Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint akár a vas megyei finálé is összejöhet

Állandó szakértőnk több vendégsikert is vár a 13. fordulóban.:

:

A Magyar Kupa szempontjából kulcsforduló jön, több csapat sorsa is eldőlhet a 13. körben. Állandó szakértőnk, Déri Csaba elemezte ki a párosításokat.

– Ez lesz az alapszakasz 13. fordulója, ami nagy valószínűséggel a Magyar Kupa részvételéről is dönteni fog. Egy rendkívül érdekes kört láthatunk, amelyből a Falco-Nyíregyháza meccset már lejátszották, ott a szombathelyiek simán győztek hazai pályán.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – DEAC-Tungsram: A már hét győzelemmel rendelkező KTE fogadja a hat sikernél tartó, a bajnokcsapatot idén itthon eddig egyedüliként legyőző Debrecent. Láthatóan jó formában vannak a vendégek. Két ellentétes utat bejáró csapatról van szó, a Kecskemét nagyon szépen kezdte a bajnokságot, de az utóbbi időben a magas szekciójában több hiányzója is van. Karahodzsics úgy tudom, hogy nem léphet pályára, míg a Fazekas-Kucsera páros – amely egyébként az U23-as szabály alapköve az együttesnél – is kidőlt, ráadásul Körmendire sem számíthat a szakmai stáb. Gyakorlatilag Dramicsanin személyében egy magasembere maradt Forray Gábornak, őt Kiss Dávid segítheti. Ráadásul Jaramaz is sérüléssel fog játszani, míg Wittmann betegségből épül fel. Ritkán látható pechsorozata van a hazaiaknak, nincs meg sem anyagban, sem játékosszámban az az ereje a gárdának, amivel meg tudná verni a Debrecent. A DEAC-Tungsram edzőváltás után van, valamint játékost is cseréltek. Igaz, Valerio-Bodon Vincenten kívül Tóth Ádám játéka is kérdéses. Egyértelműen vendég győzelmet várok.

Tóth Ádám játéka kérdéses.

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK: A Sopron négyes győzelmi szériában van és így fogadja hazai pályán az elmúlt hat találkozóját elveszítő Zalaegerszeget. A hazaiaknál összeállt újra a Flevarakisz-Bors Miklós páros és úgy alakult, hogy Borisov hiányában “létrejött” egy amerikai kontingens, amely húzza a szekeret. Borisov is kezdi már visszanyerni a formáját, de a győztes csapaton ne változtass elv működhet. Ha ez az öt játékos mellé a magyar kiegészítők közül valaki csatlakozik, akkor megvan az ereje a győzelemhez SKC-nak, hazai pályán pedig bárkire veszélyesek. A tradícióból adódóan viszont ez a párosítás egy rangadó. A ZTE nincs jó formában, de érdekesség, hogy a Falco és a Szolnok ellen is jól játszottak, csak a végjátékban kaptak ki. Rengeteget tett a város és a klubvezetés azért, hogy az utóbbi három évben is komoly zalaegerszegi csapatot láthassunk, de ebben az időszakban a szakmai stábok folyamatosan hibás döntéseket hoztak és nagyon nehéz helyzetbe hozták a várost és a klubvezetést. Egyértelmű, hogy itt szakmaiatlanságról beszélhetünk. Már várom a ZTE-nek a feltámadását, előbb-utóbb el is fog kezdeni nyerni a csapat, viszont még nem Sopronban teszi ezt meg.

Szolnoki Olajbányász – MVM-OSE Lions: A Szolnoknak most már tíz győzelme van, a tavalyi döntősről beszélünk, ahol nagyon jó a klubvezetés és remek szakmai munka folyik. Viszont sajnos Pongó Máté kivételével elégtelennek látom a magyar anyagukat és az U23-as szabály is sújtja őket. Ezt láthattuk is a nemzetközi porondon, hogy öt légióssal erősek a magyar bajnokságban, viszont Európában ez kevés. Az Oroszlány is a külföldiekre épít, nekik is erősen behatárolt hazai anyaguk van. Az oroszlányi szakmai stáb és a klubvezetés tiszteletreméltó erőfeszítéseket tesz, stabilak, de nincs meg az idei OSE-ban a minőség és az átütő erő. Ilyen közepes magyar mag mellé lényegesen erősebb légióskontingens kellene ahhoz, hogy stabilan tudjanak jól teljesíteni. Mindkét együttesnél a külföldieken van a világ szeme. Jó szériában van a Szolnok, egyértelmű hazai sikert várok.

Déri Csaba szerint Pongó Mátén kívül elégtelen a Szolnok magyar magja.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár: Két 6-6-ra álló csapat csatája lesz ez. Mindkét gárda jó szériában van, Szegeden Alston feljött a Persons-Cook páros mellé, Hunt nem is játszott legutóbb, de nem is érzem őt igazán jó játékosnak, légiós szintűnek. A Szedeáknál mindig megtalálják azokat a magyar játékosokat, akikkel bárki ellen győzelmet tudnak aratni. Simándi Árpádnál látszik, hogy szervezettségre törekszik mindkét oldalon, sok ad hoc jellegű dolgot próbál megszüntetni és látszanak a karakteres edzői munkának az eredményei. Az edzőcserével és Smith érkezésével jó döntéseket hozott az Alba, Zollner hatására az öt-öt védekezése nagyon jó lesz a fehérváriaknak, ebben tud a legtöbbet javítani. Van négy-öt stabil kabinetszettje a vezetőedzőnek a felállt védelem elleni játékra, ami abszolút jellemző az ő kosárlabdájára. Ő egy szervezetten, precízen, de azért lassan dolgozó edző, akinek kell az idő, de már most is látszanak az eredmények. Kétesélyesnek gondolom a mérkőzést, de most az Albára teszek.

Egis Körmend – Kaposvári KK: A Körmendnél van egy újratervezés, egy koncepcióváltás. Én azt érzem, hogy a klubvezetés megérezte, hogy az idei magyar bajnokság nem olyan színvonalú, mint amilyennek előzetesen vártuk. Gyenge-közepes szintű az idei pontvadászat, amelyben az első helyezett Falco drasztikusan kiemelkedik, de a többi csapat közül bárki megverhető. Az idén lehet egy erős eredményt csinálni, szerintem a Körmend erre játszik most. Öt légiós van náluk, a Ferencz-Krivacsevics-Durázi hármashoz a felépülő Mócsán csatlakozik, ez kilencemberes rotáció. Szerintem emiatt vállalták be a vasiak ezt a koncepcióváltást, illetve a klubvezetés belátta, hogy a fiatalprogramjuk nem olyan íven fejlődik, mint ahogy azt előzetesen várták. A gárda mögött mindig ott áll a katlanszerű terem és a fanatikus közönség. A Kaposvár kétszer veszített és nem most fog újra nyerni a somogyi alakulat. Hektikus, erősen a légiósokra épülő játékuk van, a többiek csak epizódszerepet kapnak. Hazai sikert várok és ez a megújult Körmend esélyes a felsőházra, oda fognak érni a Falcót üldöző csapatok közé, akár egy vas megyei finálé is összejöhet.

A Körmend akár a fináléra is odaérhet.

Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA: A válogatott szünetben Gulyás Róbert kapta meg a kormányrudat a hazaiaknál, aki edzőt és légiósokat is cserélt. Úgy ítélem meg, hogy ez még mindig kevés, további lépésekre lesz még szükség ahhoz, hogy a veszélyzónából elmozduljanak. Ehhez kívánok a legendás játékosnak erőt, egészséget és sikert. Karakteresen menjen tovább, a kompromisszumokat elkerülve azon az úton, amelyen elindult, emberes feladatot vállalt el. Úgy érzem, hogy arra elég a csapat, hogy megverjék a Pécset. A baranyaiak nincsenek jó szériában, edzőváltáson estek át, ráadásul az ASE után a Debrecenhez utaznak. A vendégek is egyértelműen az öt légiósra építenek, az U23-as szabálynak ők az egyik legnagyobb vesztesei. Szerintem az edzőváltás nem lesz elég, bele kell nyúlni a légiós állományba is, én cserélnék még egy játékost.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Baszketbollred-black01WSrebornRózsabimbógarcia Recent comment authors
Baszketboll
Olvasó

Ha már minden alkalommal, és annyiszor megemlíti/leszólja: az U23-as szabály leginkább Gumit, és a hozzá hasonlókat sújtja. Egzisztenciálisan.

Rózsabimbó
Olvasó

“…. Gyenge-közepes szintű az idei pontvadászat, amelyben az első helyezett Falco drasztikusan kiemelkedik, de a többi csapat közül bárki megverhető.”
azta qrva!
“DEAC-Tungsram – Falco KC Szombathely 2021. december 19. vasárnap 90 – 88”
A verhetetlen falco.

red-black01
Olvasó

Süsü a sárkány már megénekelt téged, tiéd a hírnév! Kosárlabda szakértőként nagy valószínűséggel azért éhen halnál. Normál menet esetén jelen pillanatban nincs csapat, amelyik egy 3 győzelemig tartó párharcban kiejtené vagy legyőzné a Falco-t. Úgy meg főleg nem, hogy ehhez majdnem biztosan min. kettő de lehet három alkalommal a saját pályáján kell majd megverni őket. Mondom ezt alapból körmendiként és úgy, hogy nálam alapból a lepényhal után a reményhal meg utoljára. Ahhoz is több mindennek kell történni, hogy a kupában egy meccsen ez valakinek összejöjjön, de ott azért már láttunk ilyent. JELEN PILLANATBAN maradjunk a realitásoknál. Annyiban esetleg merésznek gondolom… Olvass tovább »

Rózsabimbó
Olvasó

“a Falco-Nyíregyháza meccset már lejátszották,/2021 október 13/ ott a szombathelyiek simán győztek hazai pályán.”
A Nyíregyháza azt a meccset elengedte, bízva abban, hogy az elkövetkező meccseken eredményesen fognak szerepelni!..és milyen igazuk lett!!

Gézuka
Olvasó

amíg Körmenden az a sötét ciprusi óbégat sok jóra nem kell számítani. sokszor írtam már hogy jó csapat van, de az edző gyenge.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Gumi ezer szállal kötődik Körmendhez meg a Falcohoz. Irt egy elemzést, ennyi!
Hazabeszél, de mi ezzel a baj?

WSreborn
Olvasó

Talán az, hogy egy függetlennek kikiáltott “szakértő” ne hazabeszéljen, hanem objektíven elemezzen.
De a BB1 szakértőiben annyi az objektivitás, mint a BB1 szerkesztőiben. Talán Rudi kivétel.

jozsi67
Olvasó

Nem elképzelhetetlen Gumi jóslata. Nézzétek meg, ki mennyi idegenbeli meccset tud megnyerni. A Körmend, ebben agyon ott van. Most pedig alaposan rákapcsoltak hazai pályán is. Pontosabban, tönkreverték az utóbbi két ellenfelüket. Holnap a Kaposvárt is le fogják győzni. Persze, a végén derül ki, mi, mire is elég. A körmendi rotációból, kifelejtette egyébként, Krivacsevicset. Van ott 10 élesben bevethető ember. Nem ördögtől val a vasi döntő lebegtetése.

fanaticfantastic
Olvasó

Tündéri….

Milo
Olvasó

Ez a Körmend TOP4-ben biztosan nem lesz. Esetleg az 5.helyre befuthatnak, de szépen lassan kiegyenesednek a szálak és a Falco, Szolnok, Alba, Deac TOP4 lesz a végén elég nagy eséllyel. A magyar magunkra minden szava igaz, viszont azt hozzá kell tenni, hogy az 5légiósunk viszont a legjobb légiós kontingens a bajnokságban. A fiatalok ekézését sem teljesen értem. Pedig ezt már idén sokadjára nyilatkozza le. Szerintem a Falco meg az Alba van csak biztosan előttünk, illetve a Deac Vincenttel, a többi csapat fiataljai szerintem egy szinten vannak, talán a Pécs meg a Paks lóg ki csak lefele ebben a kategóriában. Pallai… Olvass tovább »

ratorper
Olvasó

Azért az is nagyon durva ,hogy egy jelentéktelen mondatot is főcímre tesz a bulvár oldal! Hagy menjen a csámcsogás! Hogy Déri mit jósól teljesen lényegtelen!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Sok mindent mond.
A Falco veretlen bajnoki címet is pár hete mondta.
Az bejött…..
Ért hozzá

hullahopp
Olvasó

Én nem olvastam eddig egyik szakértőtől sem, hogy szentírásnak gondolják a mondanivalójukat. Ők csak fordulóról fordulóra elmondják ARCCAL ÉS NÉVVEL, amit gondolnak, vagy amit látnak, amire ők következtetnek. Nyilván nem jöhet be minden tipp, és pár hete még sokan itt a fórumon is azt gondolták, hogy AKÁR végigmehet veretlenül is a Falco. Nyilván mi itt a monitor mögött nicknevek mögé bújva utólag jókat tudunk köpködni ezen, meg “csulacizni”, meg “ért hozzázni”, de azért na 😀

nyolcmegnyolc
Olvasó

Én sem bújtam a névtelenség mögé, addig, amíg egy egyszerű vélemény nyilvánítás miatt ki nem tiltottak. Így más nevet kellett keresnem.
Azt nem mondja hogy tévedhetetlen, de minden részben mond valami marhaságot. A veretlen Falcoról vagy a Zte-ről, aki mindenkivel felveszi a versenyt.
A mai technikával megoldható, hogy könnyedén kérjünk egy esélylatolgatást bárkitől. Miért kell 2 szombathelyinek lenni a szakértők között?
Az általad említett Kálmán kb 80%-ban az Ilaj ellen tippel, a valóságban pedig nyerjük a meccsek 80%-át.
Szakértelem? Nem egyszerű rossz indulat.
A Szolnokhoz köthető podcast-nál pld ügyelnek a semlegességre. Itt nem!

jozsi67
Olvasó

Trummer Rudi is szakértő. Ő meg körmendi. Gumi is az lélekben, ebben bizotos lehetsz. 🙂

garcia
Olvasó

Igen sértett Körmendiek.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ja és ez nem a Falco ellen szól.
A magukat szakértőnek nevező emberekről. Szakérteni könnyű, nincs tétje. Nézd a Zte-t. Puskás Euroliga szakértő volt. Osztotta az észt. Mindent is tudott, tét nélkül. Most van tét. A nagy dumából így lehet megélni.

donnarumma
Olvasó

nem tetszik nem olvasod el….én sem járok templomba…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés