Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Nyíregyháza elkapja az Albát

Több rangadó is lesz a hétvégén.:

:

Szombaton újabb hét bajnokit rendeznek a férfi élvonalban, többek között Debrecen-Szolnok és Sopron-Falco rangadó is van a programban. Állandó szakértőnk, Déri Csaba mondta el a véleményét.

Sopron KC – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Ez egy igazi Nyugat-dunántúli rangadó. Az ötödik helyen álló Sopron fogadja a listavezető Falcót. A vendégeknek ezúton is szeretnék gratulálni ahhoz, hogy három év munkával kivívta a magyar kosárlabdának azt a jogot, hogy a Bajnokok Ligájában két honi csapat is indulhasson. Ez azt jelenti, hogy akár négy magyar együttes is szerepelhet a nemzetközi porondon a következő szezonban. Kezdeném a Sopronnal. Egyértelműen a Montgomery-Ford belső páros adja meg a stabilitását a csapatnak, 15.8 lepattanót szednek ketten meccsenként, támadásban és védekezésben is uralják a gyűrű alatti területet, mindemellett rendkívül mozgékonyak. A hazaiaknál rajtuk kívül a McGill-Myers hátvédpár stabil teljesítményt nyújt és Borisov is szépen lassan utol fogja érni magát. A légióskontingens mellett Kosztasz Flevarakisz mindig megtalálja azokat a magyarokat, akik éppen jó napot fognak ki, többek között ezért vannak hetes győzelmi szériában. A szombathelyiek a Szolnok ellen visszataláltak a győzelem útjára. Ők egy sok lábon álló csapat, most éppen Somogyi Ádám – akinek a Szolnok elleni volt szerintem a szezon eddigi legjobb meccse, ehhez gratulálok – és Kovács Benedek ketten együtt harminchárom pontot dobtak. Benke Szilárd tett még hozzá komolyat, neki egyébként is csodálatos szezonja van, megérett arra, hogy kipróbálja magát külföldön is. Őszintén mondom, hogy nem is emlékszem igazán a magyar mezőnyben olyan kiscsatárra, aki ennyire megközelíti a nemzetközi szintet, minden dicséretet megérdemel. Teltházas rangadót várok, ahol az SKC-nak is minden esélye megvan arra, hogy folytassa a győzelmi szériáját, de úgy érzem, hogy most a Falco örülhet a végén.

Somogyi Ádám a Szolnok ellen játszotta a szezon eddigi legjobb meccsét.

DEAC-Tungsram – Szolnoki Olajbányász: Ez pedig egy Kelet-magyarországi rangadó lesz, ahol szintén azt várom, hogy a vendégeket sok szurkoló elkíséri. A Szolnok tavaly döntős volt, nagyon jó kosárlabdára képes. Többször elmondtuk már, hogy mindkét együttes a légiósállományára alapoz. A Debrecen komoly irányítót hozott, edzőváltás is volt, biztosította a Magyar Kupában való részvételt, ráadásul ötös győzelmi szériában van. Azt várom, hogy Drenovac már pályára tud lépni náluk, komplett kerettel állhatnak ki. Az Olajbányász egy hétközi hazai pályás rangadón van túl. Az az érdekessége ennek a mérkőzésnek, hogy egy debreceni győzelem esetén a cívis városiak megközelítenék a piros-feketéket. Sok meccs van még hátra, akár még utol is érhetik őket, komolya tét. A Szolnokot is képesnek tartom a sikerre, de most hazai győzelmet várok.

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák: A Kaposvár öt légióssal játszik a továbbiakban, nyolc győzelemmel és nyolc vereséggel állnak. Jó formában vannak, a hármas sorozatukat szerintem most négyesre bővítik. A Szeged két vereség után van, nekik is erősen kell ez a siker, ebből egy jó mérkőzés alakulhat ki. A megítélésem szerint a győzelem kulcsa az lesz, hogy a somogyiak milyen szinten tudják limitálni a Persons-Cook párost. Ők ketten olyan szinten meghatározóak a Szedeáknál, hogy ha őket kiveszik a játékból, akkor a vendégeknek nincs egyéb fegyvere arra, hogy egy ilyen szintű meccset meg tudjon nyerni idegenben. A Kaposvárt meg kell dicsérni az oroszlányi győzelemért, ott mindig nagyon nehéz nyerni, ezért ez egy komoly fegyvertény. Most már komoly együttesük van, akár a felsőházba is kerülhetnek, az edző és a játékosok hozzáadott értékén nem múlik a dolog, ha jól kosárlabdáznak és folytatják ezt a szériát, akkor biztos, hogy a közönség melléjük áll. A szegediek jól kezdtek hazai pályán ugyan, de végül kikaptak a Körmendtől. Érdekes, jó találkozó lesz ez.

Egis Körmend – Atomerőmű SE: Még egyszer kihangsúlyoznám, hogy a körmendieknél van egy újratervezés, koncepcióváltás. Öt légióssal megy tovább a vasi csapat és ha Mócsán visszatér, akkor négy felnőtt válogatott szintű játékossal mehetnek neki a meccseknek. A fiatal program a tavalyi U20-as bajnoki címmel beérett. Mindig megemlítem a Körmendnél a hazai pályát, ami országos szinten is a legjobb szerintem. Azt érzem, hogy kimondatlanul is TOP4-es csapatot akarnak és visszatérnének a nemzetközi vérkeringésbe. Megdicsérném a vezetést, mert ráéreztek arra, hogy az idei bajnokságban a Falcón kívül bárki verhető és egy ilyen hazai pályával akár a döntőbe is bejuthatnak. Kívánom nekik, hogy térjenek vissza oda, ahova mindig is valók voltak. Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Gulyás Róbertnek és Eilingsfeld Jánosnak a szerződéshosszabbításért. Ő a magyar mezőny egyik legmeghatározóbb játékosa, ez egy komoly dolog. Az ASE vitathatatlanul veszélyzónában van, még a playout szele is megérintette őket. Komoly problémákkal küszködnek, úgy tudom, hogy Eilingsfeld achilles-irritációval küzd, de Goins is betegen játszott legutóbb. Petar Mijovicsnak lesz még munkája, az edzőváltás után még el kell fogadtatni a filozófiáját. El tudnék képzelni egy paksi győzelmet is, de most könnyed Körmend sikerre teszek.

Eilingsfeld János két évre hosszabbított a Pakssal (erről itt írtunk bővebben).

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Pécsi VSK-VEOLIA: A Kecskemétnek ha valaki megnézni a box score statisztikáját, akkor egyszerű képlet jön ki: az öt légiósra és Wittmannra építenek. Ettől a hatemberes rotációtól várható az érdemi teljesítmény. Úgy tudom, hogy közülük többen is sérülten/betegen voltak kénytelenek vállalni a játékot. Rengeteg problémával dolgoztak, dicséretükre legyen mondva, hogy sokan összeszorított fogakkal is pályára léptek. Elérkeztek egy olyan mérkőzéshez, ahol kötelező a győzelem. Nem szeretem ezt a szót, de ide jutottak. A KTE most egy olyan szériában van – Zalaegerszeg idegenben, Pécs otthon, Oroszlány idegenben, Alba otthon, Szeged idegenben -, amely egy emberes feladatot állít eléjük. Náluk egyértelműen a vezetőség azt tűzte ki, hogy tízbe jussanak, ha esély van rá, akkor nyolcba. Most jönnek azok a találkozók, amelyeket meg kell nyerni, szerintem ez most össze is jön nekik. A pécsiek is a légiósokra építenek, de ott még várom, hogy az U23-as szabályt megoldják, szerintem a piacon még körül kellene nézni. Bíró Olivérnek és Illés Máténak kiegyensúlyozottabb játékot kellene hozni. A PVSK-nál is edzőváltás volt, kíváncsi vagyok, hogy Csirics filozófiája milyen irányba viszi az együttest és arra is, hogy cserélnek-e légióst. Véleményem szerint ők is veszélyzónában vannak, mindent meg fognak tenni azért, hogy ezt elkerüljék, de úgy hiszem, hogy a Kecskemét tesz most egy lépést a céljai elérése felé.

Zalakerámia ZTE KK – MVM-OSE Lions: Párhuzamos történetek csatája. Mindkét helyen a város és a klub nagyon komoly hátteret biztosított a nyár óta. A Zalaegerszegről már elmondtunk mindent, viszont most győzelem után van a csapat. Ők is cseréltek edzőt és légiósokat, most olyan lehetőség előtt vannak, hogy négy nap alatt két győzelmet szerezzenek. Jellemző, hogy az egész őszi szezonban nyertek kétszer, ugyanezt a mutatót most rövid idő alatt behozhatják. Az Oroszlány nemrég adott ki egy közleményt, amihez nincs mit hozzáfűzni. Ez teljesen profi, korrekt módon leírta a történetet, hogy ők ettől többet vártak. A piros-feketék két meghatározó magyar játékosától, Ruják Andrástól és Molnár Mártontól karakteresebb játékot várok, ugyanakkor száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ők ezt hozni is fogják. A Magyar Kupa nem jött össze nekik, ráadásul veszélyes szituációban is vannak, hiszen nemcsak előre, de hátrafelé is tekinteniük kell. Mindkét együttest el tudnám képzelni győztesként, de egyik csapat sem stabil annyira, hogy azt merjem mondani, hogy ő biztosan nyerni fog. Most a hazai pályára teszek. Mindkét szurkolótábort el tudom képzelni, hogy odaáll a csapatuk mellé, valószínűleg az OSE-t elkíséri majd a legendás tábora. Mindkét szurkolótábornak kívánom, hogy nyerjen a csapata, tegyenek bele mindent és mutassák meg, hogy hogyan kell szurkolni, álljanak az övéik mellé és mindenféle atrocitást próbáljanak mellőzni, higgyék el, hogy csodálatos, amikor a tábor az együttes mellé áll.

Állandó szakértőnk karakteresebb játékot vár Ruják Andrástól.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Alba Fehérvár: A Nyíregyháza hat győzelemmel és tíz vereséggel áll, nehéz sorsolása van. Nincs még vészhelyzet, de nyerni kell most már. Legutóbb Suárez hiányzott Pécsen, de úgy tudom, hogy most már játszani fog. Ha komplett légióskerettel tudnak kiállni és találnak a magyar anyagukból olyan játékosokat, akik tudnak hozzátenni a csapatteljesítményhez, illetve érvényesítik a hazai pályájukat, akkor van esélyük az Alba ellen is. A Fehérváron nem igazodok el. Ettől függetlenül jár a vezetőségnek a dicséret, már évek óta és idén is nagyon komoly keretet állítottak össze. Ehhez képest kikaptak otthon a Pakstól, utána nyertek Szombathelyen, aztán kikaptak otthon a Debrecentől. Ingadozó a játékuk, óriási a kontraszt. A szakmai stáb kezébe nagy lehetőség van adva. Várom, hogy a tradíciók és a befektetések megtérüljenek és a legjobb négybe jussanak. Most én úgy érzem, hogy meglepetéseredmény születik és bár erősebb az Alba, szerintem a Nyíregyháza szoros meccsen győz.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
FreebulletzArtur DokifanaticfantasticCsakegyfanKnézy Ernő Recent comment authors
Freebulletz
Olvasó

Ég az Alba 30 ponttal. Mi a fasz van????

Artur Doki
Olvasó

Gumi és az Ő tippjei…
Eddig egyből semmi…

fanaticfantastic
Olvasó

Déri úr,mindíg az ellenfelünk győzelmét várja. Hadd várja. Első a szolgálat…

Knézy Ernő
Olvasó

30 fősnyi brigád a helyszínen szurkol majd !Hajrá Olaj !

donnarumma
Olvasó

Ne 6 ra mennjetek!Már megy a meccs

Knézy Ernő
Olvasó

És vannak is 30an összesen !

Knézy Ernő
Olvasó

Bocs !Sopronba vettük az irányt !

donnarumma
Olvasó

Deac-Olaj H
Kkk-Szeged H
Kecsó-Pvsk V
Körmend-Ase H
Nyír-Alba V
Zte-Ose H
Skc-Falco X

Csakegyfan
Olvasó

ez eddig 1-ből 0

donnarumma
Olvasó

A Tiedet sajnos nem latom

fanaticfantastic
Olvasó

Kapufa..:D Sőt. Mellé.

donnarumma
Olvasó

Haaat tobbet talaltam el mint te…

red-black01
Olvasó

A Nyíregyből ha csak 1 légiós is hiányzik, nehezen veri az Albát.
Ha ismét Suarez az, márpedig úgy néz ki, akkor nem is értem Gumi mire gondol.

Bencur2021
Olvasó

Debrecen baromi erős !

Pojaca
Olvasó

“a Falcon kívül bárki verhető”

1 fröccs, 2 fröccs? Kérlek, mesélj még.

KD
Olvasó

Bár szerénynek kell maradni, de most Gumival kell egyetértenem😀🥇💛🖤

donnarumma
Olvasó

neKeD legalább van humorod🤙🏻

KPSVRKK
Olvasó

Győzni kell!
Mindenki az Arénába, legyen igazi hazai pálya!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés