Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Déri Csaba szerint az Alba, a Falco és a Szolnok is lezárja a párharcát

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a hétvégi mérkőzésekkel kapcsolatban.:

:

Arconic-Alba Fehérvár – Sopron KC

A Sopronnak az idei szezonban az edzőváltás után volt egy remek sorozata, azt követően viszont egyre több porszem került a gépezetbe, a rájátszásba azért sikerült bejutniuk. Az első két mérkőzésen voltak jobb időszakaik, de nem tudtak mit kezdeni az Alba extra támadójátékával, így 0-2-re áll szempontjukból a párharc. Korábban is elmondtam, hogy az Alba játéka áll hozzám legközelebb, látványosan, gyorsan játszanak, megvan a csapaton belül a hierarchia, ez Sopronban is látszódott. Kiemelném Vojvoda Dávid teljesítményét, ilyen dobóformát ritkán látni a magyar bajnokságban, jár neki a gratuláció. Egyértelműen hazai győzelmet várok, nem lehet félvállról venni, de ha a Fehérvár hozza a megszokott játékát, akkor nagyobb különbség is kialakulhat.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – NKA Universitas Pécs

Remek mérkőzés volt a második ebben a párharcban, a Pécs mindent megtett az egyenlítésért, abszolút egylabdás mérkőzés kerekedett ebből, Eads 3+1-es akciója után volt még labdája az újoncnak a győzelemért. Mindkét csapat győzelmet érdemelt volna, de így nagy lépést tett a továbbjutás felé a Szolnok. Az Olaj remek formába került a válogatott szünet óta, nagyon egyben vannak most, ráadásul lehetőségük van otthon lezárni a párharcot. Ennek megfelelően azt gondolom, hogy a Szolnok nem hibázza el az adandó lehetőséget és kivívja a továbbjutást már pénteken.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Budapesti Honvéd SE

Egész évben dicsértem a Honvédot a teljesítményéért – amint meg is érdemeltek -, most azonban az elmúlt két mérkőzésen ehhez méltatlan játékot mutattak, nem látok semmi olyan dolgot, ami akár egy mérkőzésre nagy változást hozhatna be, nem lepne meg egy újabb rajt-cél győzelem. A Falco szerintem félgőzzel is hozza ezeket az összecsapásokat, tudnak rotálni ami mindig fontos és önbizalom szempontjából is sokat jelenthet nekik az előtte lévő találkozók gyengébb teljesítménye alapján. Azt várom, hogy 3-0-s végeredménye lesz a párharcnak, bízom benne, hogy a helyosztókon újra visszatér az a Honvéd, amely az alapszakaszt befejezte és nagy bravúrral kiharcolta a rájátszásban való részvételt.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC

Nyilván nem mondok nagyot, hogy ez a legérdekesebb párharc jelenleg a rájátszásban, az sem lepne meg, ha öt mérkőzés döntene végül. Izgalmas mérkőzés volt az előző, az első félidőt a DEAC irányította, de a ZTE felülkerekedett a másodikban, azonban a hosszabbításra már nem maradt erejük fordítani. Az első meccsen a Debrecen nem vette fel a rájátszás ritmusát, a ZTE pedig nagy lendülettel ez könyörtelenül kihasználta, fontos lesz a kezdés ezen a mérkőzésen. A vendégek erőssége az Edwin-Mócsán-Drenovac-hármas, míg a hazaiakat alapvetően kiegyensúlyozottabbnak érzem. Szerintem folytatódni fog a sorminta a sorozat folyamán végig, minden csapat megnyeri a hazai mérkőzését és a Zalaegerszeg jut tovább.

Kometa Kaposvári KK – Egis Körmend

A Kaposvár továbbra sem tudta megszakítani rossz sorozatát, ez nagy csalódás, főleg ha megnézzük milyen reményekkel vágtak neki az alapszakasz utolsó mérkőzéseinek. A KKKK Oroszlányban is végjátékos meccset játszott, ami Remy Abell hiányzását figyelembe véve nem egy rossz dolog. A Paks ellen nagy kapaszkodással jöttek vissza, Filipovity ráadásul extra teljesítményt hozott, de megint nem tudták a maguk javára fordítani a találkozót. Nincs már lehetőségük hibázni, bele kell adniuk mindent, mert egy vereséggel nagyon leszakadnának a többiektől. A Körmendnek úgy kellett a győzelem a Szeged ellen, mint egy falat kenyér, egy igazi dobóverseny volt, egyik csapat sem védekezett, de a győztesen ne kérjük számon a színvonalat. Ki-ki meccset vizionálok, nem tudom, hogy a Kaposvár elbírja-e ezt a terhet, így a Körmend mellett teszem le a voksomat.

MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE

Az Oroszlány egyelőre nem a tudásának megfelelő szinten játszik a Playoutban, a Kaposvár ellen melléjük állt a szerencse is, így azt megnyerték. Az alapszakasz végén remekül kosárlabdáztak, de nyilván nagy csalódást jelentett nekik, hogy egy kosáron múlt nekik a rájátszást. Új bajnokság kezdődött számukra, de sem a Kaposvár ellen, sem Kecskeméten nem tűntek frissnek. Nagy formajavulásra van szükségük, a minőség megvan, így jó egyéni teljesítményeket várok tőlük és védekezésben is előre kell lépniük. Annak nagyon örülök, hogy a Paks kerete újra teljes, kiváltképpen Eilingsfeldnek. Jó formába lendültek, sorozatban három mérkőzést nyertek, ez önbizalmat adhat nekik a folytatásra. Én most az Oroszlányra tippelek.

SZTE-Szedeák – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A Szeged láthatóan fizikálisan és mentálisan is fáradtan érkezett meg az alsóházi rájátszásra a kupahétvége után, a Körmend ellen rettenetesen védekeztek és ezt nem tudták eléggé kompenzálni a túloldalon. Sok olyan probléma kiütközött, ami korábban nem volt jellemző rájuk, nem csapatként játszottak. A Kecskemét fontos mérkőzéseket húzott be, a körmendi különösen nagy siker. Ellentétes formát mutat tehát a két csapat, ha szervezetten, csapatként játszó KTE ellen nem mutat hatalmas javulást a Szedeák, akkor ismét bajba kerülhetnek. Én arra számítok, hogy a Szeged most rendezi a sorait és behúzza a mérkőzést.

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
YoWassupFamfanaticfantasticMotorosPojacadonnarumma Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Szerintem
Alba-Sopron H
Olaj-Pécs H
Falco-Honvéd H
Zte-Deac H
Kkk-Mte H
Ose-Paks V
Szeged-Kte V

donnarumma
Olvasó

Szerényen megjegyezném 7/7
Szerintem:

Honvéd-Falco V
Pécs-Olaj V
Deac-Zte H
Skc-Alba V
Paks-KKK H
Mte-Szeged H
Kte-Ose H

Pojaca
Olvasó

Anyagi erőforrást fel tudsz belőle mutatni? Ha nem, annyit ér az egész mint amikor a szabad levegőn elfingom magam!

donnarumma
Olvasó

Ezt jól megmondtad!!!! De anyagi erőforrást fel tudsz belőle mutatni? Így tudod mennyit ér..

Motoros
Olvasó

Potyás!
Szerényen megjegyezném, hogy
Deac-Zte X….
LOL!

donnarumma
Olvasó

Jelenleg x , hisz 1:1..
Nem baj ha buta vagy, de ne híreszteld;-)
Lolka Bolka

Pojaca
Olvasó

Xeljetek ti az alsóházba Mocis!

fanaticfantastic
Olvasó

Néztem is! Komoly volt! Gratulálok!

YoWassupFam
Olvasó

Ijjaaaj ez a legtrébb dolog amit ellehet követni???? utólag big dickel kérkedni, hogy eltaláltál vmit 7/7 lol… ha lehetne képet beszúrni szívesen beküldeném a tippmix pros screenshotom csak , hogy lásd hol kezdődik…;)

fanaticfantastic
Olvasó

Alba-Sopron H
Olaj-Pécs H
Falco-Honvéd H
Zte-Deac H
Kkk-Mte V
Ose-Paks V
Szeged-Kte H

fanaticfantastic
Olvasó

Eddig bejött mind

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hagyadmár!!

Joker
Olvasó

Gumi újra Körmendre tart, azért elfogult.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés