Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Szolnok nyeri a forduló rangadóját

A KKK-Falco meccsen meglepetésszagot érez.

  •   :

:

Ma elkezdődik a 16. forduló a férfi élvonalban, a BB1.hu állandó szakértőjét, Déri Csabát kérdeztük a lehetséges kimenetelekről.

KTE-Duna Aszfalt – Naturtex-SZTE-Szedeák: A hét győzelemmel álló KTE látja vendégül a két sikerrel rendelkező Szegedet. A papírforma országos egyes lenne, mondaná mindenki. A Kecskemét az előző fordulóba hiányos kerettel tudott felállni és most sem tudni pontosan, hogy milyen állapotban lesz. A Szegednél távozott Balmazovics, de így is megvan a négylégiós kontingense, hiszen Curry már játszott az előző fordulóban. Ha a Kecskemét tudja játszani a szervezett alapjátékát támadásban és védekezésben, illetve mindenki rendelkezésre áll, akkor be tudja húzni a meccset.

Alba Fehérvár – PVSK-VEOLIA: A vendégek az Alekszics-érában két győzelemmel indultak. Nyertek Szegeden és hazai pályán a KTE ellen. Most már teljes kerettel vannak, újra öt légiósuk van, ráadásul már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, hiszen a Európa Kupából már kiestek és a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe sem jutottak be. Eddig a kettős terhelés egyértelműen rányomta a bélyegét a rossz szereplésükre, jöttek sérülések is és a szerencse sem állt mellettük. Azt kívánom nekik, most, hogy újra összeálltak, azzal az erővel folytassák, mint eddig. Az Alba Fehérvár is edzőt váltott. A kosártársadalomnak nem kell bemutatni az új trénert, Alek Shiveket. Ez egy világos kommunikáció a klub részéről, hogy jobbat akarnak. A tavalyi évhez képest már egyértelműen javítottak, nyáron jó csapatot csináltak. A Fehérvár egy nagyon jól támadó együttes, de az egyik legtöbb pontot is kapja. Ha ezen sikerül változtatni, és esetleg én még egy játékoscserét is el tudnék képzelni, akkor bajnokesélyes és topcsapat lehet az Alba. Ilyenkor a játékosok mindig meg akarják mutatni a tudásuk legjavát az új trénernek és a vezetőségnek, szóval már csak az új edző varázsa miatt is, meg a hazai pálya miatt is, az Alba Fehérvárt tartom az esélyesebbnek.

Sopron KC – DEAC: A vendég DEAC már biztosította a helyét a Magyar Kupában, viszont nagyon nehéz a sorsolása a válogatott szünetig. Ráadásul volt egy nem várt vereségük az Oroszlány ellen, ami meglepetés volt annak, aki nem látta a meccset. Egyértelműen az OSE irányította a találkozót, csak nagyon rövid ideig játszott úgy a Debrecen, ahogy tud. Éppen ezért Kovács Adrián tanítványainak szüksége lenne a győzelemre, hogy az élmezőnyhöz tapadjanak, mert egy esetleges vereség megnehezítené a dolgukat a kemény sorsolás miatt. A Sopronnak pedig minden egyes mérkőzés úgy kell, mint egy falat kenyér, különösen hazai pályán, ezért nagy a teher rajtuk. A Debrecen még keresgeti az új igazolásnak, Drenovacnak a helyét. Én nem vagyok benne biztos, hogy ő megfelelő játékos a DEAC-nak, főleg a kémia szempontjából, mert úgy látom, hogy ő egy hármas posztos játékos, aki tud játszani négyest is adott esetben. Gyakorlatilag Borisovval fedik egymást. A válogatott szünetig ez ki fogja még forrni magát. Rendkívül pikáns meccs lesz, amit jó szívvel kétesélyesnek tennék, de meg kell neveznem a győztest, aki érzésem szerint a Sopron lesz a hazai pálya miatt.

OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK: Ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy az OSE a bajnokság ezen szakaszában már Magyar Kupa résztvevőként, hét győzelemmel fog állni, míg a nyáron nagyon megerősített ZTE csak hattal és edzőváltással a háta mögött fog hozzájuk érkezni, akkor én azt egy rossz viccnek vettem volna. Kiélezett meccsen oroszlányi győzelmet várok. A ZTE egy rendkívül jól támadó csapat, de egyszerűen nem védekezett eddig. Ezt jól jelzi a hazai pályán kapott 113 pont is a Kaposvártól. Ezzel a stílusú védekezéssel ők gyakorlatilag egy teniszmeccset játszanak, az ember kapkodja ide-oda a fejét, mert nagyon gyorsan támadnak, majd nagyon gyorsan kosarat kapnak. Az Oroszlány eddig abszolút kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, főleg amióta érkezett hozzájuk Hayes és Washington. Stabil a védekezésük, stabil a belső játékuk. Ha ezt tudják hozni a ZTE ellen is, akkor érvényesítik a hazai pálya előnyét.

Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Kaposváron is történt egy edzőváltás, de Fekete Ádám maradt a szakmai stábban, aminek nagyon örülök, hiszen ő ismeri a legjobban az ottani dolgokat. Sztojan Ivkovics egy rendkívül karakteres edző, rendkívül karakteres ember. Én nem látok semmilyen kivetnivalót abban, hogy szövetségi kapitányként dolgozik, sőt, az, hogy ő vezetőedzőként tevékenykedik, valamint Alek Shivek is Magyarországra érkezett, ez emeli a honi bajnokság értékét. Nem baj, hogy ha a szövetségi kapitány napi edzést tart, ugyanis annyira kevés a válogatott program, hogy így csak még jobban meccsben marad. Ivkovics személye a válogatottnak aranyat ér, ugyanis a válogatotthoz szeretnek menni a játékosok, jó kedvvel jönnek onnan vissza. Egy nagy család a nemzeti együttes, rendkívül sikeres, és én úgy érzem, hogy ki fog jutni az ez Európa-bajnokságra a csapat. Jelenleg nem tudom elképzelni mással a magyar válogatottat. Már most látszik Ivkovics karaktere a Kaposvár játékán, a DEAC ellen még kikaptak, de Zalaegerszegen már nyertek. A Falco holnap esélyesként lép pályára, bár nagyon nehéz menetben van. Elsősorban a folyamatos utazások, a kettős terhelés, a folyamatos játék miatt nem tudom, hogy milyen napi formát fognak elkapni. Kérdés, hogy a Kaposvár ki tudja-e használni azt, hogy ők egész héten tudtak készülni, míg a Szombathely nem. Ha mindkét csapat a tudása legjavát hozza, akkor a Szombathelyt nem tudja megverni a KKK. A minőségi, nagy játékoskeret miatt én a Falco mellett teszem le a voksomat, de valami meglepetésszagot érzek, ezért adok esélyt a hazaiaknak is.

Jászberényi KSE – Atomerőmű SE: Hatalmas különbség van a két csapat között a tabellán, a Jászberény 1-14-gyel, míg a Paks 11-4-gyel érkezik erre a fordulóra. Nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, hogy a JKSE megverje a Paksot. Nelsonnak volt eddig egy jó meccse Sopronban, ahol gyakorlatilag teher nélkül dobálózhatott. Millernek talán volt egy kiemelkedő találkozója, míg a magyarjaik sem tesznek hozzá túl sokat, csak időszakosan. Brbaklicsban van egyedül eleven erő. Az Alekszandrov-Pantelics páros pedig egyszerűen lassú ehhez a mostani kosárlabdához, ettől függetlenül nagyon stabil, jó játékosok. Nincs meg az a játékosállomány a Jászberénynek, ami az ASE ellen elég lenne. A vendégeknek van három elképesztő amerikai játékosa az Evans-Coleman-Faust trió személyében. Ráadásul Lóránt a palánk alatt egyértelműen a bajnokság egyik legmeghatározóbb magyarja, valamint Putney is visszatér, Jackson pedig remek alapjátékos. Ezen felül megvannak a kiegészítő embereik is, szóval egyértelmű Paks győzelmet várok.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend: Ez egy nagyon érdekes meccs lesz, hiszen ha nyerne a Szolnok, akkor egy győzelemre megközelítené a Körmendet, ráadásul a vasi csapatot a Paks is befoghatja a tabellán ebben az esetben. Nagyon sok dolog miatt lesz pikáns ez a találkozó. Potocnik dolgozott Körmenden, TJ Price pedig a tavalyi döntős csapat egyik alapembere volt. Különösen büszke vagyok rá, hogy azon a nyáron nagyon harcoltam érte, hogy idekerüljön. Sokan azt mondják, hogy a vendégek nem tudták pótolni Keller Ákost, de ez azért nem igaz, mert most a nyáron tervezett kerettel játszanak. Tudta mindenki, hogy addig lesz Körmenden, amíg nem talál egy külföldi együttest. Szolnokon szintén edzőváltás történt, tulajdonképpen a légióscserékkel stílust is váltottak, nagyon szépen haladnak. Gasper Potocnik egy nagyon precíz, folyamatosan, lassan építkező edző. A keret is épül, a győzelmek is jönnek, nagyon kíváncsi leszek, hogy egy rendkívül parázs rangadón mi fog történni. Ez az a meccs, amire nem szeretnék jósolni, mert a klasszikus ötven százalékot tenném, ha semleges pályán lenne. Körmenden Körmend győzelmet, Szolnokon Szolnokot mondanék a hazai pálya miatt.

  •   
6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
lddpiros710321ficsiKovàcsIstvàncipofuzo Recent comment authors
ldd
Olvasó

így utólag …
A Kecskemét bukott …
Az Alba mázlival nyert …
nem túl veretes a heti tuti …

piros710321
Olvasó

Dobj be két kisfröccsöt!

cipofuzo
Olvasó

ZTE nyerni fog Oroszlányban, és az MTE Szolnokon

KovàcsIstvàn
Olvasó

Màr meg is tettem 10.000-el 😉

ficsi
Vendég
ficsi

Remélem feleslegesen !!

pirosf
Olvasó

Minden fórumon ugyanazt a dumát nyomja…senkihez egy rossz szavam,de tényleg,mindenki bajnok lesz,fos az utánpótlás…már-már közhelyes,de majd kell ugye valahol állás,ha már Körmenden látókörön kivűl került..

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés