Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Paks az Albát, az Oroszlány a Körmendet veri

Állandó szakértőnk mondta el várakozásait az első forduló kapcsán.:

:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – HÜBNER Nyíregyháza BS: A KTE igazi sikersztorit mutatott be az elmúlt szezonban, a bajnokságban a negyedik, míg a Magyar Kupában a harmadik helyet szerezte meg. Voltak nehéz pillanataik az előző idényben, de lépésről-lépésre építkezve egy klubtörténeti évet tudhatnak maguk mögött. Tőlük állandóságot vártunk, meg is kaptuk. Pollard a tavalyi szezon egyik legjobb légiósa volt, helyette Townes érkezett, aki – ezen lehet sokan meglepődnek majd – talán még jobb képességű játékos, mint elődje, igaz, ezt bizonyítani is kell. Rajta kívül Borisovot igazolták le, akitől pontosan tudjuk, hogy mit várhatunk. A Nyíregyháza öt új légióst hozott, de a magyar mag is bővült, külön pozitívum számomra a nyíregyházi születésű Fazekas leigazolása. Gyakorlatilag az állandóság, a kiszámíthatóság játszik az általam sötét lóként kezelt Nyíregyházával. Egyértelműen kecskeméti győzelmet várok, a Blue Sharksnak akkor fogjuk látni majd a valós tudását, amikor kialakul a csapaton belüli hierarchia, majd én is akkor mernék konkrétabb véleményt mondani róluk.

Állandó szakértőnk szerint megkaptuk a várt állandóságot a Kecskeméttől. Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Atomerőmű SE – Arconic-Alba Fehérvár: Tavaly az ASE a klub történelmének egyik legrosszabb szezonját produkálta. Ügyvezetőt is váltottak, két esetben is volt edzőcsere a csapatnál, számtalan légióscsre is volt, végül playoutban sikerült bennmaradni. Úgy tűnik, most semmit nem bíznak a véletlenre. Csirke Ferenc személyében karakteres edzőt igazoltak, valamint meghosszabbították Eilingsfeld és Kovács szerződését, míg Taiwo az U23-as magyar magot fogja erősíteni. Négy komoly légióst is hoztak, szóval kell még nekik idő, hogy a játékuk kialakuljon. Én mégis megteszem most esélyesnek őket az Alba ellen. A fehérváriak is vadonatúj csapattal rendelkeznek, ám nekik különleges értékük a négy magyar válogatott kosaras, Vojvoda, Pongó, Szabó és Somogyi. A négy légiósukat csapatba illeszhetőnek tartom, közülük DeCosey-t és Fordot már jól ismerjük. A vendégeket a végén a legjobb négybe várom, de mivel már tavaly is ott voltak és nem terheli a szezonjukat nemzetközi kupaszereplés, ezért azt érzem, hogy a vezetőség olyan feltételeket adott Matthias Zollner kezébe, ami akár bajnoki címet érhet. Ezzel még van munka, a játékosok és kimondottan az edzői stáb hozzáadott értéke fog dönteni.

Déri Csaba paksi sikert vár a nyitófordulóban. Fotó: hunbasket.hu

Budapesti Honvéd Sportegyesület – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A Honvédnak és a Falcónak is még egyszer gratulálok a bajnoki címéhez. Bajnokok csatája lesz ez, de számomra a Budapesti Honvéd egyelőre értelmezhetetlen. Úgy érzem, hogy itt még komoly erősítések fognak bekövetkezni, mindenesetre rendkívül kíváncsi vagyok arra, hogy milyen ellenállást tudnak kifejteni a Bajnokok Ligájára készülő Szombathely ellen. Az én véleményem alapján a Honvéd azt a szakmai minimumot, ami az A-csoporthoz kell, így még nem üti meg. Nyilván a vezetők és a játékosok is meg fognak tenni mindent a fejlődés érdekében. A sárga-feketéknél megváltozott a keret, tavaly hat válogatottal és két légióssal produkálták azt a csodálatos őszt, most pedig maradt a Keller-Perl páros. Két nagyon komoly játékosról van szó, előbbi a védelem és a palánk alatti játék oszlopa, míg utóbbi MVP-szint Magyarországon. Rendkívül kíváncsi vagyok, hogy a Kovács-Verasztó-Sövegjártó hármas hogyan tudja betölteni az U23-as pozíciót. Kell még nekik idő, ráadásul a Falco nem is tudott a szintjéhez megfelelő edzőmeccseket játszani. Nem lennék meglepődve ha egy igazán nagy különbségű vendég siker születne.

Perl Zoltán MVP-szint Magyarországon. Fotó: hunbasket.hu

MVM-OSE Lions – Egis Körmend: Az Oroszlány négy légióssal indul csatába, illetve a magyar mag is átalakult egy kicsit. Ez a keret akár elég is lehet a célok eléréséhez, alkalmasnak tartom a nyolcba jutásra. Petrov személyében új edzőjük van, ő egy kemény, állandó faulthatáron történő védekezést, agresszivitást követel a csapatától. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy majd az OSE-val. Meglepetés lehet a tavalyi döntős Körmenddel szemben, de oroszlányi győzelmet várok. A vasi piros-feketék komoly játékosállománnyal és öt légióssal rendelkeznek. A Durázi-Ferencz-Doktor egyértelműen komoly felnőtt játékos, míg a fiatalok is jó minőséget képviselnek. Nagy bravúr lenne az Oroszlány részéről ezt a Körmendet megverni, de én meglepetést érzek.

Déri Csaba Cakarunt nagy fogásnak tartja. Fotó: hunbasket.hu

Sopron KC – DEAC: A Sopron öt légióssal vág neki a szezonnak, míg a magyar anyagot Molnár Mártonnal erősítették meg. Ne felejtsük el, hogy náluk két komoly, kipróbált U23-as játékosuk van Sitku és Valerio-Bodon személyében, valamint külön kíváncsi vagyok a fiatal, U18-as bajnok tehetségeikre is. Egyértelműen a nyolcba várom az SKC-t, komoly rostert kapott Flevarakisz a vezetőségtől, illetve a közönség is fanatizálni tudja a kosarasokat. Teljesen kétesélyes mérkőzésen várom a soproniakat győztesnek. A Debrecen egyetemi háttérrel, akadémiával egy komoly költségvetéssel rendelkező klub, amely tavaly nagyon gyenge szezont produkált. Megerősítették a keretet, érkezett új edző is, két csapatra elegendő játékossal rendelkeznek. Kell is, mert most már a Piros-csoportban is indítanak együttest.

Tóth Ádámék kijavítanák a tavalyi rossz szereplést.

Kometa Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász: A Kaposvár négy légióssal és a kipróbált Hendlein-Krnjajszki-Bogdán-Csorvási felnőtt sorral fut neki az idénynek. Az U20-as döntőn a somogyi fiatalok is jó benyomást tettek rám, vannak tehetséges kosarasaik, valamint egy jó nevű, új edzővel állnak neki a szezonnak. Még nem látom a potenciáljukat, de igazából nem is láttam még őket. A Szolnok eddig jó szezont fut, öt légióssal rendelkeznek, két remek képességű U23-as kosarassal és a felnőtt mag is bővült. A Szolnokot láttam már az idén, jó előszezont futott, a Kaposvár pedig még egy építkezés kellős közepén tart, ezért úgy érzem, hogy vendég siker születik.

A magyar mag nem változott Kaposváron. Fotó: hunbasket.hu

Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák: A ZTE is egy nagyon érdekes csapat lesz öt új légióssal és új edzővel. Melléjük érkezett Keller Iván, aki akár válogatott szinten is szóba vehető játékos, erősödött vele a magyar anyag. Van sok fiatal, saját nevelésű kosarasuk, akik viszont hektikus teljesítményt szoktak nyújtani. A Zalaegerszegből lehet komoly középcsapat a magyar bajnokságban, mint ahogy a két fantasztikus szezont maga mögött tudó Szeged is. A vendégeknek megint újra kell építeni a csapatukat, négy sikeres légiós és Keller elment, jött helyettük négy új külföldi. Nyilván dolgoznak, sok edzőmeccset játszottak, bizakodnak. Itt most hazai, ZTE-győzelmet várok a két vadonatúj csapat csatáján.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DennisKDKulipintyo1Kaposkosár KKKPojaca Recent comment authors
Dennis
Olvasó

7/7 Bravo

KD
Olvasó

Eddig telitalálat!?

Kulipintyo1
Olvasó

Én azt mondanám, hogy a Kaposvár legyőzi a Szolnokot, Sopron a Debrecent.
A Paks – Alba egy érdekes meccs lesz, de a Paks szerintem nyerni fog.
Falco és a Körmend sima győzelem.
ZTE – Szeged egy szoros ki-ki meccs lehet, izgalmasnak ígérkezik.
Hajrá!

Dennis
Olvasó

Remélem tippmix-en is megraktad! ???

Kaposkosár KKK
Olvasó

Kaposvár Szolnok hazai !

Pojaca
Olvasó

Meglepne Csabi, ha a bajnoki cím legnagyobb esélyese ma vereséggel kezdene.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés