tisztán, nem rég cseréltek légiósokat, kíváncsi vagyok, hogy milyen formában vannak. Alba győzelemre teszek, de nem lepne meg, ha az ASE megnehezítené a dolgukat.

DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A DEAC-nak komoly feladatai vannak márciusra, lehetőségük van rájátszásba jutni és még a pályaelőny is meglehet. Ahhoz, hogy a Falco ellen bravúrt tudjanak bemutatni tökéletes játék kell, nem fér bele, hogy szokásuk szerint gyengén kezdjék a mérkőzést. A címvédő védekezése a legerősebb a bajnokságban, csapatjátékuk pedig rendkívül szervezett, nem hiába tartanak 17 győzelemnél sorozatban. A DEAC-nak 40 perces csúcsforma kell, különben nem lesz esélyük. A Falco keveset tudott együtt edzeni a szünet alatt, ez nehezíti a dolgukat, ennek ellenére mellettük teszem le a voksomat.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions

Az MTE négy győzelemmel vonult pihenőre, az OSE kettővel. Körmenden minden mérkőzéssel kapcsolatban elmondom amit most is, nekik van a legjobb hazai pályája, a közönség olyan légkört tud teremteni a katlanban, amely minden résztvevőjére nyomással, hatással van. A Körmend sok problémával küzdött egészség terén, de Basic megjelenése teljesen megváltoztatta a csapatot. Ha komplett a keretük, nem kérdés, hogy ők az esélyesek. Az Oroszlánynál úgy tűnik nagyot húztak Stevensonnal, minőségi keretük van, főleg a légiósok miatt, de az utóbbi időben a magyarok is sokat tesznek hozzá. Még van esélyük nyolcba kerülni, mindent meg fognak tenni ezért. Én most a Körmendre teszek.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A válogatott szünet előtti utolsó 10 mérkőzéséből mindkét csapat négyet nyert meg, hatot bukott el. A Szolnok játéka hektikus, ezen a két edzőcsere sem segített, sőt. Szolnokon hosszú ideig aranykorszak volt, a közönség nem szokott hozzá a gyengébb teljesítményhez és eredményekhez, ezáltal van egy türelmetlenség a klub körül. Nem azok a lehetőségeik, mint korábban, azt gondolom szükség van egy higgadtabb időszakra, sok változás érte a keretet egész évben, nehéz stabilizálni a formát, de ettől még a négybe várom őket. Azt hittem, hogy a Kecskemét jelenlegi szituációja miatt vagy igazol egy hatodik légióst vagy cserél egyet, legutóbb ez jól sült el, amikor Lukovicsot hozták. Információim szerint a vezetőség és a város biztosította ennek a lehetőségét, Sztojan Ivkovics azonban úgy döntött, nem változtat. Tisztelem ezt a döntést, bízik a csapatában. Összességében azt gondolom, a Szolnok hazai pályán megnyeri a mérkőzést.

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC

A Sopron ha a 10 meccses mintát követjük sokkal jobb formát mutat, azonban nekik jót tett a szünet, a DEAC elleni siker előtt négyből három mérkőzést elvesztettek. Ennek az is oka volt, hogy sok sérüléssel bajlódtak, most volt idő regenerálódni és beépíteni az új centert. Mind a két csapatnak kell a győzelem, a Sopron a pályaelőnyért is vetekszik, ami a viharos idénykezdet után nagy eredmény lenne. A ZTE jelenleg a vonal alatt van, nagyon nehéz a sorsolásuk van, győzelmi kényszerben lépnek pályára. Az edzőcsere után igazoltak egy ötödik légióst, majd Mishulát is lecserélték, sok idő nem maradt a beillesztésre. Azt gondolom a játékosállomány már rendben van, kérdés, hogy időben-e. A tét miatt zalaegerszegi sikert várok, de látom a fantáziát az SKC-ban, a legjobbjukat kell nyújtaniuk a hazaiaknak.

NKA Universitas Pécs – SZTE-Szedeák

Két olyan csapat találkozik, mely erős idénykezdet után nincs jó passzban. Mindketten jól kezdtek, karácsonyig két bezzeg-gárda volt, működött a szisztéma. Az utolsó 10 meccsen azonban az NKA 3-7, a Szeged pedig 2-8. A Pécs igazolt egy ötödik légióst, emellett a három igazolt játékosuk – Meleg, Kovács, Kerpel-Fronius – alkotja a keret gerincét. A Szeged ősszel bravúrok sorozatát mutatta be, érdekes, hogy pont Bailey érkezése óta nem találják magukat, nem működik a kémia. Új edző van, Nikola Lazics helyett Simándi Árpád tért vissza, ismeri a közeget, kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e vele a javulás. Pécsi sikert várok.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DudiCsakajótzterulezBorbély LajosRámen11-12 Recent comment authors
Dudi
Olvasó

Nagyon jöttek a tippek haver!!!
Ja, nem!!!!????????????????

Rámen11-12
Olvasó

Bencze Tamásék rosszul választottak tavaly nyáron légiósokat, Ruzsicska is kapufa volt. Edzőcsere, és három légiós cseréje után, ha nem jutnak a play-offba, az már a Török Róbert- Bencze Tamás felelőssége!

Borbély Lajos
Olvasó

A légiósválasztás teljesen lutri (ha csak vki. nem rabolja le folyamatosan az aktuális legjobbakat). Nézzed meg a többi csapatot, mindenki eszetlenül cserélgeti a légiósokat (A Falcot hagyjuk + azok nem cserélgetnek, akik kész, nálunk már bizonyított légiósokkal töltik fel a keretük nagy részét -jó sok pénzért…) A légióscserélgetésnek egy nagy előnye van: hihetetlenül kiegyensúlyozott a bajnokság. Hátránya: a klubvezetők mindenféle számonkérés és következmény nélkül rábökésszerűen váltogathatják/cserélgethetik – hatalmas pénzeket elszórva – a külföldieket. Nem szabadna pl. november 1 után egyetlen légióst sem cserélni. Pont. Ahol elszúrták a légiósválasztást, vagy lesérül, vagy lelép, lecsukják, stb. – annál a csapatnál “úgy jártak”,… Olvass tovább »

Csakajót
Olvasó

Ezt írtad :”Falco.. Akik kész, nálunk már bizonyított légiósokkal töltik fel a keretük nagy részét – jó sok pénzért…” aztaakurvaeget..
Ennyi balfaszságot 1 mondatba összehordani!? Ez már igen.
Ebben az 1 mondatban csak 4 állítás nem stimmel.
Ha valamit ennyire nem tudsz, minek reklámozod?

A többihez megjegyzem , sokmindenben jól írtad

zterulez
Olvasó

Az előző szezonban 5-ből 3 légiós kiváló, 1 jó, és 1 közepes választás volt. Óriási előnyünk volt, hogy senkit sem kellett elküldeni és senki sem volt komolyabban sérült,és jó volt a csapatkémia. Lényegében ennek volt köszönhető a várakozáson felüli jó szereplés. A mostani szezonban Ostojicon kívül az összes többi választás eddig szerintem hibás volt. Egyedül a J.D. Paige üti meg a tavalyi légiósok szintjét, mellette még tudnék érvelni, hogy miért lenne érdemes jövőre is megtartani. Nekem Hicks nem kedvencem, egyénileg jó statokat csinál magának, de általában a csapat kárára. Ruzicka nem volt alkalmas a kapott feladatra, de miután 14 csapatból… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés